ДЕКЕМВРИ бързо наближава,скоро мама на бебчо ще се наслаждава!

• 17 161
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
dive, аз не бих осъдила никого за нищо (освен ако не знам, че ще навреди на детето). аз също се загледах по секънд хенд, има един сайт продавалник, но ми се иска да ги видя и на живо преди да взема нещо, а това май много трудно ще стане оттук в букурещ. аз бих взела и от познати, но май нямам 'подходящи', които имат още си ги ползват. сигурно ще миксирам
бе момичета, в какво точно се изразяват вашите контракции. аз или не мога да ги разпозная, или нямам. страх ме е да не пропусна да взема мерки
прибрах се да работя от вкъщи. нали ме бе страх за кучето. а той се затворил в нашата спалня и си свалил превръзката, но не е текло много кръв. сега го третирах с новите лекарства и сложих нова превръзка и спокойно мога да си се върна на работа, па макар и виртуално Simple Smile

# 166
втвърдяванията на матката за контракции. става твърда и се свива, а корема е като топка. може да боли, може и не. при мен не ме боли. ако контракциите зачестят се усещат едни упъвания в ляво или дясно доста неприятни, а може и болки там да има от упъването. нормално е корема да е мек на пипане и дори когато бебето се обръща и рита той пак да си остава мек. колкото по голям става тумбака ни толкова по ясно се напипва контрахиралата матка - нали е голяма. в 5 месец не е нормално да има такива втвърдявания, но проблема е че някои жени незнаят че са контракции защото не ги боли и ги установяват чак на преглед или на ултразвук. та кофтито е че понякога започват рязко да зачестяват и се налага влизане в болница да се спрат.

# 167
мерси, анайс, моя понякога вечер е твърд, но си мислех, че е от преяждане или нещо такова. защото си седи твърдичък, не се отпуска и после пак да се втвърдява. не ме боли, а и на ултрасаунда нищо не ми казаха (но тогава беше сутрин)

# 168
  • София
Anaise, мерси за съвета. Още от днес промених схемата. Неприятното е, че доста ги забравям. Сега съм една разсеяна.
Simple Smile И аз съм медицинско отроче, но просто този въпрос не ми е попадал.

# 169
Ама пишете, не се шегувате!!!
Стела Мария, майсторите, които ти  дадох, няма да започват работа, защото били заминали за Испания, merda!!!
По темата с контракциите : аз ги имам от някъде 18-19 седмица, и като пия магнезий не забелязвам да намаляват  Thinking .
Но миналата неделя както си похапвам нутела се задавям, разкашлям и ... една вода до коленете...  ужас, като раждах първия път така почна. Звъня на доктора, той отпуска, сърцето ми 200 в минута.  Тичам в Шейново, там на смяна Данаил Илиев, младия доктор, любимец на форума  Wink . Та околоплодните води в норма, май съм се напикала...  ooooh! Тааака девойки, от сега се напикавам, до 9-тия не знам какво ще става.
Вчера, от 5 сутринта едни страшни болки в стомаха, нечовешки!!! Толкова ме болеше, цялото ми тяло трепери, не мога да ходя. Вечерта 37,5. Други симптоми няма, днес съм определено по-добре, какво ли ще да е, вирус ли??
Оплаках се и аз, проблема с ремонта си стои, майстори няма, преди септември никой не ще да почва, а работа има за Херкулес и Авгиевите обори.
Розичке, Велев до кога е в отпуска, знаеш ли? Обади се като минаваш от тук, № 14, Костови.
За 2 хенд и аз съм за!! Вече си купих чудесна кошница за кола за 60 лв., а иначе е около 200, има и нови на Чиполино за 60-70, но тази е с по-хубав плат, по-удобна. Количката пък ми е на HAUCK от Филип останала и 2 години беше у една приятелка, лятна, но ляга до долу и хич няма да купувам нова. Вярно скърца, но мисля да й видя сметката!!
Аа, и пак за магнезия, магнезий и желязо не се пият заедно!!! Магнезия измества желязото от всички съединения, стои по-напред в реда на относителната активност на металите. Затова желязо около 2 часа след магнезия!!!
http://www.geocities.com/chemistry_bg/roa.html

Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 17:53 от kalinuccia

# 170
Хей момичета,
Да ви се похваля, че преди 2 дни и аз най-накрая усетих ритничета Simple Smile Ми то било много хубаво!
Контракции така и не мога да разбера имам ли, нямам ли, но пък си ме наболява честичко ниско  долу и около пъпа. Затова док. ми предписа магнезий, но не съм забелязала някаква особена промяна. И на мен ми е писнало от хапчета, щото и небременна все се намира за какво да пия нещо, но не смея да не слушам док. Тази инфо за желязото и магнезия ми се струва много полезна, благодаря мили другарчета! Аз пък знам, че кафето и черният чай възпрепятстват усвояването на повечето витамини и затова гледам да си пия витамините поне 2 часа след кафето.

Аз пък се напиках от стрес и шубе Embarassed В едно задръстване треснах колата пред мен и като станах от седалката нещо изтече. Налегна ме луда паника и право при док., но на бебето му нямаше нищо, и мехура си беше цял, за вагинален секрет беше множко и накрая остана диагноза "напикаване" hahaha

Последна редакция: пн, 06 авг 2007, 18:01 от dix6

# 171
Здравейте и от мен, завърнах се от медената седмица  Grinning
Забелязах че ще има доста да почета и за това първо реших да пиша.
Днес на връщане от Албена минахме през Варна и се отбихме за един преглед на 4D в Майчин дом, направиха ми фетална морфология и се оказа ,че ще си имаме момченце на 100% . Иве слагай синята количка. Всичките му органи работят добре и си смуче палеца  Laughing
Много съм доволна и от почивката и от прегледа а сега ще почета всичко което сте писали и утре пак съм на линия. Гуш на всички  Hug

# 172
Привет момичета   bouquet
Добре дошла при нас и на Галинаник  Hug Да подкрепяме се и така наистина по-лесно се преживяват трудностите.
Аз вече съм добре - няма кървене, почти никаква болка в бъбреците, главоболие само след обед и то не всеки.
Ивалинаи - не знам как я мислиш с машината за хляб  Wink. Малей - идва ми нашата да отиде в мазата. И аз не правя друго освен хляб в нея. А сега съм такава ламя - не е истина.
Аз още не съм купила нищо за бебка - мисля си, че има време. То и какво да купувам - в рода само момиченца - Марина, двете девойки на брат ми, двете на девер ми - всичките родени в интервал от 6 години. Само ремонт трябва да правим, ама така се ослушвам - първо почивката.
Аз до колкото знам - има и друго ограничение за магнезия - млякото. Един час преди и 1 след прием на магнезий не трябва да се консумира мляко. Май от фармацевт го чух  newsm78 . И аз като пенсионерка с лекарствата - Но-Шпа, Магнезий, Неоренал.
Обаче не мога се спра - за 3 дена изчетох 3 книги, обиколих пазарите, ходих на вилата, на козметик, фризьор / естествено след като експериментирах сама цветово  Crazy/ масажист /само на гърба и то полу седнала, че няма кушетка с дупка за корема/ и накрая се посях днес на плажа. То вятър, то пясък, вълни - аз-там.
Преди малко полу-овъглих един лаврак на скарата и естествено стигна само за Марина. Сега мисля какво да ям и ще се амбицирам да го наготвя.
Лека и спокойна, прохладна вечер!

# 173
момичета много се радвам че сте добре и всичко е ОК а аз много се смях. и за лаврака и за напикаванията абе  Joy
аз пък днес заседнах в скапания асансьор а таман се бях наканила пак да изляза да се разходя - ама утре ще да е че не ми се спи в асансьора.
амадис скъпа ти пълна програма - бравос на теб. а аз прекарах една седмица в ужасна скука и откачих  Crazy

момичета кажете за тези машини за хляб моля ви

# 174
Anaise, Stela_Мaria много ми похвали тези на Бон Апети, каза, че е много доволна и аз от тях си поръчах...по принцип една приятелка отдавна си купи, не зная каква марка, но много хубав хляб съм яла у тях...

# 175
  • Габрово
Здравейте и от мен! Хайде и аз да се пооплача малко Simple SmileОт няколко дни пак започна да ми се гади и направо място не мога да си намеря- мислех, че вече всичко е зад гърба ми, ама явно бебка ще си ме мъчи докато родя.
Това с напикаването да ви кажа и на мен не ми е чуждо- аз нали съм с алергия и като се разкихам изненадващо и от зор си пиквам в гащите, но не съм казвала това на доктора понеже ме е срам, обяснявам си го с това, че пикочният мехур ни е по-слаб и може матката да го притиска знам ли Thinking
За количките да ви кажа бях си харесала една друга марка "Jane" ако изобщо сте чували тази марка, но пак е трио и беше много хубава разцветка като за момиченце, а даже беше и намалена та излизаше няма и 300 евро, но докато се ослушвахме и вече я няма, та сега пак остава Чикото, което съм си заплюла от преди и само чакам да мине ФМ тези дни и започвам малко по малко да пазарувам бебешки неща защото наистина нямам търпение. Сега обмислям вариант как да се отървем от съквартирантите и да си живеем самички, па макар и да се наложи да се лиша от някой екстри като купуването на парцалки и гримове в големи количества, но за сметка на това ще си върна спокойствието защото сега все съм нервна и не се погаждам с никой Blush Абе всеки с проблемите си кво да се прави Wink

# 176
Докато бях настинала по-миналата седмица и на мен ми се случи малко да се 'изпусна' като кихнах веднъж. Доколкото разбрах, трябва да правим упражнения за стягане на перинеума срещу това. Но аз засега не съм от много редовните.  Embarassed

# 177
  • София
Мама има машина за хляб и е супер доволна от нея. Казва, че освен хляб си прави и козунаци и конфитюри в нея. Меси си тесто за пица и изобщо много я хвали. Има огромен мерак да ме снабди и мен с една такава, но до момента я спирах с довода, че няма къде да я сложа, че няма какво да правя в нея и т.н. Но след декември ще ме обзаведе и мен с едно такова чудо. Убедена съм в това  Joy
Аз пък да си кажа вече взе много да ме е яд, че не знам какъв пол е това моето бебе. То се оказва по-голям шамарък и от мен и изобщо нищо не е в състояние да го спре за да може човек да го погледне спокойно. Направо ще се видя в чудо ако е толко диво и след като се роди... но да е живо и здраво пък другото...
За количка и легло гледах и аз, но моето братче понеже ще му окажа честта да го даря с титлата вуйчо безвъзмездно ми каза, че то щяло да ми купи количката. Дори ме пита с цефки ли да бъдели гумите  Joy Другото в движение ще се купува... а между другото аз имам някакво много странно предчувствие, че септември месец ще родя... дано е лъжливо  Praynig
И още нещо щях да пиша, но...

# 178
Момичета, за машината за хляб - взех си на Клатроник от Бон Апети и съм много доволна, вече 5 момичета съм зарибила, в момента са в промоция, а миналия месец бяха още по на далавера, но и сега си струва. Всичко, което иска месене, става с нея, при това много лесно. Има едни брашна на Техра, те са много разнообразни, взимам от тях. Удобно е, защото си пускаш хляба или козунака, и за вечеря сервираш топъл хляб, а междувременно даже си сготвила или си си починала, или си писала в любимия си форум. Не съм някоя маниачка домакиня, но тази миризма на топъл хляб такъв уют придава в дома, искам децата ми да го запомнят, както аз помня как мама всяка събота печеше разни сладкиши и у нас миришеше на канела и ванилия...

Иначе наистина повечко си хапва човек хлябче, като му е топличко и вкусно. Днес например правих хляб с маслини и чесън, много вкусен стана.

Маленушче, не се безпокой за пола, ще го разберете все някога. Бебчо е решил да ви изненада. Стига с тези предчувствия, не думай, много е опасно това преждевременно раждане, пазете се!!!

Венчо, защо ме зарибяваш сега да почна да пазарувам и аз? Хайде поне до седми месец де... Макар че тези суеверия всъщност са пълна дивотия.

А, забравих за изпускането - това е много често срещано при бременните, наистина. На мен ми се е случвало от смях. Хихихих... Слагайте си превръзчици еври дей и толкова. Simple Smile)) Иначе упражненията за перинеум ги правих по едно време, защото бях чела, че индианките от някакво племе можели да доведат мъжа до оргазъм без никакво движение от страна на мъжа само с тези стягащи движения на малкия таз и било невероятно усещане. Та вследствие на това два месеца правих упражнения с идеята да изненадам моя. (От край време съм си експериментаторка аз,  Laughing Laughing Laughing) За съжаление не бях усвоила материята достатъчно добре и реших да зарежа упражненията. И горкият ми перинеум си остана недостатъчно трениран.  newsm78

Толкова от мен, отивам да си лягам, дано скоро ми разрешат да правя секс, сега като нямам контракции, че почнах вече да сънувам мокри сънища. Simple Smile)))

# 179
  • София
Добро утро девойки:)
Гледам, че напоследък всички го раздаваме доста кулинарно-ориентирани. Аз напоследък само експериментирам с разни манджи и сладки неща и най-изненадващото е, че ми се получава. Никога не съм си падала по готвенето, най-вече защото не се чуствам сигурна в това как точно се правят нещата - кое се слага първо, до къде се пълни с вода и ей такива едни. Да не говорим, че има изключително много неща, които не мога да ям - лук, чесън, черен пипер, каквото и да е люто, повечето подправки, пък ако може и без месо... Въобще хвърлям в ужас всеки уважаващ себе си кулинар. Съпругът ми ме нарича пуритан в готвенето и яденето, но пък лека-полека започва да ми свиква.
Поне в тестените и сладки неща нямаме различия. Та за това тези машини за хляб и мен много ме изкушават. Но това, което ме спира за сега е ужасът, че няма да мога да устоя и ще започна да злочпотребявам с количествата. Иначе не мога да си представя по-прекрасно нещо от топъл хляб и сиренце с шарена сол.  eat

Гледахте ли тази вечер по новините за Криско и Лилибон? Даваха ги по Нова в централната емисия. Надявам се, че от МЗ ще реагират възможно най-бързо. Нека не ги забравяме и да помогнем с каквото можем!

Общи условия

Активация на акаунт