Жега е голяма вънка, СЕПТЕМВРИЙЧЕТО обаче хич не мрънка!

• 14 134
  • 274
  •   1
Отговори
# 255
Хелоууу мамчета,

Стефи днес е особено доволна от сутришното ухажване от Ники и Мишо. Определено вече не са "бебета", а дечица...колко бързо лети времето  Heart Eyes
Мари-анка, пиши как е Мими  Hug
Щастливка, браво за отличника!!! Да ти е жив и здрав умник златен  Hug
Лилка, дано се разминете бързо с пъпчиците и да се окаже по - малкото зло!
Джина, и на вас желая температурата да е била от зъбките и да си изкарате спокойно морето!
Стели, ама твоят мъж много изненади ти прави напоследък..издай тайната  Laughing
за отношението към животните - Стефи полудява от радост при всякакъв животински вид. Като бяхме на вилата в Габрово там имаше кокошки, козички и пуйки и не можех да я отлепя от оградата..много й беше забавно да ги наблюдава.
Относно телевизията - не проявява особен интерес да гледа, само рекламите (като всички деца).
а за второто - ами да ви призная мъжът ми ме навива още от как ме изписаха от родилния дом да правим второ. аз ооще отбивам атаки, но той е много настоятелен, та ще видим...Ние по принцип сме запланували три живот и здраве..

Хайде лека и спокойна нощ от нас

# 256
Здравейте мамчета и сладки пораснали момиченца и момченца! Hug
Току що заспаха мъниците и седнах тук да се порадвам на историйките на септемврийчетата ни.
По въпроса за други деца,аз мисля,че добре се представих първия път Mr. Green и са ми напълно достатъчни, за трето никога не съм си помисляла.
Риба все още не съм давала на децата.
За животните,като видят куче или котка на улицата и не могат да откъснат очички,обръщат се назад и протягат ръчички,много са им интересни.В къщи винаги сме имали домашна котка,като се родиха бебетата също имахме,не я пусках при тях,смятах да ги запозная по-късно  с нея,но за съжаление когато те бяха  на 4 месеца тя почина Sad Заради  нея все затваряхме вратите и тя сякаш разбра,че пречи милата Sick
Реагират на рекламите,но не се заглеждат особено по телевизора.
Ирини,чудесно е заглавието на новата тема! Hug
Джина,бързо отминаване на неразположенията на сладурковците и весело море!
Стели,браво на мъжа ти,сигурна съм,че ще бъдеш много доволна и ще се освежиш след екскурзийката Hug
Алексал,желая ти от сърце плановете ти за разходка из България да се сбъднат Hugи аз искамммм ooooh!
Цвети , бързо оздравяване Hug
Денис и аз непременно ще потърся наколенки,че много пълзят и ходят,като се придържат моите бебоци,съответно и падат,така че ще са полезни мисля Thinking
Марианка,как е Мими,надявам се напълно да се е оправила вече Hug
Това е от мен засега,на всички прохладна и спокойна нощ и до скоро!
П.П. Благодаря на всички за комплиментите за Дари и Ради! Hug

# 257
  • София
Добра вечер мамчета Simple Smile
Днес съм доволна от деня-ходих на пазар и си купих страхотна рокличка. Сега вече като съм си почти в нормите и започнах да оглеждам тоалети-преди и желание нямах Simple Smile
Марианка, как е Мими?
Щастливка, първо честит абитуриент  umnikuuОще колко абитуриентски балове те чакат....За момите-ми губите се вечер в парка и така Хриси има поле на изява Joy
Стели-ссд, весело изкарване и чакаме снимки.
Пу-пу на варненските бебчета-много са сладки.
За животните-ние живеем в къща и мога да кажа, че Хриси доста е запознат с тях.Имаме само 3 кучета...2 на двора и едно в свекърва ми-пинчер нинжа, което е стимула на Хриси да пълзи и придвижва. Покрай нас минават бая конски талиги и кончета е виждал, овце. Много обича да гледа на една съседка кокошките. И всеки път като успее да се докопа до някое животинче издава радостни викове.
Кой е по-по-най ни е любимото предаване-дават ли го-не го търси. Пее и танцува. Бон-бон също. Реклами гледа, но си има предпочитания. Колкото и да го ограничавам той пак успява да се добере до телевизора.
Оказа се, че нашето море ще е обиколка на черноморието, но да видим...Да тръгваме вече, че издивявам...И днес не ми докараха щорите и утре вече ще звъня да проверя какво става. Ми като се каже една дата за доставка трябва дас е спазва да му се невиди.
2-ро дете планирам след 3 години, а ако зависи от мъжа ми-веднага-така ще ме задържи вкъщи Simple Smile
Лека засега и до утре Simple Smile

# 258
Привет девойки!

Марианка, радвам се 4е Мими си е в къ6ти, дано бързо оздравее детенцето  Hug Пи6и как сте...
За телевизията - Филип гледа babyTv, но най се смее на Teletubbies. Танцува много, подрусва дупето, с едната ръка се държи, а с другата ръкомаха. Много е сме6ен.
Животни - бях изнанадана 4е знае Баубау, и винаги когато види ку4е се захласва... Определено проявява интерес.
Ирини, мъжа ми няма да го мисля 4е му липсва алкохол.  Wink Не е от това болен. Вярно 4е не е мента или текила, но ина4е ... вино, бира, водка, Рикард /френска анасонлийка, подобно на мастиката/ Не отказва 4овека  Wink

Ние избрахме мар6рут за пътуването. Първи ден от тук Белгия, Луксембург, Германия 700 кг. Втория ден няма да пътуваме, а 6те сме наоколо ... Замъка Neuschwanstein  и езерата

Замъка Neuschwanstein в Германия е номиниран за едно от новите 4удеса на света. Построен е от лудия крал Лудвиг Врори.   
Замъка ни е на път, горе долу +- 200км. Третия ден Германия, Австрия, Унгария.  И последно - Унгария, Сърбия България  travel  6те снимам и показвам...  photo
Лека но6т

# 259
Здрасти, мацки!

Пене, здрасти и на теб! Wink
Днес по едно време писах, писах и кво стана - всичко се изтри. Тъй като стане, най ме е яд...
Сега почвам наново, дано се сетя за всичко...
mari_anka - страхотно е, че вече всички сте си у дома. Дано подобни инциденти не се повтарят повече нито при вас, нито при което и да е друго детенце!
Vergin - поздрави на нашата сладка приятелка Ивето и дано все по-забавна става и за напред, но да ти оставя малко време и за тук. Hug
steli-ssd - браво на мъжа ти за страхотната изненада. Наслаждавайте се на хубавата почивка и се заредете с нови сили за пакостите на малкият Стенли!
Vessselka - аз много бих се радвала на още едно малко съкровище още сега, но при нас Димитър е този който не дава. Naughty Но както аз не веднъж съм казвала, гледането на нашата Йоанка е много лесно и за мен е истинско удоволствие и не ме натоварва изобщо. За това си мисля, че чудесно бих се справила и с още едно детенце, но все пак идеята за това не е съвсем узряла в мен, затова ще изчакам до като това стане и при двама ни. Но и аз като Щастливка съм на мнение, че точно децата изпълват къщата и живота с щастие. За това "Колкото повече, толкова повече".
Щастливка - аплодисменти за отличниците. На големия за постиженията в градината, на малкия за пакостите. Mr. Green
irinii - за животните с любов  Simple Smile, Йоанка много се радва на всякакви видове, но само отдалеч.  Stop Като види някое животинче и наддава радостен вик, но когато я приближим до него заема отбранителна позиция - страх я е.
А за ТВ сме точно като вас - имали деца и музичка по телевизията - гледа, иначе не.
Алина - и аз давам риба на Йоанче само от пюрета, затова не мога да бъда полезна, за жалост. Чудесно е това, че гледате да мръдвате през почивните дни на някъде - и ние се стараем за същото, когато обстоятелствата позволяват.
sladur4e*2 - страхотна среща сте си организирали по морски. Поздрави на всичките присъствали сладури.
alexal - завиждам ви за плануваното пътешествие. Сигурна съм, че ще бъде страхотно .... искам да ме вземете и меееен... family Mr. Green
lillka, Djina - скорошно изчезване на всички неразположения на бебоците!
MariaF - Neuschwanstein ми е любимия замък от малка. Точно като в приказките е. И сестра ми ходи там миналата година, за което много и завидях и каза, че на живо е още по-прекрасен. Ще разказвате и вие после .
Ох, да ви разкажа какво направи пак вчера нашта Тръцолина... Уговорихме се с една приятелка да се видим след 1/2 час и аз реших да си взема един душ през това време и после да ходим. Влязах в банята, пък нея я оставих да си играе с играчките. По едно време сладураната взе, че допълзя до банята, отвори вратата и стои и гледа. Не можех да изляза мокра и да я приместя, затова я оставих да седи там. Сапунисвам си аз косата и съм си затворила очите заради пяната, като ги отворих, какво да видя - нашта се намърдала вътре, барабар с дрехите и седи и си се кефи на мокрия под и пръските от душа, цялата вир вода  ooooh! Изкара набързо една извънредна баня, пък аз едвам сколасах да се приготвим и двете навреме. Crazy Йоанкини работи....
Айде, милички, туй горе долу исках да ви кажа...
Сега ви пожелавам лека и спокойна нощ!

# 260
Добро утро на всички!Отдавна кафето не е било от мен! Hug

И почерпката е от мен по случей месечинката ни.На всички хубав ден!

# 261
добро утро дами!
Йоана77,да с ати жив ии здрави сладурите. Пу за мен плодовата тортичка!
Фибичка, тепърва колко непредвидени бани ни предстоят  Laughing Спаси също си отваря враата н абанята и понеже сме с вана застава прав и започва да ме глед аумолително да го взема - много обича плацикането
МарияФ, страхотен маршрут сте си избрали. Пожелавам ти да се заредите с много красота и романтика. За Рикара - и ние с мъжа ми сме ценители, като предпочитаме Пастис /по-мек е/ Успокоих се,че не е от липса на пийване  Wink грипа. Дано бързо се оправи и ви чакаме на среща в СФ!
Тази нощ какви бури бяха /те с ипродължават де/, но пък Спаси нанка като къпан! Едвам станахме сутринта тримата. Облякох г онабързо и татко му пред иработаго закара към баба му. Вече знам какво ще ни е когато тръгнем на ясли. Но е някак готино, защото е подредено началото на деня.
Сега ще си суша косата /която от проливния дъжд сигурно пак ще се начупи/, минавам през къщата да уточня разни неща по осветлението и тръгвам по служебни срещи.
Целувам ви една по една! Heart Eyes

# 262
Добро утро, сладурки! Grinning
Страхотен ден! На вън е прохладно и приятно. Grinning irinii, завиждам ви за проливният дъжд.
Честита месечинка на Дари и Ради на yoana77, Мая на sparki, Мартин на lilisha, Мимето на Алина, Габи на cvetiberova, Ники на la estrella, Георги на Desssy и Кристиан на viki81! Да са ви живи и здрави дечицата! Heart Eyes

МariaF невероятно красив замък! Наслаждавайте се на красотите и после пускай снимки.
steli-ssd каква красива изненада ти е спретнал съпругът!  Grinning Браво на него и приятно изкарване! Чакаме снимки и от теб.
fibi4ka, твоята Тръцолина е голяма работа! hahaha
cvetiberova, ако дупето на малката е много зачервено, купи си от аптеката мехлемчето Тридерм. Много е ефикасно и бързо минава.
Vessselka, аз съм голяма мераклийка за трето детенце, но ще трябва да поизчакаме малко по съвет на лекаря, заради тежките усложнения, които получих от секциото. Наистина е много весело с пълна къща. Grinning
yoana77, страхотна ваканция сте си направили. Слушаха ли те двамата палавника?
Щастливка, както винаги, при вас е весело! Grinning Браво на отличникът абитуриент. Една целувка от мен за него! Heart Eyes
Алина, и аз давам риба само от готови пюрета, но много рядко.
irinii, гласувам за заглавието на темата, което си измислила. Peace Много ми хареса!
Варненската група, страхотна среща. Големи сладурчета си имате! Heart Eyes
Благодаря, момичета, Мими вече е добре. Лекарството, което погълна вече не и действа зашеметяващо, но има лека Т, която ме притеснява. Вчера лекарите не констатираха да е от настинка или нещо такова. Но вече трети ден поддържа около 38 градуса. Close
Вчера водихме Веселушка на консултация. Ето и манекенските мерки Mr. Green : 7800гр. и 73см. Педиатърката ни похвали, че имаме шанс до 1г. да станем 8 кг. Mr. Green
После четиримката седнахме на китайски ресторант. Ние с Мимка хапнахме от любимите ни спагети със зеленчуци. Не пропуснах и любимата чаша бира. Grinning
За сега това е от мен! Целувам ви! Hug

# 263
 Привет и от нас !   newsm38   Ето една скромна почерпка по случай днешната ни месечинка !

Честита месечинка на Дари и Ради на yoana77, Мая на sparki, Мартин на lilisha, Мимето на Алина,Ники на la estrella, Георги на Desssy и Кристиан на viki81! Да са ви живи и здрави !

Мариа F страхотен замък  Peace! Весело изкарване!

Фибичка   Joy  страшна е твоята Тръцолинка , много ме развесели  hahaha!

Веселка  засега не се замисляме за второ ,нека поотрасне първото ,че тогава  Mr. Green !

Алина  аз още не съм давала риба.

Варненската група  страхотни сте   bouquet !

Щастливка веселичко е при вас ! Hug 

Нашто дупе вече е по-добре Peace ,надявам де до утре вече да сме чисто нови Grinning. Тук така вали ,че надали ще можем да се покажем днес.Хайде до после  .    bouquet

Марианка  радвам се ,че Мими вече е добре,дано и с температурата успеете да се преборите. То май има някакъв вирус само с темп

# 264
Добро утрооо!
Честито на всички сладки месечковци   bouquet и техните мами  Heart Eyes
Лелеее каква буря само.Арен като по чудо спа сладко,сладко.Стана в 10 и си играе.
за рибата отдавна се опитвам да я включа в менюто,но щом му замирише на риба и започва да му се гади и ако му подам лъжицата под носа повръща.Това поради моята упоритост се случи няколко пъти.Преди седмици сготвих една паеля с раци,миди и скариди ...за моя голяма изненада човечето яде заедно с нас с огромен апетит.
за животните страшно много им се радва.Всеки ден по 1000 пъти изреждам как казват котето,кучето,патето,кончето....и т.н.Под нас има ветеринарна клиника и кафене на което сядаме привечер и непрестанно има кучета,котки...винаги питаме собствениците дали има опасност и дали са съгласни и тогава внимателно ги галим.Умира си от кеф детето.Преди 3 седмици докато говоря по телефона и ровя из количката за кърпички,чувам едно скимтене и една жена да казва: Неееее!Обръщам се и там едно хъски чакащо пред клиниката,а моето дете цялото се метнало отгоре му и нещо нарежда и го скубе .Радвам се ,че нямаше инцидент като ухапване ,защото Арен беше доста груб,а кучето със счупено краче.
за ТВ спира понякога пред някоя реклама.Като цяло изобщо не се спира и заглежда в телевизора.Тези детските предавания сама си ги гледам.
С какво си играят децата ви?Арен може с часове да върти гумите на някоя количка или да маха ,слага и върти перките на един хеликоптер ,да пуска по стотици пъти звуковете който издава един голям пътнически самолет и да слага и маха пътниците от него.Имаме и една играчка с дървена основа ,с изкривени в различни посоки железа и по тях се движат топчета/това е за финните движения/Ето я!Винаги е много съсредоточен и за моя изненада вниманието му е доста устойчиво,защото поне 40-50 мин . може да се занимава сам,без да изисква моето присъствие

Но се чудя какво да купя за рожденият му ден!Вие какво сте намислили?
Мариафчудесен маршрут.Ще чакаме разказ в картинки  Peace
Варненските бебета са големи слънчица  Heart Eyes Целувки за всички тях  Hug
Фибичка при нас това е ежедневие с душа.Всяка сутрин щом чуе ,че тече вода в банята,Арен нахлува и директно си взима душ с един от нас.Вечер също.По обед след разходка обикновенно му пускам душа и той отдолу сам се справя играейки и пеейки си нещо.Няколко пъти ми е заспивал под душа ,легнал на плочките.
irinii вие сте абсолютно подготвени с графика за детската градина  Wink Успешен ден!
Щастливкабраво на твоето момче ,за постиженията  Heart Eyes тези вълнения ни предстоят тепърва  Mr. Green
Спорен ден на всички   bouquet

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 12:12 от dennis

# 265
    Привет пак  Hug

Ето малко филмче да ни видите как ходим  Mr. Green

http://www.vbox7.com/play:cd01d777

# 266
Здравейте, днес успях да ви изчета, да сготвя на Ивка, докато тя спи, а сега дори успявам да се разпиша!
Честита месечинка на Дари и Ради на yoana77, Габи на Сvetiberova, Мимето на Алина, Мая на Sparki, Мартин на Lilisha, Кристиан на Viki81, Георги на Desssy и Ники на la estrella.
Марианка радвам се, че нещата при вас се нормализират, сигурно до утре и температурата ще спадне, може би както е писала Денис е нормално няколко дни да поддържа такава. Да нацелуваш малката палавница  Heart Eyes.
Цветиберова - супер е че вече дупенцето е по-спокойно, а ходенето без памперс, определено е доста забавно за малките сладури, само някой да има да върви с парцала след тях  Party.
Фибичка то тепърва ти предстои да разбереш какво е да се гледа малко дете, тя Йоанка едва сега започва с белите, така че дай си малко аванс с второто  Wink.
Веселка аз се замислям за второ, но в дългосрочен план, честно казано искам да имам и три деца по възможност, но за момента нямам такава, ще трябва да се върна на работа, да поработя 3 - 4 годинки и може би тогава, ако даде господ ...
Денис Ивета си играе предимно с неща, които не са играчки, най-любими са й щипките, всеки ден ме води на терасата, от където си взема кошницата с щипките и започва едно пръскане на щипки по терасата, из апартамента, навсякъде, но също така много обича да си играе с топката (само, че не сама, за съжаление, трябва някой да й я връща, когато тя я хвърли извън кошарата), друга играчка, която я занимава за по-продължително време е една кутия с фигурки, от тези с различни форми, които трябва да се пъхат през определените им места (разбира се, не я използваме по предназначение, но успешно пръскаме всички формички навсякъде)
За животните - и Ивета им е голям фен, дори сутрин излизаме рано, с попарата в бурканче и ходим да я хапваме на площадката зад блока, където има доста гълъби. Храним гълъбите със солети, Ивета много им се радва, а аз успявам да я нахраня, докато тя се заплесва по тях. В Сливен на двора пък имаме куче, голяма радост му се радваше на това куче и все посягаше да го хване.
За телевизията - и тя като Спаси е запленена от шапките на предаванията, нейните фаворити са Шоуто на Слави - шапката и танца на балета, Горчиво и Кой е по-по-най, но определено Ку-Ку бенда държи първенството където и да се намира, като чуе шапката на шоуто, пропълзява пред телевизора, изправя се за леглото и започва да прикляква в такт с музиката или да друса ръчички.
Стана много дълго, но исках да ви питам държите ли още обиколниците по кошарите, защото вчера сутринта изживях един малък ужас. Към 5 сутринта Ивка се събуди и искаше да идва при нас в леглото, разнасях я до към 5,30 ч., но при опит да я оставя в леглото тя веднага се ококорваше и ревваше. Накрая не издържах и я оставих да реве, а аз си легнах и я наблюдавах какво прави. Ревейки тя се набираше с ръце и вдигаше крака, в опит да излезе от кошарата и в един момент, незная как, но успя да си забие крака в обиколника и да се повдигне, така че от кръста нагоре беше вече извън кошарата, улових я просто във въздуха. Не мога да ви опиша как ми трепереше всичко и какъв ужас изживях. На сутринта махнах обиколника, но сега пък ме притеснява, че редовно си пъха краката между решетките. Затова се чудех вие държите ли още обиколниците?
Чао засега и извинявайте, че стана толкова дълго.

# 267
  • гр.Русе
След мнооого дълго отсъствие,ето ни и нас!
Здравейте,мили момичета и малки сладкишчета! Много,много ви прегръщам,липсвахте ми...  Hug
Момичетата,които пишат отдавна сигурно ще се сетят за мен,а с по-новите тепърва ще се опознаем.
Много ми стана мило,че сте се сетили за мен на рождения ми ден,обичкам ви  Heart Eyes
Бебе Крис и всички около него сме добре.Развива се перфектно,както и всичи септемврийчета като чета в постингите ви.Пълзи като фурия,за секунда не стои на едно място и тепърва се опитва да прохожда.Много е палав,но в границите на нормалното.С умиление си спомням като беше на месец,два колко е бил мъничък и крехък,а сега какво живо и любознателно дете е станал,но така е времето минава...
Ходихме няколко пъти на море и скоро пак тръгваме,не се спираме всяка седмица сме някъде из България.
Какво друго-а да-имаме си 2 зъбчета и сега усмивката ни е още по-чаровна.
На 15.07. направихме кръщене на Крис.Беше страхотно,ритуалът мина перфектно.Крис през цялото време посягаше да вземе кръста на попа,а когато той го потопи в казана цялата църква прокънтя в искрен и заразяващ бебешки смях.Смееше се така силно,всички очаквахме да се разплаче,но не- и това направи момента изключителен...
Накратко това,обещавам вече да се включвам честичко.
Много целувки от нас!  Grinning
Момичета да ви попитам и вас нещо-обувките,които сте купили на бебчовците ортопедични ли са.Четох много,но мненията са противоречиви и искам да разбера вие какво мислите.Лично моето мнение е,че на здрав крак,без изкривявания и плоско стъпало и без предписание от ортопед не бива да се слага ортопедична стелка,в целия град не намерих обувки с равна.
Е ще ставам,сладкиша се събуди,до скоро.   bouquet

# 268
cvetiberova, много е сладка Габи! От сърце и се радвах. Heart Eyes
dennis, играчката на първата снимка е страхотна! Страшно полезна е за фината моторика. А моята глезла почти с нищо не се заиграва. Сега е на вълна ходене и по цял ден ме държи за ръка. Сновем из къщата. Не позволява да я пусна да седне. Страшно изморително! Като, че ли най-обича да разлиства книжки. Simple Smile
И Веси е голям почитател на животните. Grinning Имаме си котка на двора и много и се радва. А като види лястовичките на терасата (свили са си гнездо там) изпада във възторг.

# 269
ЕХОООО! Като съм в офиса вижте как намирам време за се разписвам редовно /или просто повод да отклоня вниманието си от това-онова... Wink/
Денис  - за играчките - Спаси къщо като Ивка на Върджин предпочита играчки за големи - лап-топа, истанционните и телефоните вече не ги броим... Сутрин имам около 15 минути време за оправяне на спалнята, като пез това време той сваля кутиите с обувките си /4-5 кутии/, маха капаците и вади обувките, а после започва да ги "прибира";опитва се да слага капаците и ги мести из цялата стая... Изобщо всичко което е свързано с насипен материал, който може да се мести от кутия в купа и т.н. му е мнооого забавно. Обича да си играе и с кутии с дискове - хръля кутията, тя се търкала, по някое време се отваря и той започва да "събира" разпиляното. Има 1 кола и 1 локомотив с вдигащи се седалки, в които реовно прибира кубчета. Има и "наковалня" - а също и кола, в която се слагат формички, които после падат в багажника й - той отваря багажника и вади1 по 1 формите. Обожава да играе и с рингове и по конкретно ето с това Класацията на любими играчки се води от футболните топки, които вече рита доста добре!
Алина, за рибата - все забравям да пиша. Спаси също не обича готови рибени пюрета, но обожава домашно приготвена риба: пастърва, морков, тиквичка, картоф, печена чушка,копър, масло. Рибата се сварява за 10тина мин  /до побеляване на очите/. Обелва се, добавят се предварително сварените зеленчуци със зеленчуков бульон, масло. Пасира се и се омита по 300гр порция!!!
Плами, радвам се да те видя.

Общи условия

Активация на акаунт