20th Century American Foxes: You Name It - We've Got It !

• 15 543
  • 339
  •   1
Отговори
# 225
ох..пак съвест ме обзима като ви чета..хич ама,за минутка не ми е било съвестно че оставям децата за да ида на работа (работа е все пак де,не уроци по клавесин и после сауна)..
  Joy Образ невъзможен си, Анет, мерси за смеха. Нищо ти няма на гена, де да можех и аз като тебе!....
Зора, абсолютно съм съгласна. И ти ще издържиш и всичко ще е наред, казват, че първите две седмици са най-трудни, после вече ще ти светне! Знаеш колко много, много, много бебета тук започват на 6 седмици и всичко е наред!

# 226
6 месеца е рано за моят вкус  Peace

И за моя  Laughing, ама тъй се случи, че от 15 месеца 9 бременях, останаха ми 6 за него. При мен въпросът беше на живот и смърт да запазя бременността си, тъй че изборът е сравнително добър.
Стига вече с моите неща.

Да се върнем към темата: victoria, напълнихте ми душата и очите! Все така да светите и след n пъти по толкова годишнини!!! Желая ви го от сърце!

Хиър, има надежда. Тя умира последна.

Имена отказвам да мисля повече. След Дженините драми, съм просто изстискана. Laughing Само да подхвърля - Нада. Има много Тамари тука - установих, че ме радва това име (някой спомена за руските имена). Обаче и Тамара се среща често сред афро-американците....

# 227
Що бе, аз тъкмо се разгрях с имената, сега мога да избивам "комплекси" като предлагам на заинтересованите всичките момчешки имена, дето никога не ми се удаде възможност даже да ги considerna.  Rolling Eyes

А вие знаете ли, че името Daniel Owen Jr. съм си го "заплюла" още отпреди 3 години (когато даже не ми е минавало на ъкъла да раждам). И тука сега за 1 седмица трябваше да си "обърна" всичките представи за това прословуто "Н" - name.

Мацки, днес да ви се оплача, за пръв път получих от онези менструалните болежки... не ми ли е малко ранко още, а? Баят време продължиха  newsm78, а си чакам таткото да дойде, не ща да раждам без него...

Пък да ви кажа, аз намислих изненадка за мъжот по повод годишнината ни - значи реших да му поръчам мини-версия на нашата сватбена торта... речено сторено...
обадих се на мама, инструктирах я откъде да я поръчат и днес се обаждам за ъпдейт - та значи пратила тя татко, и той показал там снимки, те казали, да, ще я направим и аз кеффф  newsm68
и после рекох да попитам... ама нали вкус "шоколадова перла" и баща ми  newsm12 - "ами вика аз отде да знам къв вкус е била тази торта"... лелееее... викам егаси изненадата - ще вземат да направят някой ванилов буламач... та ги еспедирах утре сутрин по ранни доби да ходят да сменят вкуса, че то тва беше голямата работа... наш'та сватбена торта беше огромна, и целият долен етаж остана за нас (висок 18см, с диаметър над половин метър) и го ядохме една седмица от една щайга в хладилника... (ние, роднините до 10то коляно, и съседите от 1вия до 6тия етаж барабар със сутерена)
та беше супер вкусно, и много държах "тортата изненада" да е същия вкус...

ама и аз какво ви занимавам...  newsm49

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 04:36 от Jenna

# 228
Зависи в кой щат си. По принцип се дават 12 седмици, и ги взимаш когато поискаш, може част преди раждането. Повечето жени предпочитат да стоят до последно, за да могат да са с бебето по-дълго после. Нещата зависят от законодателството на щата и политиката на съответната компания, по отношение на това какво ти плащат и дали ти запазват job protection.

Хм, при нас дават опция за 12 седмици шорт терм дизабилити и 8 седмици след раждането "майчинство"... това, което не ми става съвсем ясно е, както пишеш и ти, дали можеш да ги взмемеш /дисабилитито/, когато поискаш или все пак трябва лекарско становище по въпроса... а работата почти съм я отписала, но понеже стисках зъби и им търпях тормоза вече 13 мес заради плановете на скъпия за размножаване...

Препрочитам поста ти, Зора, и май аз се бъркам - ти говориш, че седмиците за "майчинство" могат да се вземат по лично усмотрение... абе май от уплах и акъла си губя Simple Smile))))))))

# 229
Ами мога да проверя как точно стоят нещата в МА и да ти пиша утре. Междувременно съвета ми е да прочетеш политиката на компанията ви за майчинство и раждане, обикновено там са най-ясно описани нещата.

# 230
Пък да ви кажа, аз намислих изненадка за мъжот по повод годишнината ни - значи реших да му поръчам мини-версия на нашата сватбена торта... речено сторено...

И нашата годишнина идва с бясна сила, а аз нямам никакви идеи за празнуване и изненади. Като ви слушам с Виктория, направо ми идва да се скрия в някой ъгъл.

# 231
Огромно благодаря за съдействието и лека нощ на всички  Simple Smile

# 232
Много истина има в думите ти. Чувствам се, сякаш стоя пред приближаващ влак, знам, че ще ме прегази, но и знам, че ще оживея след което, обаче трябва да ме прегази все пак този влак. Laughing Или като пред скок с бънджи - не че съм скачала, но май знам какво ще усещам, ако увисна от някой мост...Та така и с моята вина, чувство, че съм чудовище, лоша жена, страхове и т.н. Но трябваше да скокнем с моето момченце и то сега, защото ако бях оставила за по-късно, щеше да му е по-трудно, като е по-големичък, да осъзнава как го зарязвам при някакви непознати хора (аз лично още си спомням колко ревях като ме оставяше маман на градина, защото бях по-голяма). Добрата новина е, че работата ми ще позволява да тичам в почивката да го видя, ще имам доста дни офф, няма да работя от 8 до 5, а по-малко и ще имам ваканции, баща му ще може да отскача да го вижда през деня също. Не можех да откажа и безумно изгодното предложение, което получих от две места Shocked и което трябваше да съм луда да пренебрегна - това би ме върнало поне 4 години назад във всичко, което съм постигнала до тук. Можех спокойно да си остана в къщи докато го заженя, образно казано, но щях да загубя мястото си - сега е последния срок да си го запазя - все пак 15 месеца вече не ходя на работа. Гадно ми е, но и ми е малко облекчено - за мен е важно той да се вижда с други деца, да се научи да е сред хора отрано и да учи, за да сполучи, както каза миз, пък макар и още 6 месечен фарфалачко...В къщи, колкото и да го занимавам, колкото и да отдавам време и енергия, ми се струва някак самотен и изолиран, някак по-непълноценен. Затова и една от причините да не искам бавачки и баби да го гледат - не искам да е единак, искам да свиква с хората, а и имам страхотен пример с едно американче, моя роднина, което от 6 седмично тръгна на училище и не само оцеля, ами сега е един възхитително отворен, умен, с огромно въображение и страшно обаятелен младеж. Та така, с моите Радини вълнения..... Tired
И аз така мисля - колкото по-рано тръгнат, толкова по-лесно е, защото не разбират нищо, само ние се тормозим излишно. А като тръгнат по-късно, като моят синко - че рев, че нагласа, ужас малък. Така че ти навреме си започнала и не пропускай работата, ако ти харесва. Аз макар че съм раздвоена, много си харевам работата и не искам да напускам изобщо, но това не ми пречи да се чувствам виновна...

Хиър, наиситна, щом предписват лекарство, значи може и позле да са нещата. Един н аш съсед в Б-я, преди 5 години му казаха че има още 6 месеца, е още си живее и в последно време даже се подобрил. Стискаме палци, дано да се подобрят още нещата.

# 233
Jenna, голяма си скица. Винаги ме караш да се смея. Вкусно звучи твоята торта. Ние кат си нямахме сватба( в истинския смисъл, не съм за жалене, де), ще си представям твоята.
В на мъжо семeйството пък жените не работят Rolling Eyes. Той мисли, че и аз не трябва, не че ще ме спре. Ама едва ли не виновна се чувствам пред родата като кажа, че искам да се връщам след година на работа. Ще видим де, ако решим да осиновяваме бързо пак или щъркела реши да ни изненада...

Хиър, дано хапчетата помогнат! Аз вярвам в чудеса!

И нашата годишнина е след 3 седмици, празна тиква съм.....

# 234
Indiana007. Най-добре се обади в Benefit department или в HR към компанията. Те ще то обяснят най-добре. Има си форма, изисква се е мнение на наблюдаващия лекар. Аз си ползвах отпуската от предишната година, когато ме "гушнаха" на бърза ръка в болница за задържане и ми наложиха домашен режим за две седмици. След принудителната почивка си се върнах на работа и си бачках до последния ден. Когато се появих на работа и казах на шефа ми, че съм с ... 6 см разкритие и на следващия ден постъпвам за раждане-горкичкия само дето не получи удар.
След раждането ползвах част от полагаемата ми се отпуска и sick pay. Пуснах си формата за шорт терм дисабилити  (в нашата компания е..... 24 седмици 75% платена), но не стигнах да я използвам. Две седмици след раждането се върнах на работа-ДА СИ ПОЧИНА).

# 235
dessivl,р дай жокер какви интернационални имета сте избрали на децата?  Grinning. Десислава е страхотно име, много го харесвам, но тук докато го произнесат, голям зор ще видят. Александра ми е любимо, много хубаво име. Надявам се в крайна сметка да склоня шефа, да видим. Вчера му казвам, помисли си по въпроса за Александра. Два часа по-късно дойде и казва - "Александра значи?"  Simple Smile

Голямата е Рая, следва Юлия, после Александър и накрая Виктор

# 236
Dessivl, в предвид на последният ти пост, разбрах предпоследният ти пост

Две седмици след раждането се върнах на работа-ДА СИ ПОЧИНА.

# 237

О, и нещо, дето ме мъчи като въпрос напоследък - има ли практика тук в последния месец/и да се дава дизабилити на бременната, че една колежка само дето не го роди в офиса, но не съм толкова близка, че да я попитам защо.... и да, втори въпрос - как се поднася новината за бременността в службата, че влязох в четвъртия и става все по-трудно да го крия тоз корем голем  ooooh!

Дизабилити е различно от отпуската по майчинство - първото се плаща от застрахователната компания, докато не си на работа, а работодателя ти плаща премиите всеки месец преди това. Второто е политика на компанията, колко време да ти датат отпуск (платен или неплатен) по майчинство. Компаниите мисля че не са задължени да имат шорт търм дизабилити застраховка, въпрос на добра воля е. А за отпуската по федерален закон само компании над определен размер (брой на служителите) са задължени да я дават, минимум 12 седмици, другите не са. При мен беше 8 седмици неплатен отпуск, а  застраховката покриваше 6 седмици на 60% от заплата.  Аз се договорих да ми дадат 12 седмици, като си използвах и отпуската и те малко добавиха. Като се има предвид, че сме само 9 служители, можеха и нищо да не ми дадат. Бачках до сряда и в четвъртък през ноща родих, добре че нямах усложнения и не се наложи да излизам в болнични по-рано. Абе си е гърч тук - прекарах си една цяла година без отпуск, повечето време бременна Crazy. И след това за награда малко безсъние и следродилна депресия, която според свекърва ми (и Том Круз Simple Smile) е измислица. И забравих да добавя - най-прекрасното дете на света, обаче с колики #Crazy

# 238
Джи...ти пък незнам що ама чак ми насълзи очите с твоето пожелание Heart Eyes
Индиана благодаря и на теб   bouquet

Откакто родих Елла съм станала много ревлива бе хора, ама разчувствам се даже и на анимации някакви ,а не ги обичам newsm78

Дженна ...слюнкоотделям се в момента с обяснението за тортата,пък не съм толкова по сладкото,честно направо я усещам в устата -страшна изненада ,само дето не разбрах кога се прибираш в БГ?!
Аз също се чувствах по начина по който ти описваш,нормално е да нямаш привързаност все още-и аз си кроих планове да дам Елла на градина като навърши 1 година но....ей ни, на на 20 месеца и още сме си в къщи,за в момента имам 100 оправдания  Rolling Eyes

Зора...в краен случай пиши едно любовно писмо, с това няма да сбъркаш ...гаранция Wink

Бре ама май  всички сме се изпоженили през Август  Simple Smile ,спомням си на моята сватба каква жега беше, а се женихме във 6 вечерта - пък аз успях и прилично да закъснея по вина на шофьора де,гостите почти се бяха разтопили  Confused  Laughing

Хиър...за тебе прегръдки,все пак имате план за действие,това е много важно. Peace

бистре...и аз имах малко депресия след раждането,но за около 2 седмици (слава богу) -мисля обаче че нямаше да се чувствам така ако не се бяха случили някои събития.Де да знам  ,пък и това неспане от страх от SIDS мисля че изостри положението.Спомням си  1вата вечер  като си легнах в къщи сама защото Дан пое грижите за Елла и тогава нещо кликна в мен и усетих за 1ви път че живота ни коренно се е променил,поревах си естествено-само някой да ми беше казал по убедително че живота ми се е променил но ще бъде още по прекрасен от преди.

# 239
 Joy Ша ми са чудят за шредването те! Joy Мия си тихо и кротко биберони ей сега и хвърлям разсеяно око към ТВ и какво чета: Poll question: --  Are you shredding all your documentation, paper, etc...
                 -- Yes - 69 %
                 --- No - 23 %
                 --- (не запомних тая опция, от типа - не ме интересува) - ....%

Ура! Не сме сами, миз!   #Silly

Общи условия

Активация на акаунт