Информативно за хомеопатията

• 431 500
  • 682
  •   1
Отговори
# 225
От любопитство погледнах списъка с дипломираните хомеопати и много странно моя хомеопат го няма там newsm78
Целият му кабинет е в дипломи, завършил е преди повече от 10години курса, медик е, няма нужда от доказване, но защо ли го няма?Има още имена, които съм ги чувала с добри отзиви , но и тях ги няма?този списък нещо ме съмнява............ newsm78

# 226
  • Добрич
А от същия линк това прочетохте ли:

Цитат
Какво трябва да направите, за да бъдете включени в Регистъра на Дипломираните Хомеопати в България? Попълнете данните, които са необходими на потенциалните ви пациенти, за да ви откриват, когато имат нужда от вас. След проверка на данните ви те ще бъдат публикувани в Регистъра, ако отговаряте на условията за това.

Няма нищо за чудене. Включени са само тези хомеопати, които са проявили желание за това.

В сайта на Българското хомеопатично общество няма посочени класически хомеопати. Когато реших да се лекувам с хомеопатия преди години им писах и председателят на хомеопатичното общество  доц. д-р Станка Михалкова любезно ми отговори и ми предложи да  я посетя.... При положение, че аз съм от Добрич, а тя  е от София е странно......

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 19:57 от Вела

# 227
Здравейте, темата е хубава, доста изчерпателна за начинаещи като мен. Имам един въпрос. Моля, не го разбирайте като заяждане. Всъщност съпругът ми ми го зададе, когато се опитвах да го убедя в предимствата на хомеопатията: Ако е толкова добро лечение и съществува от 200 години, защо не е популярно сред повечето хора?
А и още нещо (може и да е коментирано): бактериалните инфекции влияят ли се от хомеопатията?

# 228
  • Пловдив
Здравейте, темата е хубава, доста изчерпателна за начинаещи като мен. Имам един въпрос. Моля, не го разбирайте като заяждане. Всъщност съпругът ми ми го зададе, когато се опитвах да го убедя в предимствата на хомеопатията: Ако е толкова добро лечение и съществува от 200 години, защо не е популярно сред повечето хора?
А и още нещо (може и да е коментирано): бактериалните инфекции влияят ли се от хомеопатията?

Има отделна тема с въпроси,питай за всичко там-Въпроси към Класически хомеопати. Peace
А на въпроса ти...популярна е и още как GrinningСамо,че не се пише никъде "официално" за хомеопати и хомеопатия,защото повечето хомеопати нямат право да практикуват легитимно.Т.е. не са лекари...това е най-общо казано.

# 229
От любопитство погледнах списъка с дипломираните хомеопати и много странно моя хомеопат го няма там newsm78
Целият му кабинет е в дипломи, завършил е преди повече от 10години курса, медик е, няма нужда от доказване, но защо ли го няма?Има още имена, които съм ги чувала с добри отзиви , но и тях ги няма?този списък нещо ме съмнява............ newsm78

Този списък не е задължителен. Който иска се вписва, който не иска - не се вписва. Много хомеоапти работя в сивата икономика и по тази причина не се вписват. Други са хомеопати, но не са медици и по закон нямат право да практикуват. Да се впишат в този списък, означава да излязат на светло.
Хомеопатията е предостатъчно популярна, но се "бърка" в интересите  на фармацевтичната индустиря и за това гледат по всякакъв начин да я омаскарят. В това число и като фармацевтичните компании организират уж курс за хомеопати и така правят тоянски коне. Като не могат да я смажат, да я изродят отвътре...

# 230
Здравейте,
имам 2 деца - на 2г и на 4г. Само след 3 дневно ходене на ясла и градина се започва едно боледуване, в най-добрият случай минимум 2 седмици, задължително и лечение с антибиотик :С.
Имало е дни когато се е налагало да пият лекарства с шепи, толкова много химия, отчаях се вече.
Моля ви за помощ, да ми  напишете тук или изпратите на ЛС координатите на добър хомеопат, предпочитам да има и медицинско образование.
Аз живея в гр. София, кв. Борово

# 231
  • Добрич
Моля, обърнете се към знаещите в другата тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619584.0;topicseen
Тази е само информативна!

# 232
  • Бургас
Здравейте,
имам 2 деца - на 2г и на 4г. Само след 3 дневно ходене на ясла и градина се започва едно боледуване, в най-добрият случай минимум 2 седмици, задължително и лечение с антибиотик :С.
Имало е дни когато се е налагало да пият лекарства с шепи, толкова много химия, отчаях се вече.
Моля ви за помощ, да ми  напишете тук или изпратите на ЛС координатите на добър хомеопат, предпочитам да има и медицинско образование.
Аз живея в гр. София, кв. Борово

Не разбрах защо предпочиташ да е с медицинско образование.Алопатията няма нищо общо с хомеопатията."Да си вържем гащите",така да се каже.Може би е свързано с това,че иначе нямат право да практикуват.Честно,не се заяждам,наистина ми е интересно.

# 233
  • Пловдив
Една сайт за информация отново... Peace
http://www.holisticabg.com/pages.php?lang_id=1&page_id=23&am … ar=20111111141216

# 234
Пийте от извора. Hug

Човек е система в която има йерархия. Най-високият етаж на "властта" е менталното (умственото) - това е полето на личните споразумения, вярванията, делюзиите, най общо казано мисловните модели, съзнание и несъзнавано

Следва Емоционалното - това са нашите чувства, желания и страхове.

Следва Физическото тяло, което също има своя йерархия, където мозък и нервна система са в ядрото, а кожа, нокти, косми в периферията.

Логиката на тази йерархия е от по-важни органи и системи, към по малко важни органи и системи.
Над всички тези равнища на организация е жизнената сила, или принципа хомеостаза - онова което ни подържа в динамично равновесие на здраве.

Когато жизнената сила е разстроена, тя сигнализира за своето разстройство чрез симптоми. Ако се прояви симптом в менталното това означава да се появят делюзии и налудни идеи - това означава тежко разболяване. Хомеостазата не може да допусне това. Тя "изтласква" към периферията симптома. Той преминава през емоционалното, но ако остане там това означава промяна на начина по който се чувства човек. Жизнената сила продължава да "изтласква" към периферията и се появява физически симптом. Но не е все едно дали ще имаш гнойна пъпка на кутрето или гной в мозъка, нали? Физическото тяло също има йерархия.

С две думи жизнената сила се "старае" да "изтласка" възможно най-далеч в периферията сигнала за своето разстройство, за да може системата човек да продължи да функционира относително нормално, дори и със симптома който има.

И тук се проявява една от основните разлики между хомеопатия и алопатия - разминаване в разбирането за това кое е здарве и кое болест, и как трябва да се възстанови здравето.

Алопатията приема че проявеният в периферията симптом е самата болест и трябва да бъде отстранен. Така обаче се отнема възможността на жизнената сила да се изрази, а тя има нужда от този симптом, защото изразявайки го от една страна тя сигнализира за разстройството си, от друга страна осигурява възможност на системата Човек да продължи да функционира относително нормално и адекватно, тъй като симптомът е "изтласкан' далеч от ядрото, далеч в периферията.

Детето има обриви, много го сърби, чеше се до кръв, трябва да направим нещо. ОК! Мажем с кортикостероид - обривът изчезва, случаят е решен, да ама не! Когато се отнеме възможността на жизнената сила да изяви симптом в периферията, тя търси къде другаде е възможно да го изяви и го прави. Само че второто място е вече малко по-навътре от първото огнище на изява. Но ние предписваме алопатично лекарство и за този симптом. Тогава? Жиензната сила се изявява отново, но пак по навътре. И така във ремето се създава хроничен терен, болестта е хронифицирала, благодарение на "успешното лечение" на алопатичната медицина. Но това няма значение, важно е че сме си осигурили моментен комфорт и вече не ни сърби; гадната брадавица я няма; вече не ни болят ставите и т.н.

Хомеопатията не смята, че трябва да се освобождава от симптомите, че трябва да ги крие и потиска. За нея те са ценни, те показват какво е разстройството на жизнената сила и помагат да се определи точното лекарство, чрез което жизнената сила ще постигне отново динамично равновесие. Периферията не е цел за хомеопата. Периферията е следствие. Когато се даде правилното лекарство и жизнената сила възстанови своето равновесие в ядрото, периферията сама се оправя, защото вече няма нужда от симптома.

И когато човек провежда хомеопатично лечение, но в един момент се "изплаши" от някой симптом и вземе да го "реши" с алопатично средство (симптоматичното предписание на хомеопатично лекарство Е АЛОПАТИЯ), всъщност само скрива симптома, но не и първопричината. Тя все още е там в ядрото и ще намери начин да се изяви в ново огнище, което обаче е по-дълбоко от предходното. Така човек не си помага, а си вреди; потиска се и ако го прави често ще се доведе до хронифициране.

# 235
  • София - Варна - Бургас
Моля, обърнете се към знаещите в другата тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619584.0;topicseen
Тази е само информативна!

СПРЕТЕ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ ДА ЦАПАТЕ ТУК! КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ВЪЗПИТАН ЧОВЕК ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕ?

ТУК НЕ СЕ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ! ТУК САМО ЧЕТЕТЕ И СЕ ИНФОРМИРАТЕ.

ВЪПРОСИ САМО В ТЕМАТА ЗА ВЪПРОСИ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619584.0;topicseen

# 236
  • Пловдив
Брошура за отношенията между хомеопатичните лекарства (на бълг. език):
http://homeohelp.eu/forum/RemedyRelationships.pdf

# 237
  • Пловдив
Доказателство за това, че лекарството е simillimum
(откъс от книгата Теория на подтискането от Прафул Виджейкър. Преводът е направен по руското издание на книгата)

А сега нека да видим как можем да направим оценка на назначеното лекарство и да преценим дали то е правилно или не. Има няколко критерия, на които следва да се опирате и които следва да се вземат предвид, когато пациентът дойде при Вас след провеждане на назначеното от Вас лечение.
А) Доказателства за правилността на метода на лечение и за назначаване на подходящото за този случай лекарство ще Ви предостави самият пациент. След лечение с помощта на стимулиращия го simillium в минимална доза могат да възникнат следните изменения:
1. изчезване на слабостта (ако е имало такъв симптом);
2. нормализиране на душевната нагласа и на желанието на работа;
3. възстановяване на предишните желания и страстни увлечения (например на желанието за четене, игра, хранене, учене, разходки и др.);
4. нормализиране на съня (сън без сънища);
5. нормализиране на апетита и изхожданията;
6. подобряване на толерантността към дразнители (например шум, слънце, вятър, облачно време, студени храни и напитки, студен въздух);
7. намалена чувствителност към грубости, обиди или всякакви други вълнуващи емоционални фактори;
8. омекотяване на характера, отслабване на страховете и тревожността;
9. постепенно изчезване на симптомите, преходът им от по-високо към по-ниско ниво прогресивно и едновременно; появата на симптомите на по-ниско ниво на заболяването, както и в посока навън и надолу (например болката в сърцето намалява, но тя се премества първо в областта  на врата, след това в лумбалната област, след това се появява болка в коляното, която се спуска до глезена, после до петата и най-накра в пръстите на краката. Следва повишаване на киселинността на стомашния сок или разстройство в дефекацията и в крайна сметка се стига до кожни обриви).
Б) Обрив или болка в горната част на тялото (по лицето и шията) трябва да изчезне първо в тази част на тялото и след това в торса и крайниците.
В) Появата на нова лезия или обрив или болка на ниво, по-високо от това на вече съществуващите подобни симптоми, е лош знак, който трябва ВИНАГИ да Ви навежда на мисълта  за подтискане на болестта. Появата на нови подобни симптоми по-надолу или по долните крайници, съпроводена с изчезването на предишните лезии, винаги е добър знак.
Г) Лезии в кръгла форма трябва да изчезнат чрез постепенно намаляване на тяхната повърхност, т.е. излекуването в този случай трябва да се получи в посока отвън към центъра на поразения участък. Това води до действително излекуване. Противно на очакванията, местна лезия (единична, с кръгла форма) не може да се излекува отвътре навън. Центърът на поразения участък не трябва да се излекува на първо място, а чак накрая. Обратното вероятно означава опасно подтискане на болестта и в такъв случай можем уверено да очакваме ответна реакция, т.е. появата на поражения или сериозно влошаване по лицето и кожата на скалпа или на което и да е място на по-високо ниво. Този вид изцеление от центъра към периферията винаги е придружавано от загуба на интерес към работата, намалена душевна нагласа за работа или тревожен сън и нарушения в дейността на червата.
Д) Когато обривът започва да намалява и се появят такива симтоми като състояние на депресия, виене на свят, загуба на интерес към работата, нарушения в съня, влошена душевна нагласа и лошо функциониране на червата, загуба на апетит или поява на болка в ставите, кихане или парене при уриниране, това определено насочва към продължаващото опасно потискане на болестта. Ако в този случай лечението се продължи по същия начин както преди, можем да предвидим с математическа точност развитието на бронхит у пациента, последвано от астма или диария, или инфекция на пикочните пътища (т.е. действие върху дихателните пътища, стомашно-чревния тракт или пикочните пътища), като  тези симтоми ще се появят след предишните почти веднага.
Е) Появата на дълбока инфекция, т.е. ако пациентът развие остър конюнктивит, заушка или жълтеница или други инфекции или се появи диария по време на курса на лечение, ясно показват, че устойчивостта на болести у пациента, която хомеопатът се стреми да засили, засега не е достигнала желаното ниво.(Еднократна доза от правилния конституционен simillimum може за по-малко от 24 часа да повиши имунитета на производните на ендодермата - лигавицата на дихателните пътища, стомашно-чревния тракт или пикочните пътища).
Ж) Много често откриваме екзематозни възпаления на кожата (бел. прев. – повърхностен възпалителен процес, включващ главно епидермиса), които започват да загнояват (забират) на някои места с образуване на циреи - големи, червени, възпалени и болезнени, като този процес е придружен от треска. Това също е лош знак, защото не можем да се радваме на преместването на заболяването навън при понижен имунитет и повишена чувствителност към стрептококи и стафилококи. Нашият правилно избран   simillimum трябва така да укрепи тъканите и частите на тялото на пациента, че никакви бактерии и гъбички да не могат да растат и да се развиват там (и, следователно, не би било необходимо да се използват антибиотици, за да се отървете от тях).
З) Появата на възпаление на венците или на афти в устата по време на лечението на кожни лезии е лош знак.
И) Ако пациентът не се повлияе благоприятно от единична стимулация с помощта на simillimum или ако той има чести рецидивиращи пристъпи на заболяването, или ако на пациента трябва да се назначават често повтарящи се дози с цел изчезване на кожните поражения, бъдете сигурни, че Вие само подтискате болестта.
К) Ако лечението изисква взимането на лекарството във все по-голяма потенция, т.е., когато пациентът реагира благоприятно на Mezereum 30, но има чести рециди на болестта и след това му бъде назначено Mezereum 200 или 7000 в няколко приема, за да изчезнат симптомите, това явно е подтискане на болестта.
Л) Изчезването на симптомите в ред, обратен на този на тяхното появяване и в посока надолу според схемата за подтискане на болестта (бел. прев. - схемата е налична в книгата на автора) - това правило трябва да бъде спазвано стриктно. В случай на неизлечима болест се достигна етап на компенсация, когато в организма се формират по-леки симптоми на заболяването, което продължава да съществува на фона на общо подобряване на всички други естествени навици, на поносимостта към неблагоприятни фактори и на общото състояние на пациента. Ако горната последователност на излекуване се изпълнява с описаното по-горе подобряване на общото и психическото състояние на пациента при всички случаи на остро или хронично заболяване, тогава и само тогава хомеопатът може да бъде сигурен, че е назначил правилното лечение.

# 238
Толкова съм против хомеопатията, организмът просто се "лекува" сам в голям процент от случаите. Но има ли усложнение тогава отивате на истински лекар? Често приятелки ми се оплакват, че са ползвали услуги на хомеопати, но настъпят ли усложнения (най-често пневмонии и ангини), се обръщат към традиционната медицина. Например при една вирусна инфекция, дали няколко дни ще давате нурофен или панадол, дали ще отидете на хомеопат (едно и също е) - в крайна сметка ако организма се справи - добре, ако не се справи - антибиотици или болница. Не забравяйте че близо 95% от инфекциите започват като вирусни. Какво се прави при вирусни инфекции - нищо, организмът се бори сам. Бих казала, че хомеопатите използват това свойство на организма да се самолекува.

# 239
  • Добрич
.... Често приятелки ми се оплакват, че са ползвали услуги на хомеопати, но настъпят ли усложнения (най-често пневмонии и ангини), се обръщат към традиционната медицина. ....

В нашето семейство има поне 5 - 6 ангини, дори едната подобна на скарлатина, излекувани с хомеопатия. И само за потвърждение на казаното - миналия месец, когато детето направи поредната сериозна ангина, с хомеопатия се оправи точно за три дни. Малко след нея пак за ангина, татко и реши да потърси помощ от личния лекар. Резултатът беше 6 дни антибиотик и после още толкова дни лекарства за преодоляване на страничните ефекти от антибиотика. В резултат като цяло се чувстваше зле 10 дни. Дъщеря ни, му поръча следващия път да се лекува като нея - с хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт