НОЕМВРИйските хлапета фръцкат с тен дупета

• 10 053
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро и от мен, макар че за мен отдавна е "добър ден"!  Mr. Green Току-що ми пуснаха нетя...голяма буря се развилня през нощта у наше село...такъв вятър и таквиз гръмотевици не бях виждала от дете...чак шубе ме хвана по едно време newsm43 Тедката обаче нищо не разбра от цялата работа...спинкаше си кротко и въобще не го интересуваше какво става навън smile3524

Сега пак спи, ама сутринта ме е вдигнал в 6.30 Tired Чакам го да се събуди и ще излизаме на разходка, преди пак да е заваляло Wear Umbrella пече слънце, ама от север така се е нагрочило Sad

Моя син пък май ще отказва вече АМ newsm78 няколко сутрини подред изпива с триста зора около 90мл, а вечер - около 160 Confused иначе другата храна я яде с охота и даже понякога търси още...вече се замислям дали да не му взема от следващите купони за кухнята, които са супа, ястие и десерт, за да мога вечер да му давам супичка ooooh!

Сега излезе друг проблем - не може да заспи, защото се изправя...спи му се, затварят му се очите, но той се изправя и реве...някаква идея какво да правя... Thinking

karil, thank you за кафето, мила! Hug
ТАЛИ, честита ви къща! Много смях и детска глъч да се чуват в нея! Peace
Мони, Тедката си играе с играчките, само когато съм му ги наредила на масичката на столчето за хранене и от време на време, когато е в количката...иначе то не са PVC бутилки от мин.вода, пакетчета от кърпички, ключове, покривки на маси и т.н.
Роси, много сладурски снимки и интересни пози Grinning
Габи, наистина София много е пораснала, а приликата й с тебе е 100% Heart Eyes

Подготвен съм за предизвикателствата с мъжете... Имам и хубаво малцово уиски и бейзболна бухалка, според кандидата... Mr. Green

това ми хареса Joy Joy Joy

Хубав ден от мен...до по-късно! Flowers Bouquet

# 271
  Карилче,мерси за кафето Hug-с удоволствие ще си пийна WinkСнощи не можах да мигна,то не беше трещене,гърмене....пфу... ooooh!Ама няма угодия-хем  беше горещо,хем сега пък е студено Crazy-ама,то и то,едно шантаво време-или ще ни изпържи,или потоп ще ни залее Confused
   Ха-така,ей това ти писание,за приликата,де-ще го покажа на свекървата Mr. Green-тя все отрича приликата между мен и София-имала сини очи и руса коса,ама като цяло излъчването,усмивката,мимиките и всичко останало,на нея мяза Mr. Green
   Момичета,снощи вече съвсем ме гонеше нервата и пратих татито до аптеката за тест-ами,показа  EFN-уж съм по-спокойна,ама това закъснение от 33 дена не ми се вижда нормално ConfusedАз преди това пих едни противозачатъчни/по препоръка на доктора/,но стана егати кошмара-идваше ми по 2 пъти в месеца,после ги спрях,и сега няма никой Thinking
   Както и да е,то ще си покаже Peace
   Мони,и София не обръща много-много внимание на детските играчки Wink,да не говорим,че разните му там плюшени хич не я впечатляват-виж,друг е въпроса,че пощръклява като види дистанционни,телефони,ютия... Laughing,а най-обича да си играе с капачки,празни кутии,бурканчета,вързанки,тубички с кремове....
   Виждам,че и заспиването обсъждате-при нас е все така-слагам я в леглото й,излизам от стаята и тя заспива-ние сме друго двайсе-ако има човек до нея,няма сън Crazy
    Отивам малко да поработя,и пак ще ви навестя Hug

# 272
   ...при нас е все така-слагам я в леглото й,излизам от стаята и тя заспива-ние сме друго двайсе-ако има човек до нея,няма сън Crazy
    Отивам малко да поработя,и пак ще ви навестя Hug

Верно?  Shocked Направо не е за вярване!  Shocked Стига, бе!  Shocked
Направо си късметлийка!  Grinning

# 273
  • София
Значи не само моят син си играе с шантави неща. Голяма работа са тези деца. Ти им купуваш всевъзможни скъпи играчки, а на тях дай им едно шише и работата готова. LaughingИначе и аз редовно нареждам играчки на масичката за хранене, но точно след 2 минути всичко вече е долу и аз подавам, изхвърля се с голям смях, мама пак подава, Митко пак хвърля...и така може и 100 пъти да правиме това упражнение. Карилке мерси за идеите ама аз имах предвид истински играчки. И ние имаме доста на Чико. Даже като се замисля всичките му играчки са или Чико или Playgro(така ли се пишеше newsm78)

А за заспиването и ние сме като Софи на Габи - слагам го в легълцето, давам бибата, целувам го за лека нощ и излизам. Обикновено след 10 минути заспива, но той е много уморен, защото преди това не е спал 5-6 часа и е вилнял до изнемога с проходилката.

Хайде приятен ден, а по-късно пак ще се включа.

# 274
..
Подготвен съм за предизвикателствата с мъжете... Имам и хубаво малцово уиски и бейзболна бухалка, според кандидата... Mr. Green

това ми хареса Joy Joy Joy
..
И на мен - много  Laughing. Не е лесно да си баща с щерки, мъж ми отсега ги ревнува... Като искам да го дразня само подхвърля нещо - и ела да гледаш шоу  Laughing.

Да, на децата бързо им омръзват техните играчки, нормално, Гергана гледа да долази до кабели, компютъра... коригирам засега навреме  Sunglasses.

Тали - честита нова къща!  Hug И дай Боже всекиму!  Peace Чакаме снимки Simple Smile.

Карилче, мерси за кафето - тази нощ трудно запсах, познай колко ми е нужно...

Мамчета, благодаря за коментарите - споделяйте и вие интересни пози, аз ги предпочитам пред тези "мирно... щрак!"  Wink

Софко - вадите паспорт на Данни защото ще си идвате ли? А?  Flutter

Целувки от нас!  Heart Eyes

# 275
Здравейте мами и татко.
За Играчки Божи също си играе с куп шантави неща шишета химикалки кърпички книги и какво ли още не.   

# 276
Да похваля Гери - от тази сутрин лази съвсем като хората! Класическо лазене един вид  Laughing, а не както довчера - леко прилази, седне да почине, после пак... мда, свърши със спокойствието в къщи.   Mr. Green

# 277
МАМИ ПОМОЩ БЪРЗО!!!!

КАКВО ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВЯ - АКТ за РАЖДАНЕ И МОЛБА ДО мястото където работя, защото на 9-ти ми изтича болничния за раждане и незнам кво си...

# 278
Karil:
Чл. 46. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Отпускът за отглеждане на дете до двегодишна възраст по чл. 164, ал. 1 КТ се ползва въз основа на писмено заявление на майката (осиновителката) или на лицата, посочени в чл. 164, ал. 3 КТ. Предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението. Ако лицето няма право на този отпуск, предприятието е длъжно да го уведоми за това незабавно, като мотивира отказа си.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 96 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Когато заявлението по ал. 1 се подава от майката (осиновителката), към него се прилага декларация, че детето не е настанено в детско заведение и че майката (осиновителката) не е дала съгласие по чл. 164, ал. 3 КТ отпускът да бъде ползуван от бащата (осиновителя) или от някой от техните родители, както и че детето не се отглежда от безработно лице по програмата "В подкрепа на майчинството".

(3) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 96 от 2006 г.) Към заявлението по ал. 1 се прилагат декларация и справка съгласно приложения № 2 и 3 в 2 екземпляра.

Прил.2 и прил.3, които ти трябват. /според това, което успях да видя от страницата на НОИ - www.noi.bg.

# 279
ох, обадих се в болницата и ми казаха че утре не е късно....

само дето ви юрнах!!

Роси, браво на Гери!!

между другото д.р Дженд, ми напомни с поста си за кръчмите и цигарения дим..ДА ВИ КАЖА ЧЕ С МЪЖО И С БЕБО ХОДИМ В КИТАЙСКИЯ РЕСТОРАНТ срещу Руската църква, там има зала за непушачи, климатиците изсмукват ако нещо е прелетяло от пушачите...но НЯМА ЦИГАРЕН ДИМ и ние често ходим там...е често, често два пъти месечно....ОСвен тва количествено и качествено - ПО СОЧНА, ПРЯСНА китайска храна не сме яли!!!

Роси МНОГО БЛАГОДАРЯ!!! от болницата ме търсиха на пожар та се стреснах!!! Shocked Shocked Shocked

# 280
...
Роси МНОГО БЛАГОДАРЯ!!! от болницата ме търсиха на пожар та се стреснах!!! Shocked Shocked Shocked
Karil, добре че ти викна за помощ, щото май и аз не съм подала точно тези декларации, а някаква друга... хъм, кога ли ще се сетят от и-та или по-добре аз да ги подсетя?  newsm78

# 281
Здравейте, момичета. Вчера писах, писах... Рекох да публикувам, но нъцки...Ройна се страницата. И изобщо на няколко пъти вчера не можех да вляза в нашия форум по технически причини.
Карил, мерси за кафенцето. Още ми се пие даже... Peace
Вени, права си за Масларова и постижението да вземаме 9 месеца майчинство, а не 3 само.  Думата ми беше обаче, че винаги има какво да се желае повече. Освен това, някакси помня генезиса на това нововъведение, което беше по идея на НДСВ, а не на БСП. Щото тогава бях бременна в парламента и много изкъсо следях какво се случва. Та, първо имаше законопроект на Христина Христова и Милен Велчев, в който те предлагаха майчинството да се получава година, даже дали не беше и година и половина...Тогава скочи Хасан Адемов, шефът на социалната комисия срещу това. Даже и в моите интервюта ми разправяше как такова дълго майчинство като в БГ го нямало никъде...Как сме се депрофесионализирали от толкова време стоене вкъщи и пр.  Колегите му от БСП в комисията пък мърмореха, че нямало да стигнат парите от бюджета. Да, ама Емито Масларова се разбра с Христина - двете са си дружки още от времето преди да си сменят местата на министерското кресло. И реши да отсече спора с един удар - няма да е нито 3 месеца, както искаше да си остане Адемов, няма да е и 1 година, а 9 месеца. Като тенденцията е да расте този срок в следващата година и по-следващите. Въпросът е друг. Аз го отчитам това постижение, за което лично Масларова се пребори с доста женски хватки. Но Емата обясняваше, че така ще накара работодателите да извадят доходите на майките на светло. Тоест, да не ги осигуряват на 180-200 лв. примерно, както са повечето майки, а на цялата заплата. Да, ама не. И коя майка ще иде при шефа си и ще каже - искам всичките ми 500 лв. на договор, та после да си взимам 90 на сто майчинство. Как я виждат тая работа в соц.ведомство?! Нали после майката ще остане и без мизерните си 180 лв. на улицата....#Cussing out
Дени, култова е тази снимка на Теди с трибагреника! Май и ти като мене си върл патриот, а? baby_neutral
За заспиването - Мишо от деня, в който си се прибра от родилното, си заспива сам. Слагам го обикновено в леглото. Започна напоследък даже приспивно да си пее. Или пък си заспива, докато играе, обикновено след баня... Или пък заспива на цицата. Но не помня да съм го приспивала на ръце, обикаляйки стаята, което е класика в жанра. #Crazy
За играчките - аз ги сменям и , когато позабрави някои, ги вадя пак. Така винаги му е интересно. Иначе обожава да играе с възглавници и с една надуваема топка, която е прозрачна и представлява земното кълбо. Адски много си умира да ми дърпа косата и кръстчето на врата, и разбира се, всякакви други дрънкащи джунджурии.  Така дриблира и подхваща, и подритва с ръце и крака топката, че ми събира погледа. Но не сяда сам все още. Търкаля се из леглото. Когато го вдигна под мишници, стъпва. Иска да стои прав. Обляга се с ръчички на повивалника и се задържа за една-две минути. От снощи го сложих в проходилка. Много се радва и пищи. И по тоя повод да попитам - първия път, като ги сложихте в проходилки, веднага ли тръгнаха бебоците ви? Щото Мишо по-скоро назад се придвижва. И някак настрани си държи крачетата. Опишете ми картинката, моля! ooooh!

Роси, Гери е страшен сладур на заспиване...А Мисо-Дрисо пък си мушка и двата крака в пространството между две решетки и често го намирам в такава поза заспал - дупето и гърбът настрани, краката висящи... Ей сега заспа в същата поза на Гери - надупен! Joy
Вчера бойкотирахме яко рехабилитаторката. Михаил се опъваше и не искаше да й се подчини и да прави нищо. Тя се смая, щото не беше виждала такава проява на ината му. Аз също. Явно той реши, че се е отървал от гимнастиката и бе безкрайно разочарован. Този път сме по линия на субсидия от общината и май процедурите не били 5, като по ЗК, а 10. Което значи, че две седмици ще се мъкна до Красна поляна и обратно в дъжд и пек. ooooh! Запознахме с едно момиченце, Моника, родено също на 8 ноември. По-дебеличко и с по-голяма главичка от него, също синеоко и сладко. Та, Моника я пратили по нашия път, щото не можела да лази и да става сама в кошарката. И това било изоставане, и затова.... Явно на тая дата сме по-кекавички! Grinning Видях и бебенца на по месец-два. И попитах една майка - че какво му откриха на това бебе, дето още нищо не му личи?! Аааа, личало, колкото по-рано, по-добре, ми каза тя. Та те на един месец и главата още не държат.... А 80 процента от децата, които прибягвали до тази болница, били родени в Майчин дом, ми каза една майка, която е мед.сестра в Трета градска. По време на раждането са ги увредили или са били с увита пъпна връв, недостиг на кислород и т.н. #Crazy

Приятно прекарване на всички морски и планински отпускари!  Peace
Добре дошла на новата мама Ина и на сладкия й син Божидар!
Аз не пиша, че като почна, не се спирам.... #Crazy

# 282
МАША, ама и ти трябва да си подадеш молба и тинтири- минтири документи за 180 лв майчинство, освен ако не искаш да се връщаш на работа.. newsm78

За проходилката, Дани искаше да ходи назад, но нашата е само напред и, за да се върне назад, трябва да се завърти покрай собствената си ос. ТАка и прави, така че назад не е ходил. Тръгна да ходи след няколко часа. НО другите мами споделяха че ВСИЧКИ ДЕЦА ТРЪГВАТ НАЗАД, това и в магазина ми казаха- всички проходилки, освен  Flutterнашата са с колелца които \и четирите\ са въртят на 360 градуса, а нашите - задни не се въртят. Новите модели проходилки ВЕЧЕ ЩЕ СА като нашата..Радвай се на Мишонко, щом му е кеф - бързо ще дръпне напред в движението, ЩЕ ВИДИШ!!! Hug Hug HugЦунки!

# 283
Хайде, малки и големи, момичета и момчета, в новата тема!!! Heart Eyes

P.S. Никмар, събери смелост и представи себе си и малкия сладур пред нашата малка и скромна ноемврийска общност! Hug

# 284
  • София
Маша спокойно и аз бях питала за това ходене назад. И Митко тръгна назад в проходилката ама ела да го видиш сега какво чудо е. Даже като го държах прав правеше крачки назад. Иначе в началото като го сложих не се сещаше какво се прави в проходилката, а седеше и си играеше с играчките на плота сигурно няколко дни. Но и аз го слагах по 15-20 мин. на ден не повече. Сега определено си откарва и час вътре.

Май трябва да се пуска нова темичка newsm78Дени давай мила.

Общи условия

Активация на акаунт