НОЕМВРИйските хлапета фръцкат с тен дупета

• 10 066
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Карил педито ми каза че може да му давам от тези йогурти и изварата още от 6 месеца като следобедна закуска. Е аз поизчаках и дадох от 7 месеца. Хич и не се занимавам да захранвам, когато давам нещо ново Embarassed. Дадох си му цялото пюре /много са вкусни/ и след това чак на другата седмица. Не е имал никакви реакции. Те по принцип ги дават от 5 месец. Явно се преработени някакси и аз не знам как. Ама на тях пише да не се дават на деца с АБКМ. Та в началото ме беше малко шубе заради АД /което няма нищо общо с АБКМ май newsm78/.  А и Дани обожава пъпеш. Всъщност забелязах че харесва всички плодове като са сурови, а на пюре ги яде зорлем. Сигурно са му много сладки де да знам ама и така е по-добре.
Жени радвам се че и този път си се преборила и ти се възхищавам за упоритостта да кърмиш /затова и гласувах за теб/ Hug
Днес дадох на Дани домашно приготвено рибно пюре и ги омаа на един дъх. Купих му котлет от акула на заветната цена от 14 лв кг #Crazy. И му я сварих с картофки и копър. Стана вкусно.  chef

# 61
  • Ботевград
 Rolling Eyes май само аз не съм разбрала Rolling Eyesза какво гласуваме - дайте линк и аз да се отчета  Hug
Жени, дано да е за последно мила  Praynig Praynig Praynig
Маша, направо не знам какво да кажа, дано да е от зъбките и бързо да отминават всички температури и болежки, че се измъчи хубавото бебче  Praynig Praynig Praynig

# 62
ВечеПетя, не давай хомеопатични без лекарско предписание. Трябва да ви прегледа хомеопат КЛАСИЧЕСКИ и да ви назначи квото трябва-
ЖЕНИ, на нас хомеопата ни даде два дни едни гранули, почивка пет дни , после два дни - други гранули. Сега увеличи потенцията на гранулите, но са по веднъж на ден с почивка от СЕДЕМ дни. Мойте за нервите Mr. Green\понеже аз си ги харесах Mr. Green\ са ми от потенция М, което е след СН и С. Ама още ме е страх да ги смукна. Чакам мъжо да е почивка, че ме е страх и от лечебната криза, миналия път мноо тежко я преживях.

ПЕТЯ, ако видиш зор прави ваничка. Ако увиваш в мокро НЕ слагай оцет! той няма роля в свалянето на Т.

РАГТАЙМ, освен и аз да пробвам с мляко вече, че ми писна с този Фризопеп....ама все няма кой да ни вземе козе отнякъде???

# 63
Благодаря на всички  Hug

Моника все още спи и като я пипам, няма Т. Нурофенът я смъква за по-дълго време по мои наблюдения, та затова. Като се събуди, ще ходим при педи. Подозирам, че довечера ще е най-зле положението (дано да бъркам Praynig) и тогава ще прилагам, каквото знам. И аз знам, че оцетът не е подходящ за бебе, но иначе съм го прилагала при баткото като по-голям.

# 64
Здравейте!

Стискам палци Мишето и Моника да се оправят бързо и да преборят гадния вирус  Praynig

Пишете ме и мен в отбора на ставащите посред нощ майки  Rolling Eyes Снощи беше върхът...бяхме двете сами и тя се будеше през 10 мин  Rolling Eyes Обръща се по корем в съня си и почва да мрънка, та аз ставам да давам вода и биба.Тъкмо легна и след малко пак.В 3.20 вече я взех при мен на спалнята, че сили не ми останаха.И малката хитруша взе, че се кротна до сутринта  Shocked

Жени, ще взема да им пиша аз едно писмо за конкурса, за да им разкажа какви мъки изживяваш ти, за да кърмиш Сашето.Мисля че трябва ти да го спечелиш този конкурс, през какво ли не мина в името на кърменето  Simple Smile

Желая ви лек следобед и вечерта пак ще съм тук  Mr. Green

# 65
И аз съм от среднощните мами Tired миналата вечер ме вдига на всеки час - в 1, в 2 , в 3 , в 4 и в 5 ooooh! татито вече взе направо в хола да си ляга Sad , а Тедката ако много се събужда го взимам на спалнята (поне да не ставам)...вече незнам зъби ли е, к'во е?!? newsm78 Уж не е топло, а се върти...
Ден със ден еднакви няма - един път спи по три часа следобед, друг път - по един...и интересното е, че независими колко спи, следващото му спане е чак след къпане и хапване, т.е. около 20.30-21ч. Понякога по шест часа изкарва без сън Crazy

# 66
  • София
Е не е истина. Защо пак има толкова болни дечица. Стискам палци бързо-бързо да се оправят и вече никакви болести Praynig Жени дано и при тебе това да е ПОСЛЕДНИЯТ МАСТИТ, че много ти се събра и на тебе. А по въпроса с неяденето и ние напоследък не ядеме много, но в никакъв случай не е така. Струва ми се, че кърмените деца и по късно захранените по-трудно свикват с новия вкус и консистенция.

Рагтайм и Митко яде тези плодовите на Овко и то сигурно вече от 2 месеца. Вкусни са, а и не са толкова сладки, защото той не обича много сладкия вкус. А за кис.мляко и аз знам, че най-доброто е Елена 2%. Досега съм давала няколко лъжички и мислих и да правя кис. мляко с бисквити, но педито каза да изчакам есента. Не било препоръчително сега в горещините да се вкарва и кис. мляко.

По повод на хомеопатичните аз на своя глава давам Хамомилата 15без да ми е изписана от хомеопат (даже вече пие 4 опаковка) ама сега се притесних дали пък не трябва да я спра-спрях я само за 3 дни като изби зъбчето, но вече ни мъчи и другото и пак почнах снощи. Аптекарката каза, че може да се пие продължително време без прекъсване, но като чета дали е вярно. Който знае нещо по въпроса моля да пише Praynig

А за рожд. ден писах "за" баните, но нещо мъжът ми не е много ентусиазиран та ще се водят преговори. Иначе ние сме от късните ноемврийчета (29 ноември) и предпочитам купона да е декември след като му е минал рождения ден иначе някакси не ми се струва нормално да празнувам нещо, което все още не е факт.

Ден със ден еднакви няма - един път спи по три часа следобед, друг път - по един...и интересното е, че независими колко спи, следващото му спане е чак след къпане и хапване, т.е. около 20.30-21ч. Понякога по шест часа изкарва без сън Crazy

Това все едно аз съм го писала. Независимо кога се е събудил в 15.30 или в 17.30 след това заспива чак в 22.00 след ядене и баня. И това е вече от 3 месеца. Абе въобще не сме по съня и това си е още от малки.

# 67
Мацки,  да ви почерпя за деветата месечинка на Анелия.

Днес е най-кошмарния ден на Ая, откакто се е родила  cry. През нощта хленчеше постоянно и почти не съм спала, а за капак и днес. Просто минутка не ме е оставила без да крещи и реве. Това направо не е моето дете  smile3506. Дано са зъби, та да се свършва този кошмар.
Така като гледам, май сме доста недоспалите. Може и пълнолунието да влияе...знам ли.
ВечеПетя и Маша, дано скоро мъничетата ви да са по-добре  Praynig. Така да ми е мъчно като ви чета перипетиите. Възхищавам ви се на куража  Peace.
jenny_b и аз гласувах за теб, заради куража ти да продължиш да кърмиш след толкова болка. Мен още първия мастит ме събори  Sick.

За киселото мляко- аз започнах да купувам на Фрутис млечните десертчета и слагам по малко в гриса или крема. Вкусничко е Peace.

Сега отивам малко да полегна, докато спинка бебка, че довечера кой знае какво ме чака пак.
Снимки ще кача по-късно.

Доскоро милички  Heart Eyes.

# 68
Radi_Twin, гледам че надничаш, заповядай в нашата компания  welcome и се чувствай удобно! Представи ни своите дечица, а и себе си не забравяй  Hug
Относно РД - като се знам, как все нещо се случва и се осуетява дори слизането ми в морската градина, ще кажа - много ми е рано. Освен огромното ми желание има и три основателни фактора, с които трябва да се съобразя - тримата юнаци... Няма да планирам нищо, предпочитам, ако всичко е ОК просто да "цъфна" на празника в последния момент / е ще кажа ден преди това/  Ако е в старо загорските бани няма да имам проблем с нощувките. Браво на Дени за отговорността, която е поела   bouquet
За киселото мляко - аз давам Роса 2%. Лесно се проверява дали млякото е истинско /т.е със жива закваска и с минимално количество нишестета и др. добавки/, като след отваряне на капачката се остави на стайна температура за 10 минути - ако се отдели цвиг /водичката/ колкото да се покрие повърхността или повече, значи всичко е ОК.
Ивиче, браво, невероятен купон! Peace
Тали, Жени, радвам се за вас, че сте сменили обстановката и сте си починали  Hug
Честита месечинка на Анелия!  bouquet
Приятни разходки  Hug

# 69
За храненето - поне нещо хубаво. Минахме през една криза - нищо не искаше освен кърма, писах за нея преди. Сега някак си се е закрепило положението - хем сме на педагогическо, хем на другото- не знам как се казва Simple Smile. Яде си Сашко от салатката ми примерно - давам му домати, на малки парченца и без люспите. Давам и няколко резенчета лук - суров - това не знам колко е редно, но давам. Прди малко му забърках домат с козе сиренце, яде. Ако нещо е по-здравословно го давам. Яде много качамак. Сутринта попара яде за пръв път, но не с охота.
Най-важното което аз разбрах е ДА НЕ СЕ НАСИЛВА ДЕТЕТО - ще яде когато и колкото поиска. Аз предлагам 2-3 пъти дневно, пък той когато иска ще си хапне.
Домати от салата - може и към 1 цял да изяде, не знам точно. Качамак също повечко. Ама тези които ги меря на количество - 100-150-200, зависи какво е.
За киселите млека - слушах един ден майки в парка да говорят и едната каза за Бор Чвор че било хубаво и тя как го избрала - като го оставила отворено в хладилника и за 2 дни хванало мухъл отгоре Другите и след срока са си хубави. Пършевица уж също, ама не знам. А аз се чудя може ли овче да се дава!? Пак за купено говоря, не за домашно.
И защо да е ниско маслено, защото не може да се преработва от стомахчето ли?

# 70
  • София, Дианабад
Здравейте мацки!  Laughing
Ей, много болни бебчета. Sad Явно има някакъв вирус! Дано Мишето и Моника са по-добре вече и пишете редовно как са, че ви мислим. Аз знам, че и при повърщане, разстройство и температура следва да се дават много течности.

Относно общия рожден ден - гласувах с 1 опция. Питала съм татето вече - той, естествено е изключително навит. Така че сме 3-мацата, когато кажете. Може би, наистина е хубаво да е през декември, за да са минали на всички ноемврийчета рожденните дни. Пъвият уикенд май са 1 и 2 декември.

Мамета, на които им се будят бебоците много ви съчуствам. Аз не знам как бих се чувствала. Дано бързо им премине този период на зъбене  Grinning
Много ми е топло и се запътвам към банята..

Усмихнат ден Laughing

# 71
Ох, да ви разправям сега. Мишето тъкмо заспа. Последна проверка на темп. - 38,5 - рапорт даден, рапорт приет! Simple Smile Ходихме до педито, което замества нашата отпускарка. Каза - вирусна инфекция. Не е от зъбите със сигурност, макар че един горен днес по обед цепна венеца. Просто е съвпадение и вероятно и това е усложнило ситуацията.  TiredХубави лекарства ми били изписали вчера дежурните. Едното се оказа с бисептол, май АБ. Досега не сме давали. Сиропче е. Лекарствата били добри и за разстройство, и за цялостното му състояние. Предписаха ни още лечебна храна, та сега казвайте - който е минал по тоя път, каква да купя? На "Хумана" ли? И освен преварена оризова вода какво друго се дава за разстройство, че малкият днес вече си изпразни червата? #CrazyВече няма какво да дриска, щото не е ял, и ака слуз, та одеве видях на няколко места много ситни червени жилчици и се ошашках...Тя, педито ме попита, ама до 14.30 не е имало кръв... newsm78 Може и от разраненото му от термометъра дупе да са, съвсем малко са...Това ни е първата сериозна болест и е голямо изпитание, ви казвам. ooooh!Според педито утре ще има резултати, щото АБ днес все още не е подействал. А, и прахче против обезводняването трябва да взема. И вдругиден да ида пак в поликлиниката, ако не е спаднала високата температура. Но да пие много течности и да не смъквам темп. под 37,7 някъде, не било хубаво... Мишо пие само вода, не пожела чая от шипки. Давах му и кърма, ама мисля, че не е поел достатъчно течности. ooooh!Май пак ме чака трета поред, безсънна нощ #Crazy...Благодаря на всички ви за съчувствиетоHugНа рехабилитация не ходихме. Лекарката ни прехвърли часовете от 6-ти август. Няма смисъл болно дете да прави гимнастиката, тя няма да се получи ... Cry
За киселото мляко - давам по няколко лъжички от 7-ия месец, а от осмия почнах да му купувам понякога от детското кисело мляко на мандрата "Бор-чвор". И аз съм чувала, че е добра. А това детско плодово кисело мляко и в една детска кухня в квартала го дават в менюто на децата. Иначе другият ми избор е "Елена" 2 процента. Peace

На Анелия - честита месечинка! Да е здрава и умна! 

Последна редакция: пн, 30 юли 2007, 17:21 от masha

# 72
Благодаря на всички  Hug

Моника все още спи и като я пипам, няма Т. Нурофенът я смъква за по-дълго време по мои наблюдения, та затова. Като се събуди, ще ходим при педи. Подозирам, че довечера ще е най-зле положението (дано да бъркам Praynig) и тогава ще прилагам, каквото знам. И аз знам, че оцетът не е подходящ за бебе, но иначе съм го прилагала при баткото като по-голям.

Петя - наистина Нурофена има по-дълготраен ефект. На Йоана високата Т я смъквах като я топвах в легена с Т, малко по-ниска от нейната - и така си играе вътре, бързо се сваля - охлажда се заедно с водата детето. А преди да влезе във водата и давам Нурофен/Калпол - което е наред. За оцета - много е агресивен, на Йоана и се разранява кожата от него, нищо, че е по-голяма  Peace.

Маша - и отвара от джоджен, знам аз. "Суметролим" ли е сиропчето? Лечебна храна - Фризосой може би? Нека и другите момичета да кажат, това моето е само предположение.

Бързо да се оправяте, ей!

Честита месечинка на Анелия!!!  Heart Eyes

# 73
Роси, да, сиропът е "суметролим", а хомеопатичното е "есберитокс". Мишо сега има 37,5 градуса, че дадох в 4 без 10 Панадол. Изпи също така към 70 грама чай от шипка с малко захар, че иначе му е кисел и не ще. Колко джоджен може да изпие? newsm78

# 74
 Роси, Фризосоя не е лечебна храна при разстройство!
 Маша има една на Милупа - много е хубава, аз съм я взимала за баткото  Peace! В аптеката трябва да я знаят! Суметролимът е много як сироп! Незнаех, че се изписва на толкова малки бебета! Иначе много бързо оправя положението-Иве, ще видиш още на втория ден след започването на сиропа, че Мишо ще е видимо по-добре   Peace! Оризова вода, чай от шипки/джоджен, супа Моро, лечебна храна... Ентерол не ви ли изписаха? А повръща ли още Мишонко? Ако повръща - Вомитусхил  Peace!
 Стискам палци утре да се похвалите двете с Петя, че децата са по-добре  Praynig!

Общи условия

Активация на акаунт