До септември мъничко остана, на бебе ще се радва всяка мама!

• 13 745
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета!
Значи за кърменето - много неприятно ако не ви дадат бебето веднага и започнат да го захранват с биберон. Но ви призовавам да сте много търпеливи след това и да не се отказвате да кърмите. Аз като родих дъщеря ми я кърмех, ама ходех на лекции и се налагаше от време на време да я хранят с изцедена кърма с биберон. И тя беше на 2 месеца когато ми направи такава страхотна кърмаческа стачка Shocked Защото беше видяла че с биберон е по-лесно. Два дни това дете го държах на всеки 3 часа на цицата, то реве и се къса, но не засуква. Само заради експеримента подавах шише с мляко, то веднага започваше да суче. Аз обаче й взимах шишето. Два дни това дете се къса от рев и се присвива от град (инатче още от тогава), а в същото време аз, пренебрегнатата, също ревях Wink Ама устисках, хем че съм била 19-годишно лАпе. Точно на последното кърмене на втория ден, както ревеше, изведнъж, явно съвсем прималяла от глад, започна трескаво да суче от мен Grinning А вече си бях казала че ако и този път не яде, преминаваме на изкуствено хранене. Та да знаете че търпението в такива случаи дава резултати. Като си помисля, хиляда пъти по-добре стана че тогава два дни стоя гладна, но след това продължихме кърменето.

# 76
Heureuse, хубаво е, че при теб са се стекли с хепиенд нещата, ама не разбирам защо нашите тъпи болници първо трябва да развалят естествения ход на нещата и после ние да се опитваме да оправяме щетите #2gunfire Трябва просто от самото начало да се даде детето на майката, какъв е тоя произвол newsm61

# 77
Да, и при нас е имало стачки и ревове от страна и на двамата, ама тоя път си знам урока. За реда в болниците - ще се променят нещата постепенно, но не и докато пациентите са ок със сегашното положение. Или избираш болница, където нещата са по-свестни, или настояваш за правото да бъдеш с детето си, или просто приемаш нещата такива каквито са и тогава никой не ти е виновен.
Ето нещо от Конвенцията на ООН за правата на детето:
Цитат
чл.9 Държавата осигурява детето да не бъде разделяно от родителите си против тяхната воля, освен ако такова разделяне не е във висшите интереси на детето, както и в случаи на малтретиране, изоставяне или разделяне на родителите.
А също и:
Цитат
чл.3 Висшите интереси на детето са от първостепенно съображение във всички действия, отнасящи се до деца, предприети от всички частни и държавни институции.

# 78
  • морето и сините вълни :)
добрютро мацки.
днеска  у наше село времето е супер.НАПРАВО РАЙ Hug Hug
за мойта душица.
мацки да нзаете 4е от утре из4езжам аз от нета.няма да имам нет кам една седмица.така 4е да не се шашкате.Гадно ама няма как Whistling Whistling

лек прохладен ден на вси4ки по касно пак 6те намина
таз но6т спах като бебе Joy Joy

# 79
Момичета, който си е вкъщи, ако иска да гледа БТВ между 9.10 и 9.30 - ще дават д-р Попиванова и една кърмеща мама на близначета да говорят за кърменето!
Времето наистина е супер днес. Къде ще се виждаме?

# 80
  • Севлиево
Добро утро,времето е даже студенко при нас.
Басилиск,това по БТВ ще го гледам задължително.Откакто съм забременяла съм си навила на пръста,че живот и здраве като се роди малкото човече ще направя всичко възможно да го кърмя.Дано всичко е наред и да мога да го направя.За сега само се образовам на тази тема.

# 81
Здравейте мили тумбачета в тоя хладен ден  smile3501 . За п-рви път от доста време се наспах като нормален човек, даже се замислям дали да се опъна още малко да поспя. Варненки, да питам аз нещо ще правим ли днес , че аз по-късно имам излизане.

Това е засега е от мен! Лек и прохладен ден от мен и целувки на всчики мами по тумбачетата  smile3521

# 82
Здравейте и от нас - две в едни 68 кила.
Ходих на следене на тоновете. Бяхме в нормите, имах една контракция за 30 мин.и бебето я понесе геройски.
Доки е във ваканция до средата на август и недай си боже нещо стане не искам друг да ме реже...Доки ми направи същия номер и с първата бременност - пак хукна по плажовете точно в 8мия ми месец.

Още не сме измислили име...

Количка нямаме също така, но всичко в бебешката стая е готово, от каката имам кошчета, легла, люлки , обаче искам нова количка;) Дрехи съм купила малко, но към края на август ще напазарувам

Сега си търся хубава чанта-сак за болницата и удобни бикини за трите дни лежане след рязането.Препоръчвам ви Sloggi без ластик - супер са! В Сф ги има на много места.

# 83
добро утро  bouquet
днес се очартава хубав и прохладен ден,за всички с големи тумбаци.сега приготвям щерката и излизаме на разходка да разгледаме бебешките дрежки по нашите магазини.те са два на кръст,ама все пак..
пожелавам приятен ден на всички

# 84
Добро утро и от мен
Беринка пожелавам набратовчедка ти леко раждане и много радост след това и да се похвалиш в петък.
Ани Бани ще ми е мъчно, ченямада те има цяла седмица и да не лудуваш много - сега без мъж и без нет умната Wink Heart Eyes

# 85
  • София
Я да питам и аз нещо за кърменето - вярно ли е, че до 30 часа след раждането бебето не изпитвало глад, т.е. ако за този период не му се даде нищо, то на него съответно нищо няма да му стане? Това ми е малко странно, като се има в предвид препоръката бебето да се слага на гърда почти веднага след раждане. От друга страна ако пък това е истина, не виждам смисъл при секцио бебетата изобщо да се захранват с адаптирано мляко. Една моя позната ражда преди време в чужбина и там дотолкова насърчават кърменето, че два дни почти на бебето й не са давали нищо.
А мен много ме е страх, щото най-вероятно пак ще съм секцио, да не откаже бебока да суче, след като вече е захранен от шише. Точно това се случи с една приятелка, те за съжаление приключиха с кърменето преди да са започнали, така да се каже, именно поради тази причина.

# 86
здравейте от мен! Верно не съм активна, ама сложете ми и на мен една розова торбичка, че много са красиви тези теми  Grinning

# 87
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Днеска ходих да си сменя личната карта! Да знаете, мацки, които не сте го направили, но сте сменили фамилията си, че трябва да си върнете и международния паспорт и шофьорската книжка, като за всяко нещо ви пишат и акт за по 20 лв., че не сте го направили навреме!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out 2 часа си загубих, личната ми карта ми излезе златна и бебока яко запротестира, щото ме държаха права 2 часа!

Беринка, честити хубваи новини. Аз също много уважавам жени, които приемат предизвикателството да родят късно, въпреки негативното обществено мнение в тази наша мила държавица!

Хайде, приятен ден. Весела срещичка на варненките. Аз за лекцията в МОЛ-а няма да дойда, щот ще се разправям с държавната политика Simple Smile за бременни и майки!

# 88
sladka_mama,
Бебето действително се ражда със запаси от вода в тъканите си и с доста складирани въглехидрати, предназначени специално за периода след раждане. Нали се сещаш - адаптирано мляко има от десетилетия, преди това никой нищо не е давал на децата до слизането на кърмата.
Не случайно всички деца - дори дохранваните - губят известна част от теглото си след раждането, просто се изхвърлят тези запаси, защото не са нужни за друго.
От друга страна закърмването с коластра е важно по ред причини - защото тя образува презпазен филм в храносмиланелния тракт на бебето, който не допуска инфекции, носи ужасно много антитела и живи бели кръвни клетки - демек представлява един вид имунизация. Стимулира перисталтиката и помага изхвърлянето на мекониума (всички отпадъци натрупани в чревцата през престоя в корема ни). Също тъй е доста хранителна, но в малко количество, просто защото повече не е необходимо, дет се вика не е за наяждане. А и за да не се товарят излишно бъбреците също.
Но така е - в болниците в развитите страни бебетата не се дохранват, освен ако не става дума за някакво супер тежко състояние, но от мойте приятелки раждали в чужбина на никой не се е случвало да му дохранят бебето. То няма и кога да стане, щото бебето е само при теб и не ти го вземат.
Да, и само да добавя - никой не е казал, че след секциото по-дълго няма да имаш кърма. Слизането на преходното мляко (което идва след коластрата) не зависи чак толкова много от начина на раждане. Много повече зависи от сукането на бебето - то го стимулира. Но дори и самото му присъствие помага. Така че по-голяма тъпотия от отделянето на бебето "до слизането на кърмата" няма. Без бебе на някой може и въобще да не му слезе вярно.
Аз съм раждала секцио, но бебето беше при мен и кърма имах вечерта на втория ден след раждането - но бебето го слагах на гърда още преди това, мисля че така се ускориха нещата. Раждането със секцио не налага по никакъв начин отделяне на бебето. Само в България се прави това и то явно не навсякъде, аз съм много доволна че имах късмета да не ни разделят.

Последна редакция: чт, 02 авг 2007, 11:18 от basilisk

# 89
  • Бургас
Привет и от мен днес,
аз ходих да си взема направление за пренасочване към друг гинеколог в друг град от джи-пито. И времето беше толкова хубаво че чак не ми се прибираше, но нещо много ми тежи шкембото, та само малка разходка днес. Дано целия ден да е така прохладно, че като свърши мъжа ми работа да се радзходим малко. Въпреки че се скарахме с него се надявм до следобяд да му мине.
Поздравления за зълвата на Беринка, да са здрави и щастливи с бебо, а съм сигурна че са много щастливи. Леко раждане и на братовчедка и!
Хайде бай

Общи условия

Активация на акаунт