Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват подготвителните контракции?
Какво представлява изследването за гестационен диабет и какви са причините за забавянето му?
Какво представляват контракциите по време на бременност и какви са препоръките за тяхното управление?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват подготвителните контракции?
-
Какво представлява изследването за гестационен диабет и какви са причините за забавянето му?
-
Какво представляват контракциите по време на бременност и какви са препоръките за тяхното управление?
Контракциите по време на бременност могат да бъдат подготвителни, безболезнени стягания на матката или болезнени и редовни, които са признак за започващо раждане. Управлението им зависи от вида на контракциите. За безболезнените контракции се препоръчва консултация с лекар за съвет. За болезнените контракции е важно да потърсите медицинска помощ.
-
Какви са препоръките за използване на магнезий по време на бременност?
-
Какви са препоръките за повишаване на нивата на хемоглобина?

може и да си въобразявам, ама като ми дойде времето за следващия прием и наистина получавам контракции и то болезнени
... немога да взема решение - да го спра или да продължа, май ще продължа...
...пробвайте, само леко с килата :-Д.

И каза,че само ще я наблюдаваме засега,нищо не можело да се предприеме,дано изсъхне таз чумичка,аман.
Много ги мразя тези самобръсначки! То после става джунгла
Сега за щастие от бременността почти не растат и даже по рядко ходя - на около месец-месец и половина и пак почти нищо няма, което си е много добре.
По въпроса, че било вредно - аз четох в началото, имаше някакви мнения, че до 3 месец било вредно и т.н., но аз три месеца нямаше как да не ходя и никога не съм имала проблеми - нито в началото на бременността, нито сега. Сега единственото неудобство е с позите, но се справяме някак си с козметичката....