НОЕМВРИйските хлапета фръцкат с тен дупета

• 10 057
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
маша, не го слагай в студена вода, а в хладка.
сложи му кърпа на челото.

за лекарствата не знам - казват,ч е свещичките действали най-добре, но при вас щом не действат. колко време мина, откакто му сложи последно?

# 31
Маша, при Дани Нурофена действаше най-бързо и ефективно. И пробвай това с леда. Оцетът също много помага, но незнам дали става за бебе. Ох, стискам палци  Praynig За гърлото почнахте ли нещо?

# 32
ВечеПетя, и аз щях да напиша оцет, но се сетих, че не се прилага при бебета. мился, че не е добра идея. Thinking

# 33
ВечеПетя, и аз щях да напиша оцет, но се сетих, че не се прилага при бебета. мился, че не е добра идея. Thinking

И аз така мисля. Но това с торбичките с лед съм го прилагала още от бебе на Дани. Просто като не действат достатъчно ефективно  лекарствата при толкова висока Т, е голямо спасение.

Имаше едни свещички за бебета - Копиркал. Те действаха много добре, но май ги спряха от производство...

Последна редакция: пн, 30 юли 2007, 00:36 от ВечеПетя

# 34
Здравейте,
относно общия рожден ден не се ли споменаваше датата 01.декември? За мен е рано още да кажа. Надявам се до средата на септември да сме наясно.

bubulina77, аз още не давам кисело мляко, но замислям след месец да включа.

masha, само за температура ли изписаха лекарства? Високата температура съм сваляла с хавлия, натопена в хладка вода и добре изцедена и обвиваш бебето изцяло- процедурата е много неприятна за бебето, но е ефикасна. Струва ми се по-добре да се прави с хавлия 1-2 пъти, отколкото с мокър чаршаф много пъти, както са ме съветвали педиатрите. Ваната е добра идея.
Ако отмениш сутринта часа, пак ли го губиш? Много гадно. Да оздравявате по-бързо!

bebonina, М и н а, Фъстъчка при мен захранването също вървеше много трудно в началото. Ради се дърпаше от лъжичката, чак ревеше като я подавах. Но това отмина в момента, в който кърмата ми намаля и вече като спря - той просто си хапва без проблеми.  Не знам дали има връзка, но това е - бебчо си предпочиташе кърмата. Така че, може би вашите бебета си предпочитат маминото мляко.

Приятна вечер!

# 35
  • sofia
Маша, следи Т. Ние бяхме точно така. Три дена под 38 не падна (щом спреше да действа парацетамола и айде пак). Разтройството се изразяваше в три-четири пъти на ден рядко и пенливо ако. Най-висока Т е нощем и ние стигнахме 39,5.......какво беше това чудо незнам.

Иначе ви чета, ама нещо нямам муза за писане. Теди зъби го мъчат, покрай Т само на цица висеше. Сега почна да похапва.
Айде събудихме се за цокане.

# 36
С ваничката свалих темп. от 39,5 на 38,7. Дадох нурофен, че и при нас май най-бързо подейства снощи. а сега мерих - 39,3. Мокра кърпа има на челото, слагах мокри чорапи на ръцете и краката, ама направо изгаря  това дете... ooooh!
Ох, ще падна направо...За 7-8 минути свали цял градус. Сега мерих темп. и е 38,3. Може би нурофенът започва да действа след около час. Но само това лекарство така рязко ни сваля темп. Свещичките и панадолът са по-бавни и за по-кратко време свалят темп. ooooh!

Последна редакция: пн, 30 юли 2007, 01:57 от masha

# 37
Ох, Мила Маша  Praynig
Дано е по- добре вече юначето  Hug Горкия Мишонко съвсем се измъчи, и ти също...
 Praynig Praynig Praynig Надявам се утрото ви да е хубаво!!!

# 38
Добро  утро. Мишонко пак има температура. Нурофенът я свали за три-четири часа и в 5 сутринта пак имаше 39,6. Увих го в мокра хавлия, включително и в момента и така заспа. 39,2 беше последно и пак повърна малко сутринта.  Направо не знам вече.За пръв път ми вдига такава висока температура! Сложих свещички тоя път.... ooooh!

# 39
И понеже пия кафе, уж да ме разсъни, след като съм спала само 3 часа, ви каня и вас на сутрешна доза!

# 40
Добро утро и от мен! Hug
masha, благодаря за кафето! От мен лимонов сок за тонус

Как е Мишето? Спинка ли още? Температурата свали ли я или още се борите с нея? Стискам палци днес мъника да се подобри, да похапва и да спинка спокойно Praynig А теб, masha, силно те прегръщам, за да ти дам сили и спокойствие...всичко ще е наред...вярвам го! Simple Smile

Слънчев ден и добро настроение! Heart Eyes ... Ние излизаме!

P.S. Габи се изгуби нещо напоследък?!? newsm78

# 41
Дени, благодаря. Мисля сега и  аз да го заведа  пак на лекар, че вчера ходихме до дежурната практика, която поема дежурствата на нашата поликлиника. В момента Мишо има 37,5. Толкова не е  имал от два дни, понеже под 38,3 не е  смъквал. Не може от  зъби да и ма такава висока темп. с повръщане и разстройство, нали? Сигурно е вирус... newsm78

# 42
ДОбРО УТРО МАМИ!!!

И аз си сръбвам кафенце под ритъма на Даниното реване... #Cussing outКато ми види гърба и почва ВЕДНАГА, ама ВЕДНАГА ДА РЕВЕ НЕИСТОВО!!!! #Cussing outВчера го тупах по памперса\...ама той се хили\..иска само на ръце и то В МОЙТЕ!!!

за храненето
и ние сме така, с мрън мрън понякога...Но сутрин със сила и хитрост, с мноооооооооооооого театър изяжда попара от филийка и половина - две сухар \Пападопуло\ накиснат в 60 мл АМ. или кус-кус Плазмон - една чинийка. На обяд бутам половин, едно голямо пюре, следобед малко АМ и\или плодово пюре\голямо\ или пъпеш \мнооого го обича\, към 18 часа АМ\не винаги го пие, често го хвърлям\ и  в 20.30-21 часа каша\почти насила една чинийка, около 150 мл\.

МАША кръщавай го МИШО, не се назландисвай, вярно че си го нарекла за Рилския , ама направо ми иде да го замъкнеме в черквата на Богородица до Черковна и да го кръстиме ТАМ!!!! Горкото мъниче...просто ви е такъв период, жал ми е и за тебе и за него. Мога само да те посъветвам да му правиш смело ваничка, защото мокрите чаршафчета по-трудно ще ги изтърпи, по са неприятни.
Някакъв летен вирус или зъби??? На Дани му расте зъб горе вдясно, но никога не съм мерила Т. Може и затова да мрънка понякога вечер..
Моля се на Бог по-бързо да се оправят всичките ни малки мръвки!!! Peace Peace Peace

# 43
Карил, същото си го мислех като тебе. Десет пъти досега ми идеше да го замъкна в първата срещната черква и да го кръстя.Какъв беше тоя месец юли, не знам! ooooh! Все пак аз трябваше да съм  в  Сатурнова дупка, не детето... Мишо преди малко заспа и ще се наложи да  отложа ходенето до лекарката. д-р Арсова замества сега Сапаревска и ми се ще и тя да го види. ама в 10 трябва да тръгмваме за процедури. Само се моля да няма тогава температура, щото ще е  като парцал и няма да има никакъв смисъл. Ама , ако се откажа, всичко изгаря, щото графикът е  направен още в петък и никоя друга мама с нуждаещо се детенце няма да  може да използва моя час...Ще питам днес за следващите дни евентуално дали мога  да отложа и да заменя... Дадох му малко цица, не съм го хранила. Как мислиш, нали е по-добре много-много да не яде в това състояние?Praynig А за мократа  хавлия - рева само минута-две, а после се у спокои и заспа, докато беше увит в нея. явно го  е облекчило. и повече задържа влагата, отколкото чаршафа. #Crazy

# 44
Маша, толкова висока Т в никакъв случай не е от зъбки. Може би е някакъв вирус, а щом е зачервено гърлото, може и от него да е. При висока Т, по-добре повече течности - основно кърма или АМ. То, детенце, най-вероятно ще откаже твърдата храна, ако му предложиш. Прегръщам те силно  Hug, много ви се насъбра този месец.
И Моника тази сутрин е с Т - 38. Иначе не дава признаци да й е некомфортно. Изака се малко по-рядко, но не е разстройство. Дадох й Панадол, следобед ще ходим при педи. Щяхме да слагаме последния Инфанрикс и полио, но явно няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт