Мами в Италия 63

• 14 725
  • 273
  •   1
Отговори
# 240
Кала, не. Нямам лс от теб. newsm78

# 241

Маркрит на Златните пък навсякъде вземаха мъжа ми за румънец,казваха че не се виждали много италианци.. Rolling Eyes

NaughtyНеееееее Астреа/Джорджа незнам за юли месец как е било откъм италианско присъствие в Бг , но сега особено вечер в центъра на Варна има много италиански семейства разхождащи се пеш или с кола .

# 242
eто ме и мен  и аз се разхождам по центъра и плажа  Peace
привет и от мен   bouquet

# 243
  • Italia, Palermo
Добро утро!
Ето ме и мен! Едвам успях да сложа къщата в ред след прахоляците трупани цял месец!
Май малко пишат тия дни! Но скоро ще почнат всички да се завръщат Grinning
Щях да разказвам и за пътуването си, макар и да не бе много различно от предходните, но доста по-бързо пристигнахме в Силистра с директния полет през Форли- само дето Лени не срещнах случайно на летището там Laughing Sad. Но летяхме общо 4 часа и след още два с кола през Румъния и 15 минути с ферибот до Силистра малката в 15.30 вече наняше у дома.
В Силистра е станало строителна площадка, макар и да работят лошо строителите и майсторите по интериора.
Имах и разочарования- масово приправени срокове на годност върху опаковките на храните, даже ми попадна една луканка с подправена седмица на осмица(цял месец!), побеснях. В суперите на града касиерките ти слагат покупките в леки торбички, като едва не почваха да ги тъпчат нещата с крак, само и само да се поберат доста в едно кисийче и редовно се карах и там. В едно се убедих- българинът иска да печели с минимум, да не кажа никакви вложени средства и усилия и продължава да е с ниска хигиена и мързелив!
В хотел Одесос във Варна не е особено чисто и е застарял, дори прозорците са стари, а филртите на климатиците никога не мити и вонящи, опасно е за дишането на клиентите, доста е шумно, а по време на един концерт на Вивател пред сградата му се тресяха стъклата до 22, когато бе прекратен от общината след доста обаждания на живущи наоколо, а хотелиерите дори не ся бяха уговаряли да осигурят спокойствието на клиентите си, а можеха да си проведат тъпия дандалък в морската градина. И т.н. и т.н.като рециклирани разтопени масла и други продукти, неизядени от чиниите на други хора, закусвали преди нас. Убедих се и в неизгодния престой там и от денонощния върволик през входа на морската градина, адски е шумно. Нощувката беше промоция-100 лева с кошарка за бебето- разнебитено, адски старо дървено легленце- защо не си купят за стотина лева сгъваеми, както сторихме ние у дома в Силистра, не знам. А бе- не ходете в хотел Одесос Варна!
Та, изкарахме един вирус с температура и хрема с кашлица, а дори и не се бяхме събирали с хора, малката бе уж пазена, а каква стана! Времето бе жега, но от края на месеца и студ, големи темпертаурни разлики и скокове от 30 на 20 градуса за една нощ.
НАй съм доволна от педиатрите и внимателното отношение към майките и децата, подробните търпеливи ибяснения по всякакви въпроси, за разлика от самотека тук.
В къщи Вито капризничеше, скуча цялото време, не му се вървеше пеш, претендираше майка ми да лъска и готви нон стоп, а тя ходеше цял ден и на работа, отпуската и бе кратка- не и дали повече дни на веднъж( а бе, тъп шеф имат и май ще го махат). Той, мъжът ми не може да си представи майка де работи, а само безмозъчна слуга де не сяда от "отмък-примък" около детето си.
НЕ се разходих с малката достатъчно на открито, бягахме за обяд за него пста всеки божи ден да готвя и беба да храня, после вечер малко в двора ни, понякога излизахме сами и майка гледаше Марги.
Убедих се, че една част поне от ходенето в България трябва да съм сама с детето.
Момичета, и вие ли сте имали проблеми със съпрузите си като моите?

Последна редакция: чт, 16 авг 2007, 09:52 от milix

# 244
Линдитка,заминаваме събота Praynigдано вси4ко е наред Rolling Eyes Praynig
Ах,много странен тоз Вито,бе newsm78що така ConfusedАз не вярвам да имам проблеми с Фабио,то аз и тук не готвя паста всеки ден.Отделно там едва ли изобщо ще правим италианско,моят мъж е на мнение,4е ако искаш да опознаеш една страна трябва да ядеш това,което ядат там PeaceОще пове4е ,4е е излишно да търсиш пица примерно,никога няма да е като тукашната.Ако мислиш да си ядеш италианско стой си в Италия,има достатъ4но прекрасни места PeaceНапример кафе никаде не му е харесало,където и да е бил.Разказва дори в Париж,един италианец собственик на бар там,го е вкарал зад бара,при машината сам да го направи и пак не е станало,водата ли е разли4на,кафето ли...така или ина4е се е убедил,4е да търсиш италианско в 4ужбина е загуба на време и пари и е привърженик на местните ястия.Българско яде вси4ко с изклЮ4ение на таратор,така 4е,проблеми в тази област не о4аквам.Но той си е ящен по природа/120кг Wink/Други работи ме притесняват мен,ама да видим Whistling

# 245
  • Torino,IT
Добро утро,

Днес съм спала непробудно до 11 4аса, не ми се е слу4вало май досега, даже и телефона не съм 4ула  Thinking
Към 17 и нещо тръгваме за Малпенса да посрещаме майка, сега ще привеждам къщата в ред...
Да ви кажа ве4е от около месец Паоло се опитва да ме тренира да ме вози на мотора си , но аз съм голяма паника...единствено първият път не ме беше страх, но оттогава съм развила някакъв пани4ески страх да не падна, въпреки 4е е невъзможно. Да ре4ем тръгваме , първите 10 км направо се задушавам от страх, после спираме на разходка, пак тръгваме и ве4е се 4увствам ок...Неговият мотор е доста мощен и голям, и за 4овека отзад има седалка, но няма кутия на която да се облегне....Не знам защо съм си направила такава психологи4еска нагласа е може би, но искам да я преодолея и не мога.
Миликс, про4етох разказа ти, мисля 4е наистина доста неща могат да се подобрят в България а за престоя ...най-ве4е ти трябва да си доволна.Ако мъжът ти е свикнал на по- друго ежедневие , по -скоро е нормално малко да е бил нервен, но пък в края на краищата разли4ни страни, разли4ни култури..важното е 4е ти и малката сменихте за малко въздуха... Hug

# 246
Мили, много тъжни неща, уви, има в българската действителност. Най-много се ядосвам, когато видя, че хората ги приемат без да роптаят (някои дотолкова са свикнали, другите са примирени, че нямало да се промени така или иначе). Аз пък още смятам, че ако хората недоволстват и са по-активни, ще има резултат. За яденето, Д. е добро прасе и много му хсресва българската кухня. Ние паста ядем най-много веднъж в седмицата, той си е свободен да си я прави, колкото си иска, но не го влече явно. В майка му обаче е закон  ooooh! но когато не ми се яде й казвам да не ми сипва.
Линдита, аз страх от мотори нямам, но не ги намирам за удобни (возила съм се и в такъв без облегалка). Ние посрещаме утре майка  Hug
снощи изкарахме много хубаво с неговите приятели, готвихме нещата в къщи (предимно риби, калмари...), но аз вече не мога да стоя на стол  Cry ето, вече краката ми са се подули, особено десният, много ме боли  Sad

# 247
Миликс,  Hug
Ох, не знам как ги намирате тия хотели, тия проблеми! Братовчедка ми се върнаха ( в Щатите) от доволни предоволни.
Само от малоумното движение бяха стреснати доста. Иначе, Миликс, това за Одесос го разкажи в подфорума На път, там май има тема за черен списък с хотели и тн, може да е от полза и за други да не ходят там!!!

Иначе, за мъжът ти - и аз съм учудена, тоест, защо е искал майка ти да му прислужва ( ако правилно разбрах).
Мъжът ми добре се държи в Бг, но аз ходя и сама, т.е не мога да го мъкна все с мен, добро решение си взела!
Имаш нужда и ти от въздух, да не се съобразяваш с език и теми и да го мислиш винаги.
Дамиано е много послушен, яде и прави, каквото му кажат, няма претенции да му се превежда всичко винаги.
Той е много спокоен по характер, така че това помага. Сяда си и си чете, или гледа нещо, но не досажда.
Дамиано обича Виктория в София, харесваме пиците и пастата там.

Пак ще пиша след малко.

# 248
Минавам на бързо преди да сложа масата !
Тони , лек път в събота !
Днес ходих на изследвания , че даже и тампон ми правиха . След това и Самира я водих на кардиолог и кардиограма .
Държа се супер добре , като голям човек и всички много си я харесаха .
Резултата е добър , но за всеки случай ще повторя след 6 месеца процедурата .
Бягам за сега , после пак ще се включа .

# 249
Хм,аз и друго си мислех...,4е 80% от това как се готви италианско го нау4их от моят мъж,от свеки,по-мало.Та той е абсолЮтно в състояние да си сготви сам,а и ако е в къщи 4есто го прави/цапа половината съдове ама както и да е.... Laughing/И ако е гладен,а той като е гладен е мнооооого гладен последното нещо,което би му дошло на ума е мен да 4ака Wink
Я кажете вие от кой се у4ихте тук да готвите???

# 250
аз от мирела. свекърва ми.
тя правеше 2-3 неща, аз толкова и съм научила  Joy ядем  интернешънъл))
каквото и когато се сетя.

# 251
и моята така се казва Joy

# 252
Аз се учих да готвя от съпруга ми , зълва ми и по болниците сме обсъждали рецепти докато работех .
Мъж ми харесва италианската кухня много повече от мароканската или българската .

# 253
Аз все още се уча  Rolling Eyes
някои неща от майка ми, имам хоби да събирам рецепти, казвам го на д. и той ги прави. Слава Богу, обича да експериментира като мен. Ако сме някъде, винаги поръчвам това, което не знам, какво е, но и той сам си ги измисля нещата. Доставя му голямо удоволствие да готви (а точно такъв мъж исках  Mr. Green ). Снощи, например, той приготви всичките неща, другите само се мотахме около него.
И ние сме интернешънъл кухня.  Wink
И на мен ми харесва много Виктория  Peace Peace Имаше една на две крачки от нас.

Дани, защо толкова рано с тези тампони  Shocked

# 254
Здравейте мами Hug
Миликс4е добре завърнала се,миналия ден си мислех за теб Hug
Лошо си го нау4ила твоя Вито Twisted Evil я му стъпвай на ушите бързо.Абе какви са тия мъже където 4акат само на жените си #Cussing out
Моя съм го нау4ила да 4исти да готви,а като го домързи му напомням задълженията.
Това разбира се когато аз не мога да свърша домакинската работа.В крайна сметка живеем двамата в тази къща така, 4е ще си поделяме работата по равно Peace
И нашата кухня е интернешънъл,приготвяме каквото ни е на кеф за деня.
Маури няма претенции,яде каквото има на масата.Българската кухня му харесва.Напоследък отказва кебап4ета,защото като се прибираме в БГ си взимаме или като идва някой ни носи промишлени коли4ества и аз ги съхранявам във фризера и като ми се приядат си вадя по малко.Но явно на мъжо му умръзнаха Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт