Отговори
# 210
  • sf
Яна, дай едно кафе насам, че вчера забравих да си купя  , па толкоз рано не ми се припка до магазина Wink
успех с раждането който и ден да е !  Hug

следя развитието на нещата , ама  е адски кофти и мъчно, та не исках да натоварвам другите. вчера я прочетох новата тема и ми заседна буца на гърлото. ядосвах се на моя, че не ще да спи, а после като я видях и си викам, боже, боже, хората какви проблеми имат, а аз съм седнала за глупости да се тръшкам.  ooooh!
Дано семейството има сили да понесе всичко това и дано има начин да се помогне на малкия Криско!  Praynig
ааа, и да добавя , че историята е много, много тъжна и натоварваща и съветвам още неродилите, а и тези със свлаби нерви да не четат поне засега.

Цитат
Относно солта,МУКИ има впредвид слагането й във водата на бебо,докато се къпе до 40-я ден
  Joy хихихии ама хич не ми хрумна, че може да става дума за това. мисля, че са глупости

Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 07:28 от donsyy

# 211
  • София
За солта и аз това си помислих, въпреки че не знаех за какво може да се слага във  водата за къпане. Чувала съм за орехова шума, ама и това са бабини деветини.

Аз също следя темата за малкия Криско и ми е много, много мъчно.  smile3518 Възхищавам се на волята, борбата и търпението на тези родители. Все се надявам, че ще стане чудо и бебчо ще се оправи. Разбира се, ще се включа с каквото мога.

Аз съм в депресия. Заявих на мъжа ми изобщо да не си помисля за трето Wink. Не съм предполагала, че ще ме тресат такива настроения и такова шубе. Софи също я преносих, ама ми беше едно спокойно... А сега, все едно отивам на заколение и тази неизвестност... Абе явно жегите си оказват влияние. Сега отивам в Шейново, да видим какво ще кажат.
Приятен и по-прохладен ден ви желая   bouquet

# 212
Солта във водата се слага против рахит- на една от лекциите на 9 месеца обясняваха....казаха и признаците,които показвали началото на рахита.
Това за потенето е бабина деветина, но то е натриване на кожата на новороденото със сол.

Някой може ли да сподели по колко време сучят вашите бебета? Нашият ерген от вчера почна да суче по десетина минутки и мирясва след това.. а досега висеше по половин час най малко.
Тази нощ се разминахме с едно кърмене към 2 и половина. Заспали сме и двамата по време на кърменето и към 3 и нещо се събудих- малкия изплюл цицата и спи. Точно го върнах в креватчето му и се разбуди и след това отнесохме един час дондуркане #Crazy

# 213
Здравейте и от мен.
Макси спинка в количката след едночасово друсане за да го приспя  ooooh! Тази нощ беше много тежка и милият се будеше често и с рев. Голяма жега...ужассс!!! И двамата не спахме добре!  Confused
Нашият тати пък май го е хванал гадния летен грип с разтройство и повръщане, та го пратих вчера да спи при родителите си, че да не е близо до нас с бебко. Само това ми липсва и грип да ни тресне  Sick

Цитат
Чета ви за режима на хранене и пак не разбрах - давате ли нощно време на бебетата си да ядат???
Ние за съжаление си се храним и нощем. Нощно време Макси се буди като по часовник! Ако не му дам да яде оревава света!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Миналата седмица за мое най-голямо учудване заспа дълбоко и спа чааак до 6ч. сутринта, ама аз нали съм си кукувица та през 30 минути се будех да го гледам диша ли, че то за него е направо недопустимо да пропусне папане!Голям е гладник!  Rolling Eyes

# 214
Момичета, не съм ви чела от седмица, така че ме извинете, ако повтарям някого.
Исках да ви питам има ли някоя от вас, която след направена епизиотомия има гной на мястото където стърчат конците?!?
Моя лекар каза, че било нормално  и щом съм нямала температура и пулсираща болка, нямало проблем, обаче аз се притеснявам защото все пак не ми звучи нормално?!?
За храненето ние гледаме да спазваме нощната почивка от 12 до 6 , но само 2 пъти успяхме за сега  Grinning

# 215
Anna m,виждам те  Laughing пиши как сте,как са близнаците?Днес много тихо тука-ехооо какво става???Аз си имам болки та ще видим докога ще изкарам с тях.

# 216
 Здравейте и от нас
Хриси и ние сме така с кърменето, вече яде по 10-15 мин, много рядко да се задържи половин час. Мисля че е нормално, вече да успяват да се наядат за това време. Само на моменти ми се струва, че не изяжда всичко (даже ми се случва след това да капе от гърдата от която съм кърмила). Ти как кърмиш, от едната или от двете гърди? и след това цедиш ли?
Яна хайде идвай вече в нашия отбор, леко раждане  Hug
А за нощното хранене си се храним, незнам дали скоро ще успеем да го махнем, че с нейното ядене по 10-15 мин, няма как да издържи 6 часа, така си мисля. Утре ще ходим на преглед и ще питам.

# 217
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала че все не остава време. Вчера бяхме на консултация и да се похвалим за един месец вече сме 4,5 кг и 57 см. Май ще сставаме манекенка Simple Smile Обаче тези колики много ни мъчат всяка вечер след 6 часа до 11 вечерта е направо ад така плаче и не спи, а и започна да не се оригва и после повръща почти след всяко хранене. Дано минат по-скоро!
 newsm38   party023 beer
Черпя ви виртуално че днес имам рожден ден.
Сандкесъл това е много кофти пробвай всеки ден да вариш тетра /смрадлика/ и слагаш отварата в един леген и сядаш вътре по 10-ина минути гледай да е топла предполагам че ще ти помогне също така пръскай мястото с бивацин поне 2-3 пъти на ден. Дано се оправиш скоро!
Приятен ден от нас!

# 218
Здравейте  Simple Smile
Sandcastle аз също имах малко гной и един отвратителен мирис именно заради гнойта,обаче не ме е боляло изобщо  Peace Предлагам ти да си правиш промивки със смрадлика
Рокси и Ева вече суче не повече от 10 мин на гърда.Моята педиатърката каза че това е съвсем нормално,дори времето щяло да се скъсява още повече.Накрая бебоците ще се наяждат за 5 мин.  Party Аз нарочно пък будя моята за нощно хранене,защото се събуждам с напращели гърди.Надявам се скоро да се нормализират нещата и да спинка по цяла нощ  Praynig
Ника изобщо не се тревожи че ще остане гладен,ако иска той определено ще ти каже  Simple Smile
Само погледнах темата за Криско, и реших да не я дочитам-много се товаря от такива истории.И без това болния ми мозък ражда какви ли не неща та съвсем бих се побъркала ако и чета подобни истории  Crazy Много е болезнено и си мисля че ако съм аз едва ли бих издържала  Cry
 newsm59 на Веси и много радост ,здраве и късмет,всичко друго само ще си дойде

# 219
Здравейте и от мен!
Напоследък само чета и не ми остава време да пиша!

Честито на новите мами, да съм и живи и здрави бебчетата!  bouquet

Честит рожден ден на Веси! Много здраве,щастие и любов!  bouquet

# 220
  • sf
бреееееееееееей, то днес направо пролет,бе!
в нашия парк правят нова площадка за игра с пързалки, люлки и т.н. дано оцелее за Виктор, че предината я унищожиха простаците

# 221
Веси, да си жива и здрава  bouquet
Татяна, Ками, мерси за отговорите! На едно хранене давам една гърда ( това го четох в кърмаческия), а за капането си капе... До обяд си ходя из къщи без колекторите за кърма на Авент и цялата ставам в петна от кърма- едно че докато се кърмим тече от другата гърда, и второ че наистина като свършим с кърменето продължава да капе, а един път направо си течеше кърма Whistling
Не се цедя, разчитам че лактацията ще се адаптира към нуждите на бебето. Не го виждам да е заслабнал, даже сме пухчовци големи, така че си мисля че му стига. А и гърдите ми не са болезнени или напрегнати. Затуй помпата за кърма си седи и събира прах.
Вижте ни, снощи за сефте се къпахме в корито:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3532395
Да се похваля, утре ще имам парички от НОИ, току що видях в сайта. Е, дългоочакваното преизчисление го няма още, но затова май ше трябва и на работа да потормозя счетоводителите #Cussing out.

Вики, дано да устискат люлките....

# 222
  • sf
ееееех, НОИ- любима моя институция  Twisted Evil   ша почакам аз до утре и в петък ги почвам  #2gunfire

а как се смята кой е 40тия ден? брои ли се деня на раждането или от следващия?

Последна редакция: ср, 25 юли 2007, 13:56 от donsyy

# 223
ееееех, НОИ- любима моя институция  Twisted Evil   ша почакам аз до утре и в петък ги почвам  #2gunfire

а как се смята кой е 40тия ден? брои ли се деня на раждането или от следващия?

Аз броя и деня на раждането  Peace

# 224
  • София
Здравейте!

бебе Давид днес става на 1 месец... Не мога да повярвам, че вече цял месец си имаме бебче, мърдащо, мекичко, наше си... Simple Smile

Не бях и помисляла да му слагам сол където и да било, но майка ми пита и двете ни докторки - и двете категорично забраниха подобни идеи. Не че щях да го позволя и друго да бяха казали, де. Никоя фирма не предлага соли за баня за бебета. А какви ли не препарати и козметики има, че и отвари и... абе, само изцедени натурални канарчета дето не са почнали да бутилират. Та мисълта ми беше, сигурно ще да има някаква причина за това. Най-сетне, бебето не е салата... Simple Smile А иначе защо е така не знам - т.е, защо за възрастните се препоръчват соли за баня най-разни, а за малки бебчовци -  нич. Но аз и шоколад си хапвам с кеф... а него скоро няма да го огрее...

Общи условия

Активация на акаунт