Информативно за хомеопатията

• 431 692
  • 682
  •   1
Отговори
# 270
Една полезна информация за почитателите на хомеопатията. До 6 април в 10 български града лекари хомеопати преглеждат безплатно. Инициативата е част от Световната седмица на хомеопатията. Необходимо е предварително запазване на час. Ето графика на безплатните консултации за София, има още за Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе и Хасково, който се интересува за тези градове да пита, че не ми се преписва всичко (преписвам от един вестник).

За София:

Център за здраве и образование "Едикта", ул. "Иларион Макариополски"2, тел. 02/846 50 91; 4 април , 10-14 ч., Мария Джонгова (клиничен психолог), 14-18 ч. д-р Димитрина Атанасова; 5 април, 10-14 ч. д-р Димитрина Атанасова; 6 април , 10-14 ч. Мария Джонгова

Медицински център "Хирон - София", бул. "Стамболийски"34, тел. 02/981 93 10; 4 април , 10-17 ч. д-р Вилма Михайлова и СКЕНАР терапевтът Даниела Атанасова; 5 април, 10-17 ч. д-р Вилма Михайлова и Даниела Атанасова.

# 271
Субективно е това "полезна" Peace
Не бих поверила здравето си в ръцете на Вилма Михайлова. Другите не познавам Peace

# 272
Мече, прави ми впечатление, че прехвърляш доста границите на културното поведение. Кога започна толкова много да разбираш от хомеопатия, че и да раздаваш квалификации и оценки на класически хомеопати?! Съжалявам, че ми се налага да сменя учтивия тон, но д-р Михайлова е добър хомеопат, аз лично съм контактувала с майки, които са много доволни от нея.

ПП. Не знам каква хомеопатия изучавате във вашия курс и кое ви кара да смятате, че имате някакви предимства пред другите, но определено трябва да се замислите над поведението си, особено по отношение на хомеопатите и да престанете да престанете да плювате. Това тук е форум и пространството е публично. Много лошо говори както за вас, така за "учителите" ви.

# 273
Субективно е това "полезна" Peace
Не бих поверила здравето си в ръцете на Вилма Михайлова. Другите не познавам Peace

Разбирам гледната ти точка.
Не става въпрос да се поверява здравето в нечии ръце, а който желае да се възползва от безплатните консултации. За много хора "безплатно" е важно. Peace
Не знам каква точно е тази инициатива Световна седмица на хомеопатията, но предполагам, че една от целите е популяризиране на хомеопатията. В публикацията (вестник "Живот и здраве") пише, че тази година темата на инициативата е "Репродуктивно здраве - как да отгледаме здрави и щастливи деца".

# 274
Имам преки впечатления просто. Избеснявам, когато един хомеопат откровено изпуска случая, а продължава да умува и да тъпче с лекарства. А когато става въпрос за майка ми - скубя! Майки казваш Grinning...Забележи! Болни гърла на децата, ангинки и сополки, с които всеки прилично учил първокурсник може да се справи.
Аз също съм чувала доста неща, но не ги вземам като фактор, защото те не са от личен опит.
Културното поведение е субективизъм. Аз съм кратка и ясна в това, което искам да кажа.

# 275
Бих искала да ви помоля да изкажете мнение за лекуването на 16 годишно момче, което винаги е било в много добро здраве, без сериозни боледувания. Симптомите са отдавна - хрема и напоследък влажна, дълбока кашлица. Леченията бяха неефективни. Преди няколко месеца му откриха алергия от домашен прах и акари. Имаше консултации с различни специалисти, вкл. и хомеопати във Варна, но за съжаление, не и подобрение.Какво би му помогнало в този случай, към какво да се насочим като лечение или профилактика, за да има осезателно подобрение..? Благодаря предварително. Съжалявам, но нямам възможност да изчета всичко,вие по-запознатите кои хомеопати във Варна препоръчвате ?   bouquet  bouquet

# 276
Издири варненските майки от форумаи им пиши на лични за отзиви, ако си търсите хомеопат.
Желая ви успех в решението на проблемите!  bouquet

# 277
здравейте,

преди седмица бях за първи при хомеопат- причината беше хашимото- за щитовидната жлеза, за да ми спре хормоните и ако може да ги замени с нещо.....

лекарката ми даде 2 хапчета , които да изпия за 1 ден и още 4 хапчета, по 1 през 10 дни....това е всичко, каза ми да продължавам да си пия хормоните и следващия път ще видим какво ще прави.....

Искам да ви попитам това ли е всъщност истинската хомеопатия, според мен тези малки сладни хапчета и то няколко на брой, нищо няма да направят....попитах я няма ли да нещо всеки ден да пия, но ми каза, че не е нужно....нали с хомеопатията стават бавно нещата а пък с тези 6 хапченца как ще станат изобщо не знам....

Според вас да продължа ли да ходя при тази хомеопатка или да търся друга.....също искам да ви попитам защо не ми даде рецепта какво ми дава да пия, все пак имам право да прочета какво ще пия....и защо ме накара да подпиша декларация, че съм съгласна с това лечение включително ми взеха и ЕГН ми, при условие, че рецепта насреща няма....т.е от нея следа да ме е лекувала няма, иначе от мен декларация има....

Ако може някой да ми разясни тези методи ще съм му благодарна

Поздрави

# 278
  • Пловдив
здравейте,

преди седмица бях за първи при хомеопат- причината беше хашимото- за щитовидната жлеза, за да ми спре хормоните и ако може да ги замени с нещо.....

лекарката ми даде 2 хапчета , които да изпия за 1 ден и още 4 хапчета, по 1 през 10 дни....това е всичко, каза ми да продължавам да си пия хормоните и следващия път ще видим какво ще прави.....

Искам да ви попитам това ли е всъщност истинската хомеопатия, според мен тези малки сладни хапчета и то няколко на брой, нищо няма да направят....попитах я няма ли да нещо всеки ден да пия, но ми каза, че не е нужно....нали с хомеопатията стават бавно нещата а пък с тези 6 хапченца как ще станат изобщо не знам....

Според вас да продължа ли да ходя при тази хомеопатка или да търся друга.....също искам да ви попитам защо не ми даде рецепта какво ми дава да пия, все пак имам право да прочета какво ще пия....и защо ме накара да подпиша декларация, че съм съгласна с това лечение включително ми взеха и ЕГН ми, при условие, че рецепта насреща няма....т.е от нея следа да ме е лекувала няма, иначе от мен декларация има....

Ако може някой да ми разясни тези методи ще съм му благодарна

Поздрави

Мила,ти прочете ли темата преди да пишеш тук Wink Ако беше зачела дори заглавието и част от нея щеше да те се изясни,че това което описваш Не е хомеопатия Naughty

Ако се интересуваш-чени и питай в темата с въпросите ... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=653889.0

# 279
  • Свищов
таласъмче прочети тази статиятала  http://holisticabg.com/blog/?p=86. Ние се лекува при хомеопата написал този блок, много от нещата научих от там, дано да ти е полезно и ти отговаря на въпроса.

# 280
Цитат
Понякога (при мен много често) е много трудно да преценим силата на хомеопатичния импулс (честотата на прием, потенцията, повторяемостта, начина на подаване). Това често е свързано с неприятни усещания у болния човек

На мен това от статията не ми хареса, ама хич! Позологията наистина е един от най-трудните дялове в хомеопатията, но не пък чак толкова, има си ясни правила и таблици за ориентация, за да се прецени дозата и потецията...

# 281
Браво! Чудесна статия за хомеопатията! Simple Smile

# 282
Днес се поразтърсих за тая зелена енергия и Sun Power na Aqua Source защото сестра ми цери малките си дъщерички по тая методика и понеже работя в Испания от 10 години то търсих в испански страници и по точно цени, отзиви на хората и т.н. все пак говорим за световно известна фирма. Какво бе учудването ми обаче след като отворих един от малкото резултати които излязоха с Гугъл страница написана на кастелияно демек испански с леки досадни грешки и за контакти с фирмата някакъв си Иван или Петко пратката щяла да се осъществи до 15 дни от летище София. Т.е. излязоха и  други резултати но все за козметични продукти на подобна марка но нито един за подобни хапове ни водорасли. Малко по различна е ситуацията в страниците на английски тук резултатите са повече но аз не мисля че за някой  е проблем да си направи страничка  и да си продава цървулските ментета на доста прилична цена. Още повече че с уникалните имена "Sun power" и "Energy" резултатите от търсенето се ограничават до няколко милиона. Странно е и това че някои от вас могат да бъдат пестеливи до степен н-та в някои отношения и с най големи детайли да изследват касова бележка от кварталния магазин и в същото време с лека ръка да пръскат пари за тоя дето духа. Т.е. те не били чак толкова скъпи чета аз тук таме и ако си станел дистрибутор (на себе си) излизат по на сметка. Та исках да ви кажа следното- ако за някой не е проблем да харчи по 100 лева месечно то други от вас вместо да купят някоя дрешка на малките си дават парите по разни пишман доктори и церове.  Ясно ми е че женската наивност е златна мина за много хора но в същото време вашето мнение е в състояние да убива репутации. Моля ви бъдете по разумни. Saludos

# 283
Темата е за хомеопатия, не за тревопасни... Моля след като не правите разлика, пускайте чаршафите си в темата за тревопасните...

# 284
Здравейте! Може ли да ми препоръчате хомеопат в Русе Разград или в околията.

Общи условия

Активация на акаунт