Как бързо времето отмина - ЮЛЧЕТО ни стана на една година!

• 13 926
  • 308
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте Hug
Аз набързо само да се включа,че работа ме чака дребното докато спи ooooh!
Мама Дани,ще ти пиша ,ама довечера,че сега ми е много натоварено.сега се връщам от една Микро-биологична лаборатория,давах ако за изследване.днес след като изпи едно прахче Ентерол,дриска 4 пъти #Crazy.естествено със слуз.След консулт с часната Педка,дадох да го изследват за Салмонела,Дезинтериа,и Ешерихия Коли./май така беше/.При положение че всичко си вре в устата,като нищо да е някое от тези.Примолих се поне утре сутрин да имам резултати,че вече се издухах съвсем #Cussing outКато говорих надълго и нашироко с жената на регистратурата,се оказа че може и от килима който е в хола ни,да е.бил развъдник на микроби и т.н.,нищо че много често се чисти.аз го оставих нарочно,защото отдолу е теракот,да не падне да си разбие главата.Сега обаче го махам Naughty
Иначе въобще няма вид на болен Confused.ако е нещо чревно,непоносимост някаква ,щеше да плаче ,да го боли коремчето.......поне аз така си мисля.а той,реве само от глад милия  ooooh!.ще видя утре изследванията и ще мислим какво ще правим.-

А изследвания за храни на всяка цена ще направя Peace
Сузи А,с нищо не ги мажа пъпчиците Peace.залиняха от само себе си.

Отивам да махам килима Tired

# 76
Здравейте момичета.
Нямам никакво време за компа, влизам набързо преди да си легна, а сега ще ви драсна и някой ред.
Първите работни дни минават добре,надявам се и за напред да е така, дори и по-добре. Работата е съвсем нова за мен, но и много интересна, а и аз съм много амбицирана да успея!
Ема също се чувства добре на яслата, момичетата са много мили и внимателни. Днес и за напред аз я карам на ясла и не плака, направо влезе при децата. Като отидох да я взема я похвалиха, че е спала 2 ч. на обед и си е изяла всико на обяд и следобяд. Когато я взех бяха на двора, тя си лазеше и видимо беше спокойна. Само като ме видя и се вкопчи за мен, гушка ме с 2 ръчички....чудя се дали не ми се сърди като я оставям по цял ден сама....все едни такива мисли ми се въртят в главата, и се чувствам виновна...(дано отмине този период).
Иначе за тези 2 дни имам чувството, че много е пораснала. Откакто я взех не е спряла да приказва някакви си нейни работи, после като подреждах миялната тя извади кошницата за приборите и си сложи лъжичката вътре, говори по телефона като казва "ало" (това и преди го правеше, но като я накарам), пусна се и направи няколко крачки сама...

Тази вечер съвсем случайно се видях с Деси (пиги), и Ема отиде при нея като направи самостоятелни няколко крачки. Цветето много е пораснала, и тя прави крачки...много са сладки дечицата ни, дано са здрави пък всичко друго ще е наред.

В събота ще ходя на пазар, нямам никакви подходящи дрехи за работа, скоро не съм си купувала нищо друго освен спортно,но пък и с тези кила...не съм за друго, обаче сега е неизбежно.

Ами това е в общи линии за нас.Когато мога ще ви пиша, ноо да знаете, че редовно ви чета, и няма да ви забравя.  Hug

# 77
ехо ето  ни и нас успешно завърнали се от морето и след два дена заминаваме на пътешествие след това на балкан и после в къщи.
Ох не ми се разказва за нашето море ,защото трябва да се оплаквам ,а не искам. Снимки от Варненската среща ще кача ,ако имам време. Нямам време да ви чета само повърхностно прочетох ,че Попова е започнала работа.
Мила Рони евала .че си започнала. Желая ти от все сърце много успех. За Ема не се притеснявай с децата ще се адаптира много бързо. Мен ,ако питате (то не ме питате ,но аз да си кажа Wink) веднага започвам работа без угризения на съвестта. Да наистина е вярно,че трябва да си до детето през първите години ,но все пак сме млади и трябва да мислим за тези деца и за напред. Ако сега не се реализираме няма кога. Аз също усилено си търся работа ,защото започвам да се задушавам от от ежедневието и от нервите които хабим от нямане на средства. Ние също не сме от тези които съвсем да мизерстваме ,но въпреки всичко не мога да си позволя да купя всичко което аз съм нямала. Мен не ме приемаха на работа ,защото ми казваха ,че нямам стаж е питам аз как и кога да го придобия като като не съм работила по специалността. В момента не се връщам на работа защото заплатата ми е с 20 лв. по-голяма от майчинството и просто няма смисъл да лишавам децата от моите грижи. В момента в ,който си намеря по-доходна работа тръгвам без да се замислям. За мен е важно децата ми да са добре.
Рони голяма  Hug от нас и многооооооо целувки на Ема
jorjito не можах да прочета всичко което ти се е случило ,но сега разбирам ,защо не ми се обади и ,защо не си ми отговорила на обаждането. Дано милия ми  сладурко е по-добре.
Лягам си ,защото утре трябва да приготвям пък друг багаж и става много сложна .
Желая на всички успех във всяко начинание и много здраве на всички. Дано когато се завърнем от пътешествие прочета все хубави  неща. Аз няма да имам и тогава време ,защото Марти тръгва в предучилищна и трябва много занимавка с него ,но ще ви хвърлям по едно око.
Весело лято  и много   love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001 на всички./

# 78
  • През девет земи в десета
Нещо ме гони безсънието,че днес спахме до обяд,тъкмо ще мога да поседя на компа на спокойствие!

Иси  Hug Hug Hug

Нанни,ако искаш да готвиш на Данката със зехтин,сваляш от огъня манджата и тогава добавяш зехтина,не е подходящ за пържене,печене и варене,иначе студено пресования е най-полезен. Peace  Цвети е същата скица като Дани,научи се от 2-3 дни да се изправя на спалнята сама и после се друска по дупе с всичка сила Laughing

Жоржи,споко и без килим може,аз изобщо не съм слагала и Цвети си лази по теракота без проблеми!Теста за алергии се прави в София при доктор Мустаков и само се взима кръв на бебока,не се вкарват алергени подкожно!

Бетта Peace,дано и ние да стигнем до морето другата седмица,ако не се видим,приятно изкарване!!!

Отивам да чета за ваксините,много ме притеснява МПР-ваксината и се чудя дали да я слагаме сега или да изчакаме newsm78

Това го копнах от една тема за ваксините,ей сега ще приложа и линк:

Е, как да не е доказана връзката на аутизма с МПР ваксината? Моля Christian, да сложи и тук линк към статиите, които съм виждала в здравния. Епидемия за аутизъм не може да се каже, защото това не е заразно заболяване. Но, че вече всяко 160 дете е с такива проблеми си е неоспорим факт. И се молете да не сте в това число, че болката е неописуема, от личен опит го казвам. Може би не си прочела постинга за дъщеря ми, но няма да се повтарям, за да не отегчавам четящите. А лек няма и сигурно няма и да има. Радвам се, че не продължих да слагам на голямата ми дъщеря ваксините, че в такъв дълбок аутизъм щеше да изпадне, от където измъкване няма. Усетих се, но за съжаление не съвсем на време.
Скоро по НТВ, гостуваше в едно предаване майка на дете с аутизъм. Във връзка с новооткритият център за работа с такива деца в София. Жената без всякакво притеснение каза в ефир, че ваксините са главният виновник за аутизма. И до ден днешен и се възхищавам за смелостта.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209401.220

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 05:07 от Pigi

# 79
Betta, Каби много си обича пианото и даже сам си сменя режимите.  Shocked Въобще не съм му показвала, а сам се сети, че трябва да натиска светещите клавиши, за да засвирят. А новото му развлечение е да композира сам мелодийки. Явно ще бъде музикален като майка ми.

# 80
Честита първа годинка на всички дечица Tada  bigdance2
нека щастието не ги напуска през целия им живот!
Честитя на всички така обобщено защото успявам  рядко да влизам във форума, а когато влеза се старая да ви изчета и за постинги не остава време а и не мога да се включа във сичките обсъждани теми.
Така като гледам май всички дечица вече си имат крачета HugМартин все още само newsm30 и ходи хванат за едно пръстче,е вярно доста е пъргав но все пак ми се иска вече и моето ангелче да се отпусне самичък.
И с извинение че се натрапвам с мнението си но Попова подкрепям те с двете си ръце и те поздравявам за решението че си решила да започнеш работа и да търсиш реализация.Аз направих същото когато Мартин навърши 6 месеца и се радвам че мъжа ми ме подкрепи.Вече свикнах долу горе с дневната раздяла с детето и радостта ни вечер е тройно по голяма.Успех !!!

# 81
Здравейте и от мен!
Аз да ви се оплача...Мария цяла вечер беше с висока Т.Ходихме на доки и се оказа, че цяла армия кътници са тръгнали да пробиват и от там на имунната й система, й се е "разказала играта".За първи път ми се случва детето да поддържа Т толкова дълго време и доста  ми се е стегнала душичката.
За имунизацията-МПР ние със сигурност я отлагаме поне с месец!

За дърдоренето-смислените думи на Мария са мама, тата, баба, дядя(като ни сочи с пръстче), бау-бау(когато види куче на улицата) и бууууу(когато мине автобус)...честно казано и за тях имам известна доза съмнение, до колко са смислени.Иначе бръщолеви на бебешки все по често и си ги завърта някакви много сложни, но нищо конкретно не се опитва да каже според мен, просто си експериментира с гласът детето Grinning

Попова, много свеж ентусиазъм лъха от теб-решаващ фактор за успеха ти, според мен!
Ух, сега като соделяш за реакцията на Ема, започвам да си мисля, че по скоро децата ни вече имат нужда да се отлепят малко от нас.Аз скоро бях оставила Мария на баба й за 2 дни... Rolling Eyes к'во да ви кажа детето ни най-малко не беше травмирано от случилото му се.Напротив, сега е по-самостоятелна, по-смела в движенията си,  разхилена, разбърборена........Изглежда намесата на друг в отглеждането на детето носи своите позитиви в един момент.

# 82
Pigi, за зехтина... Peace Hug

Вчера заведохме Дани на кожен в една частна клиника/свекър ми се ползва с намаление там/ и много се разочаровах.
За обслужването няма и да говоря. Дойде някаква си там и започна да разпитва от вратата за Дани, нито беше с престилка, нито ми предложи място, където да съблека детето, бабишкера надута... #Cussing out Заяви, че пъпките му били от ухапване, да сме му били напръскали дюшека с препарат п/в паразити за кучета /Bio Kill май беше #Crazy/. Аз й казвам, че преди време са били много и че след като спрях млякото, пъпчиците изчезнаха/тогава бяхме на Рила в къща с двор с всякакви гадинки, насекоми и т.н./, тя си знае нейното. Предложих й да погледне снимки в интернет, тя въобще не ми обърна внимание.Абре, как ще му пръскам дюшека... Shocked Казвам й, че всичко съм огледала, дюшекът е латексов не се развиват акари и т.н., всичко му е ново, дори и пералнята ми е със стерилизираща Nano технология/уж/, вкъщи дори и мушица не позволяваме да прехвърчи, а и ние щяхме да сме изпохапани .....мнооого се ядосах. ignore2 Питах я за алерголог, заяви, че те от такива работи не разбирали и че кръвни изследвания на деца се правят след 3г възраст.
Ренито http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=19 … ollapsed&sb=5
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=19 … ollapsed&sb=5
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=19 … ollapsed&sb=5
Това е за Цибалаб лабораторията... Sick На други лаборатории незная цените, само адресите на една, две.
Във форума хвалят и някоя си Дерменджиева в Александровска болница май беше...ако продължават да му излизат пъпчици/дори и малко/ще искам направление за нея или и аз ще се ориентирам към Мустаков. Thinking
jorji, Асе, kак сте? Praynig
Попова   coolcool

Уф, и на нас ни предстои ваксина, а доколкото знам е възможно след 10-тина дни да се появи обрив newsm78
 Изчезвам 1ironing

# 83
Привет от мен! не съм се включвала няколко дни, но сега наваксах с четенето. Моето съкровище е с висока Т от вторник и тъкмо днес сутринта си помислих, че е оздравял, защотоТ беше 36,5 и наобяд пак вдигна и сега сме на антибиотици /за първи път, досега успях да го опазя, но уви..../ и ми е притеснено. Освен това от снощи има и разтройство. Незнам и зъби му излизат, но до сега от тях не е вдигал Т. Но все пак е весел, ходи си насам - натам, играе си.....
Разбирам, че мацките са доста разговорливи  dazzler1 Лъчко казва редовните мама, тати, баба, дяди и "на" за 1 годинка и когато подава нещо. По едно време казваше и "ада" за вода и хайде, но последно време го забрави... и дотук със смислените неща. Иначе си приказва неговите и ми обяснява и показва какво иска, с много интересна интонация. а като говори по телефона цял цирк  phoneuu
Сега виждам, че говорите нещо и за ваксините, ще поразгледам линка, че нямам никаква информация, а ни предстои да ни слагат. За сега това от мен, ако имам ввреме пак ще пиша  Flutter

# 84
Ей, момичета нищо не разбрах от този линк относно ваксините!? Моля ви, ако някой има по-конкретно инфо да пише, че да не си губя времето в ровене в Нета.
Благодаря ви придварително!

# 85
# 86
Честито на всички порастнали тези дни!!!

Попова, четито за новата работа и успех Hug Бързам да се извиня, ако с моя пост нещо съм те накарала да мислиш, че критикувам избора ти. По-скоро исках да кажа, че не харесвам когато някой се опитва да казва кое е хубаво за една майка...нали всички сме отговорни хора и решаваме сами Wink Това е по повод,че една приятелка често го прави когато сме заедно и това ме дразни Naughty Не съм искала да прозвучи порицателно Hug

# 87
  • София
Е, свършиха рождените дни вече, и това мина и замина.

Ние днес ходихме на пазар за морето, обикаляхме Мола. Първо пообиколихме, после минахме през стаята за преповиване - там се изпишкахме, кърмихме се и Яна заспа, а мама продължи да си зяпа по магазините. Има доста намаления на летни неща. Ама то сандали, намалени от 150 на 80 лева не е кой знае какво  Wink. Но има и неща, които стават.
Аз купих на Яна едни бански от Адидас за 12 лева, много са сладки, ще ви ги покажа, като ги обуем. Като се събуди Яна (след 1 час, тя толкова си спи навън). седнахме на пица Хът и си разделихме една Маргарита - умира за тесто това дете  Laughing. После си купихме и малко по-плътни дрешки от Бокал, срещу Мола. Цели 5 часа се мотахме там, а Яна не се напишка, спа, папа, въобще - добро дете.

А сутринта й бях дала да си играе с телефона ми - уж със заключена клавиатура. После се оказа, че успяла да изпрати една снимка с пет щъркела, която снимах вчера, на трима човека  Shocked. После се обаждах да им казвам, че не съм ги аз пратила и сигурно има нещо символично в тия щъркели  Joy.

Между другото, и аз установих, че когато Яна беше на ново място - когато ходихме на Долна баня, изведнъж порасна и започна да прави нови неща. Явно промяната им стимулира мозъчетата  Simple Smile.

Ася, а и който желае да се видим, докато сме на Черноморец, пратете ми телефон на ЛС. Ще гледам да се обадя. Там имало барбекю, може да организирам сбирка с кебапчета и бира  Grinning.

# 88
Момичета, аз днес имам рожден ден! newsm03 Спретнах, едно сладкишче  chef, докато Калоян спеше и ви черпя с него.

Оставихме Калоян на баба му и дядо му и ние с мъжо отидохме на ресторантче  cheers , а той много слушкал. Heart Eyes
За говоренето - Калоян казва мама, тата, деде, баба, айде, ела, ам-ам, кагато трябва да яде, тао (чао) и маха с ръка, нещо като вода, но с б, като го питаш на колко е години, казва нна гъ - една година, казва бууу на коли, камиони и самолети. Много обича да слага капачките на буркани, шишета и каквото има капачка. Най-новото е да си оправя чаршафа, т.е. да го измъква и да се завива с него и не стига това, ами и нашия започна да изважда.  ooooh!
Betta - чудничко да си изкарате на моренцето  travel family
Nanny - още не слагам зехтин, но и аз знам, че за бебоците е студено пресования Peace
Ася - питах педито за ваксината за шарките, дали да купуваме някаква друга, а тя каза, че тази от касата била хубава, но не знам как се казва.   33uu Ще взема да й звънна за повече инфо.
Isito LCH - щом ходи за пръстче, ще се пусне много скоро и после започва веселбата  smile3521
jorjito, Ася, Де-си,  - бързо да се оправят Митето, Мимето и Лъчко  newsm17  Flowers Four Leaf Clover
 lovekiss

# 89
  • София
Честит рожден ден на Нита и Дю  bdbaloni! Да сте живи и здрави, много щастие и късмет ви желая!

А на болничките деца - бързо, бързо възстановяване  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт