Нашето Октомврийче вече е голямо и непрестанно рита мама!

• 11 222
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
 Jenna  много полезно инфо, мерси Simple Smile
 На мен също ми го предписа предишната ми лекарка, ама аз не го пиех, щото прекалено ми се видя 3 по 2, всеки ден ,
пък и само да си отворя устата да се оплача за нещо , и цък - веднага рецепта за лекарство!
Ми к'во е т'ва ???
 То бива презастраховане, ама  повечето проблеми идват от неправилно хранене, не е нужно човек да се тъпче с химия!
А сега новата ми доки каза - колкото  по-малко хапчета, толкова по-добре , и се успокоих.

mamma mia, съчувствам ти  за котаранката, милата, не се притеснявай, тя ще е ок, още утре ще видиш че ще изглежда доста по-добре. Моята като я оперираха много зле изглеждаше и също едвам се влачеше, нищо не ядеше и много беше уплашена горката, явно и от упойката.
Чувството за вина ми е познато, защото тя те гледа все едно си я предала като си я завела на вет. нали?  Но ти си направила най-доброто за нея и скоро тя ще се възстанови и ще забрави и пак ще си стане предишната ви котка, с предишния характер Simple Smile

Me_and_baby,  скандала с мекицата  Joy Joy Joy  и ние имахме подобен, само че за 1 домат. Аз понеже съм пристрастена към доматите / със сирене /  и наистина немога през деня без домат, а то какво стана - прибирам се грохнала в къщи и ми го няма домата!!!!!!   #Cussing out #Cussing out   Joy

А този преглед за разкритие какво представлява, че и боли?  newsm78 В смисъл  бъркат с ръка, чак до шийката ли, амааахааа, няма ли по-цивилизован начин  newsm78

Моят бебо също хълца и то всяка вечер, като си легна. Немога да заспя докато не спре, малко ме изнервя да ви кажа. Абе доста всъщност ме изнервя   Joy  Като си сложа ръката и го погаля малко като че ли спира някой път, ама друг път - не.

Айде лека сега, че пак се застоях да кукувам до ранни зори, вчера си търсих фотоапарат и четох ревюта до 4 часа, ама днес се надявам да успея до 1.30  да заспя.  smile3524

# 61
Jenna, то донякъде си е така за социалните контакти. Иначе ми се върти в главата, ще пробвам един-два пъти пък може и да се откажа дотогава. ))))
Мирама, за зимните бебета плуваането не е препоръчително. В Русе бяха направили специален център със страхотна вана и дипломирани физиотерапевти. Говорих с едно от момичетата, които работи там и я питах има ли наплив. Каза ми, че в началото записали доста бебенца, при все това се започва преди 3-я месец, за да не изгубят рефлекса за плуване. После от температурните разлики, във водата и на студа до паркинга и колите, доста от дечицата се разболяли сериозно, а две хванали и менингит. Та така зимния "поток" секнал.  Да не говорим пък колко препарати и химикали се слагат във водата на басейните и каква алергична реакция може да направи бебо. Кожичката им в началото е незащитена от бактерии и затова дрешките се перат отделно със спец.прахове, а накрая се гладят  за допълнително дезинфекция. А какво остава да го топнеш в общ басейн. За да се изкажа по-ясно - ще го пуснеш ли примерно да се къпе със свекърва ти в една вана  Mr. Green
Инъче за възпитание и отношение към детето и аз много мисля, но четох един подпис тук във форума "Преди имах поне 3 теории как се възпитава едно дете; сега имам три деца и нито една теория!" Това много ми хареса и ме успокои да не правя твърде много планове.

# 62
Здравейте момичичета и от мен!
Да се включа и аз към октомврийските мами! Вийдам, че си водите статистика и аз давам моите данни : терминът ми е за 3-ти октомври и докторите казаха .... момче, второ дете, аз съм зодия СКОРПИОН...м ммм друго не се сещам. Забелязах, че въртите темите за контракциите и половинките, та и аз да се включа Wink. Аз и с първата и с втората бременност от 3-ия месец съм с контракции и на Магнерот и Но-шпа, но пак си ги имам...така, че си карам с тях. Нещо не съм много по почиването и лежането  Embarassed
А относно мъжете....хихихи....моя умира от кеф ако напълнея 1-2 кг. Много ме харесва сега като бременна, че най-накрая съм се закръглила. Сега тежа 57 кг., а моя 110  Laughing направо се губя до него  Grinning. Аз съм от тези , които много ядът, а пък нищо не качват, късмет Wink

# 63
Lollipop     bouquet Добре дошла при нас! Скачай на 1ва страничка и поразгледай-има интересни неща за нас, имаме си и албумче-там пише и потребителското име и парола..отивай да зяпаш и ако имаш да КАЧВАШ твой снимки Hug
ПОжелавам ти лека и безпроблена бременост и ОКтомви хубаво и послушно бебоче! bowuu bowuu bowuu

# 64
  • София, Павлово
Здравейте мамчета, аз пък да ви разкажа за вчерашните си бременелски преживявания. Тъй като на 17ти имах имен ден, у нас беше лудница и доста се поизморих, легнах към 12ч и не можахда заспя до 3, защото бебе не мърдаше Sad какво ли не го правих, но на... Сутринта имах работа плътно до 12 и гледах да не мисля за това, но нали знаете как е - една мисъл те глозга непрекъснато- ами ако му е станало нещо? Отделно от това ми притеснение ми се виеше свят почти непрекъснато и пробвайки в най- близката до работата ми болница - неуспешно - поне да му чуят пулса се паникьосах още повече и се изстрелях при моята Каярякова. Вижда ме тя и пита "Как си, има ли проблем"? А пък аз - ревнах с всичка сила и то пред 3 жени и един мъж  - умрях от срам, но не можах да спра докато не изказах притесненият си как от 24 часа не съм го усещала Embarassed Тя жената веднага започна да ме успокоява и първото нещо беше да ми пусне на ултразвука сърцебиенето..после отново го измери (предишната ми консутация беше на 2 юли) станал е 950 гр. и понеже се смеех на това как ясно му се виждаше атрибутчето и колко голямо изглежда - тя го измери и него - 9 мм бил Joy Joy Joy И ми се скара, че още искам да работя - в тея жеги, то и на бебчо му е топло и за това не било активно.. абе изложих се пак с тези притеснения, но не можах да се удържа.. Утре ще ми даде 30 дни болнични.. Но наистина аз се чувствам ужасно при тези температури, само дето не знам какво ще правя.. от сега в къщи и без да мога да ходя никъде.. Вие как сте? За контракции - нямам (Слава богу..) и мислим чак края на Август, началото на Септ. да отидем до моренцето.. ако се чувствам добре..

Айде стига толкова, че сигурно съм ви станала досадна, но ми се прииска да споделя с още някой..

# 65
Здравейте,
Лоллипоп добре дошла,   bouquet

Днес съм на курс и ще покажа това научно изследване на доктора, който ще ни води лекцията Thinking
Аз от началото на юни го приемам  newsm78

Ето и клиниката в която ходя на консултации, на курс и дай Боже там да родя   Praynig
http://thorax.bg/g/10,86,0

АЗ още от сега си мисля, къде ще почиваме с бебчо като се появи, но нека мине всичко добре пък това е най- лесната работа

Лек ден

# 66
Здравейте мамички,
да попитам какво е усещането и как разбирате че бебето хълца? newsm78
Междудругото в жегата и моето бебе мърда по малко.И аз тка няколко пъти се бях плашила  и все тичах при лекарката.Но се оказа е е от жегата и всичко е ок.
А пък да ви кажа на мен още на са ми казали пола, дали не се вижда, незнам? ConfusedВие вече всички ли знаете пола на бебетата?
Някой може ли да ми даде линк или поне да не ориентира къде мога да намеря тази табличка за  стойностите килограмите, които се качват по време на бременността?
Понеже знам че сте много услужливи и готини мацки, предварително ви благодаря! Laughing

# 67
  • София

Привет мами newsm03
И моята бебка си трае в тези жеги smile3504, но вечер като захладнее елате да видите какво става в корема ми  newsm32
Ани Ди ето линка с килограмите през отделните седмици http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
ЧАО и лек ден от мен smile3521

# 68
Здравейте и от мен за днес. ))))

dobra, мерси за информацията, то ще видим какво ще излезе накрая, хората казват, че ние предполагаме пък господ разполага. )))) с моите планове и намерения, накрая да не си остана съвсем без тях. )))))

Иначе да ви попитам майчета дали и на вас ви се случва нещо подобно. Вече започвам да се чудя аз ли съм нещо неграмотна, или. ))))
Та проблемът е следният - от време на време получавам една тежест в гърлото, по-точно гръкляна. Все едно съм се задавила с нещо. Появява се и после отшумява и малко по-късно пак така.
Никога не съм имала киселини досега и не знам дали точно това не са киселините, ще ме прощавате за невежеството.
С нищо не се оправя, понякога като пийна водица и става по-добре.
Иначе за справка, пържено, мазно и т.н. храни не ям и много рядко ми се е случвало да хапна нещо подобно.

А днес сутринта пихме кафенце с една приятелка и после се завряхме в един магазин за бебешки стоки. ))))) Можех и 3часа да прекарам там. )))))Тя си разглеждаше за колички, а аз всичко останало. ))))
Май си харесах ваничка, анатомична, с отвор за източване на водата, но няма да бързам да я купувам, така или иначе си ги имат налични. ))))) Има и всякакви други джунджурийки. ))))

# 69
Здравейте и от мен за днес. ))))

dobra, мерси за информацията, то ще видим какво ще излезе накрая, хората казват, че ние предполагаме пък господ разполага. )))) с моите планове и намерения, накрая да не си остана съвсем без тях. )))))

Иначе да ви попитам майчета дали и на вас ви се случва нещо подобно. Вече започвам да се чудя аз ли съм нещо неграмотна, или. ))))
Та проблемът е следният - от време на време получавам една тежест в гърлото, по-точно гръкляна. Все едно съм се задавила с нещо. Появява се и после отшумява и малко по-късно пак така.
Никога не съм имала киселини досега и не знам дали точно това не са киселините, ще ме прощавате за невежеството.
С нищо не се оправя, понякога като пийна водица и става по-добре.
Иначе за справка, пържено, мазно и т.н. храни не ям и много рядко ми се е случвало да хапна нещо подобно.

...
Mirama, положението при мен е същото.
Нищо не ме спасява.
Не знам дали само при мен е така, но от тези киселини се скъсвам да повръщам.
Стомахът ми вече е раздразнен до н-та степен.
Всяка вечер удрям по литър и половина газирана вода с надеждата да облекчи страданията ми, но уви!!! Спасение няма.

# 70
Ani*DI, познаваш че хълца, когато движенията в корема ти са на равни интервали (както при големите хора хълцането се повтаря през няколко секунди). Моето например цялото подслача като хълца, но поне е много по-кратко от колкото на голям човек - хлъцва 5-6 пъти и й минава  Joy

Mirama , аз съм привърженик на идеята за плуващите бебета и аз изчетох доста по въпроса, а и съм тренирала плуване доста време и за мен това е най-градивния спорт! Това, което искам да те посъветвам след всичко научено е да не извеждаш бебнцето си на басейн през първите 6 месеца (точно зимните). След като падне пъпчето започни с упражнения във ваната в къщи (36 градуса)придържаш главичката над водата и поливаш личицето с вода през няколко минути... Освен придържането на кратунката всички останали движения да си идват от него, а лицето се полива, за да се развие задържащия въздуха инстинкт, които се губи с времето... След 3-тия месец можеш да започнеш да го отпускаш и под водата (даже май и по-рано може), после добавяш играчки и го оставяш самичко да щъпурка да ги гони... и чак на пролет може да отидете на някой детски басейн, където да си плувате и двамата! Аз даже си мисля за някакъв вид каишно кенгуру, с което да си закрепям мъника на гърба и аз да си въртя 2-та километра тренировка без подводното завъртане в края на коридора разбира се  Joy НО това не преди 6 месеца!

# 71
Здравейте тумбаланки Simple Smile
честита ни темичка  bouquet  bouquet  bouquet , страхотнае както винаги
идвам само да се запиша , че ще започваме ремонт по никое време , но много трудно се намират майстори по това време
лек ден засега:)

# 72
  • някъде там
Здравейте и от мен за днес!
Завърнах се от консултация след едно дълго чакане.Бебка така и не се показа на доктора,добре че поне ходих на ФМ та да ми кажат пола.Иначе си отговаряме точно на седмиците и тежим около 1,200 кг. Аз съм с ниско кръвно 90/60,но съм си така по принцип. Много ми се подуват краката. Другия месец ще ми пуснат пак изследвания.Това е за сега....  bouquet  bouquet  bouquet

# 73
Здравейте мили мамчета   bouquet
ще ме впишете ли и мен във вашата сговорна дружинка?  Grinning нашето бебче се очаква да е момченце и ще ни е първа рожбичка, термина ми е определен за 12-ти октомври, зодия Дева съм...
Хубав ден на всички!  Hug  bouquet

# 74
Добре дошли на новите мами. )))))

Както Илонита и аз съм с ниско кръвно, но проблема при мен е че ми е много висок пулса.
Тъкмо го бях нормализирала и от няколко дни отново се е покачил, не знам поради какви причини.
Кръвното го държа около 100/60, но пулса ми е 100-110, което е доста отвсякъде погледнато.
Не знам дали е опасно това за бебето, ако някой е чувал нещо да казва. ))))

Общи условия

Активация на акаунт