Юлските мъници големи са гладници

• 10 289
  • 180
  •   2
Отговори
# 15
Честито и от нас на phil и на dodo_tea. Много да и радват малките и бързо да си ходят вкъщи да се гушкат.
За храненето - малкия яде през 3-4 до 5 часа. Само че от снощи е нещо нервен и имаше яденета през 30 мин дори. Да видим тази вечер как ще е  newsm78

# 16
 Бяхме на контролен преглед днес, вече сме 3800г и 55см, от изписването е наддала почти 900г. Heart Eyes
Нашата педиатърка е много зле, изплъзна и се спринцовката и заби цялата игла на Ади в крачето  #Cussing out, ако не трябваше да си успокоявам детето, сигурно щях да я гръмна,  #2gunfire #2gunfire и част от ваксината се разля, та не знам  колко ефикасна ще е. Каза ни да почнем да пием сокчета от морков и от ябълка, аз я питам не е ли рано, а тя ми то това водичка било, и вместо водичка между кърменията да съм давала. Аз и казвам ние вода не пием, и тя ме гледа като застреляна. И на всичкото отгоре изобщо не беше чувала за ваксината 5в1, която е та трябваше аз да и обяснявам. Каза че ще ни я сложи, но на наша отговорност.
МОЛЯ ВИ, мамчета, помагайте да си намерим свестен педиатър, някъде в Слатина, Гео Милев, Сухата река, Дружба, Редута, Подуене, че с тази нашата сме го закъсали...

# 17
Ние записахме бебето при Д-р Цацова от п-ката на Плиска.Изглежда доста свестна.Ако искаш ще ти дам телефони

# 18
  • София
Благодаря за пожеланията момичета Hug Hug Hug Heart Eyes
Честити принцеси на phil и dodo_tea
Ако има среща в Южния ще дойда и аз ако се навие някоя от вас да ми помага за храненето ако ревнат в хор Joy/да не водя мъжо да ни срами Laughing

# 19
  • София
Иве честит рожден ден и от мен!

Уф цял ден нямаше нет заради дъжда и чак сега го пусанаха. #Cussing out

За хълцането Аганка и нашето хълцука но си било нормално. За водата обаче тия 100 мл ми се виждат космични, той почти не иска, само за да изплакнем устата след кърмене (ама му давам със  шише а не с лъжичка), но явно си е индивидуално. Иначе спи поне по 3 часа но го будя за да папка.

Татьяна ние сме в Слатина но се записахме в 15 ДКЦ в Дианабад, ако те интересува пиши на ЛС. Peace

Честити малки госпожички на Фил и dodo_tea !

# 20
  • София
За водата обаче тия 100 мл ми се виждат космични, той почти не иска, само за да изплакнем устата след кърмене (ама му давам със  шише а не с лъжичка), но явно си е индивидуално.
Eли, и аз си мисля същото за водата, а му се пие...дано не ми е малко като количество кърмата, че искам да не минава на добавки. А за изплакването - трябва да е с лъжичка, защото с шишето миеш гърлото, а не устната кухина, или имаш някакъв метод (да не го засмуква добре?)?

# 21
Ива ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ЩАСТИЕ,КЪСМЕТ И ЗДРАВЕ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО   bouquet

Ели,за Ева тези 100 гр също са космични.Тя сигурно за цял месец няма да може да ги изпие  Laughing
Аз също давам вода с лъжичка за промиване и мисля че наистина е по добрия вариант  Peace
Хълцането е съвсем нормално-педиатърката каза с малко топла водичка или кърма и спира,ама Ева не пие вода и не иска и да суче защото хълцането се появява в повечето случаи след папкането.
Татяна това с педиатърката е ужасно  #2gunfire Успех с намирането на добра такава защото тепърва ви предстоят срещи с нея(него)
Аганка,моята бебка яде винаги от двете гърди ,така си я научих и дори да се е наяла от едната иска задължително да цокне и от другата Simple Smile.Иначе коликите при Ева се появяват почти винаги след ядене-тя е много лакома,вече се наяжда много бързо и ако на едното хранене не почне да се гърчи от болките и газовете то на след другото вече е почти сигурно че ще го направи.Само едно нещо ми е чудно-това че не всеки ден я мъчат тези  колики.Правя статистика и горе долу през ден е много неспокойна,на следващият е мирушка голяма  newsm78

И аз съм така,като Рени.Дори вече ми се случва гърдите ми да са меки при започване на кърменето и при засукването усещам ка се пълнят
Моколоко , съвсем нормално е да връща храна,това ще се регулира с времето-що материал прочетох по въпроса,защото се бях шашнала с моята бебка,все си връща храна.Коликите-охххх,по какво ли-нервност,ритане с крачета,напъване,стискане на юмручета,обща раздразнителност,плач, който едва можеш да успокоиш, и още нещо което доскоро бърках с глад-сучене на каквото докопа.Ева в момвнт на болки от коликите,когато я гушна суче ръката ми,врата ми, в зависимост как я нося.Един ден си засука ръката и си направи синица.Това сукане точно  ги успоикоява.Аз и давах гърдата си в началото,мислейки че е гладна,обаче забелязах че не яде а само дъвка зърната ми-от което естествено те се разраняват.Спрях да го правя и засега това което я успокоява ПОНЯКОГА е носенето като "тигърче"-коремчето й на дланта ми и с висящи крайници-сега ще кача една такава снимка показно  Wink

Запознах се с една майка от форума-Кърмене и захранване -и се оказа че живее в Младост и ще бъде така добра да дойде до вкъщи да види дали добре се справяме с кърменето  ooooh!
Като са пълни са твърди навсякъде, обаче като ги изцока малкия и омекват навсякъде. Само зърното стои твърдо Simple Smile
[/quote]

# 22
  • София
Да сложа линк ако не сте го видели вече-  за снимктие на бебе Ина на мама Веси- Там-там Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=158792

Аганка, ами да не му давам да засмуче бибката на шешето, но ако реши да си пийне не го спирам, само дето не иска много много. Ама и да си пие ти не се притеснявай, едва ли има проблем да си пие детето. Ти що реши че това има връзка с кърмата?  newsm78
Трябва и аз да пробвам с лъжичка, имаме ама не съм пробвала просто, почнахме с шишето и така си го караме.
И Коки папа от двете гърди а аз се и цедя за да му замразявам че да си има детето ако излезнем нещо или пък ако ми намалее кърмата, нищо не се знае. И на мен ми омекват и двете гърди като свършим с папане и цедене, макар че ен цедя докрай и двете. Имах в началото бучки и то 2 сериозни но от цокане явно милия ме е спасил от тях. Вчера много ме болеше лявата като суче и го отдадох на това че ми е отпушил още едно каналче, сега поутихна болката и не идва от зърното като че ли newsm78

# 23
  • София
Хайде и аз да задам един въпрос към кърмещите мами и най-вече към Марисасав, с която вървим заедно. Вашите бебета кога започнаха да акат? Ина се беше наакала в понеделник, но вчера и днес (2 дни) нищо. Като я нахраня и след това си прави паузи по 3 часа. Обаче се чудя сега, яла ли е не е ли? Да не би пък да спи от жъртеницата? Но пък иначе сама си пуска или заспива и е видимо спокойна. Чудя се какво да я правя.  newsm78
Шушонче, и на мен ми стои така твърда ареолата и аз точно това се чудех дали са бучки или не  newsm78

# 24
Лелее, бебе Ина си прилича на Веси Simple Smile
Така, сега да кажа за като минем в родилите вече съм направила за момичета и момчета едни красотички, на които да се сложат снимките на бебковците. За момчета изглежда така:

За момичетата е със сърце. Ще измислим нещо и за тези, които няма да дадат снимки. Та ако искате пращайте снимки на бебковците и имената на бебетата и майките на адрес: kadieva@gmail.com, за да имам време да го подготвя и да се оправи новата тема на правилното вече място Simple Smile На които са качили снимки в албумчето на снимка.бг ще видя да си подбера оттам снимка за аватарчето.

# 25
Рени,страхотна идея,трябва да се стегна и аз да ка4а малко снимки на Пепи ,4е все няма време.
Ние сме добре,по цял ден гушка,а нощем помрънква. Миналата нощ си обърнахме изцяло режима с тия будувания,ту му се яде,реши 4е се е наял,след 20 мин иска пак и така,обърнахме си целия режим. До в4ера си цокаше от едната гърда само,а ве4е имам 4увството 4е не му стига и му давам и другата,дали не ми намалява кърмата,4увствам ги по меки преди кърмене. Някоя мама има ли подобни съмнения за себе си ? А също около 30-40 мин преди кърмене като рукне оная ти ми кърма и намокри тениската,а за Пепи после незнам какво остава.
Дано времето утре  е по хубаво 4е да се поразходим малко.
Лека и спокойна нощ на вси4ки!

# 26
Искра, защо не спиш????

# 27
  • USA
Рени, много е сладичко!

Чета и не мога да повярвам през колко сходни неща минаваме. Моето момченце също напоследък е голям киселоч. След ядене реве и иска само на гърда да седи, защото явно се успокоява там. Пръцкането и акането са големи събития и са посрещани с радост от всички. Само дано спре да се превива скоро, че ми е много жал за него. Вече се е научил и да реве с цяло гърло. А като заспи направо не смея да го събудя и откарва по 4-5 часа.

Ками, това което си описала за коликите е абсолютно същото и при нас. И само гледа да налапа нещо, само биберона много мрази.

Бубонче, нормално е да омекнат гърдите  - това не значи, че няма мляко. Аз четох за това в Кърмаческия и после проверих с помпата - от по-меката ми гърда не тече по-малко. А против мокрите фанелки помагат сутиен + подплънки. Аз използвам еднократни на Медела и Лансино и съм доволна - държат гърдите сухи.

Честити бебочета на Фил и Додо! Да са много здрави и весели дечица!

# 28
  • Sofia
Ками, ами ти? Simple Smile
Нашия яде в 1:30 и после сутрин към 6 и таткото докато го уригне аз си проверявам поща и т.н. Simple Smile
Почва да си намества часовника детето и май сам ще се откаже от нощните яденета.

# 29
  • София
Явно сега всичките спите или сте юрнали навън. Моето англече спинка до мен в столчето и аз реших вместо да поспя да видя какво става из форума Simple Smile
Рени супер идея е това, пратих ти имейл, после ще се уточним на ЛС Peace
Ние похапваме поне по 6 пъти, понякога си дозакусва младжа, харесва си му да си стои на гърдата и да си дремуцка лекинко.
Това за гърдите Бубон и аз си го мислех но според мен е нормално да ти омекнат и да си имаш кърма. На сутрешното манджане днес едната ми се беше поиздула повечко та се допомпих иначе от поне 10 дни не се надуват както в началото.
Марти още не сте излизали нали? пращаме ви поздрави!  Hug
Гери нашето гардже почна да си ака от самото начало ( да кажем от 2 ден го видях), а като минахме само на кърма (някъде от 5 ден) почна да ака нормално ако, иначе изкарваше едни работки като на коза акото  Mr. Green Педиатърката каза че това като на коза не е много добре, защото е като запек и може да е и от Ам-а който му даваха а и нали чревцата са му се чистели в началото. Сега ака почти след всяко ядене и то доста шумничко  Mr. Green
Днес ще се пробвам да му давам вода с лъжичка за плакнене да видим дали ще имам успех.
Да ви питам- с кенгуру разхождахте ли мъниците и откога? Понеже днес татито отиде да работи а аз искам да го изведа, а пък много ми тежи количката, та ми се щеше да се пробвам с кенгурцето и ме налегнаха угризения дали няма да го измъча с него? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт