До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 742
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Ох, ами Басилиск те бебчето ще и го дадът чак на 4тия ден за кърмене.Така казаха, тъй като кърмата и щяла да дойде след третия ден.Та незнам това дали няма да е проблем и през тези дни трябва ли да си помага с помпата за да и дойде по-бързо кърмата според теб? newsm78

# 61
  • морето и сините вълни :)
Евала,на жената Hug HugДа е жив и здрав мъника.

# 62
Оф, баси и глупостите в тая болница. Тъкмо днеска писах статия за Световната седмица на кърменето за това отделяне на бебетата и съм набрала яко.
Ами най-напред трябва да настоява да й го носят, поне аз така бих направила. При здраво бебе кво ще прави 4 дена сама в болницата, големи са зироди значи.
Ако съвсем няма никакъв шанс да й го дадат, да вземе една помпа и да цеди на 2-3 часа, даже и нищо да не излиза. Може и ръчно също така.

# 63
Здравейте,момичета!Вчера бяхме във Варна и се срещнахме с д-р М. Яков.Тъй като напоследък все се разочаровам от лекари бях много щастлива да изпитам доверие и спокойствие при срещата си с него.Така,че вече знам къде ще се роди нашето мъниче и кой ще е човека,който ще бъде с нас в този момент.Определи ни дата за секциото,но тъй като ни вика пак след 2 седмици и не знам дали няма да се промени нещо засега няма да казвам датата.Каза,че главичката на бебето била много ниско долу.Но не се сетих да попитам това означава ли че има опастност от преждевременно раждане.Може би от пътуването от вчера имам силни болки ниско долу,които са постоянни ако съм права,но тъй като се появиха по време на прегледа д-ра не ги свърза с контракции и сега не знам имам ли причина да се тревожа заради тях.Д-ра не можа да посочи някаква причина за тези болки,но каза вместо да спирам магнерота,както ми беше казала лекарката тук,да го пия 3Х1 до 3-4 дни преди датата на секциото.За съжаление забрави да извади снимките от апарата и всъщност нямаше как да разберем размерите на бебето,нито кг.,нито размери по обиколки,нито евентуален термин според ехографа.Надявам се,че щом той не каза да вижда нещо обезпокоително,малкото си е добре и расте достатъчно.

# 64
Ок разбрах ,наистина е голяма глупост това, ама на.......... ooooh!А то милото като ни го донесоха да го видим пак, днес след обед така си смучеше пръстчетата и си личише, че търси да суче.И аз попитах акушерката не го ли хранят и тя ми обясни че три дни ще го хранят с адаптирано мляко със биберон и след това щели да го дадът на майката за кърма.Направо останаха като ударена с мокър парцал! ooooh! ooooh! ooooh!

# 65
По принцип нямат право да го държат отделно без нейно съгласие, освен ако не му правят някакви спешни животоспасяващи процедури. Аз бих настоявала. Безумие е това за трите дни, още повече че АГ Варна уж кандидатства за "Приятел на бебето". За да получат този статут, трябва бебетата да се закърмят в първия половин час след раждане. Може и за тва да питате. Ако се съгласяваме с всичко, никога няма да се променят нещата. И все пак жената си решава естествено. Да стискаме палци че бебето ще засуче, когато и да го дадат.

# 66
Berina, това е страхотна новина! Wink Да си ти живи и здрави двамата! smile3525 newsm10 Толквоа е хубаво да чуваш такива новини Simple Smile Жалко само, че не й го дават да го кърми, ама ако и с това се преборите ще сте съвсем съвсем истински герои!!!  Hug Hug Hug

# 67
хей Беринка супер новина да са живи и здрави и двамата и много да ви радват всички, тя не беше ли и друга твоя роднина бременна?
Аз да се похваля моя мъж се върна и е купил много сладички неща за малкото бебче, така че вече официално си имаме и ние първи дрежки, много съмгорда с него, не само не се е противил да пазарува за беба ами с огромно удоволствие го направи и то самичък и се е справил страхотно.
Хайде приятна вечер от мен

# 68
Чери да имам и още една роднина бременна.Братовчетка ми, тя е с инвитро и другия петък ще ражда в Майчин дом.Надявям се и при нея нещата да свършат успешно. Praynig

# 69
Ееее, това е поредната простотия на АГ-то #2gunfire Най-много от това ме е страх - кога ще ми дадат да кърмя бебока живот и здраве като се роди...Щото ако го тъпчат няколко дена с биберон, после край на кърменето #Cussing out - няма да имам нерви и търпение да оправям вредни навици smile3515
Аз вече имах отзиви за отношението им към кърменето и от друго майче, което е развило гноен мастит в резултат на тази им прекрасна политика newsm61
Силно се надявам в Майчин дом да не ми скроят някой такъв номер Praynig
Берина, честито ви бебешко попълнение в семейството- да и е живо и здраво на зълва ти и много да ги радва Hug

# 70
Най-сетне се появих и аз - заради бурята досега нямах нет, а половината ден и кабелна.  Sad
Лилиан, страхотна тема си направила!   bouquet  Но като гледам скоростта, с която ги изписваме напоследък, то направо грехота на дизайнерските ти умения на всеки 3 дни да измисляш нова.  Laughing

А сега да се отчета и аз надълго и нашироко.
Относно парите за изследвания - искат ми 29 лв за изследвания за СПИН, васерман и някакъв австралийски антиген. Много ли е? А ако трябва да ходя при ДжиПи-то за направление, висенето пред кабинета й е толкова голямо, че ще предпочета да си бях платила. Абе, българска здравна система - кажи му само това и не го обиждай повече!  Crossing Arms

Иначе да се отчета, че вече и аз съм в отбора с контракциите, който трябва да си лежии да почива. Преди 2 дни вечерта направо щях да раждам, толкова бяха силни (наистина се оказа, че като започнат силните контракции и веднага разбираш, няма как да се сбърка), и оттогава нещо все не ми е добре. Боли ме ниско долу, тежи ми и ми е лошо. Малко ми е притеснено, че лекарката ми ме погледна буквално за 2 минути (и ме прати в болница, но аз си го спестих), ама после не й се скъпеше времето да ме кара да чакам и да ме занимава да подписвам пет тона документи за едната инжекция но-шпа, която ми биха. В този ред на мисли, мами софиянки, дайте ми координатите на един свестен лекар, при когото да отида на преглед и да знам, че си разбира от работата и ще е коректен. Разбира се, ще си платя.
Хубавото е, че вече съм в отпуска и си седя вкъщи. Лошото е, че нямам баня и майсторите по цял ден ме занимават с нещо и точно наместила се, все трябва да ставам и да търча - я за рулетка, я за нож, я за някакви размери, я да се разправям със зли съседи... Уфф, аман от тия ремонти!  Crossing Arms

Аз също мисля да намина към Мола в петък, явно ще е интересно Grinning
Уфф, ама много съм разсеяна значи! Пак не разбрах какво, кога и как ще има в МОЛ-а...  Shocked И този петък ли ще е? Простете ми невниманието и обяснете на нещастната разсеяна бременна...  Embarassed

berina, единственото, която мога да кажа, е ЕВАЛА на зълва ти! Laughing Да са живи и здрави тя и бебчето й.  Laughing

# 71
kerilain кога ти е термина и какво бебче чакаш, я издай за да може Лилиан да те включи на термин на първата страничка.

ми,аз съм включена бе мила.само дето съм записана и в списъка на непохвалилите се newsm78.
днес ме наболява корема нещо.дали да пийна едно но-шпа newsm78

# 72
..знаете ли колко е еднократната помощ за второ дете.сега гледах че от 1.01.08гще е 600лв. и се сетих да ви питам сега колко е newsm78.малко се издразних.като ще е ,да е от сега. #2gunfire

# 73
berina, честито, мила  Hug и другата седмица пак да се похвалиш с добра вест, щом и братовчедка ти ще ражда вече  Wink
Hexina, този петък - 3 август - от 10ч. в Мола на Стамболийски на етажа, където са кафенетата и ресторантите, ще има безплатна лекция за кърменето заради Световната седмица на кърменето. а всички смятаме дружно да отидем и ще се радваме, ако се присъединиш към нас  Wink което ме подсеща, че нищо не се разбрахме , Моренски нали ти питаше, ще се чакаме ли някъде или направо горе ще се търсим?

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 22:26 от mackomacko

# 74
  • Sofia
Мацко ей на, по примера на колежките предлагам  среща в петък в 9.40-45ч. във фоаето на МОЛа за кърмаческата лекция.
За сега май сме Мацкото, Тиара и аз
... други  newsm78... ако съм пропуснала някой, да казва и да ме извини, моля.
Разбира се, часа търпи промени ако имате други предложения... само не и мястото плс, че аз в Мола лесно се губя Confused

Ихааа... аз утре сутринта си посрещам съкровищата  newsm44 , ще им се порадвам/ядосвам два дни и после пак зачезват.
И беба е развълнувана ин дъ момента, та вълнението на тумбака е 9 бала( по 10обалната) Laughing

Общи условия

Активация на акаунт