НОЕМВРИйска морска чета, друска със загар дупета!!!

• 10 101
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,ноемврийки!
Съжалявам за черния си постинг,но една майка-герой има нужда от нашата помощ.
Историята и може да намерите на:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209193.0
Помолиха да ме да предупреждавам,че в тази тема има подробности,които могат дa ви разстроят.Все пак това са нещата от живота и всяка една от нас би могла да бъде на нейно място.Четете само колкото можете да понесете и за всеки случай прилагам само банковата и сметка:
 Елена Генчева Енева
Първа Инвестиционна Банка Варна
IBAN BG 66 FINV 9150 10BG N0JZ EN
BIC FINVBGSF

Благодаря ви сърдечно!

# 196
свърши, свършиии....ейййй, беше много яко...цял ден реанимирам....направо се чувствам все едно ставам на 22, а не на 32.... Mr. Green

момичета, мнооооого ви благодаря за милите пожелания, много ви обичам всичките - по случай вчерашния ми РД ви пожелавам да бъдете много здрави /заедно с мъжовете ви и дечковците/, да сте много позитивни, винаги щастливи и пълни с енергия, за да отгледате прекрасните си деца !!!  bouquet

сега пускам една снимка, докато кача и останалите /по-късно довечера/. Дени4ка, дано това ти оправи настроението :

# 197
Здравейте и от нас с Ради!
Бързам да отговоря на въпроса на Мерелин, че и Ради няма още зъбче. Но и при каката късно изби, така че не се притеснявам за това.
В Бургас е много горещо и сме в къщи на хладно. Ради пощурява без разходки. Майка му също.

Много съм тъжна. Всъщност откакто четох темата за Криско на Лилибон в Клюкарника не мога да сдържам сълзите си. Ако някой има желание да помогне, вижте я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209193.40

Докато публикувам поста си,  вече се е включила друга майка с тази новина.

Ивиче, ЧРД! Всичко най-добро ти желая. Много сте хубави на снимката.

# 198
Здравейте, красавици!  bouquet
На нас ни се размина постъпването в болница newsm44 Дори мога да кажа, че дечко е почти добре!  newsm44  Вчера ака само 5 пъти /което е направо нищо на фона на 12 - 15 пъти дневно/, а днес още не е. Днес дори е игрив и приказлив - абе започна да идва на себе си, за което съм много щастлива.
Мони, не се притеснявай, другият месец ще навакса  Wink
Маша, браво на Мишето!
Софко, прилича на афтичка, но се консултирай и с док. Успех!
 Hug

# 199
Дилянка, радвам се за Гошето - дано вече е здравичък! И трябва най-после да се видим, ще взема аз да организирам една варненска среща с татковци.

На мен нещо ми е скапано тези дни, а пък преди малко съвсем се разстроих за малкия Криско. Вчера бях много, много лоша майка - развиках се на Марти, че не иска да яде, толкова бях изтрещяла, че освен това се скарах с всички в къщи. Толкова мъчно ми стана после, какво ми е виновно детето, че аз не мога да го приема такова каквото е и искам да яде с апетита на детето Х и количествата на детето Y? Толкова си го гушках като се успокоих, ама още ми е скапано. При нас захранването върви с клизма - записах го на кухня, защото отказва пюрета и каши, но освен с триста зора 2-3 лъжички не вкусва. Реших повече да не го мъча - да яде колкото иска, а пък храната от кухнята ще пращам на баба ми, тя без друго няма зъби и казва, че била много вкусна.
Иначе, Мишенце, за протокола - кърмим се около 10-на пъти в денонощието, като нощните са поне 4-5.

Добрата новина е, че моя много близка приятелка май ще ражда днес или утре. Преди малко се чух с нея, имала контракции на 10 минути, а днес са и направили разкритие малко насила. Дано всичко мине добре с тях и утре да се хваля, че Марти е станал батко!

# 200
  • София
Цвети притеснявам се, защото Митко вечер пие по 200 мл. АМ. По толкова пюре и каша яде, а сега само 100 мл. малко е...А кисело мляко бях решила да включвам вече, но педито каза, че не се включвало лятото (така и не разбрах защо) и да изкачам есента. Но ако продължава сигурно ще включма. Иначе попарата сутрин вместо с чай я правя с АМ именно, за да поема мляко.

Иве  много яка снимка. Давай й другите!

# 201
...
Бинайтед, точно си го казала - кърмим от мързел, да! МНого по-лесно ми е, не мога да си представя да правя АМ, шишета, стерилизиране....бррррр. Мамите с бебета на АМ имат много повече грижи от нас.
Между другото - въпросче към кърмещите мами - колко пъти на денонощие кърмите? Сверяване на часовниците малко....
...

Мда, и аз така... от мързел  Mr. Green. И ние се кърмим по 6-7-8 пъти дневно.

Карил, когато отвориш страницата, цъкваш върху текста "Ранно поставяне......" Излизат много снимки... цъкваш върху първата примерно и се започва... /гласуването за снимката става като натиснеш звездичките/ Като приключиш с това гласуване цъкваш върху текста "Таткото....." и там гласуваш също... Дано ме разбра, че нещо ми се е спекъл мозъка от болестите у дома  Mr. Green
...

Добре, а защо при мен няма никакви звездички??? Виждам снимките, мога само в/у тях да кликна, а като кликна се отваря снимката... и това е  Rolling Eyes. Пууу, как ме е яд че не мога да гласувам!  Crossing Arms

Иве - много хубава снимка, чакам и другите!!!

Дил - радвам се, че сте по-добре, стискам палци и другите подрискани  Wink дечица бързо да се оправят!

Иза - май не писах  Embarassed - много се радвам, че престоя ви в болницата е бил кратък!  Hug

Софко - би трябвало да е афтичка, не виждам какво друго - пиши какво са казали докторите  Peace.

Чакам Гери съвсем скоро да пропълзи като хората  Mr. Green, че засега само се бута назад - обаче го е овладяла до съвършенство - как само взима завоите, не е истина  Laughing. От известно време се опитва да се изправя, освен опитите за повдигане на дупата - ама нали тежи, ще и трябва малко повече упражнения  Party.

Маша - знаех, че Мишо много бързо ще се разпъргави  Hug.

Мина - всеки си има лошите моменти... аз моите си ги изкарвам на каката .като сме тръгнали да се самобичуваме Wink/, тя е на почивка от мен сега  Mr. Green, заканила съм се като си дойде да не си позволявам такива неща, ха дано  Confused. Добре си решила - насила хубост не става - давай по-спокойно /като мен например - давам цица и чат-пат нещо по-различно м/у кърменията/. Исках да те успокоя, че не само на теб ти се случват лоши моменти, нали сме хора все пак   Heart Eyes.

Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 21:00 от Роси74

# 202
Ивиче, много свежа снимка. Аз пък днес черпя за Рождения ден на нашия тати Момчил Simple Smile Ние празнувахме в кратце, защото Ран е на нова мода- ака и пишка само в къщи и това, но поне стиска и скоро се разделяме с памперса окончателно. Пепипетя, браво на теб, въпреки, че действиетто не е осъзнато и може да направи стачка- при нас така стана- започнах да слагам Ран на гърне на 9 месеца и той си вършеше сутрин работата там като под часовник. Но като стана на година и така се разсърди на гърнето, че чак сега започна да го ползва- за това НЕда ще я уча другото лято- сега дори и не мисля да пробвам 

# 203
Здравейте мацки!
Аз отдавна не съм писала но имах лек проблем с нета, та успявах само да ви чета от време на време.

Дил,Изи радвам се че вече са по добре милите душички

Ивиче newsm59макар на патерицаСтрахотно парти,чакам още снимки.

При нас е ужасна жега, ние сме без климатик /досега не изпитвах нужда/,и просто се разтапяме. Мария се изнервя от жегата и почти не спи през деня. От време на време слизаме долу при свекитата , те са на приземния етаж и е прохладно та там успява да поспи малко.
Последните дни и хапва по малко от обикновено, и днес дори не си направих труда да и пасирам плод след обяд.Освен това се е научила да плюе с пълна уста, по точно да прави жабурки и това явно и харесва та доста от пюретата и попарите отиват по масата на пода и върху мен. Иначе си отваря устата лапва си лъжичките но след две три започва плюене, аз чакам да се наплюе /или нажабори/ и почвам пак…абе луда работа.
Установих че не обича кашите, аз съм упорита ще пробвам пак но съм почти сигурна че няма да яде.На обяд яде зеленчукови/ месни пюрета приготвени от мен- тук все се намира някой да донесе домашни зеленчуци и плодове пък и свекитата  произвеждат някои неща/ включ. и домашно масло и извара /.
Сутрин се опитваме да ядем попара, след обяд пресен плод и през останалото време си се кърмим когато поиска и по колкото поиска вкл. и през нощта  по няколко пъти.
И като споменах  нощно кърмрне…снощи Мария падна от нашата спалня…тръгна да се обръща ..и се обърна на земята.Поплака си детенцето/и аз с нея/ и после заспа.Най-ужасното е че аз нямам никакъв спомен за това кога съм станала и съм я взела при нас на спалнята и това не се случва за пръв път.Ще трябва да измисля нещо с тези нощни кърмения в полусънено състояние. Уффффф….

Май цял роман стана, ама не съм писала доста време...отивам да си лягам, че да видим как ще се кърмим пак тази нощ.
 Лека нощ  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 23:38 от Angeliha

# 204
Привет на всички и Честито на празнуващите!
Ще споделя опита си за махането на памперси....
 1  Първо и най важно - всички деца се различни!
  2  Второ- режимът на чишкане и акане може да се засече
   3  Трето - нищо не струва поне да опитате
Как засякох моята принцеса:
    Тя започна да ака по 1 път на ден и аз започнах да я "каня", точно преди баня за да и е чисто дупето после. Давах и играчка и се играехме около 15 минути, и тя се изакваше върху напикания памперс. Тя свикна постепенно - за около 1,2 седмици.
     За чишкането - започнах, като 3 дена беше без памперс, а със тензухена малка пеленка, та като изпусна да не тече по крачолите. Махането изцяло поне 2,3 дена е да се засече кога върши работата. Тъй като все са били с пампи няма как да знаем, без да ги махнем изцяло . А лятото го позволява...
  1 Голямо чиш има винаги след сън и след хранене. Тя никога не чишка по време на сън или хранене - пипала съм и преди пампите и бяха сухи. Значи като се събуди или нахрани до 1,2 минути имам време съвсем спокойно и свалям гащите и я издържам. Сега като е лято, често го правим  на двора, а даже и в  тоалетната, ако съм на гости.  Ако съм на кафе с др. майка отивам до най близките трева или удобно място.
  2 По малките чишкания са на всеки 30-40 минути след голямото. И след пиене на сок, вода или др. Пак - 1,2 минутки. Ако съм вкъщи, имаме си гърне столче.
   Всички се чудят как успах да ги махна и то на 6 месечно бебе, но има начин. Сега исках да махна и нощния, но ще изчакам още малко. Да не я ражбуждам - напоследък не спи спокойно или от жегите или от зъбките. Взела съм си мушамичка за легло , и скоро ще пробвам, ако не след 1,2 седмици пак.
   Момичета успех на всички които ще пробват - но трябва да искате и да го разбирате. Аз един ден просто реших че е дошъл момента да опитам и то стана. Често се случва да се изморявам или да се ядосвам че съм изпуснала, но бебето иска да е дишащо дупе особено в тия жеги. И всички дрехи ги носи още, от по-малките - без пампи и стават и по хубаво и стоят. Е пригответе си повече чифтове...но и ние сме се напикавали пък сме станали хора...
   Най- важното е НЕ детето да стиска, А майката да го ИДЪРЖИ когато е събрало. Стискането води до болести на бъбреците. А и те се още мънички да обяснят какво искат точно - за това ние имаме 6 чувство и комуникираме с бебетата, и да им угаждаме.

Последна редакция: чт, 26 юли 2007, 00:03 от pepipetia

# 205
Браво, pepipetia,
благородно ти завиждам как се справяте и как добре усещаш детето...

Хм... аз с бурните ни нощи до съвсем скоро просто нямам сили и търпение да го правя  това... засега... Както и един друг път писах- пробвах с дайпери от плат да видя какво ще стане, ама след 4тия подред намокрен веднага след слагането се изморих... а акото изобщо не се изпира като хората... ужким ака като му чета- ама го прави само в памперса, ако му чета на гърнето- само пишка... абе всеки ден го слагам на гърнето по няколко пъти, ама май не разбира за какво е. Ние повечето неща ги правим по- късно, та не се ядосвам изобщо... Засега разчитаме на памперсите и това е... ух, както ме цепи тиквата и аз незнам какво пиша тук...

Исках да благодаря на момичетата за инфото- незнам какво беше това чудо на венеца на Данни, но преди 1 час изчезна- сега има нещо като дупчица там... преди това приличаше на рогче пълно с нещо. Може да е било афта от замърсяване, или както аз подозирам- киста, поради растежа на зъба, която се е пукнала... добре, че се махна, че изглеждаше ужасно...

Знам, че се увличам малко, ама да кажа как смешно изглежда Данни като си скърца 4те зъба  Mr. Green и не само ги скърца, ами и чат- пат ми демонстрира свирепо изражение следствие на "обратна захапка"- мисля, че му е интересно какви са му тия неща в устата и затова прави разни експерименти...

Днес за сефте го оставихме на свеки за 7 часа и той много я слушал и викал "мама"... е после на мен ми викаше "бам- бам- баба"... и ме имитираше какво правя, като му пея "Хей ръчички", та сега мед ми капе на сърцето!!!

Благодаря за търпението  bowuu !!!

П.П. Данни насила суче... ако суче 3 пъти за едно денонощие съм доволна, ако са 4- хвърлям капа от радост... Ето например днес ми е сукал в 2 сутринта, в 6 сутринта и в 4 следобяд... надявам се да цокне и преди да заспи, ама знам ли...
Аз доста го тъпча напоследък с храна и затова е така, давам му закуска към 9 (каша и плодово пюре), обяд към 2 (зеленчук и месно пюре), вечеря около 7 (по мъничко месно, зеленчуково и плодово) и каша преди лягане... интересното е, че продължава да не дебелее... Ако на някои от вас ви се струва странен режима- да не започвам темата за моите педиатри  #2gunfire, ама това измислих и мисля че засега сме ок...

Чао наистина, лека нощ и добро утро!!!!!   bouquet

# 206
Добро да е утрото ви, красавици!   bouquet

Благодаря за подкрепата!
Мина, не се поддавай на лошото настроение  Hug Всеки има такива моменти, дано по рядко ни се случват  Heart Eyes Очаквам с нетърпение варненската среща - много ми е домъчняло за теб и за златните рибки, плуващи в синия поглед на Марти, а също и за всички прекрасни майчета - Гери, Изабела, Вени, Ели и техните сладурчета. Миленка дали е успяла да се види с родата вече???  Дано при твоята приятелка всичко мине бързо и лесно и да гушка скоро най-прекрасното бебче! Praynig Да се похвалиш  Wink
pepipetia, браво!!!  smile3501 Адмирации заслужават всички търпеливи и спокойни майчета, като теб!
Angeliha, не се коси, мила, повечето от нашите бебоци са членове на клуба на падналите  Wink. Всичко с малката Мими ще е ОК
sofkobofko, радвам се, че Данни вече се е отървал от странното нещо в лъчезарната му усмивка
Ивиче, много яка снимка!  Laughing Сподели още  Praynig
Цвети, да ти е жив и здрав рожденика!
Роси74, отваряш снимката и под нея се появяват звездичките  Wink
Май се поолях, но днес ми е едно такова радостноооо.... 
Желая ви усмихнат и успешен, прохладен ден!  Hug

# 207
Софко - радвам се, че е изчезнало това, каквото и да е било!   Hug

Пепипетя - браво на теб! Аз нямам нерви да се занимавам с тези неща. а и това, което Цвети е написала, ме притеснява и мен.

...
Роси74, отваряш снимката и под нея се появяват звездичките  Wink
...
Мне, не става - като кликна в/у нея и ми се отваря на пц-то с ACDSee... някакви настройки сигурно са ми прецакани...

Момичета, успях да кача малко снимки - Гери милата стои наакана и чака майка си да и обърне внимание... Та така - ето ги -
тук - първите три са след кръщенето на 3-то дете на кумовете ни - миналата събота; другите са от в къщи, като последната е от тази сутрин - еее, то не беше "ба-ба-ба-ба", не беше чудо...
Ред.: това на снимките не е мечето Бамзе, а съм аз - доволно напълняла - поне по това да си приличаме с Гери... Laughing

Целувки от нас - аз скоростно хапвам и се изнасяме на разходка!  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 26 юли 2007, 12:59 от Роси74

# 208
Не мога да се сдържа - ще дам непоискан съвет: Роси74, да я скриеш тази пухкавелка, че при вида на сладките и крачета не само мен ще ме засърбят зъбите  Wink  Добре, че сте далеко, че ако ми падне.... ще я изям  Embarassed

# 209
Мацки, да попитам - някое от бебочетата да е имало белтък в урината? Моника има, а педи ще я видя чак в събота  Confused Днес мисля да пусна още една в стерилна чашка, че първата я взех в едно бурканче. Дали може да е грешка...Питах и Бърди, ама не получих много удовлетворяващ отговор, в смисъл, че не можело да бъде уроинфекция, ако няма симптоми и да пусна нова стерилна урина...Освен това, пише и 9-10 левкоцита и еритроцита, бактерии  Confused Уффф, много ми е скапано...

Общи условия

Активация на акаунт