Нашето Октомврийче вече е голямо и непрестанно рита мама!

• 11 244
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря ви момичета за милите пожелаия!  Hug
Мира-В и аз съм зле със зъбите и по принцип, но от 2-3 години нямах проблеми. Естествено обаче че сега се започна отново. Отлагах ходенето на зъболекар откакто разбрах че съм бременна, но преди 2-3 седмици ми се отчупи едно парченце от вътрешната страна на преден зъб и и се наложи да отида. Зъболекаря вика само ако е нещо спешно тогава да ми ги прави. Не че изгарях от желание ама му казах поне тая дупка да я запълни че ме дразни пък друго каквото има като родя. И почна той да го чисти и ми откри, че имам пулпит, който за щастие не беше се възпалил и трябваше да излекува веднага. Ами с две думи че май се поотплеснах сложи ми безадреналинова упойка, която е за бременни и ми извади нерва, почисти го и го запълни с нещо. Сега ще ходя да ми сложи вече пломбичката. Нищо не усетих докато вадеше нерва обаче след това 2 дни си ме наболяваше, което беше най гадното.

# 196
 bdbaloni katalina, Честит Рожден Ден!    bdbaloni Tada
Весело отпразнуване ти пожелавам днес, а на есен най-сладката и послушна бебка, която само да те радва!

# 197
Честит Рожден Ден, Каталина!!!!  newsm59

Меги, кажи какво е станало при ветеринара. Да не сте открили кърлеж?

Момичета да ви питам, има ли други като мен? От както забременях зъбите ми са в ужасно състояние и почнах да си ги правя. Аз имам висок праг на чувствителност и нямам проблем засега, но имаме съмнение за един зъб,че може да е пулпит. При това положение вариантите са два - умъртвяване с арсен или упойка за вадене на нервите. Мен от арсена ме е страх, но пък и се чудя за упойката  newsm78

Първо да се изкажа и аз компетентно за Цезарчо. Радвай се, че е хванал бълхи - те са претенциозни гадове и налитат само на здраво куче. Моето имаше тежки хронични заболявания от младежките си години и така докато почина на 13г. не и се качваха бълхи изобщо. Така че това е бял кахър, не го мисли!

За зъбите и аз съм трагедия просто. Изпоразвалиха се за месеци особено като се има предвид, че бях оправила всичко до януари месец, а сега пак са за правене. Упойките обаче не са проблем. Аз зъб без упойка не давам да ми пипнат. Те са безвредни за плода. Много по-опасно е да изпиташ остра болка, коята да ти докара контракции. Миналата седмица ходих 2 пъти и все с упойка, а и в началото на бременността пак ми слагаха веднъж.  На мен сега ми се развалят зъбите от външна страна в основата до венеца - такова чудо не ме беше спохождало друг път.
Виж за арсена по-добре питай и гинеколога си - звучи ми опасно.

# 198
  • Пловдив
Каталина, Добра,
благодаря ви за отговора.

Моят зъболекар каза, че упойките му били безадреналинови, с някаква друга съставка. И аз мисля, че това е по-добрия вариант. За обикновените кариеси няма проблем, защото не ме боли, а пък и той работи много внимателно.

# 199
Аз ще си имам малка жена!!!Разбрах миналата седмица и реших да ви пиша...Съжалявам че имам толкова малко време за писане,но имам племенник на 1 месец и гледам да се занимавам повече с него..Може да ми добавите че ще имам момиченце..Сега отивам на море и като се върна ще пиша пак... smile3522 smile3522 smile3522 babydust7

# 200
Приятно изкарване на морето :)Borinka

# 201
katalina- честит рожден ден!!! .,Желая ти едно здраво и красиво бебе
Borinka честита ти дама
Момичета аз имам проблеми с една комшийка която ми дължи 400 лева
и не само че не ги връща а и ме заплашва с някакъв джудист
Дали мога да подам жалба Не знам какво да правя а не искам да се
разправям с нея да не претеснявам бебчо
Дайте ми съветЖелая ви по прохладни дни вече

# 202
Мечтание, ако имаш някакъв документ удостоверяващ факта, че си и дала на тази госпожа сумата от 400 лева не се чуди, ами отивай и си подавай молба в районното ви полицейско управление. Ако липсва такъв документ пак може да подадеш и да оставиш полицаите да се занимаят с нея. Не се саморазправяй с такива кукувици, не се знае какво ще и хрумне.
Нека ви е слънчево, цветно и нежно....

# 203
  • София
Честит Рожден Ден, Каталина да си жива и здрава и внаги усмихната   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet    bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

Мечтание можеш да подадеш жалба, ако имаш документ за тези пари, или ако те е заплашвала пред свидетел, иначе нямаш според закана основание, но по-добре се консултирай с някой адвокат или следовател, те знаят най-добре, а тази гадина съседката ти - ще бъде жестоко наказана от живота, да заплашва бременна жена, която отгоре на всичко и е дала заем от 400лв.

Borinka честита ти девойка - хайде отивай да тренираш  Hug

Момичета, оправяйте си зъбките навреме, че иначе след това ще стане страшно, а като добавим и кърмене, хептем ще съсипете зъбките, много по-лесно се оправя кариес, отколкото пулпит, та сега като се търкаляма по-често на профилактичен преглед, че много по-бързо се развалят.

Ох сега да разкажа за Цезарчо - Тъпака е стъпил в гнездо на кърлежи  #Cussing out - та предните и задните лапички бяха целите в бебе кърлежи, тъй като преди почти месец е сложена ампула за кърлежи, та не са се развили бързо на големи и опасни, а само са се оплели в козината, обаче сигурно има сто броя по лапите, мислех ги за бебе бълхи, но добре че веднага тичам при доктор. Сега той е напръскан, бебе кърлежите са мъртви и вече почти няма по него - като го срешим и те падат, та това го правим на балкона и после го мие балкона мъжо с доместос и после го пръска к препарат- даде го ветринаря, пръскаме целия апартамент, та то не се знае къде ги е ръсил. Хубавото е че не е нахапан, голям кърлеж няма, ще го следим 10 дни за симптоми на каквато и да е болест и естественно ще следим и нас си, но докторите са на мнение, че почти е нулев шанса нещо да ни стане на нас, а за Цезарчо дават 5 процента вероятност от последици, но тъй като знаем какво е станало, не било страшно. А момичета какво чистене падна  ooooh!  ooooh! Всичко се чисти, дезинфекцира, пере се с белина и прах за пране на високи градуси, глади се след това, ама всичко - дрехи, бельо, кърпи направо вече изнемогваме, а мъжо чисти пода и пръска с този пестицид - аз се пазя от него и постоянно проветряваме, а и доки каза че за хората е безопасен, а за мен също, просто да не го пипам и да не влизам за два-три часа в стаята оброботена с него. И за всичко съм си виновна аз, бях му сложила ампула на Баерн, вместо както обикновенно на Фронтлайн, и бях повярвала, че има цели два месеца защита, а то не било така, а само един месец, та сега пак си минаваме на фронтлайн. Най-големият гаф който съм направила, е че взех и спуках с нокти няколко от бебе кърлежите, а това било страшно опасно, ака не дай си боже съм имала раничка на ръцете и там попаднело кръв от тъпото бебе кърлежче и то било преносител на болест го закъсах, но първо нямам раничка, второ ги пуках само на самият нокът отгоре и после се измих старателно, е надявам се да няма последици, вече не го мисля, няма смисъл да се притеснявам, каквото такова.

# 204
  • Пловдив
Меги, много неприятна ситуация. Важното е, че сте реагирали навреме. Може да занесете кърлеж за проба дали е носител на някаква болест.

# 205
Ауу, моля ви вижте какъв космонавт съм харесала за малък дупльо, дано успея да го купя, че е само едничък:

Каталина, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и от мене   bouquet   bouquet   bouquet

Меги, каква неприятна случка самоооо, но освен със сериозното чистене (гледам отнесено главно от мъжката половина на ваш'то семейство  hahaha ), не вярвам да има други последствия. Е, знам как, е, като с мойте сирена, човек се тревожи ли тревожи, но ние ти удряме едно рамо и ти забраняваме да го мислиш.  Naughty

Мира, мерси, че сподели за Пепи, да, разбира се, че ще стискаме бебчовците, но ми беше любопитно колко е бил голям, значи видеозона не завишава толкова  newsm78 - 31ва седмица и 1.5кг, на мене на видеозон сигурно ще ми покаже 1.7кг (но аз винаги знам да "свалям" по-малко на ум за да получа реалното тегло). 

Айде да ида и аз малко да полегна пак, не съм си донесла възглавницата за спане (оная голямата) и сега ме боли гърба от тези пухените в хотела дето се опитвам да ги слагам между краката и под корема. Твърде са високи  Sad

# 206
Здравейте мамчета
 meggyv наистина големи премеждия с малкия Цезарчо, всичко вече ще е наред  Peace
Момичета от 1 час си седя на комп и вадя от сайтовете цени за най необходимото за малката мишка и познайте аз както не съм купила нищо досега списъка ми е на половина, а вече стигнах 1 500 лв вярно останаха дребните неща ама като гледам 500 лв ще направят и те. И не съм си харесвала най скъпото.
Голямата инвестиция е да имаш дете а пустата държава и пръста не си мърда. Аз септември ще излезна първия болничен значи ноември би трябвало да ми дойдат парите по първия болничен, ами тея в тая управа как я мислят тази работа малко незнам ако нямаш пари може ли детето ти да се роди октомври а ти да вземеш пари ноември. Съжалявам пак ви занимавам с глупости ама като се замисля как хората да се навият да имат деца и аз самата незнам. Бягали много млади в чужбина защо ли? Нямало раждаемост пак защо ли? А да не казвам аз че при моята гинеколожка винаги с предимство влизат бременните от ромски произход. А мен лично даже и 1 преглед не ми е направила като хората,нито пък полагаемите 2 видеозона за да види мишолина не ми е направила.

# 207
Здравейте мами и от мен. Аз докато приключа работа и вие цяла темичка вече изписахте Laughing.
Надявам се вече по-често да се включвам, че официално вече не съм на работа. Сега ще видим с какво ще си запълвам времето по цял ден Thinking.
Днес с таткото сме решили да ходим да си купим фритюрник, че стария е развален а и на двамата (всъщност и на тримата) много ни се ядат картофки Grinning.
Да ви кажа вече бебо много взе да ми тежи. Направо гърбината ми много зор вижда, за краката да не говрим- бухтички.
Искам също да попитам дали има някоя мама която си има вкъщи писанка, защото аз си имам един пух на годинка. Какво ли не изслушах newsm78 за това какво да я правя, че не било хубаво сега да е вкъщи, че това, че онова Tired.
Аз да чукна на дърво карам нормална бременност и писанка с нищо не натоварва ежедневието ми. Дори и да искам няма на кой да я дам така че си остава четирикракия член на семейството. Апартамента позволява да я държа далеч от бебо  baby_neutralкато се роди, и мисля че няма да имам проблем и после. Вие как мислите.
А сега да звънна аз на КАТАЛИНА да й честитя помъдряването и да се уговорим за разходки, че нали сме мами бургаски.
Хайде засега това. Чао и се пазете от жегите.

# 208
Ааа, Иренка недей така... да не мислиш че в чужбина парите даром ги дават. В Щатите помощи няма и е безумно скъпо да се гледа едно дете, вие не гледайте ританки по $10 и колички по $150, щото не оттам са големите разходи.
Мисля, че съм споменавала, че в САЩ няма платено майчинство по закон (неплатеното е 12 седмици) и ако случиш на добър работодател да плати някоя и друга седмица, случиш...
... което пък значи че детето тръгва на ясла в най-добрия случай на 3-4 месечна възраст, а казвала ли съм колко струват яслите на месец?
от $1,000 до $1,600 и ИМА СПИСЪЦИ ЗА ЧАКАЩИ!!! (средната заплата в САЩ е около $2,000 - $2,500, така че правете сметка)
После детски градини, предучилищна, все за толкова пари... баби няма да гледат децата... айде да не рисувам картинката.

Здравеопазването - за там просто нямам думи. Аз съм като "богопомилвана" с моята застраховка, но в "американската тема" има майчета плащали над $10,000 за раждане.

Недейте негодува толкова срещу България - много малко страни в Европа дават 11 месеца платен отпуск, повечето са 3 месеца макс, да не говорим, че такива "луксове" като болнични няма. Работиш докато е време да вадите бебето и никой не те пита лошо ли ти е, спи ли ти се, или те боли корема.

# 209
  • Пловдив
Съгласна съм Джена,
положението съвсем не е толкова плачевно, особено от както промениха закона. Сега реално ще получавам 10,5 месеца малко по-ниска от нетната си заплата, а пък и има еднократна помощ 200 лева, което си е една нормална количка.
Яслите и градините са безумно евтини, да не кажа безплатни; а пък детската кухня за по 10 лева на месец е направо невероятно облекчение за майките.

Общи условия

Активация на акаунт