Майка ти да не се упреква по никакъв начин за това че не и се явява насън. Това не зависи само от желанието на починалия. Колкото до това че леля ти не се е обръщала когато си тичала след нея...това е знак, че ти е рано да отиваш към отвъдното. Тя е вървяла към гробищата, значи "към дома", където на теб не ти е мястото. Останалите сънища са си еднозначни и няма какво особено да се тълкуват.

благодаря ти, xenia

аз се сетих обаче за сънищата на моята прабаба. останала е вдовица преди повече от 30 години. и все сънува прадядо ми и той все и казвал "не те искам. махай се". и всеки път след такъв сън тя ни казва "дядо ви не ме иска още". 2 месеца преди смъртта на брата на прадядо ми тя ги сънувала двамата да се смеят и да си говорят и казала на прадядо ми "Хросто, кажете и на мене , бе " и той " нищо няма да ти кажа.отивай си " . този сън баба го разказа след като брата на дядо почина и всички бяхме като втрещени.
прабаба ми дори разказва как малко след като прадядо ми починал, една съседка отишла и и казала, че сънувала прадядо ми и той и е казал да иде да каже на прабаба, да не плаче и че ще иде при нея ама сега не може, защото има много вода. няколко месеца след това прабаба започнала да го сънува

моята баба много се тревожи, защото малко след като дядо почина и тя го сънувала на прага на къщата. тя му викала "айде влизай.защо седиш там?" и той и казал "защото не съм добре"