Tрябва да РАБОТЯ знам,така се ставало голям

• 15 308
  • 293
  •   1
Отговори
# 15
ето част от нашта баня, брой по колко реда са плочките и си представи как биха изглеждали с повече / по-малко от едните....
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=104054&photo=30

# 16
Значи утре се разбрахме в 9.30 в Моето гардже. Свободно е до 11 така, че който идва да не закъснява много. Аз след това съм на работа, ама вие може да разходите из парка... В неделя не мога въобще, че сутринта сме на детско парти...
Незнам дали ти е актуален въпроса, но тъмните плочки се слагат на 60-макс 80 височина - в твоя случай 75 - тоест 3 реда.  За квадратурата ако банята ти е 2*2м значи вземаш обиколката 8м*0.75 м и за светлото отгоре стандартно ако ти е 2.40 значи вземаш 8* (2.40-0.75). За фриза той е на бройка и трябва да вземеш обиколката - тоест 8м разделен на дължината на плочката.  В никакъв случай не вади размера на вратата - нека остане за фира, даже ако ме питаш вземи си по 1 кв от всеки цвят допълнително. За пода - щом банята ти е 4 квадрата значи толкова трябва да вземеш и теракот. Имай обаче нещо друго предвид. Досега не съм виждала помещение, което да е точен квадрат или правоъгълник - обикновенно е трапец или ромб  Joy Joy Joy и по тази причина подовите плочки се редят обикновенно на диагонали, че да скрият тези проблеми. В този случай 1 кв допълнително ще ти е от полза. Не забравяй да си напазаруваш подови сифони, защото те се вграждат в плочките. по въпроса с нещото над плочките - аз избрах варианта с окачения таван и приключих драмата. Според мен е по-готино и си решаваш проблема с разномерното осветление. За съжаление фотото ми вече не работи и не мога да покажа моята баня ама е много хубава да знаете - графит и слонова кост с 6 лунички и светим като на стадион Васил Левски!!!
по въпроса с майчинството - Кали хубаво го е измислила щом има кой да и се върже. По принцип гражданските договори нямат право на платена отпуска. А ако сега ти я даде и ти я плати сигурно ще те накара да подпишеш молба без датат, че да си я приложи към документите като официално се завърнеш от майчинство за да няма после пак си искам същата отпуска и пак искам да ми е платена. Тоест платената отпуска в твоя случай не е счетоводен проблем, а е лична договорка мижду теб и шефа ти. Тоест може да откаже да ти я плати, защото ти реално не работиш.

# 17
Като сте почнали с отпуските да питам и аз щото нещо в нашия офис има разногласия.Аз се водя работеща майка демек официално съм се върнала на работа, според дамата от човешките ресурси ако излезна в платена отпуска щели да ми спрат за този период майчинството, щото неможе да ползвам и двете хем майчинство хем платена отпуска.Според счетоводството пък мога да си получавам и двете за периода на отпуската.Тази седмица не успяхме да се разберем щото беше много натоварено, ама като гледам и другата седмица няма да успея / то всички изведнъж се оказаха в отпуска/ снощи в 22.08 часа последно говорих с един клиент.
И още един въпрос как мога да разберя в кое пенсионно осигурително дружество съм.Щото на времето не си избрах и са ме разпределили служебно, до сега само един път съм получавала писмо ама не помня от къде беше нито пък знам къде съм го запиляла.

# 18
Искам и аз 48 дена отпускаaaaaaaaa - какъв е тоя камунизъм бе?!?!  Mr. Green

А добро утро и от мен. Дребната спа до 7 непробудно Shocked В 7 яде и сега пак спи, ама аз не успях и затова писателствам по нощите  Tired

# 19
Здраявейте, момичета! Ще си изям г..а от яд Sick.Сутринта не могах да се докопам до компа, зщаото беше барикадирано вси4ко( нали ви казах 4е сестра ми и децата спаха в нас ooooh!), та не можах да проверя за срещата. Все пак и ние ходихме на клуб, само 4е в квартала.Водих племенниците да се набеснея, 4е във Видин такова 4удо няма..АКо не е много нахално, хайде другата седмица пак  така да го измислим и тоя път ОБЕЩАВАМ Peace да дойда. Ей, още ме е яд. Ве4е съм на работа, посрещнах и баща ми и вкъщи сега е пълна лудница Crazy
Гер4о ,мерси за  разясненията  bouquet.ПО4вам да смятам Grinning. 4е след 4ас трябва да ходя и да ги купя все пак тия пло4ки ooooh!
А за договорит,е не ми пуснаха граждански , а авторски., по-добре е откъм хормативно признати разходи Thinking, но все още не са ми ясни доста неща ... Rolling Eyes

# 20
Запис и аз в новата тема! Късно разбрах за срещата, ама поне се наспахме. Явно първата работна седмица след отпуската ми е дошла малко свръх, защото вчера се прибрах рано-рано към 8, хапнах, пих една бира и заспах безпаметно до 7 сутринта, когато Иван се събуди. Беше спал цяла нощ в количката в хола, защото баща му решил да ме остави да се наспя. Shocked Понякога ме изненадва много приятно моето момче  Heart Eyes После си взех бебока в спалнята и докато ми пееше си доспах  Grinning.

Новото при нас е, че захраних Иван с бирена пяна и много му хареса.  newsm78 Отскоро и баткото се научи да си дръпва по биричка пред компютъра (като се върнахме от море яденето стоеше, но всичката бира беше изпита), та май вече ще делим на 4...

За компютъра - оказа се, че бутоните ми не са счупени, а само извадени. Оправиха ми ги и сега нямам оправдание да не работя. Mr. Green Ама как не ми се почва - определено имам нужда от по-дълга почивка, защото мързелът не ми е обичайно състояние.

Майра, може и да не повярваш, ама снимки от почивката нямам, защото нямаше кой да ме снима.  Sad  Не знам дали съм се оплаквала до сега, че моят човек хич не си пада по това и категорично отказа да снима или да го снимат. Та по тази причина имаме много малко снимки. Аз вечерта преди да си тръгнем направих няколко кадъра на околността, но вече беше тъмно и с моята въшка (Sony Cybershot) не станаха много добри. Ще ти ги пусна на мейла.
А най-хубавите моменти обикновено се случват без да можеш да ги документираш на друго място, освен в главата. Тази година за пръв път видяхме делфини. Grinning

# 21
  • на правилното място, в точното време
Излагация голяма  Embarassed Да се запиша на втора страница!Ужас! Embarassed Embarassed
Кали,умрях да се хиля на снимките от банята ви  Joy Joy САмо не разбрах Венци успя ли да се свърже с някой,гледам опитва се да говори със слушалката на душа  hahaha hahaha hahaha
 Завиждам си направо,че нямам подобни проблеми с отпуски и майчинство Blush И аз искам на среща,ама няма. Sad
 Абе , я ме светнете какво купихте за мазане на морето- аз си взех Нивеа baby, за нас още се чудя, има сега един Daylong - много го продават, има 25 фактор,40 и 50 го дават за деца.В чуденка съм дали да взема за нас 25 newsm78.
 Това със смятането на плочките е голяма кушия.  ooooh! Герчо,що не вземеш да направиш една строителна фирма-като те гледам как смяташ и обясняваш, просто ще си номер 1

# 22
майра, ти не си разбрала.... 48 дни на ГОДИНА, а не на сезон...  hahaha Joy hahaha Joy

ами даскали.... ама официалната ми заплата е 300 лева... по принцип тези трябва да ми ги плащат, но понеже сме се разбрали да е двойно за учителите по английски.... абе благословена работа.

по въпроса с майчинството - Кали хубаво го е измислила щом има кой да и се върже. По принцип гражданските договори нямат право на платена отпуска. А ако сега ти я даде и ти я плати сигурно ще те накара да подпишеш молба без датат, че да си я приложи към документите като официално се завърнеш от майчинство за да няма после пак си искам същата отпуска и пак искам да ми е платена. Тоест платената отпуска в твоя случай не е счетоводе

н проблем, а е лична договорка мижду теб и шефа ти. Тоест може да откаже да ти я плати, защото ти реално не работиш.

ами няма да се сети  Mr. Green
в началото уговорките ни бяха, че или ме третира като на трудов договор и щат, и аз бачкам като хората и се занимавам с дневници, родителски срещи, хлапета и простотии, или изобщо не бачкам. но вариант да си прекъсна майчинството - в никакъв случай. (ама работя на още няколко места, та мога да ги отсвиря)
докато кало стане на 4 ще си имам осигуровки и струдов стаж без значение дали работя там или не.
пък съм там само заради стажа и осигуровките.

Ваня, можеш във всеки един момент да си смениш пенсионното дружество с което си поискаш.
от 3 години работя в Доверие, които са водещите на пазара, и ако искаш мога да разпитам как можеш да провериш къде си, и как да се прехвърлиш. ако не ти изнася.

от счетоводството ви трябва да превеждат към пенсионното дружество вноски весеки месец, така че би трябвало и те да ти направят справка. ама ако са като нашите счетита....
ще питам ако искаш, във вторник имам час там.

ние с кало доста закъсняхме за срещата сутринта, и с гер4о само се видяхме. с мишето на катето се разходихме в парка е беше мноого добре.
качвам сега снимки.

# 23
Момичета,аз по-принцип не пиша във вашата тема, но имам един въпрос въм вас,ако някой може да ми даде отговор ще съм му много благодарна!
Налага ми се да се върна на работа за малко,с прекъсване на отпуска за гледане на дете. Мога ли след това пак да се върна към него? Много,много ще съм благодарна ако някой е запознат и ми каже нещо. Hug

# 24
майра, ти не си разбрала.... 48 дни на ГОДИНА, а не на сезон...  hahaha Joy hahaha Joy

То оставаше и на сезон да е - щях да се преквалифицирам веднага hahaha Че имам да събирам за околосветско с кораб - а то е 6м Whistling

Миньон, на моменти ти завиждам за неснимащия мъж. Моят снима винаги - няма пъпки, няма херпеси да е проспунал - всичко се документира hahaha Нещо взе да ме съмнява да няма японска кръв Crazy

Равия, аз бих си взела по-силно - поне 30 за първите дни, че изгарям много лесно с моята бяла кожа Sad Сега и слънцето е много силно, така че се пази повече Peace

Ние днес поръчахме тортата - като за една голяма лъвица - Цар Лъв Wink

Последна редакция: сб, 21 юли 2007, 15:12 от Майра

# 25
пипи, можеш да се върнеш винаги по майчинство сд молба.
равия, ако взема да направя строителна фирма ще съм обречена до живот да се разправям с бушмени. нали се сещаш как се обяснява човек с гипсаджия, плочкаджия и т.н. дето изреченията им започват с Е,пЪ....
Мами, нали целия Вапцаров затворен залади кретените с колелетата,а азбях на масажче в Малееви /страхотно е там/ и вървя пеша на 45 градуса към румънското. На кръстовището на семинарията вече щях да убия тези,у дето са пуснали тея лайнари с тея колелца и са блокирали София. На на Семинарията при ченгетата им обясних с гробовен глас, че или ми пускат едно такси да ме вземе или да викат линейка, че аз от там на колела си тръгвам, но не знам дали в съзнание-. та тея явно ми повярваха - викнаха ми такси, пуснаха го през забранения участък и ми дадаха бутилка с минерална вода. таксиджията явно и той се стресна и пусна климатика и изобщоооо... Оправна съм си от малка Шъ знаете.
та да се върна на малееви. Има Спа, масажи, сладкарница, ресторант, фитнес и разни групови гимнастики. Има и детски център с двор с катерушки, но приемат деца след 1.10г. Нашите били малки и ревяли много за мама. Ама можело да ползваме детския център ако се снабдим с баби, детегледачки, мъже или т.н. та да топнем задници в джакузито. Могат да се изкарват шезлонги и на двора да се пече човек, ама да не прекаляваме толкова. Лошото е, че мъж ми ме одряза за утре, че имало формула 1, а пък иван не знам как ще реагира в басейна.... Та за следващата седмица ако искате да организираме татковцитеу с бебетата в детския център, мамите в джакузито, пък после ще се сменим да изиграят един тенис или скуош или поне да пият по една бира.... незнам дали ще ме огрее с тоя моя мъж дето все едно задника му е залепен за стола в офиса и за дивана в хола, ама можем да се пробваме - и ние сме хора.

# 26
# 27
мммм... не съм сигурна дали можеш да се върнеш в отпуск по майчинство...
има една тема специално за това... ама къде беше... ?

Последна редакция: нд, 22 юли 2007, 02:16 от kalina na kayo

# 28
ето кратък отчет на съботния ден:
Мишето: Айде без репортери, моля ви се!

Калоян: Тази пързалка защо пари?!

Калоян: Мамо, ако не ме гушнеш, ей тук ще си остана да страдам цял живот гушни мееееееееЕЕЕЕЕЕЕААААААааааААААа

Ники: Честни сини очи.....

Ники вече ходи:

и един Иванчо, кротушко и бузанчо:

Мишето и Кало

# 29
  • нейде там, където ....
Да си кажа за кю-то, какво правя аз, като ми го изтриват. За да не се дразним с колегите, не го инсталирам ползвма през meebo.com. Там Няма звуци май.
Честито за колата!
За майчинството - наистина по всяко време може да се поднови отпуска, до навършване на 2 години на детето.
Много сте хубави на снимките, аз малко късно се включих, а и бях на курс. Каним се да ходим на море, ама колата по-счупена, от колкото си мислехме. Та сега - тя се пече в двора на сервиза, а ние - в блока, вместо на плажа. Картата ни тече от вчера, даже е платена. Дано поне видим морето, че Голямото ми моче стана на 5 години,  а още не се е къпял в него.
Приятна почивка, ние отиваме в парка

Общи условия

Активация на акаунт