Криско на Лилибон вече е ангелче!

• 83 629
  • 590
  •   1
Отговори
# 135
Има фирми, които се zанимават с превоz на болни, ето например http://www.medcallgmbh.com/ ....като се zнае дестинацията, трябва да проверим zа какви пари става дума. Няма да са малко  Confused  но трябва да се пита  Peace
Татяна, Вики и мама е дала цена на такива услуги...
...Ако търсите обаче вертолет,може да се намери такъв медицински ,но е 1500 долара на час Sad
Ако имате въпроси питайте Hug,готова съм аз да ви напиша молбите до България Ер и посолствата

Аz си мисля 4е е пове4е......  Sad  1500/4ас не са много, това са 3.000 $ zа полет иz Европа  Thinking 

# 136
Аз мога да препращам листовката за набиране на средства за Криско – изготвена от TinTIn.  Който иска да ми пише на мейла, за да му я пратя.
          Моля, някой да напише писмо, което да пращам на организации, които евентуално да помогнат със средства и ако може да ми го прати на мейла!
        Мъжът ми е военен на кораб, ще го помоля да поразпита , но какво точно?!
  Моля се за Криско и  семейсвото му.

# 137
  • постоянно
Момичета сметката е все същата нали- питам за всеки случаи защото знам че имаше някакво предложение за нова сметка и т.н- утре пак ще пратя малко парички.....
Както  казват мамите нека се събират за да не почваме от нулата когато  им трябват най много.
Няма ли някоя мама тук с познати в НЗОК  или работеща  в системата да помогне поне с информация за развоя на  молбата?То бавни бавни процедури  ама колко може??? #Cussing out
много ме радвате всичките- прегръщам Ви и ви благодаря човечността с която подхождате към проблема... Hug
Вили

# 138
  • Sofia
Във Военна болница има отряд за бързо реагиране, който разполага с оборудван хеликоптер, но не зная дали изобщо се обслужват цивилни граждани.
Това трябва да се проучи, ако се обсъжда този вариант за превоз.

# 139
Момичета, следя темата. Доста съм далече, но ако мога да направя нещо- с удоволствие. Най-малкото мога да проведа тел. разговори с клиники в САЩ.
Знам, че пътят до нас е много дълъг за малкия Криско, но знае ли човек?.
Някоя от мамите да се обади в Централния офис на Актавис в София. Те също могат да помогнат.

# 140
А на всички четящи и пишещи тук ни е ясно Hug - ХВЪРЛЯМЕ СЕ В БОЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА,
НАЛИ СМЕ ГВАРДИЯТА ЛЕЛИ НА КРИСИ   bouquet

Заставам твърдо зад този призив!!!  Hug
Преди мъничко говорих с Ели,
душата и прелива от благодарност към всички вас.
Все още няма ясна цел и дестинация - за жалост  Sad

Както казах и на Ели,
така ще го напиша и тук.
НЕКА ДА СЪБЕРЕМ ПАРИ ЗА КРИСКО!!!

Когато, дай Бог, се появи ясната цел
парички ще има и ще се досъбират,
а няма да се започне от нула!
Ако се съберат повече пари
има толкова дечица, за които да се дадат!
И семейството на Криско ще го направи .........

Ели знае за това, което ви пиша.

Нека Бог бди над Криско!!!

п.с.
Освен огромното уважение, което изпитвам към всички вас  Hug Hug Hug,
изказвам възхищението си от жеста на мама VICTRESS и съпруга й!!!
   bouquet  bouquet  bouquet

ТОВА МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ Е СЪГЛАСИЕ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ДА СЪБИРАМЕ ПАРИЧКИ, ТАКА ЧЕ НЕКА ВСИЧКИ СЕ МОБИЛИЗИРАМЕ И ВСЕКИ ПОМОГНЕ С КОЛКОТО МОЖЕ.
ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕМ ВСИЧКИ НА ТОВА ДЕТЕНЦЕ, А И НЕ САМО НА ТОВА.
ХАЙДЕ ДА ПОКАЖЕМ КАКВО МОЖЕМ КОГАТО СМЕ ЗАЕДНО!!!!! Hug

# 141
Във Военна болница има отряд за бързо реагиране, който разполага с оборудван хеликоптер, но не зная дали изобщо се обслужват цивилни граждани.
Това трябва да се проучи, ако се обсъжда този вариант за превоз.

мда.. ама с хеликоптер ще е бавно. натовските самолети, ама как ще се стигне до там не знам...

# 142
  • под шипковия храст
знаете ли какво си мисля. трябва ни единна стратегия и кампания. това за което се сещам са
  • листовки-вече имаме /браво на момичетата/ - тях ще ги раздаваме, може да ги сложим и като вложки във вестници и списания
  • кутии за дарения - които да оставим на различни места
  • трябва да включим различни медии, дарителски сайтове и организации и регионални телевизии, ако са национални още по-добре
  • щеше да е хубаво да има и дарителски СМС-и, но това сигурно е най-трудното
мисля, че ще ни трябват копия от документите на Крис - история на заболяването и т.н., по-големите фирми искат да са сигурни, че не е измама, предполагам. като се има предвид как обикалят разни хора с разни картички и билетчета - то и аз не им вярвам...
а когато Ели  и Ицо изберат клиниката - ще имаме и конкретна цел, а колкото повече средства се съберат - толкова по-добре, сигурна съм че няма да останат - по този повод трябва да се погрижим и за Мария и за другите дечица, които имат нужда, нали така? Peace

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 09:52 от mitbul

# 143
знаете ли какво си мисля. трябва ни единна стратегия и кампания. това за което се сещам са
  • листовки-вече имаме /браво на момичетата/ - тях ще ги раздаваме, може да ги сложим и като вложки във вестници и списания
  • кутии за дарения - които да оставим на различни места
  • трябва да включим различни медии, дарителски сайтове и организации и регионални телевизии, ако са национални още по-добре
  • щеше да е хубаво да има и дарителски СМС-и, но това сигурно е най-трудното

мисля, че ще ни трябват копия от документите на Крис - история на заболяването и т.н., по-големите фирми искат да са сигурни, че не е измама, предполагам. като се има предвид как обикалят разни хора с разни картички и билетчета - то и аз не им вярвам...
а когато Ели  и Ицо изберат клиниката - ще имаме и конкретна цел, а колкото повече средства се съберат - толкова по-добре, сигурна съм че няма да останат - по този повод трябва да се погрижим и за Мария и за другите дечица, които имат нужда, нали така? Peace

Peace Peace
1. може ли някой да прати и на мен листовки
2. относно смс-те става бавно, писах на Лилибон /чрез Лионес/ някои неща. Дано успеем да ги задействаме по-бързо.

# 144
  • София
Днес вече не ми дава да гласувам за Криско  Sad, по-късно ще опитвам пак. Момичета ще съберем парички, доказали сме какво можем като се обединим, чрез пощенски запис е много по-удобно, спестяваш си чакането в банката и излишните банкови такси. Много ме еяд на НЗОК, на цялата ни държава и изобщо на фарса, свързан с дечицата в нужда. Lilibon, ти си една прекрасна МАЙКА в най-пълният смисъл на думата и съм сигурна, че ще виждаме много снимки на едно щастливо детенце.
За съжаление, имам близък доктор от ръководството на Военна болница, който ми каза, че не вярва да се разреши използването на техният хеликоптер за "такива цели" (гаден израз с оглед положението на Криско).

# 145
  • София
Момичета,
не съм запозната с подробности,
относно дарителски кампании,
но зная със сигурност,
че за такава кампания се иска национално разрешение!

Моля ви имайте предвид,
че събирането на средства е НАША инициатива,
благодарение на Лъвицата!!!   bouquet  bouquet  bouquet

mitbul,
абсолютно си права - нужна е стратегия
и да подходим конструктивно.

Моля, някоя запозната мама
да разясни процедурата
за национална дарителска кампания.

А това, което ние правим и ще правим
е наше решение!!!
И слава на Бога!
Както виждаме,
НЗОК и държавата се спукаха
да помагат ...............

Имайте предвид,
нещо много неприятно
При СМС-ите, се удържа ДДС  Sick Sick Sick
Няма да се учудя - ДАНО НЕ СЪМ ПРАВА  Praynig Praynig Praynig
ако някой идиот притесни семейството,
за постъпилите "доходи"!

Много неща искам да кажа и май го разводних  Confused

обобщавам:
1. Стратегия
2. Помощ от юрист
3. Помощ от счетоводител

Извинете ме, ако споменавам нещо, което вече е направено  Hug Hug Hug

Бог да бди над Криско и семейството  Praynig Praynig Praynig

# 146
Аз пак да попитам - дали е добра идея да помоля големите вериги супермаркети (живея в Бургас, макар сега временно да не съм там) да сложат кутии за дарения? Как мислите? Мъжът ми се прибира утре и още вдругиден може да ги помоли, живеем на 50 метра от Пикадили Бургас.

# 147
Аз пак да попитам - дали е добра идея да помоля големите вериги супермаркети (живея в Бургас, макар сега временно да не съм там) да сложат кутии за дарения? Как мислите? Мъжът ми се прибира утре и още вдругиден може да ги помоли, живеем на 50 метра от Пикадили Бургас.

Според мен не може ей така да се слагат кутии. По таzи логика, всеки би могъл да сложи.... Както го е каzала Мина, трябва да има раzреШение zа това  Peace

# 148
Мога да дам кратко пояснение специално за набирането на средства чрез смс-и.
Подава се молба до съответния мобилен оператор / от семейството/, придружена с диагнозите и най-вероятно се иска още някой и друг документ / при съгласие на Христо и Ели - връзки ще се намерят и ще им разяснят какво точно се иска/.
Лошата новина - нещата стават бавно - процедури, одобрения и т.н. в рамките на самия оператор. А времето не е маловажен фактор в този случай.
След одобрението вече всичко е ок. Номера се стартира и започва набирането на средства.
Да вярно е че се удържа данък, но както и да го погледнеш си е една възможност в банката така или иначе пак ти взимат такса за превода, както и в пощата за записа, така че това е неизбежно зло.
Проверих днес за един вариант за транспортиране чрез агенция организираща туристически полети за наши военни в чужбина, но за жалост не върши работа.  Sad Sad
"Военната връзка" обаче не е за пренебрегване - оказва се /сведения от персонал на военна болница/ че дерматологичната клиника във ВМА е със супер модерно оборудване и много добри специалисти /майчето от което имам сведенията надявам се ще пише повече/ - така отпада варианта с рисковете от транспортирането на Криси /стига да се навият да го приемат, защото пък не е ясно дали могат да се грижат за толкоз малки пациенти, нямат педиатри както каза днес Лионес/.
Това е което мога да кажа днес новонаучено.
Чакам с нетърпение нови вести!
Знае ли някой кога е заветното заседание на НЗОК  #Cussing out

# 149
Не мога да разбера защо тази процедура с смс-ите отнема толкова време. Доколкото разбрах вече има открити номера за набиране на средства за пострадалите в Цар Калоян. Явно в някои случаи може бързо да стане номерът, което ме вбесява  #Cussing out. Съчувствам на пострадалите в Цар Калоян, но тук става въпрос за живота на едно дете и не го намирам за справедливо!

Общи условия

Активация на акаунт