Мами в Италия 63

• 14 725
  • 273
  •   1
Отговори
# 255
В едно се убедих- българинът иска да печели с минимум, да не кажа никакви вложени средства и усилия и продължава да е с ниска хигиена и мързелив!
Мили[/b], много тъжни неща, уви, има в българската действителност. Най-много се ядосвам, когато видя, че хората ги приемат без да роптаят (някои дотолкова са свикнали, другите са примирени, че нямало да се промени така или иначе). Аз пък още смятам, че ако хората недоволстват и са по-активни, ще има резултат.
Maлееееее момичета ако знаете колко сте правииииии .....Аз съм силно разочарована от случващото се в България .От заобикалящата обстановка , от хората , от това че никой не си търси правата и не бойкотира лошото качество на стоки и услуги .А продължава да си ги купува и то вече на по висока цена.Разбрала съм едно - българина не тачи качественото .Просто незабелязва сякаш какви боклуци му пробутват .....и си ги купува и е дори горд че си е купил нещо на висока цена със съмнително качество (това явно не го забелязва , просто нямам друго обяснение) .Това важи за различни стоки - храна, дрехи , мебели , строителство .Хотелите и всички услуги .Разликата в цените за бг и чужденци продължава да съществува ?На някой от вас направи ли му впечатление ?Мен това много ме дразни , защото българите като ходим в Италия или изобщо в чужбина никой не ни предлага по ниски цени защото сме "бедни българчета " .Не я разбирам тая типично бг логика ? А вие ?
Аз може би ще потрая още една година и силно се замислям дали да не ви стана сънародничка италианка .Щото кво значение с кви пари живееш тук , като си заобиколена от всичко това .Ааа не благодаря . StopПисна ми вече .Наистина промяната в тази насока в която аз очаквах.Струва ми се че всичко идва от манталитета на българина.

Последна редакция: чт, 16 авг 2007, 16:30 от Markrit

# 256
Тсугуми , почвам от рано , защото имам течение .
Пък моя лекар и предния път ме кара да си правя 3-4 пъти тампони явно си е практика при него .
Днес ядох морски дарове , не зная колко е противоположно , но много ми се доядоха и си направих и миди даже .

# 257
  • някъде
 Hug
makaui daniela внимавай с морските деликатеси Peace
Какви са тези тампони- за какво ги правят? Thinking
Да попитам нещо- при вас ако първото е секцио и следващото ли трябва да е така и ако искаш секцио ще ти направят ли? newsm78

Markrit, много си права! И на мен ми писна от цялата мизерия и бъркотия навсякъде! Naughty И точно затова се съгласих мъжа ми да замине и ние след време! Praynig Peace

# 258
Буонди'  Sunglasses

Моите любими...прего:

Дидке,зависи от доктора.....тук трудно се навиват за секцио 'по желание' в държавните болници...поне тук около мен...в частните не знам как е....не съм се интересувала Peace

Дани,попринцип морските са противопоказани за бременност и кърмене,но пък ако ти се е дояло много добре си направила  Peace

Наоколо съм  Crazy

Хайде бременни бейбита...чакаме новинки  Grinning

# 259
 Kaлче, мерси!  Peace
Тази сутрин не се спи да му се не види  Crossing Arms
Като гледам, аз сигурно ще откарам до Нова година бременна, на човека вътре си му харесва: кеф ти спокойствие, спиш си когато искаш, ядеш колкото искаш  Thinking
Дани, дано ти мине по-скоро течението.  За морските деликатеси тук не са ме ограничавали, но разбира се, да не са сурови или полусурови. По принцип и аз знам, че не се препоръчват.
Дидка, тук тампони се правят месец преди темина, за да видят дали имаш инфекция, която може да засегне бебето докато излиза. Малко лаишко обяснение, но е това, общо взето. За секциото не се практикува така както в България. Когато споделих за нашата практика, всички много се учудиха (и то неприятно). По мои впечатления, докато не изчерпят възможностите за нормално раждане, не прибягват до секцио. В частни клиники, в които се плаща (има и такива, в които не се плаща за раждане), сигурно всичко е възможно.

# 260
Zdraveite
Az sum nova i sluhaino popandah v tozi forum, radvam se che vi ima..Ot skoro sum v Italia i s namerenetoi da ostana za dulgo vreme ..dosta mi e trudno zashtoto nqmam poznati blgari s koitoi da kontaktuvam,nadqvam se shte mi pomognete,iskam da ostana za po dulug period ,kakvi dokumenti shte mi trqbvat za perbivavaneto mi v Italia,zashtoto v momenta sum samo na gosti.Sushto taka  iskam da zapocha kurs po italianski no neznam kude da tursq,az se namiram m/u Roma i Napoli,ako nqkoi moje da mi pomogne neka pishe.Predvaritelno vi blagodarq

# 261
  Здравейте на всички! Hug
  Върнахме се от вилата,но сме по задачки,така че по подробно писане от мен в понеделник. Wink

Hug Дари ,погледни в тази тема

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163510.0

има всичко необходимо за Италия. Peace
При всички положения тук се остава легално само с договор за работа . Peace
 Това че сме граждани на ЕС не ни дава право да живеем където пожелаем,всички страни имат свои изисквания за легален престой,а специално за Бг има все още ограничителен режим тук и не може да се работи всичко.
  Успех в борбата с италианската бюрокрация. Peace

Приятен уикенд на всички!   bouquet

# 262
Хелоу гърлс   bouquet

Тук тази сутрин валя малко, та  се освежихме, че особено снощи не се спеше от задух!

На нашето бебе му е все по-удобно в панчонето и явно ще изчака пълнолунието  Sunglasses

Поздрави на всички и добре завърнала се на Гери  Hug

# 263
bezkraino blagodarq,nadiavam se da se spravq...do skoro

# 264
Днес сме го ударили на по4истване,имам и да гладя и до дове4ера да затворя саковете....Как ще стане,ужас,дано се вместим в килограмите #Crazy ooooh!имам 4увството 4е се натрупа планина....

# 265
Italina,трябва да стане нямате друг избор  Joy Joy Joy

Сонитке,кое поред пълнолуние,че ти май от предишното се надяваш  Joy Joy Joy Joy

Много ми е смешно тоз следобед  Joy Joy Joy

Дари, иди най-добре питай в Куестурата,докато си още законно  Peace

Миликс,не се появи днес да им се израдва на капучината...къде ли е newsm78

Наоколо съм  Crazy

# 266
Kала, смешно ви е на вас, защото ви е широко, ние да му мислим  Naughty Mr. Green Wink

Тони, да ви пожелая приятно изкарване и малко разочарования в България  Peace
Ние след два часа трябва да сме на летището, майка каза, че се е оправила в Рим и чака полета  Peace

# 267
Деска,браво на май4ето ти,ние ина4е бяхме подготвени де,щяхме да я приЮтим WinkБеб4етата из4акаха вси4ки баби,ве4е могат и да излизат PeaceЕй,девойки да не се стискате докато се върна,аз ще ви прислушвам периоди4но,не се кахърете Laughing
Миликс май я уплашихме с нашите послушни/ Twisted Evil/мъже и отиде да строява нейния Naughty

# 268
Добра вечер момичета !
Дари , за курс по италиански можеш да провериш в каритас обикновено там организират по 1 на всеки 6 месеца . За първо ниво не искат документи освен паспорт или лична карта .
А за престоя ти тук до колкото зная и във фабрика можеш да бъдеш наета стига да намериш работодател .
Успех .
Италина , лек път утре !
Момичета , чакам с нетърпение бебетата ви !
Добре дошли на майките ви  Hug !
Днес водих момичетата ми на педиатър , каза че било всичко на ред . За Самира ми препоръча ваксини заради детската градина , а за Фатима ми изписа калций тъй като не яде мляко и яде малко сирена .
Това е около нас .
Утре мисля да ходим на плаж , че не ми се стои у дома така , че отново ще се включа късно .

# 269
  • Italia, Palermo
Ехооо тука съм, тука съм, но едва сега седнах за малко на компа на мъжо, не успявам да вклуца моя и сега не намирам с кредора всицки букви Sad Сте "говоря" като гъркиня български език Joy
Кала, мерси за капуцинотата, аз мога да ги пия всеки момент, не като тука6ните де се възмустават как можело така, било само сутрин подходяста напитка Mr. Green
Ама аз и към него и кифли добавям...
Девойки, да ви се оплаца, аз пак се върнах на предисните кила и сте поцвам наново диетата. Аз в Бг се отпуснах и сега осте не съм се стегнала, а бе_ казвам си_споко и това е, постепенно, бавно, плавно, с дебеланска мудна походка хихихихи
Италинка, лек път и само приятни преживявания в родината Hug
Ники, браво, успява6 да се докопа6 до компа привсе грижите около новороденото Габи  bouquetКак се представя мъника_синьорино?А татето?
Ох, то моя Вито е много кротка ду6ица и гальовник, но е гевезенце, ами какво да правя_пак зацесвам свекито_ с нейните камъни по моята глава, де го е разлигавила по отно6ение манджите, инаце обица интернационалната кухня, и Бг яде някои на6и не6та, но все много обработени и с гарнитури не6та, а бе откак се роди малката карам по бързи методи и не мога толкова да се оплаца. Инаце ми прави впе4атление от бив6ия ми мъж и от познати италиянци, женени за силистренки, 4е са ужас по отно6ение на храната у нас. Имах една съгражданка, приятелка, и тя женена в бив6ия ми град Таранто, та те пътуват само с кола и винаги с багажник, пълен с паста и пассата и тем подобни не6та, дори захар_ била по_финна и с тоалетна хартия( навремето има6е само една сива по4ти на цвят), а тя, милата се скапва6е да готви и там и едва излиза6е...ад #2gunfire Майката на приятелката ми в Савона пък бе доволна, 4е зет и не идва тая година, 4е изтръпвала при мисълта за готвенето и слугуването около него. Явно вие сте слу4или на разли4ни мъже_ рядкост сред италиянците.
Ох, тук е адска жега пак и пот се лее от мен, отивам да си легна в спалнята при климатика, 4е едвам се държа от умора. Утре трябва да постоя колкото ми се иска тук, с вас Hug Лека но6т

Общи условия

Активация на акаунт