НашиТЕ пРЕКраСНИ КухНИ, проЕкти за ТЯх и пРЕПоръКИ - треТА часТ

• 79 623
  • 589
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Представям ви проекта на моята кухня:
раз. http://family.webshots.com/photo/2288222970039489374SrnUzF
два. http://family.webshots.com/photo/2892741660039489374nAdtJb
три. http://family.webshots.com/photo/2919099730039489374zGrSkk

Какво ще кажете? Бива ли я?

# 316
направо е върхът!!! Hug

# 317
  • Варна

Супер е! Много ми харесва това зелено, но мен ме достраша да слагам толкова ярък и претенциозен цвят.
Коя фирма ще ти я прави?

# 318
  • Варна
Ползваме услугите на дърводелец. Той прави и настоящата ни кухня, та познаваме работата му.
Аз също имах резерви по отношение на цвета и ще харесам истински, като я видя завършена, май... но ще рискуваме.

# 319
  • у дома
VG, цвета е страхотен и аз бих рискувала  Peace

аз също ще избера възможно по-ярките цветове за нашата кухня (жълто и оранжево). дано имаме добър избор  Praynig

камелия и на мен закръгления повече ми харесва, но определно си зависи и от самата кухня  Peace

# 320
  • София
Абсолютно същите цветове съм си избрала и аз Peace
Е,още не сме стигнали до правенето,засега сме на проекти ,да видим цифрата каква ще е.

# 321

Много е хубава!
Моля те кажи от какъв материал ще  е горното ниво на барплота? Че и аз още се чудя - имам подобен барплот на 2 нива.

Като гледам проекта ти си мисля, че спокойно можеш да вдигнеш това ниво още малко - до 110-115 см, за да стане по- иползваема площта под него /светлия плот/. Също може да бъде и по-тясно това ниво - около 40 см, както и целия открит рафт отдолу да е със същия размер. А целия този 40-сантиметров блок да е издаден към хола с 20 см - като барплот за барстолчета. Така ще се отвори малко повече пространство около входа на кухненския бокс.

# 322
  • Варна
Плота ще е гранитен - принципно си бяхме харесали черен гранит /Nero Assoluto/, но в този проект е сив - има и сив /дюс/ гранит. Милим го това...
Искаш да кажеш, да го повдигна и а ми скрие кухнята отзад.
По-скоро ще го ползваме за плот /работен/, а не за бар-плот.

# 323
  • Варна
VGр, допада ми стилът на бъдещата ти куфня, сходен е с моята. Не бой се, зеленото си е превъзходен цвят и там ще съвсем превъзходни гозби. Да сложиш снимки, когато я монтирате.

# 324
Имам едно евентуално предложение за корекция - предната част на работния плот може да се пораздвижи асиметрично в десния край - до стълбите.
Или да продължи с оригинална конструкция от същите плоскости, от лявата страна на стълбите - за цветя или някоя художествена пластика, с цел визуално да се намали пространството под стълбите от страната на кухнята.
Естествено, ако не е предвидено друго по функционално решение.  Rolling Eyes

# 325
Плота ще е гранитен - принципно си бяхме харесали черен гранит /Nero Assoluto/, но в този проект е сив - има и сив /дюс/ гранит. Милим го това...
Искаш да кажеш, да го повдигна и а ми скрие кухнята отзад.
По-скоро ще го ползваме за плот /работен/, а не за бар-плот.

Не, въпроса ми е какъв е материала НЕ на работния, сивия плот, а на този, дето има бутилчици на проекта върху него /аз му викам барплот/. Предложенията ми са също само за него и за откритите шкафове под него.
Сега този т.нар. Барплот според мен е трудно използваем като такъв, защото не е издаден навън от долния, сивия, а е една идея по- тесен отпред и отзад. Няма да е удобно ако решите да седите с барстолчета на него.

# 326
  • Варна
Благодаря ви за отношението към моята кухня.  Grinning
Да уточня: пространството под стълбите ще е закрито, затворено с плътна стена. Много го мислихме това и накрая така решихме. Проектантът, в случая, е акцентирал основно на кухнята, а не на стълбата и така представен проекта изглежда незавършен с празното пространство под стълбата.
За т.нар. бар-плот - този елемент /с бутилката отгоре/ има по-скоро естетически смисъл, а не практически. Пространството пред кухнята е достатъчно голямо и превръщането на плота в барплот /със столчета/ просто ще претрупа пространството. Отделно, че никога няма да го използваме като такъв. Материала ще бъде МДФ плоскост.
Има и още един момент - цветовете - пода ще е венге и се опасявам, че с вегето от челото на плота, същия ще се изгуби. Още повече, че самата кухня е в дъното на стаята, най-далеч от светлината  Thinking

# 327
При положение, че мястото под стълбата ще е затворено, проблема с осветлението в кухнята става сериозен и може да се реши с подходяща ефектна комбинация от светещ силиконов маркуч, монтиран под горните кухненски шкафове и насочващо се осветление - над работния плот, вместо това, което е на проекта.
Вградено подово осветление пред самия плот ще подчертае най-ефектно челото на плота, но инсталацията трябва да е предвидена за монтаж преди настилката на пода.
Друг вариант е скрито осветление, монтирано отпред под ръба на плота, ако е предвиден такъв.
Аз бих пробвала и насочено осветление от стълбите към челото на плота, стига да е възможна такава релизация.  Crazy Wink

# 328
Благодаря ви за отношението към моята кухня.  Grinning
Да уточня: пространството под стълбите ще е закрито, затворено с плътна стена. Много го мислихме това и накрая така решихме. Проектантът, в случая, е акцентирал основно на кухнята, а не на стълбата и така представен проекта изглежда незавършен с празното пространство под стълбата.
За т.нар. бар-плот - този елемент /с бутилката отгоре/ има по-скоро естетически смисъл, а не практически. Пространството пред кухнята е достатъчно голямо и превръщането на плота в барплот /със столчета/ просто ще претрупа пространството. Отделно, че никога няма да го използваме като такъв. Материала ще бъде МДФ плоскост.
Има и още един момент - цветовете - пода ще е венге и се опасявам, че с вегето от челото на плота, същия ще се изгуби. Още повече, че самата кухня е в дъното на стаята, най-далеч от светлината  Thinking
Не би ме притеснил цвета на пода,нищо че е венге.Стълбите със светък отвор ли са?Стъпалата плътни ли са или са разделени едно от друго?Аз не бих затваряла площа под стълбата или ако решите да го затворите,го направете с някаква подвижна плоскост,защото там може да се събере доста багаж,казвам го от личен опит.Защо не сложите вграден хладилник,ще стана по-добре.Също така бих махнала стъклото на вратичката над мивката.Бих направила всички вратички еднакви.

# 329
  • Варна
Стъпалата са платни - да. Стълбата е ниска за вграждане на уреди по този начин, а пък за използване на пространството - мислено е хиляда пъти и.... стигнахме до решението да го затворим. На този апартамен пространство за складиране не му липсва.
Осветлението на кухнята наистина е много важно, защото е работно пространство, а и остава далеч от естествената светлина - предстои избор на осветителни тела.
Благодаря за идеите.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт