Antonio, fa caldo... Italia - LXII

• 15 443
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ви, момичета  Hug
Странно, но при положение, че почти не съм спала и съм на крака от сутринта допреди малко, се чувствам силна.
Прегръщам ви до крак  Hug

# 166
Да разведря малко обстановката с една рецепта, която днес изпълних.
Гледах я по едно предаване за гръцка кухня.
Та, става в-с за най-обикновен ( но не съвсем) боб!
Сготвих и стана страхотно и я споделям и с вас  Crazy

Гръцки боб:

боб
2-3 глави лук ( червен)
2-3 стръка целина ( и листенца)
1-2 моркова
3-4 домата
2-3 средно големи картофа
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
Копър
Сол
Черен пипер

Бобът е от големия ( смилянски) и  от консерва ( само сварен) без подправки. Не купувам нормален боб, че много се вари и се изнервям.
В голям тиган ( аз използвам уок) се слага повечко зехтин и в него се запържва лука, морковите, целината.
Добавя се боба се разбърква, после се прибавят доматите, чесън, сол, черен пипер и накрая нарязаните на кръгове картофи. Накрая 2/3 от магданоза и целия копър. Изсипва се в гювеч или тавичка, долива се вода и се пече около 40 мин. на слаб огън. Ако е необходимо му се долива вода.

Когато е готов се прибавя останалата 1/3 от магданоза.

Сервира се поръсен със сирене Фета ( аз нямах), и домашен хляб ( също нямах)

# 167
Деси , моите най-искрени съболезнования !
Мир на праха му ! Praynig
Кураж на теб и съпруга ти !
Лени , аз го правя почти по същия начин боба .
Но ми са се  дояли сухи чушки пълнени с боб и печени на фурна .

# 168
Цугуми, и моите съболезнования  Hug Пази се  Rolling Eyes

# 169
Деси,съболезнования,мила HugДобре,4е не се мъ4и поне 4овекът...
Влади,бяхме на вилата,може ли да коментирам утре Praynig Praynig Praynig/4е съм гроги/ Rolling Eyes

# 170
Добро утроGrinning

# 171
Деси, съболезнования... Sad

# 172
На фрешче съм днес,че много ви черно кафето  Grinning

Дани,внимавай  в тия жеги  Peace

Ник, пъпчиците все пак трябва да ги види и педиатър...май доста бебенца минават през тоз период...и Миликс и тя разказваше за такива,така че не се притеснявай  Peace

При нас е облачноооо  Sunglasses

Весел ден   bouquet   

# 173
Добро утро банда !
Аз от сутринта съм с една анаузеа не е истина .
Излязох до близкия супер маркет и едвам се домъкнах до в къщи .
При нас нощеска валя и спахме много добре , но от днес пак е жега .
Вече с нетърпение чакам зимата , не издържам на тоя ад .
Сонита , мерси за закуската !  bouquet
Кала , пазя се колкото мога .
Вие как сте ? Марко , как е прави ли щуротии като моите моми ?

# 174
 Добро утро, момичета!   bouquet
Сонче, смайваш ме с твоята супер активност от тъмни зори  Peace
Сетих се, че щях да ти казвам за тарифата на последния ни гинеколог. През лятото вземал 110, а в останалото време - 80, от нас поиска само някаква символична сума и не ме кара да се събличам (гледа ме само на екограф). Мисля, че на лицето ми беше изписана такава уплаха, че човекът се смили над мен (този път)  Sunglasses В четвъртък съм на пълна курва (с нашите килограми, искат да са сигурни и за това) и на тампоните  Embarassed Sad

Тук духа вятър, през нощта беше дори студено, но по-добре така. Днес нямам сили да гледам дори  Cry
Дани, в супермаркетите как стоиш при хладилниците заради наузеата? Аз не издържах.

Линдита, забравих да ти кажа, че за да се запишеш за лекар ще трябва да имаш кодиче фискале и той да има свободни места за още пазциенти (тук нашият нямаше, но ме включиха, защото той се съгласи, а и цялата фамилия беше към него). Кодичето, мисля, е най-лесно.

# 175
Здравейте моми4ета Hug
Днес ни падна пъп4ето най-накрая Party а малкия Габи е голяма скица.Мята ръ4и4ки и кра4ета.Докато го събле4ем и обле4ем голяма борба пада Crazy.
А като е гладен,да не се минава покрай него,не иска да 4ака и 5 мин Shocked
Тези пъп4ици все пове4е се увели4ават,дори и по клепа4ите на о4и4ките му се появиха,но днес ще се обадя на педиатърката да видим какво ще каже newsm78.
Поне времето се поразхлади малко и се диша,4е все с тия климатици. Crazy
Аз нали все съм с цици ал венто и гърбът ми е схванат все едно са ми хвърлили сто тояги Confused
Целувки на вси4ки от нас Hug

# 176
Ники, Честито ви пъпчепадане  Peace Mr. Green Peace
Да, говори с педиатърката, така ще си най-спокойна.

# 177
При нас температурата е 27°, духа ветрец и аз не се чувствам особено конфортно.
Обула съм си дълги панталони тип "анцуг" Laughing и чорапи.
Винаги съм обичала жегичката.

# 178
При  нас следобяд вчера и вечерта имаше много силен вятър. Изгони всички облаци и днес пак сме на сухо и напечено  Mr. Green

Ники, честито ви падане на пъпчето   bouquet Аз що си мислех, че пъпчето пада по-раничко, на 4, 5-ия ден  newsm78 ... Даже съм взела онези работи на Кико за медикационето само за няколко дни ...

Деси, след моите темпони в петък едвам пишках. Така ме ......... онази девойка. Ей това жените в гинекологията никога не съм ги обичала! Ама не ти ли е малко раничко? Нали се правят месец преди предвидения термин ... Аз правих само мини-курва. Ама при всеки проблем все до курвите опираме  Mr. Green Малко преувеличават тези докита с манията им за голямо бебе. Накрая ще си ни излязат съвсем нормални, ще видиш  Hug
Иначе като цяло май гинеколозите при вас вземат по-малко, а този последният се доближава до миланските тарифи  Crazy Аз пък снощи сънувах моя гинеколог  Grinning Първо в съня ми беше Джордж Клуни, облечен в сиво, след това се появи и доктора ми  Laughing Все хубави зрели мъже в моите сънища, ей  Mr. Green

# 179
Сонче, същото за големината на бебетата си го мисля и аз, но какво да ги правя, това ми казват, това приемам сега.
Четох за историята ти с тампоните  в другата тема Sad  Тук всичко ще ми е в един ден, като ще страдам, да е наведнъж  Mr. Green И на мен уж жена ще ми ги прави, обяснява ми дори, какво е и как изобщо не било гадно  Thinking
правят ми ги сега, сигурно защото ще искат да раждам до края на август и очакват бебката да реши да излиза преди това (не знам обаче дали и тя е на същото мнение, тази сутрин ми правеше едни акробатики рано рано  Crazy не знам, къде успява да си сложи краката, усещам ги чак на гърба  Rolling Eyes)
Голямата курва е да се застраховат и вържат гащите  Crossing Arms Като знам, колко гадна ми беше другата.

Аз пък сънувам само ядене  ooooh!  Tired  Mr. Green Тази сутрин малко преди да се събудя сънувах, че съм направила някакъв сладкиш и как съм черпила с него  Thinking За нула време се свърши. Така е, като сладки неща само на картинка мога да гледам  Whistling
Тарифите тук са около 70-80 доколкото разбирам, нормално е и да са по-ниски.
Ти пак като не си сънувала Джордж Клуни в ролята на гинеколога ти  Rolling Eyes Laughing

Общи условия

Активация на акаунт