Кръстова гора

• 156 122
  • 349
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Росинери, май имаме различни критерии за добър и лош път.Явно аз съм някаква лигла свикнала на екстри  Embarassed
Скъпа, исках светена вода, не вода от чучур.На светена вода аз казвам тази на която попа е пял като е слагал в нея сребърен кръст и китка здравец.Попа, който тогава ни даде светената вода от там беше доста стиснат - само 250 мл. водичка ни сипа, и ни каза да си доливаме обикновена вода и ще стане цялата светена.То си е така де

Идеята ми беше следната - смесва се светена вода от три манастира в едно шише.Дава се всекидневно на детенце да пие от нея.Мислех аз да ти донеса такава от манастира св. Мина, и да направим тази идея.Щеше ми се светената вода да не е отнякъде си, а от силни манастири.Запазвам си отсега за следващото ти ходене да осъществим идеята  Hug

# 76
  • Добрич
снимките не се отварят

Аз ги отварям всичките. И албума също. Не зная защо ти не можеш да ги отвориш.

Пътя за Кръстова гора след село Борово е асфалтиран и леко разширен с чакъл, където позволява терена. Преди манастирските порти има и направен паркинг, но той не може да побере и 1/10 от посетителите в петък срещу събота.

# 77
Катина, стана ми интересно за светената вода от три места - защо се прави това? Ясно е, че е за здраве, но все пак разкажи, моля   bouquet

# 78
  • Пловдив
Благодаря много за отговорите все повече се успокоявам за престоя ни , смятам да отидем там по обед за да си намерим хубаво място .......
а на сутринта когато се прибираме да минем и през Кузма и дамян в Куклен.......

# 79
Момичета,засилила съм се на 13-срещу 13 септември да ходим до Кръстова гора пак,пък кой знае......... Praynig

# 80
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Днес ще ходя на Кръстова гора - никога не съм ходила и нямам търпение..
Понеже ще ходим семейно няколко човека и сме се подготвили с палатки и скари...
Но прочетох за месото - по принцип ли е грешно да се яде там или само по време на пост и нали сега минаха постите - нали бяха до 15 август?
Моля ви отговорете ми, за да знам какво да правим..

# 81
Ако никой не ти отговори, аз също не знам,  Simple Smile може да минете през някоя църква, винаги би трябвало да  има свещеник, да обясните и да попитате. Или да вземете достатъчно постна храна, ако се окаже, че не бива да ядете месо. Да ви бъде за здраве и спасение ходенето до там!  bouquet

# 82
Катина, усетих се, че писа за светена, пък аз си мислих за аязмото. светана вода и аз не съм взела, но идеята е хубава, дано да има, защото ми се видя, че имаше малки кофички и количеството да е малко.
Ще я осъществим, за другия път. Докато бях се вързала с оковите, чух, че празника на манастира е на 01.11 http://www.pravoslavieto.com/1/calendar.htm#11.

А що се отнася до пътя, реших, че са го променили от времето когато си била.

# 83
  • София
Росинерка, скъпа  Hug
Донесоха ми светена вода от там.Не се притеснявай за това.Когато се качвахме към този манастир аз бях със зверско възпаление в ухото. Всяко настъпено камъче по магистралата ми действаше като куршум в главата - вероятно затова пътя ми се е сторил като след бомбандировки  Joy.

# 84
  • 7800
Момичета,засилила съм се на 13-срещу 13 септември да ходим до Кръстова гора пак,пък кой знае......... Praynig

Ако успея да навия домочадието - и ние може да сме там.

# 85
Здравейте,момичета wavey
Вчера ходихме на манастира "Св.Св.Козма и Дамян".Аз не съм добре с нервите, прочетох,че специално там се лекували заболявания на нервната система.Искрено вярвам и се надявам,че вместо да ходя по доктори по-добре да ходя там и на Кръстова гора и Господ и Св.Св.Козма и Дамян ще ми помогнат да се оправя.
Вчера сутринта още не бях станала имах страшно главоболие/което ми е от няколко дни/и така бях докато не излезнах от манастира.След като се помолих и стоях с веригите главоболието ми изчезна и се почувствах по- спокойна.Тази верига е толкова дебела,а е топла.
Момичета,пожелавам на всички да намерите лек на свойте болки.
И един съвет от мен:Тръгвайте с вярата,че ще се оправите и всичките ви молби ще бъдат чути и изпълнени.
Желая здраве на вас и на семействата ви.
Аз пак ще отида,а на 13 срещу 14 ще ида и на Кръстова гора.

# 86
мама Зизи, радвам се, че си останала с добри впечатления и изцерение. Тези думи са много вярни и точни, щастлива съм, че си ги разбрала

И един съвет от мен:Тръгвайте с вярата,че ще се оправите и всичките ви молби ще бъдат чути и изпълнени.

Другият път като ходите към манастира, ако може обадете се, да се видим или горе или в Пловдив, ще ми е приятно, считайте го като покана.
Одди, и теб те чакам към Кръстов ден преди или след Кръстова гора!!!

Много ще е хубаво среща на манастирската поляна! Peace

# 87
Здравейте на всички прехласнати по това комерсиализирано вече място!В петък си тръгнах от там силно разочарована.Установих че в България няма място където да не са го обърнали на печалбарство.Влизаш в храма и там ти ПРОДАВАТ пластмасово празно шише,излизаш навън насреща поредната строителна площадка.Всички отиваме там защтото сме чували че мястото е по специално.Моето мнение е че човек като вярва в нещо достатъчно силно и в най обикновенната църква ефекта ще е същия.Незнам дали нормален човек ще се почувства комфортно в тази лудница която цари там.Мога още дълго да се възмущавам,но....все пак идете да видите,но не си мъчете децата да спят в студа да се чудят къде да отидат до тоалет и да ядат сухата храна която сте им приготвили за три дни.

# 88
ioskova, говориш така, сякаш някой те е принудил да отидеш там. Всеки ходи по собствена воля, ако е насила - по-добре да си седи в дома си. Аз лично си носех шишенца празни и не ми се е налагало да купувам такива. Между другото ми направи впечатление, че на павилиона цените са доста нормални, само ще дам малък пример - царевичните пръчки струваха 0,20 лв. Едва ли повечето хора, които са стигнали там от безизходица търсят луксозни стаи...(които между впрочем са прилично чисти).

# 89
Вярата не може да бъде комерсиализирана. Това за шишенцата и мен ме подразни, че се продават и то на левче, миналата година левчето по имаше стойност, но го приемам, че това се прави за да се финансира поддръжката на сградите - църквата, параклисите, спалните. Приеми го от добрата страна, ако грешат греха си е техен, а не твой, ти отиваш там по друг повод. Все пак сме Бг.

Аз се чувствам там горе на Кръстова гора толкова приятно, че не ми се слиза, но за съжаление не успях тази година.

Общи условия

Активация на акаунт