"Лято е и слънце грее, ДЕКЕМВРИйчето пее и се смее"

• 9 400
  • 268
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета имам питане: има ли някое друго бебе с атопичен дерматит или лишеи по кожата. Не знам дали е едно и също, но двама различни педиатри поставиха диагнозите. Та ако има друго бебе с такъв проблем, искам да питам с нещо мажети ли кожата, къпете ли и въобще как се справяте с проблема. Ако не ви се пише тук може и на ЛС.

# 226
  • sofia
bla_bla, ние сме с такъв проблем.Сега всичко изчезна, след като израстнаха зъките, но иначе мажех всеки ден с балсама на Д-р тайс, къпех от време на време с Линола фет оил и Стефи не яде сирене и жълтък , масло,праскови, кайсии , банани, домат и храни които са алергени. Купувам му пюретата на ХИП които имат голяма буква А в зелен квадрат, тъй като са хипоалергенни и сме на адаптирано мляко НАН ХА. Аз също му готвя от разрешените храни. Дерматоложката ни каза да спазваме тези правила и според нея с времето ще изчезне. Дерматита се усилва около раснене на зъбки и се проявява най-силно до 8 месец. Не винаги е свързан с алегрия към белтъка на кравето мляко. Аз дори пробвах да давам на Стефи извара,  незнам дали беше в резултат на това, но след два дена имаше разстройство леко, може да е и настинал. След известно време ще пробвам пак с изварата.

# 227
ох, mama_shushi, много ти благодаря за споделения опит. Това с мъжа ти, все едно че за моя пишеш. Въпреки че, за неговите сили, не е да не ми помага, но на мен това ми е далеч от достатъчно...Дори нощем вече спим с бебка, защото нямаме сили да я вдигаме като се разплаче (айде за мен се сещате защо, но и той няма сили, толкова са му физическите способности, като се преумори от офис-работата и от недоспиване и е парцал, добре че не му се налага и да кърми!)...
Трябва и на него да му обръщам внимание, така е...но не винаги успявам. Гладенето съм го зарязала, поне не е никак редовно и той сам се глади криво-ляво. Също и не готвя всеки ден и той ми прощава, но пък не яде и ми е съвестно.

bla-bla, аз се справих с нашия ектопичен дерматит на дупето в 3-4 месец с хомеопатия. Почнахме с SILICEA на боарон, като се разтапяха 2-3 гранулки в преварена вода (от тази, която бебето пие) и на памуче се поставяше върху засегнатите места за 1-2 минутки, после се маха и без да мажа с нищо, освен пудричка малко, слагах памперса. След няколко дни минахме на класическа хомеопатия и се смени лекарството, но то вече беше за цялостен организъм, а не за дерматита, та се оправи прогресивно и напълно до 10тина дни. Силно препоръчвам хомеопатията.

# 228
Днес е последния срок за гласуване...
 http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=1238&s=2

# 229
Има ли други такива злояди като нас? Иначе кърма не отказва.
Не знам защо така и при нас. Само 1 път на ден успявам да я излъжа да хапне плодово пюре и то не цяло. ooooh! Никакъв зеленчук, никаква каша....аз обаче съм тъпа и упорита.... Grinning и не спирам да пробутвам. Сега спи, а като се събуди сам й приготвила кашааааааа. Ха сега да видим!
Иначе иска да суча постоянно тези 2 дни.

А и при мен е така с малката. Много рядко се разделяме, ама като се разделим за 2 часа и много ми домъчнява.  Sad

# 230
  • Русе
Днес бяхме на ДК.Вече сме 10.500кг и високи 73 см.!Взеха ни проба манту ,защото не ни се образува гнойна пъпка на рамото от бцж от родилното.В понеделник ще го гледат ще има ли ваксина пак или няма да има.
Момичета вие ,като слагате децата в паяците обувате ли им обувки?  newsm78 Как е най-добре ,боси или обути?

# 231
mamp21 когато сме в къщи е по чорапки ,но вчера реших да ги изкарам пред блока с проходилката и беше с обувки естесвено, но мисля че му беше по неудобно.

Някой питаше кога лягат вечер малките -при Алекс е към 9-9.30 ,а  иначе спи в 11 предиобяд за 30мин. и към 15.00 за 2 часа. Hug

# 232
Имам въпросче с кой номер памперс сте?Защото ние сме с 4 уж е до много кила(не помня точно колко бяха),ама почнаха яко да изпускат и Алекс все е мокър Sad
Сега в аптеката ми предложиха някакви на Дайперс,взех две бройки и ще видим дали има разлика.Милсих да взема 4+,обаче нямаше,а с тях може и да е по-добре. newsm78

# 233
  • София
Аз тези дни не се чувствам много добре и затова съм малко лаконична, но сега ще се постарая да съм по-подробна. За срещата Бети искаше по-раничко? И може би трябва да измислим къде ще седнем предварително, дайте идеи.

Момичета, по колко каша давате привечер на бебоците? На моя ненаситник колкото и да му направя все му е малко та се чудя newsm78

Има ли представа някоя мама от какво могат да се получат тъмни кръгове под очите на бебето (това, както се досещате, ни е новата екстра Thinking)

За това, което споделяте за мъжете...не знам, аз никога не съм била типична домакиня, някак още си караме като гаджета, не знам как да го обясня, ама не чувствам като мое задължение да изгладя и да изчистя Whistling Готвя напоследък, но само защото на любимия му се появиха проблеми със стомаха от храната по заведенията и така му е много по-добре. Ако всичко стане така по план, всяка секунда нещо да трябва да свърша  newsm78 не знам, не ми харесва тази работа. Та то бебето си е 24 часов работен ден, ега ти Thinking

А, някой ме беше питал за хотела (благодаря на всички за милите думи за снимките Heart Eyes) - съвсем близичко до границата е, на два часа, на Касандра. Ако някой иска линк да ми пише.

Аз вчера купих Памперс 4+, още не съм ги пробвала обаче, но 4 малко ни омаляха, не мога да си представя как ги дават до 18кг или колкото там беше Rolling Eyes

# 234
И аз утре ще купя 4+ Whistling

# 235
  • Русе
Ние вече използвахме цял пакет 4+ и аз лично не усетих голяма разлика от 4.По размер е абсолютно същия ,но може би гела да задържа повече течност,незнам.Само където са с няколко бройки по малко отколкото 4-ката.

# 236
  • София
Ние вече използвахме цял пакет 4+ и аз лично не усетих голяма разлика от 4.По размер е абсолютно същия ,но може би гела да задържа повече течност,незнам.Само където са с няколко бройки по малко отколкото 4-ката.

Хм, съгласна съм...и аз сега сложих от новите - почти не видях разлика Thinking

# 237
Добра вечер мацки !
Аз съм много заета да качвам снимки от морето, ама и чета стриктно  Hug
pontes не видях линк с фотоси, пък искам да погледна ако може Praynig
За питането ти - нямам представа, доки какво каза или не си питала още ?
Аз каша давам сутрин, вечер сме на АМ  с бисквити и кърма - отказала съм се да чакам да му стига - буди се 455647657336 пъти вечер и това е !

Точно днес в кварталната градинка това споделиха и майчета с по-големи дечица / на по 1 годинка и кусур / - карат на 4 още - разликата с 4+ била незабележима, пък пакета на 4ката по голям  Peace  Grinning

Това с мъжа ти, все едно че за моя пишеш. Въпреки че, за неговите сили, не е да не ми помага, но на мен това ми е далеч от достатъчно...Дори нощем вече спим с бебка, защото нямаме сили да я вдигаме като се разплаче (айде за мен се сещате защо, но и той няма сили, толкова са му физическите способности, като се преумори от офис-работата и от недоспиване и е парцал, добре че не му се налага и да кърми!)...
Трябва и на него да му обръщам внимание, така е...но не винаги успявам. Гладенето съм го зарязала, поне не е никак редовно и той сам се глади криво-ляво. Също и не готвя всеки ден и той ми прощава, но пък не яде и ми е съвестно.
#Crazy #Crazy #Crazy Това у нас ако го видя и да се ощипвам няма, защото просто няма да стане никога !!!   Naughty

iva-bebe , супер готино е това нещо  Peace - точно такова имам предвид, я прати нещо повече - марка на производител, откъде си го взела ? .... newsm78 Hug
Да се похваля , че Георги се изправи днес сам на една табуретка  bowuu , а за протокола тежи 8400 / 450 гр за месец и половина/ и е пораснал с 3 см , тоест вече 72  Grinning

# 238
Момичета, мили, ако някой е запознат какво може да е това, моля ви, кажете, че съм се спекла нещо. Напипах си бучка, колкото костилка от череша, под подмишнцата, точно над гърдата. Учудвам се какво може да е, като доколкото съм чувала, по време на кърмене не би трябвало да има злокачествени образувания...А запушените каналчета, не знам, нямам никакви оплаквния като за такова нещо, кърмата ми тече обилно, бебка ми изцежда гърдите до капка и няма какво да помпам с помпата..., нямам болки и твърди места по гърдата. Що е то #Crazy #Crazy #Crazy

В понеделник съм на мамолог...
с бебето под мишница... Е гати, пак на 13ти!...

# 239
Благодаря ви, момичета за съчувствието.  Hug

Вики вече е по-добре, но й се разказа играта от тези високи температури.
След един цял дълъг ден с температура и притеснения от какво е, вечерта наистна видяхме прорез от зъбче.  ooooh! Бяхме проверявали за това, но като започнаха проблемите наистина нямаше нищо. Сега все още вдига температура, но 2 педиатърки ме увериха по телефона, че било нормално да не спадне веднага. Даваме й панадол, витамин Ц-ампули и едни хомеопатични свещички. Освен тези неща й бяха изписали още и сироп за кашлица, без да има такава и имуностимулиращи капки. Тези последните две реших да не й ги давам, защото според мен са излишни, и без това мразя лекарства и се чидя как може да се изписват по една шапка такива, и то за бебе. Иначе за мое учудване слуайно в Бургас попаднахме на педиатърка, която много се израдва на кърменето и каза основно кърма да давам, да не настоявам на другата храна.
Ако и другите зъби й излизат с такъв зор, направо сме го закъсали здравата. Но здраве да е.

Ние сме всъщност по средата на отпуската, изкарахме няколко дни в Ямбол, покръстихме племенника Simple Smile. Много добре мина, като изключим, че едва го удържахме кръщелника да не хукне нанякъде по време на процедурата - като са малки плачат, като са големи са трудни за удържане на едно място Simple Smile

мама_шуши, винаги много увлекателно разказваш. И мен ми е терсене да оставам малката дори за малко. А много го мисля въпроса с връщането на работа, затова предложих и анкетата. Благодаря на всички, включили се в гласуването и писали по темата.  Heart Eyes И при мен е сложен баланса бебе-мъж-работа, но всеки трябва да търси оптималното решение и то хич не е универсално. Та в общи линии засега нямам ясна концепция, но предполагам, че ще се върна или на пролет или на есен догодина, т.е. на година и половина на детето.  Confused

Лия25, за нашето заварено положение (излезли в болничен за разждане през 2006), ще трябва да подадем документи на работодателя, а той ще си вземе парте от НОИ. Като се върна в къщи ще видя какви документи ми дадоха за попълване и ще пиша по-подробно.  Peace

Обувки Викито засега не носи. Като има за какво да се хване се изправя най-често във вертикално положение на колене, а понякога и на крака. Рано ли е, късно ли е, тя си знае, важното е да го прави сама, а не насила.  Stop

На килограми е 7.100, а дали не е малко.  ooooh!  Взех да се съмнявам, че ще си утрои теглото на  годинка, което го пишат като ориентир. Кърма, пюрета и каши яде с апетит. Педиатърката ни казва, че е ОК, но често разни хора ми казват, че е малка, не знам има ли място за притеснение? Confused

Гърне отдавна сме купили, но що така не остава време да го позлваме. Трябва да стана по-сериозна с опитите като се върнем в София.

Я кажете по колко вода на ден пият бебоците ви? Покрай вдигнатата температура давам непрекъснато, но ми се струва, че не пие много, макар че не ми изглежда обезводнена.

детелини, какво ви кара да се съмнявате за алергии? Не мога да ти помогна с инфо, но се надявам да е фалшива тревога.  Praynig

Ето ги и снимките ни:
С племеника ми, вече и кръщелник
Вики на кръщене на братовчед си
Вики спи край река Тунджа
Вики празнува 8 месеца
Ама тортата била студена
В количка за кукли

ШамЕнет, наистина най-добре мамолог да те види, стискам палци да ти няма нищо  Praynig

Последна редакция: сб, 11 авг 2007, 01:37 от tini-mini

Общи условия

Активация на акаунт