Сънувате ли починали ваши близки?

• 312 566
  • 1 590
  •   1
Отговори
# 195
  • в моя свят на мир и любов
А моята майка си отиде тъжна и плачейки. Непрекъснато повтаряше, че не иска да си отива.

И сега винаги когато идва в съня ми е тъжна.

Дали не мога да направя нещо за нея?

И странно защо в съня ми не иска да погледне второто ми дете, а само първото. Дали наистина не го вижда.

# 196

Ксения, има едно нещо,което ме кара да мисля, че някои мъртъвци са наясно с това каквио се случва, когато човек умира.Или просто биват един вид, как да кажа, подготвяни, поради една или друга причина, и не са объркани.. Мисля че са души, миналио няколко пъти по руслото на zемния живот, души с повече опит.Мисля, че zнаеш zа какво говоря.Каzвам това, zащото ясно си спомням как почина моя дядо, бащата на татко ми. Беше преz далечната вече 1993 година, аz бях едва на десет,.Предния ден бяхме ходили у баба и дядо, аz и моята най голяма сестра(ние сме три, аz най малката)и zанесохме на него и на баба сладкиш, който бяхме правили предния ден.Дядо се zарадва, още го помня как стоеше пред мивката с риzата си на карета.Беше в добро настроение и иzглеждаше пращящ от zдраве.Мисля че го раzкаzах вече.Той умря с усмивка.Знаеше какво става..Сънувах го вечерта от погребението, че стои до нас и върви с процесията, и непрекъснато се усмихва, махна ми даже с ръка.Зад него нещо светеше.сякаш сияние, идващо zад него.Държеше ме zа ръка, и после каzа на няякого да ме zаведе обратно в къщи.И на това място се събудих.
Та, аz вярвам че дядо zнаеше какво става.Той беше прекарал двеа инфаркта, бил е и в кома.мисля че по товя време някой е подогтвил душата му..а може неговата душа да е била на едно съвсем друго ниво...и той прекалено млад умря, преди да порастна аz и да си говоря с него zа теzи неща....

Със сигурност има по-подготвени и чакащи това да се случи (когато смъртта е резултат на дълго заболяване) и съвсем неподготвени (злополука или насилствена смърт). Сигурно има и такива които по една или друга причина знаят, чували са какво ги чака оттатък. Дядо ми, лека му пръст, дни преди да почине си говорел с баба (която почина около година преди него) и други негови починали близки. Казвал, че са много хубави, че били дошли да го вземат. Но явно е бил изплашен от това което го очаква. Питал майка "ти ще дойдеш ли с мен?"(той много я обичаше). Тя му отговорила че е млада още и има още много работа на земята. Rolling Eyes
Виждала съм много умиращи. Голяма част от тях са подготвяни за това какво ще се случи от тяхни починали роднини които ги посещават в дните преди смъртта. Все пак, не са много хората преживявали вече клинична смърт и имащи спомен за случилото се с тях от другата страна, така че макар и подготвяни и придружавани, повечето изпитват объркване от новото си положение. Така е описано в книгите и някои преживявания от роднините, както и техни сънища свидетелстват за точно такива чувства у починалия. Той хаби много сили и енергия за да покаже присъствието си (отваряне на вратата, звук, който да бъде чут).

# 197
А моята майка си отиде тъжна и плачейки. Непрекъснато повтаряше, че не иска да си отива.

И сега винаги когато идва в съня ми е тъжна.

Дали не мога да направя нещо за нея?

И странно защо в съня ми не иска да погледне второто ми дете, а само първото. Дали наистина не го вижда.

Моли се в църква за упокой на душата и!  Rolling Eyes

# 198
Да. Даваш 2 лв. в църквата и записват името й... и сутринта четат молитва за починали (не е задължително ти да си там). Питай в някоя църква. Аз не го знаех, но случайно разбрах и за моята майка доста пъти съм влизала да й кажа името за такава молитва. Казват, че с нещо им помагало там, където били..., колко е вярно, не знам, но като загубиш толкова мил човек - си готов да правиш всичко.

# 199
  • в моя свят на мир и любов
Да. Даваш 2 лв. в църквата и записват името й... и сутринта четат молитва за починали (не е задължително ти да си там). Питай в някоя църква. Аз не го знаех, но случайно разбрах и за моята майка доста пъти съм влизала да й кажа името за такава молитва. Казват, че с нещо им помагало там, където били..., колко е вярно, не знам, но като загубиш толкова мил човек - си готов да правиш всичко.

Благодаря   bouquet

# 200
  • София
Сетих се за нещо странно около смъртта на баща ми. Баща ми е имал много близък приятел, който е починал много млад при злополука. Заедно с този приятел и други приятели ходели много често за риба, но след смъртта му престанали да го правят повече от 20 години. В нощта преди татко да почине един от тези други приятели, който в момента е бил в чужбина и дори не е предполагал,че татко е толкова зле е сънувал, че тримата пак ходят за риба и му станало много странно. Когато жена му по телефона му казала,че татко е починал тогава разбрал какво е означавал съня му. По-късно го разказа и на нас

# 201
Седмица преди да почине майка ми Sad, вуйна ми, сънувала баба ми (която е майка на майка ми и е починала преди 3 години)... та демек сънувала свекърва си... имали оказион някакъв и баба влязла вътре и казала: "Ха! Нашето легло още ли не е продадено?"... била много учудена.

Това ми го разказа на самото погребение... Свързала го с нещастието, което ни сполетя.

# 202
Баба по4ина преди половин година.....близо два месеца преди да родя!Преди да си отиде се обадила на майка ми,да и каже да доведе внуците да ги види за последно,4е щяла да си отиде скоро!
Майка ми отишла със сестра ми и брат ми и детето на сестра ми!На мен не се обади....не искала да ме тревожи,бях бремена с контракции...И решила,4е е прищявка на баба!Не сме о4аквали да се спомине!
Казала на майка ми,,Бон4е,някъде около Рангелов ден ще си умра...и не пла4ете много...да вземеш да ме заровите при татко ти,знаеш 4е там оставихме място за мен!И вземи малко пръст в едно шише от гроба ми,4е на 40-ят ден да ми запалиш свещи4ка в къщи,стъдено ще е...и едва ли ще можете да дойдете до село!''
Майка ми измествала темата...но не!Тя това си знаела....само за погребението си говорили....Обяснила и с кои дрехи иска да е...вси4ко!
Баба казала,4е много съжелява,4е не ме е видяла!Майка и казала,,Нали знаеш...бремена е..неискам да я тревожа!''
    На следващата нощ се е споминала в съня си!Леля влязла на сутринта да я види как е....и я намерила на земята до леглото!
    Преди  40-тят ден я сънувах....Как бяг срещу мен с отворени за прегръдка ръце....бяга,бяга,хвърли се от горе ми и така ме сграб4и...Прегърна ме толкова топло,толкова силно....И прошепна,,Ееехх...не можах да те видя зна4и..,а така исках!''
Преди два ве4ера пак я сънувах!
Пак ме прегръщаше и ми говореше,,Умрях си зна4и...не можах да те видя.Много ми е мъ4но за теб баби...!''

Ох,ве4е незная какво да мисля....да не идва за мен,да иска да ме прибере при себе си...Какви ли не мисли ми минават през главата!
  Сънувала съм и бабата на бившият ми съпруг!
На погребението...когато дойде моя ред да мина за последно сбогом....когато застанах до нея...о4ите и се отвориха и струйка кръв поте4е от устата и!
Тя също си замина и не можах да се видя с нея!Но това ще тежи на съвеста на бившият ми свекър.Тя го молила дни на ред да ми се обади,4е щяла да се спомине а искала да ме види!А той малко 4ешит....Не я поглеждаше поне от 30 години...а в една къща живееха!
      Та ве4ерта след погребението я сънувах как се показва из под стълбите от стаята си(приземен етаж) и ми вика,,Абе Диде...да вземеш една вода да напръскаш тука по стълбите 4е туй ку4е ве4е да не идва!''
Кво ку4е викам и аз....а тя пак,,Бе ти напръскай туканка с вода по стълбите 4е туй балото ку4е да не стъпва ве4е тука!''
Събудих се,запалихме колата...отидохме до село,и взех светена вода от църквата....напръсках там където ми каза...и си отидох!
Пове4е не съм я сънувала!

# 203
Сънувах дядо ми месец след като почина - беше в една огромна зелена градина с къща, всичко беше много слънчево, той изглеждаше много спокоен. Моя позната казва, че така е искал да знаем, че е добре.

# 204
ВИНАГИ КОГАТО ПОЧИНЕ МОЙ БЛИЗЪК ГО СЪНУВАМ.ДОРИ ПОНЯКОГА СЕ ПЛАША, НО ПОСЛЕ СЕ УСПОКОЯВАМ С МИСЪЛТА, ЧЕ ТЕЗИ СИЛНО ОБИЧАНИ ОТ МЕН ХОРА СА РЕШИЛИ ДА МИ КАЖАТ НЕЩО.ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2006 Г. ПОЧИНА ЛЮБИМАТА МИ БАБА, НА КОЯТО СЪМ И КРЪСТЕНА.ДОКАТО БЕШЕ ЖИВА ВЕДНЪЖ ЗАПОЧНАХМЕ ДА СИ ГОВОРИМ ЗА СМЪРТТА, А АЗ ЗАПОЧНАХ ДА ПЛАЧА И Я ПОПИТАХ С КОГО ЩЕ СИ ГОВОРЯ СЛЕД КАТО ТЯ СИ ОТИДЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ.А ТЯ МИ КАЗА, ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ДО МЕН.УСЕЩАМ ГО ЧЕ Е ТАКА.НЯКОЛКО ПЪТИ СЛЕД СМЪРТТА И Я СЪНУВАМ КАК Е СЕДНАЛА НА ЛЕГЛОТО СИ И МИ СЕ УСМИХВА И ИЗГЛЕЖДА МНОГО ДОБРЕ.СЛЕД ПЪРВИЯ ПОДОБЕН СЪН СЕ УСПОКОИХ И СПРЯХ ДА ПЛАЧА ЗАЩОТО ЗНАМ, ЧЕ Е ДОБРЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА Я ЗАБОЛИ

# 205
pe6oni1967, има едно копче на клавиатурата, Caps Lock се нарича. Като го натиснеш, ще можеш да печатиш с нормални букви.

# 206
сериозно.Може пък да съм искала да е с такива букви

# 207
сериозно.Може пък да съм искала да е с такива букви
Но не е редно защото всеедно крещиш Peace

# 208
ок не съм искала да се получи така.Извинявайте. newsm03

# 209
ок не съм искала да се получи така.Извинявайте. newsm03
Rolling Eyes Embarassed  bouquet  bouquet Peace

Общи условия

Активация на акаунт