ДЕКЕМВРИ бързо наближава,скоро мама на бебчо ще се наслаждава!

• 17 164
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Добро утро и от мен, момичета!

Мама Яни, чувствам съвсем близък твоя проблем. Баща ми го оперираха от рак през 1998 г., затова му треперя много. Искам да ти кажа, че сега, като по чудо, няма никакъв рак, нито разсейки, нищо! Просто не е за вярване! Аз си го обяснявам с две неща:1. Дълбоко и искрено вярвам в Бог и мисля, че молитвите ми са били чути от него. 2. Баща ми до ден днешен не си знае диагнозата, умишлено я скрихме от него, за да не товарим психиката му и мисля, че това изигра голяма роля! Така че искам да ти кажа, че надежда има. Моли се и вярвай! И спестете на баща ти, колкото можете от товара, който носи. Hug

Стела-Мария, много хубаво си го казала за мамите, които се връщат по-рано на работа. Аз също имах тези колебания първия път - имам хубава професия, добре платена, с много връзки и добра обществена позиция. Върнах се на работа на половин ден, когато Ивето беше на 6 мес. и на цял, когато стана на година. Имах своите страхове и колебания. И тогава един разговор с баща ми много ме окрили. Споделих с него угризенията си, че може би не съм добра майка. А той ми каза - всяка майка може да даде на детето си различни неща и явно твоето дете има нужда именно от майка като теб, може да не си непрекъснато вкъщи край нея, но ти ще си майка, която може да й осигури стандарт и да й дадеш старт в живота. И оттогава се успокоих - нали знаете, дечицата ни сами ни избират! Hug

# 151
  • София
Здравейте и от мен!

Времето през почивните дни беше лошо, ама на мен много добре ми се отрази. Бая работа отметнах вкъщи - чистих, гладих, няколко манджи сготвих, че даже и кекс. Много ми беше свежо някакси. Краката ми си бяха моите  Laughing всички отоци изчезнаха и реших, че е било от жегите преди това. И апетит ми се отвори, абе въобще супер беше  Laughing

# 152
  • София
Anaise, не всички са такава цена. Този модел с малкото кошче е 550лв. И реално е така - количката ти излиза 300 лв и кошчето  - то е и столче за кола - е около 200 лв.

# 153
Катюша, мерси за инфото. Трио също има столче за кола. Има още време, ще разглеждаме и сравняваме. Има и доста подфоруми тук с коментари на колички, така че хвърляйте по едно око и там.

Иве, днес в София вали ужасно, дано си му дала чадър на мъжа ти. Кога ще видим снимки от ремонта?

Момичета, я кажете, апетитът ви повишава ли се от тези сокчета на Хип? Аз пия от 5 дни, сега ми ги даде лекарката, обаче имам чувството, че ми влияят още повече на апетита. А да се помпя излишно не ми се иска.

Джи-бейби и на мен май напоследък не ми се е стягал корема и вече от три дни спрях магнезия и ношпато. Не знам дали е правилно, обаче ми писна само да пия някакви хапчета. При това на магнерич пише, че ако взимаш желязо, си противодействат, а в сокчето на хип има желязо, те затова ми го дадоха. Изобщо... няма нищо по-ужасно от лекарствата. И без това с тези двама хлапаци вкъщи сме си цяла аптека.

Анайс, не сме с корк, с паркет сме навсякъде - хола е с орехов паркет (много красиво стои, повече изпъква от дъбовия), спални - дъбов. Когато избирахме настилките, много исках корк, но мъжът ми надделя с дървото. Сложиха ни го от Артистико, препоръчвам ги на всички, отлично работят, сами си произвеждат паркета, изсъхнал е чудесно, много качествен. Имахме някакви кратки залитания по венгето, но ни беше безобразно скъп. Чела съм обаче, че коркът е най-доброто, особено за детска, защото е дишащ материал. Затова подкрепям избора ти особено за детската. Относно паркета, също съм много доволна, спокойно си ходиш бос навсякъде, ако е добре сложен, лесно се поддържа. И не съм се отказала, ако някой ден променям детската или вземем ново жилище, да сложа корк в детските стаи.

А относно количките и разходите по хлапетата, разбира се, че е най-важното всички в семейството да се обичат и разбират, а не дали си с количка за 200 или за хиляда лв. Но пък ако имаш възможност, защо да не си купиш нещо по-добро? Парите са за харчене все пак и ако не ги харчиш за децата си, за любовници ли да ги даваш? От друга страна пък ако ще ми дотежи на джоба, никога няма да се изхвърля и да си дам всичките пари за някаква скъпа количка и после един месец да се чудя как да си оправя бюджета. Хубавото е, че на пазара има всичко, за всеки джоб и желание, и винаги можем да намерим оптимален вариант цена-качество за своя вкус. Защото си спомням с големия ми син какво чудо беше да се избере количка, имаше само едни много старомодни такива, от едно време и току-що бяха навнесли някакви турски боклуци. Тогава наистина изборът беше труден и търсенето голямо. Да не коментирам, че като младо семейство, и двамата работещи студенти без помощ отникъде, едва сме се оправяли. Но детето никога не е било лишено от нищо и винаги сме си били доволни на това, което имаме.

# 154
  • Варна
Здравейте момичета!   bouquet
Пак много сте изписали през почивните дни.
Мама Яни не се притеснявай, че споделяш с нас за баща си, ако това поне мъничко те разтоварва, то тогава продължавай да споделяш с нас. Надявам се баща ти да се оправи.
Ние все още не сме се спрели на количка, мислим по-натам да ходим да избираме.
Относно апетита и моя се отворил през последната седмица и ако досега качвах килограм на 2-3 седмици, то за последната съм качила 1 кг. и вече съм +5.
Всички, които са на преглед днес чакам да ни зарадват с хубави новини.

# 155
привет и от мен
стела мария, клер, мисля, че така ще се случи и при мен. не се смятам за кариеристка, но не съм и много домакиня. детето определено ще ме промени, но мога да преценявам доколко чак след като се роди. засега е важно какво да обещая тук така, че да си оставя вратичка. с още един отдел (1/3 от моя) на врата, никак няма да ми е леко. макар че много си зависи от пряко подчинените, ако ги обучиш добре и им покажеш как искаш да се работи (+ малко талант от тяхна страна де Simple Smile), всичко може да върви и по - леко. трябва до 2-3 седмици да реша, но чакам да ми кажат дали ще ми пазят къщата и колата тук (щото се оказах прецедент), иначе няма да остана.
от оня ден си мисля, как ще ида до премаман да му взема велурената пижамка с динозавърчето, която толкова ми хареса, но няма да е днес. цяла нощ не съм спала, кучето си разрови раната и кърви и колкото и да го налагаме с паста и марли, той е неспокоен и искаше да спи при нас. не пускаше да ида до тоалетната сама дори през ноща. и мисля да мина през лекаря и да се прибера по - рано, че само го мисля, сигурно вече си е махнал превръзката. ще му сложа такова около врата, да не може да го докосва, че няма да зарастне скоро. и той самия (кучето) е много притеснен и не яде
но тая седмица определено мисля да направя първата покупка. писна ми да чакам аз тия резултати от амниото
колкото до количките и на мен ми харесват все скъпи (по нет-а де), но мисля за тая чико кортина (някой я спомена за 550 лева), ако казвате, че само седалката за кола е достатъчна за зимата, зашото тя е без зимен кош. иначе гледах тук чико трио енджой (750 лева със зимен кош), странно, че в бг по сайтовете е 850 лева). има и много по - хубави, но вече вървят по 1 000 лева и ако доходът ми спадне така драстично както изглежда, няма как да попаднем в тая ценова гама
апетит имам голям, но май вместимостта на стомаха ми е намаляла, все ми става тежко
иве, ти докога с тия инжекции. корема ти постоянно ли е твърд

# 156
като говорите за апетит и килограми още не съм си купила кантар, ама утре ще го направя стига да не вали пак. заради този дъжд стоя само в къщи, как да мъкна и чадър и покупки. харесах си един кантар който мерел и мазнини? мислите ли че има нещо вярно в това?
за покупките естествено че кой с колкото разполага с толкова ще купува. аз лично негледам в ничий джоб  Naughty просто исках да споделя че с мъжа ми откак сме се омъжили преди 6 години сме се разделяли само 2-3 пъти заради негови командировки в чужбина и то винаги защото е нямал избор да откаже. не че аз го спирам, мъжа ми примерно отказва да ходи по фирмените тиимбилдинги без мен, защото му е скучно. има и други колеги които мислят като него и са измислили да се събират винаги с жените си, защото се познаваме и ни е много весело и забавно като компания. така де на никой не му се скача в един чувал и да е с някви си непознати там за цял уикенд. в тази връзка да ви призная предния път преди 3 години мъжа ми се върнаот Белгия и толкова си липсвахме че веднага след кока-колата ванила и бонбоните рафаело е станала и нашата дъщеричка Ема  Heart Eyes ето сега са от 8 дена на море и всичко друго ми се види излишно и безмислено тях като ги няма. в този смисъл споменах за скъпите неща, които не ме правят щастлива  Crazy

стела мария когато се пие магнезии и желязо заедно задължително трябва да има поне 3 часа разлика в приемането им

# 157
Е 2 дни ме нямаше и те писали ли писали. #CrazyМомичета, като стана дума за контракций и аз имам такова втвърдяване или долу вдясно или горе до пъпа особено като лежа.Незнам какво е-дали е бебо или са контракций.На 13 съм при доки да чакам ли до тогава или да ида по рано? newsm78За циците -растат ама според мен нормално.с дъщерята бях като Лоло ферари Joyслед това спаднаха на75- Б а сега съм 80 -Б, 85 -Ц. Shocked друго обаче ме вълнува.имам едни бодежи в гърдите не са често но са доста неприятни.Някоя от вас оплаква ли се от такова нещо и на какво ли се дължи?

# 158
  • София
Anaise, това не го знаех. Аз пия една шепа хапчета - станала съм точно като баба ми, с торбичката Rolling Eyes
Лекарката - а и в аптеката - нищо не ми каза за такава пауза. И аз пия и магвезии -  и желязо. Сигурно то това ми е толкова тежко непрекъснато - от обяд на там. И двете ги пия 3 по 1. Направо мече ми омръзна. Друг е въпроса , че от както пия магнезия - не знам дали не си въобразявам - не съм имала контракции

# 159
момичета, сколасах и аз та довърших темичката...ако някой някъде види пропуск - да казва, ще го оправя...
мъжа ми е пристигнал благополучно, прав разбира се...опитал се да си купи билет за връщане, но се оказало, че на госпожата й свършили талоните, та да дойдел след 10 и 30ч. - беше бесен горкия...курса му е на Хладилника и мислеше да си спести повторно ходене до централна автогара, но уви...каза ми че вали дъжд и аз му викам...е, хайде в София ще ти върви по вода Grinning, та малко да го разведря...
Stella Maria, да ти се похваля, и на другите мами разбира се, днес си поръчах машината за хляб на Бон Апети...ами тези миризми на козунак ги усетих и аз в Оряхово...живот и здраве първото нещо, което ще направя Peace Що се касае до ремонта има бая време до снимки, но няма да пропусна да ви се похваля Hug
Инжекциите ще ги бием 4 дни, такава била дозата, днес определено не ме боли корем, при все че сутринта ходих доста, дори си купих 5 ролки тапети за едната стая и си ги донесох до в къщи...
сега се каня да полегна малко... Stop

# 160
Момичета здравейте Simple Smile наистина времето в София е ужасно днес. Докато дойда на работа краката ми подгизнаха и се наложи да си купя други обувки и чорапи, че иначе ще взема да си лепна някоя настинка.. Така че обличайте се топло ако излизате.

В петък бях на ФМ при Марков и вече съвсем официално знам, че ще си имаме госпожица Simple Smile Иве ако можещ сложи една розова количка в списъчето. Терминът пак ми го върнаха назад, та живот и здраве чакаме бебчето на 19ти дек Simple Smile Иначе съм много доволна от Марков. Много е внимателен, обяснява всичко подробно, спокойно Simple Smile За щастие не се видя нищо притеснително на прегледа - засего всичко му е наред на бебчето Simple Smile И аз обаче се включвам в групата на мамите с контракции.. по време на прегледа имах контракции и като че ли си ги усещам от време на време или поне усещам едни много леки пробождания ниско долу, които според мен са контракции. В четвъртък съм на лекар при моята докторка, та ще видим  тя какво ще ми каже. Иначе и аз пия магнезий и се надявам проблемът да отшуми. Според Марков, магнезий 3х2 в рамките на една седмица трябва да доведе до подобрение, но ще видим.

Засега това е от мен Simple Smile Успешна седмица на всички   bouquet

# 161
И аз утре съм на лекар, но се чудя как ще успея да взема такси в този дъжд, всеки път като вали излизането се оказва голям проблем.

# 162
  • Варна
Привет, момичета!  bouquet
Чета какво си говорите за количките и да ви кажа честно все повече се убеждавам, че ще е най-добре в нашия случай да си накупим всичко на старо. Знам, че някои от вас биха ме осъдили за това решение, но аз си знам хавата... Пък и все си мисля, че могат да се намерят малко ползвани запазени качествени бебешки стоки на добри цени. Предпочитам да си купя например използвана маркова количка за същите пари, за които бих си купила някой евтин вариант, който е много вероятно да се окаже боклук. Вие какво мислите за "секънд хенд-а"?

# 163
Здравейте, момичета. за първи път се включвам в новата тема и в главата ми сега е пълна каша от изписаното. Подкрепата, която си оказвате една на друга е просто забележителна. Може би очакването на дете ни прави доста по-чувствителни от обикновено, по-сърдечни , по-добри. И аз от суеверие още нищо не съм купила на бебчо, но вече се заглеждам в брошурите и по магазините. Аз още не съм наясно за пола на моето детенце и чак вече ме е срам, защото всички ме питат какво ще е . Какво да направя - последния път като ходихме се беше скрило срамежливо и нищо не видяхме, а съм на ФМ чак през септември. Реших да отида на 3Д ултразвук другата седмица и да си го видя бебео, че то септември кога е чак.
За контаркциите - и аз имам. Засега пия само но-шпа, но понякога доста ме наболява.

# 164
дайв аз лично не виждам нищо срамно или каквото и да да си купи човек неща на старо. ако количката е като нашата почти нова, т.е. ползвана 2 месеца защо не. бих ти я предложила защото е червена, а ние ще имаме момче, но е на Маг Ингланд, а ти май искаш от по марковите. както знаеш всеки  знае с какво разполага и си прави сметката. не мисля че някоя ще те осъди дето викаш ти  Wink щото не виждам за какво. не всеки има парите и възможностите на другите, а и всеки си решава кое е най добре за него и семейството му.
катюша за желязото и магнезия съм абсолютно сигурна че се пие през 3 часа. все пак съм лекарско чадо а и не пия за пръв път тази комбинация, макар че аз желязото ще го почна другата седмица. магнезия го пия по 1 или 2 хапчета на ден, но не мисля да го спирам. предния път го спрях и  после едва не родих в 7 месец  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт