Antonio, fa caldo... Italia - LXII

• 15 430
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
  • ЯМБОЛ
           Деси,съболезнования....

# 181
Благодаря, Краси! Опитвам се да не го показвам тук.
Тежко е, когато човек не е и стар (навърши 69 преди месец).   bouquet

# 182
Ти пак като не си сънувала Джордж Клуни в ролята на гинеколога ти  Rolling Eyes Laughing

Joy
Абе той и гинеколога ми хич не е зле  Blush Mr. Green

# 183
Ей ма и  вие какви сънища само имате , дайте малко на сам .
Аз само страшни работи сънувам , явно ме друса нервата .
Моите момичета днес са кротки , което ме учудва но до края на деня има още бая време току висш ми го искарали през носа това , че ме оставих на спокойствие да изчистя .
Деси , ако ти олеква като пишеш пиши ! Важното е да си максимално спокойна .
Аз по време на първата ми бременност ,тоест втората де та там що нерви изхабих само Аллах -Господ знае .
Но за щастие всичко мина добре .

# 184
Добър ден!

Аз напоследък все сънувам яхти и безкрайно синьо море  Shocked Mr. Green

Днес бях до анаграфе и съм се смяла с глас. Правят ремонт на основното помещение и хората в някакви полеви условия чакат, като са им донесли машинка за номера и са сложили едно бабе да координира процеса. Повечето хора бяха за лична карта, като системата е - чакаш, влизаш, пак чакаш докато от една дупка не се подаде една ръка, която пуска готовите карти в една кутия, залепена за стената.  Laughing

Последна редакция: вт, 31 юли 2007, 17:23 от Lennie

# 185
... и са сложили едно бабе да координира процеса... докато от една дупка не се подаде една ръка, която пуска готовите карти в една кутия, залепена за стената.  Laughing
А чичо Фестър, и той ли беше там? Laughing

Аз, след като от години не пия натурални сокове с идеята да не се наливам с консерванти и захари, чак сега открих, че се продават и такива, които са наистина натурални и са без нищо добавено (дори и вода).
Вие това знаехте ли го?

# 186
Знаем, но не вярваме  Laughing

# 187
А защо? Най-лЮбезно са написали хората как се прави сока Simple Smile Пастьоризира се непосредствено преди да се пакетира в тетрапак.
Кажи ти какво мислиш. Наистина ме интересува.
Аз все си мисля, че не лъжат в ситните буквички по етикетите. Длъжни са да напишат какво е съдържанието и то се държи под контрол (от някаква висша сила Laughing). Лъжат в рекламите. Така си мисля.

# 188
Ами.. нямам много обяснение. Сигурно са прави хората в ситните буквички и съм само подозрителна.
 Rolling Eyes Да няма Е-та, например е голямо постижение. Добре , а не можеш ли сам да си правиш такива сокове?
И да попитам - някой пие ли пробиотици? В кисели млека и тн?

# 189
Здравейте на всички!
Гост съм във вашия форум, понякога се опитвам да влизам, но линията ми е ужасна и няма как да сложа адсл...

Имам голяма молба към вас!!!
Моля ви, ако някой знае начин по който мога да се регистрирам в това тъпо анаграфе без да се връщам в България, да го сподели...честно, на ръба на нервна криза съм..проблемът ми е следния: живея в Рим от няколко години, бащата на детето ми е италианец, живеем си заедно но без брак, имаме си детенце, съответно италианче (още не съм му вадила БГ ЕГН, че трябва;ло фирма апостиле на акта за ражд....охх) и ето че тръгвам аз да се регистрирам в анаграфето, носейки си документите, т.е. имам ричевута от квестурата, че чакам за карта ди соджорно (от миналия май, когато родих, така и си чакам), за да ми дадат тази резиденца...и от там ми казват че това не е достатъчно, че ми трябва документ от нашето посолство, нещо като стато ди фамилия, ама не точно, цитирам служителката  (даже незнаят как се казва документа!!!), в който да пише името на майка ми, баща ми, брак и деца ако имам, всичко това заверено и преведено на итал.), от посолството разбира се ми казаха че не могат да ми дадат такова нещо и че трябва да си ходя в БГ да си го направя.....ходих до централното анаграфе да питам защо ми е нужен такъв документ, изчетох саитовете на квестурата, полиция ди стато и комунето, навсякъде пише, че щом идвам от ЕС и имам дете италианец под 23 г, и съм подала за карта, се ходи само с ричевутата! Казаха ми че така пишело, шото незнаели #Crazy четох и новия закон и там нищо не пише, имам чуството че нарочно ме разиграват но какво мога да направя !!!!
...моля ви дайте ви идея ако ви хрумне нещо или сте минали през това, или към кого да се обърна...вижда ми се безумно....ще ми е доста трудно да сеприбирам наново с детето....не мога да разбера защо така усложняват всичко
а най адното нещо в тази страна е дезинформацията и липсата на такава, все с това се сблъсквам, писна ми  #2gunfire

благодаря ви!!!!

# 190
tan757 , аз вадих подобен документ преди да дойда и да се оженим.
отива се в общината по местоживеене, май струваше към 4-5 лева. казва се  удостоверение за семейно положение.
в общи линии в него пише това. после превода струва 30 лв и след това се ходи за заверка ( и плащане) в италианското посолство.
не знам защо ти го искат този документ за резиденца ( Shocked) , но след като ти го искат по-добре да направиш план да им го осигуриш, а не да се вбесяваш, щото полза от това няма.
може би майкта ти може да го направи и без физически да си в бг - т.е да се моли по гишетата и това е. да намери връзки.

а до колкото помня, в този документ не пише имената на родителите ти! пише го в акта за раждане, т.е най-добре преведи и него.

# 191
  • Torino,IT
Здравейте,

Тсусуми, моите съболезнования за свекър ти на цялото ти семейство, приеми една силна прегръда от мен.. Praynig Hug
Благодаря ти за обясненията, ще се опитам да обясня на Паоло каквото разбрах от теб.....дано ме запишат...струва ми се нелоги4но от тяхна страна да не ме запишат в анаграфето на базата на това 4е те търсят всъщност откъде имам средства да живея тук, а има кой да им го гарантира.
Тан 757 документа за който ти пише Лени  наистина се прави в об щината ти по местоживеене в БГ. Може да го направи и майка ти , но искат нотариално заверено пълнощно, където трябва подробно да обясниш то4но за какво и пред кого упълномощаваш майка ти то4но какво да направи от твое име, тоест не трябва да е генерално пълномощно за вси4ко.После се носи за заверка в ит.посолство. Обикновено го искат ако ти трябва нула оста за брак в Италия. Но сигурно им трябва и за твоя слу4ай, нека майка ти отиде в Общината и попита при условие 4е ти си тук, какво може да се направи за да ти го издадат. Успех...
Моми4ета аз сам в Калузо за една седмица и се радвам на 4истия въздух...
Весел ден..  bouquet Hug

# 192
Ами.. нямам много обяснение. Сигурно са прави хората в ситните буквички и съм само подозрителна.
 Rolling Eyes Да няма Е-та, например е голямо постижение. Добре , а не можеш ли сам да си правиш такива сокове?
И да попитам - някой пие ли пробиотици? В кисели млека и тн?
Лени, няма Е-та.
Ingredienti: succo di arance.
Това е.
Какво са пробиотици? Онова, дето го рекламират и от него започваш да светиш в зелена аура Mr. Green Активните ферменти? Това ли?
Аз пия такова. Nestle LC1 сon Pappa Reale.

# 193
пробиотици са  вътрешни хранителни добавки, под формата на бактерии, които допринасят за това личната ти микрофлора и фауна да са в тон с  космическата хармония  Laughing
с две думи, и във връзка с една високопарна реклама, днес като перфектните рибки налапахме въдицата и си купихме едни мини-бутилки с млекце с пробиотици  Mr. Green

# 194
 Да се разпиша следобедно. Hug
 Днес съм втори ден на глад - вода и чай,но мисля да включа някой плод до края на деня. Rolling Eyes
 Не мога да се търпя вече - иска се радикална промяна.  Twisted Evil
 Никога не съм била пълна и сега тези кг в повече ми тежат. Sick
Така че рецептичката на Лени си я мятам в архива и когато й дойде времето ще я направя. Wink

tan757,има логика да ти искат удостоверение за семейно положение ,както и акт за раждане.Общините ти правят личен картон с данни.След като преди не си била регистрирана в Италия е нормално да няма данни за теб.
  И аз съм оставяла акт за раждане и  удостоверение за семейно положение навремето. Peace
  Направи пълномощно на майка ти да ги извади и да после да ти ги преведе. Peace
  Не знам защо все още искат заверки на италианското посолство ,като от доста време е в сила споразумението в Хага и е достатъчен апостил на външно министерство. Rolling Eyes
  Успех!  Hug
  И не се коси на бюрокрацията тук,донякъде и те са си прави не може да знаят на всички езици как се казва стато ди фамилиа.  Wink
Между другото процедурата по първоначално записване в анаграфето е еднаква за граждани на ЕС и за екстракомунитарите.

Documenti da presentare
Passaporto o carta d'identità, permesso o carta di soggiorno ,documentazione comprovante lo stato civile , codice fiscale di tutti i componenti la famiglia, patente italiana e libretti di circolazione dei veicoli se in possesso
.

Общи условия

Активация на акаунт