ДЕКЕМВРИ бързо наближава,скоро мама на бебчо ще се наслаждава!

• 17 165
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
добро утро мами
днес наистина е ужасен дъждовен ден. но пък ще се разходя после спокойно из квартала. много ми се ще да ида до премаман ама не ща да пътувам че получавам контракции, а и да вися права и да обикалям. мисля да възложа на майка ми да купи 2-3 дрешки за бебето - иначе то ще си има и други от Ема, т.е. няма да ни се налагат покупки - няколко биберони, 2 бодита и едно корито. пък после след раждането ще се развихря, ако реша че трябва нещо друго.
венчо успех с кучето, дано е добре горкото.
мама яни и аз съм преживяла кошмара с болен баща, но за жалост татко почина преди 6 години - тъкмо щяхме да се женим с мъжа ми. бяха едни ужасни години на депресия за мен и само заради мъжа ми успях да се съвзема след 3 години сигурно.
иначе и аз викам всички да се стягаме и да не се даваме. остават 4 месеца средно за всички ни да ги изкараме  Peace

# 136
мама яни, сигурно не ти е леко, но трябва да се държиш и да пред баща ти да си силна. аз само като си помисля за болестите на моя (половината сам си ги причинява с тия цигари и тоя алкохол)......и все му се карам и наставлявам, но съм много далеч
moonlight, на нашето доги му беше излезнало някакво мастно образувание на гръбчето, седеше си така година и лекарите казваха да не го пипаме, в последните няколко седмици обаче, явно той го е разровил и сълзеше с гной и кръв. слагахме инжекции и махахме, но накрая казаха по - добре да се изреже и изследва. та го рязахме днес. той милия плачеше. толкова ми беше гадно. аз само го милвах, че мъжа ми не даваше да го държа, той е много силен и може да ме изрита. двама го държаха, доктора оперираше, а аз се опитвам да го успокоя, ама аз самата аха да зарева. и това след локална упойка. сега изглежда наред, поуспокои се, добре, че не е много горещо. и ще носим топчето на тест, дано не е нещо страшно. ох, извинете за неделните излиияния, ама....то ми е детето сега

# 137
Здравейте момичета. Ама много пишете - трябват ми около 2 часа да ви изчета  Laughing Виждам, че не само аз имам проблем с контракциите. Някой знае ли на какво се дължат. Моят корем от 4 дни почти постоянно е твърд (с изключение на сутрините). В понеделник съм на преглед -  дано всичко е наред. Сега съм на но-шпа, но не усещам разлика.
 Весел уикенд на всички Laughing

# 138
Здравейте момичета. Ама много пишете - трябват ми около 2 часа да ви изчета  Laughing Виждам, че не само аз имам проблем с контракциите. Някой знае ли на какво се дължат. Моят корем от 4 дни почти постоянно е твърд (с изключение на сутрините). В понеделник съм на преглед -  дано всичко е наред. Сега съм на но-шпа, но не усещам разлика.
 Весел уикенд на всички Laughing

ами с предната бременност много подцених тези стягания защото незнаех нищо. като отидох на преглед в 29 седмица се оказа че съм с ужасно силни контракции, а магнезия ми беше ужасно нисък. 5 дена ми преливаха кормагнезин и пиех изоптин и гинипрал и едва спряха за да почнат пак в началото на 8 месец и пак същото лечение в болницата. шийката се беше скъсила още в 7 месец началото и ако ня бях отишла като нищо си почва раждане и няма връщане вече. тези стягания са много опасни и само лекар може да прецени колко са сериозни, не се търпи отлагане  Naughty за тва сега пия магнезии явно ми липсва и хич не мисля да го спирам. доктора вика ще го пиеш докато родиш и тва е.

# 139
  • Sofia
ами на мен нищо не са ми дали да пия...нито витамини,нито магнезии,нищо...
и аз имам от време на време втърдявания,но са само на едно място и топо-горе,става като топка както го описа и G Baby, но това е детето като се намества точно там.... Знам,че контракции може да има и от рано,което не е хубаво,но те са по дължина и по ниско долу... и са опасни ако ге имаш повече от 3 пъти на ден.

# 140
# 141
Не подценявайте тези втвърдявания, непременно си питайте лекарите за тях. Аз без да усещам такива, се оказа, че имам контракции, изписах ми магнезий за 5 седмици, като го спрях пак се появиха контракциите и сега пак си го пия. И то на ФМ ме предупредиха пак да пия магнезий, защото по време на прегледа имах контракция, която не отшумя дълго време, а аз точно така го усещах като издуване на бебето ое едната страна до пъпа.

# 142
Както разбирам проблема е доста сериозен. Нямам търпение да се видя утре с лекаря.

# 143
А може и да не е проблем при теб, но за твое успокоение, по-добре попитай.

# 144
Баща ми години наред работи с брашно.Емфизем има от няколко години(де да беше само това),поставиха му най-ужасната диагноза.Той се държи,опитваше се да скрие истината от мен,но когато говорих с доктора не остана и капка съмнение,губя татко малко по-малко.Обещавам няма да пиша повече за това,защото мен много ме боли,а товаря излишно и вас!

# 145
Мила мама Яни, не се притеснявай, споделяй си каквото ти е на душата, тук всички си говорим спокойно, може би защото не се познаваме и понякога така е по-лесно да откриеш себе си. Съжалявам за лошата диагноза на баща ти. Бъди с него и му показвай колкото можеш повече колко много го обичаш. Дано има начин да се подобри и закрепи състоянието му. Аз изгубих моя любим дядо (той ме е гледал като дете) когато бях бременна с първия ми син, така и не доживя да види правнучето си, и много страдах за него. Но за съжаление, такива са законите на живота, едни се раждат, други си отиват. Не ми се мисли, че някой ден ще загубя и родителите си, дано е по-далеч. Утешава ме мисълта, че ги уважавам, грижа се за тях, обръщам им внимание, онези пубертетски мои изпълнения отдавна са простени (макар и не забравени), а и внучетата много ги радват, все пак те продължават нишката на живота. Снощи гледах "Апокалипто" (много е кървав, имайте едно наум, ако ще го гледате) и точно това беше идеята и там.  Във всички времена на човешката история, в различни култури, раси и цивилизации, във война и мир, никога не е имало нещо по-важно от това да създадеш живот и да продължиш рода си. Затова всички ние сме толкова щастливи и носим радост и надежда на близките си, дори и в тежките им мигове.

Но хайде за нещо по-прозаично. Венчо, и аз се изкушавам да пазарувам за бебето, ама пусти суеверия, ще трая поне до 7 месец, тогава почнах да пазарувам за Косето. Премаман и Мадъркеър имат много хубави и меки материи и наистина са по-скъпи, но мисля, че си струват. Не се разтягат, нито свиват, цветовете не се променят, не пускат едни такива гадни топчета. Взимала съм и евтини неща за Косето, които ми се струват ефектни и много изгодни, но след две-три пранета... По-добре вземи няколко скъпи неща, отколкото купища евтини. Не е нужно да са прекалено много, защото бързичко се израстват. При това ще получиш и много подаръци, всички с удоволствие купуват бебешки дрешки, толкова са кукленски. А за работата - една приятелка в Белгия имаше същите терзания как ще се върне на работа, там майчинството е само 3 месеца, но тя си беше "спестила" някакви отпуски, да го докара до 6, а после бебчето на ясли (много хубави, не като тук) а тя пак на работа. Искам да ти кажа, че щом майката се чувства щастлива и удовлетворена и финансово сте добри и можете да осигурите висок стандарт на семейството и отлични грижи за бебчето, не е важно кой изкарва парите. Помисли си добре и не решавай само под влияние на някакво измислено чувство на вина, че няма ти да гледаш детето след 6 месеца, а гледачка или баба. По-добре ли е да седиш изнервена вкъщи? Не знам, но вярвам,че ако майката е щастлива, и детето е щастливо. Така че помисли какво искаш ти. Не мъжът ти, не мнението на приятели и роднини, а ти самата. Ти си най-важният човек за бебето в момента и твоето мнение е решаващо.

Анайс и аз много харесвам тези материали, корк, бамбук, дърво. Simple Smile Много топлота и уют дават и вече ги съчетават много добре и със по-студените материали като стъкло и инокс, например.

Момичета, много си се кефя на новите климатици, в детската и спалнята сложихме огледални, а в хола и кунята (то е общо помещение всъщност) иноксови. Обаче много захладня и още не можем да ги използваме. Мъжът ми се шегува, че май ще се наложи да ги пускаме на затопляне, вместо на охлаждане.

Как изкарахте уикенда? Ние пропуснахме вилата тази седмица, стори ми се студено, водихме децата на боулинг, те играха с мъжа ми, аз се шматках из Скай Сити. Разгледах Хиполенд и пробвах няколко колички. Новите Чико Трио не знам какво си наистина са много удобни. А една приятелка има предния модел - Дуо и не може да се изхвали. Май Валката ги беше харесала на картинка, потвърждавам, че са добри, нарочно я разхождах из магазина. Все още обаче си мисля за НеоНато, този модел с точиците... Момчетата обаче не го харесаха, много бил женски (светлосин е). А на Чико имаше в тъмносиньо и зелено, и тъмносиньо и оранжево. Имаше и други интересни нещица. Предлагат от евтини до скъпи артикули и е доста добре зареден. Например на Авент имаше пълната серия от продукти, специално ги разгледах. По времето на Косето (преди 4 г.) това беше най-добрата фирма за бебешки шишенца, биби и какви ли не други аксесоари. Сега може да има и други марки. От козметиката например тогава Бюбхен бяха номер 1, а сега май е Мустела. И още една имаше Себа мммм, забравих какво.

Момичета, аз при предишните бременности не съм носила само сутиени за кърмачки, май имах само един-два такива. Какъв е проблемът с банелите? Не са ми навредили, а съм кърмила и двата пъти до година. Мога да си купя за кърмачка, само ако кройката ми хареса и ако не е много "лелински". Препоръчайте ми, ако нещо ви впечатли.

Розичке, аз съм на фетална ехокардиография при един от най-добрите специалисти в София - д-р Спасов, има приемни часове във Фемина. Записването обаче става поне месец предварително. Но ми се струва, че ако обясниш, че ще изпуснеш 24 седмица, ще ти дадат час, не може да не пазят за такива случаи.

Леле, изписах цял ферман. Прощавайте за спама!!! Успешна седмица на всички!!!

# 146
добро утро момичета,
Stella Maria, страхотен постинг Peace
аз тази сутрин изпратих мъжа ми в София - там ще е цяла седмица на курс, и пак горкия пътува прав ooooh! то бива бива с тези автобуси, но пък това на нищо не прилича...а и няма възможност за предварително закупуване на билети, ще прекапе дорде стигне...той предния път се закани да ходи с колата, защото пък в жегите нямат климатик и той ми викаше, че вътре в автобуса било не по-ниска температура от 60 градуса, но пък се отказа, за да не я мислел и да не й търси място за паркиране...ужасно направо Tired
тази сутрин е мрачно, до преди малко валя, а аз към 9ч. трябва да ходя за поредната доза папаверин...вчера като ходих да ми я бие, моята приятелка ми прегледа корема, хем че в момента усещах това стягане и тежест и каза, че матката е напълно спокойна и по-мек корем от моя не била виждала Flutter, явно този дискомфорт е от разтежа на самата матка, но днес ще си чакам и доктора да си дойде (той пътува от Враца), та и с него да се консултирам...
това за сега от мен, пооплаках се, желая на всички спокоен и лек ден!

p.s. днес вече ще имам време да довърша темичката! Peace

# 147
  • София
Добро утро и от мен. Направо се замаях - толкова много се изписали за два, три дни.

Stella Maria, преди 4-5 години още не работих по професията си, а като управител на едни бебешки магазини. Продавахме Чико и още няколко подобни фирми. Още тогава беше излезнал модела 3в1. На външен вид е същият, но сега има някои подобрения. Както и да е - мисълта ми е, че пред обитеми доста майки изгледаха с такава количка по две - три деца. Трябва да ти кажа, че плата не мръдна грам - нито ибледня, нито се захаби, да не говорим за скърцането - не знаеха какво е това скърцаща количка. Не знам дали съм предубедена, но за мен това са № 1 в количките. Аз мисля да си  взема един друг модел - той е без зимният кош( основната контстр + малко кошче ). Струвами се, че зимн кош ще ми е за месец два. А и аз непрекъснато съм с кола. С малкото кошче ще ми е по удобно.

Мама Яни, не се притеснявай, понякога много олеква когато си споделиш болката. А и ние сме за това тук -именно за да споделяме. Моят дядо също почина преди два месеца. Не ми позволиха дори да отида на погребението. А бяхме страшно близки и ме беше много тежко.

приятен ден на всички

# 148
  • София
Добро утро и от мен!

Да се похваля, че откакто ви питах за стягането на корема, не съм имала подобни усещания.  Simple SmileВсъщност онзи ден веднъж може би, но докато се усетя да си пипна там корема и то вече беше минало... шантава работа!

Мама Яни, много съжалявам за това, което се случва с баща ти. Не се притеснявай да споделяш и тук, когато имаш нужда. Пожелавам ти много кураж и дано нещата все пак се развият по най-добрия начин! Praynig

За количките и аз мога да се отчета вече - харесала съм си 2 вида: модел Puki на Chipolino и другият е Victoria на Cangaroo.

Хайде, толкова от мен, че трябва да излизам. Ужас, пак ще стана мокра кокошка! #Cussing out

# 149
добро утро   bouquet

ивалинаи в софия яко вали и е студено, дано мъжа ти се е облякъл добре. майка ми си дойде от морето и я гледам вчера идва по едни чехли боса и гола, а навънка стууууд. днес се облякла с чорапи, обувки и чак вълнено сако  Joy все забравям да те питам в кой град живеете? и да се пазиш, ей.
стела мария у вас с корк ли сте? ние имаме един корков под в мойта стая, но е в апартамента на майка ми. сега чувам че имало много нови коркови покрития, с лак , без лак, че и с керамична повърхност  newsm78 догодина планирам да сменя паркета в спалнята ни и да я направя на детска стая. така де като се нанесохме преди 2 години с бебе много бързахме, а и пари нямахме и в хола сложихме ламинат, а в спалнята прередихме паркета от хола. догодина обаче мисля да сложа корк в стаята дето ще е на децата и дюшеме или паркет в хола ни, който ще стане на спалня. ако питате къде ще си каня гостите - ами навънка в кръчмето до нас  hahaha то и без друго кат си с малки деца никой не се избива да те види и да ти дойде на гости   newsm78
мама Яни моят баща беше инженер-химик, но последните си години работеше на една мелница до Лом. прадядо ми пък цял живот е бил мелничар и двамата починаха от други болести. такъв е живота. човек не се ли примири / като мен / само страда. трябва ни повече смирение пред природата и спокойствие. да приемаме нещата каквито са и без тва нищо не може да направим.
момичета аз се опитвам да ида да си купя зелка и банани ама не съм си купила лодка. то докога ще вали така направо ми омръзна вече. добре че утре си идват мъжа ми и дъщеря ми, нямам търпение да ги видя и да се гушим всички. да ви кажа в такива моменти съм убедена че най важното в живота е щастието в семейството. едно време една моя колежка доста по голяма от мен викаше че нямало нищо по хубаво от това да те прегърнат 2 детски малки ръчички и е била права  Peace всичко останало някакси няма значение - тези колички на чико примерно са средно 1000 лева. едно време гледам баща ми в каква количка се е возил - представлява едно дървено сандъче на колела с дръжка  Grinning но баба ми и дядо ми са били невероятно щастливи, с 3 деца и семейно щастие. а какво повече от това  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт