Кръстова гора

• 156 122
  • 349
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, и аз силно се интересувам от Кръстова гора и преспиването там. Моял ви изпратете ми наЛС координатите на хотелчета, квартири, кой каквото има...

И аз имам същата молба! Извинявам се, че така направо нахълтвам в темата като слон в стъкларски магазин Mr. Green.., но това ми е отколешно желание - да заведа дъщеря си на Кръстова гора.  Ако може и за транспорта до там малко да ме осветлите - кое е най-близкото населено място, до което може да се стигне с обществен транспорт /напр.влак/, щото лично МПС си нямаме... и евентуално каква трънспортна връзка може да се направи от това населено място до самата обител.

Предварителни благодарности!  bouquet

# 91
Влак има до Асеновград. Оттам само с автобус може да се стигне до Кръстова гора, но за жалост няма редовна пътническа линия до там. Най-близкото населено място е Борово, но до там също няма такъв транспорт. Има обаче организирани екскурзии с автобуси, които ходят до Кръстова гора от агенции.

# 92
  • Добрич
Ако нямате на разположение автомобил най - добре е да потърсите туристическа фирма, която  има такъв маршрут. Ако в Бургас няма подходяща потърсете в някое близо населено място. Автобуси ходят редовно от цялата страна. Дори пренощуват там в петък вечерта. А колкото до квартирите в с. Борово има много къщи и вили, които дават стаи под наем. Те са обозначени с табели и едва ли ще ви е трудно да намерите къде да пренощувате. Най - сигурно е обаче с автобус. Ще сте спокойни и за отиването и за връщането и няма да се притеснявате за пренощуването.

С търсачката можеш да намериш координатите на доста вили и къщи в с. Борово.

Погледни тази обява. Пише, че се тръгва от Бургас.

Останах с впечатление, че от Пловдив по - често има туристически автобуси до Кръстова гора. В краен случай можете да отидете с влак до Пловдив ако предварително сте си запазили места в автобус. Потърси в Интернет необходимата информация и сигурно ще намериш вариант, който да те устройва.

# 93
blondy-mamma,провери в църквите там обявявват предстоящите екскурзии до Кръстова гора.

# 94
Ей, момичета, страхотни сте! Много ви благодаря!  bouquet

На мен пътуването ми е големия страх - как ще го понесе Лорка - и като продължителност и като маршрут.. Sick.. Доколкото съм чувала има един участък доста стръмен и със завои.., което се потвърждава и от разказа в тоя линк, дето ми го е дала Вела. Ох, голямо притеснение ми е, ама ще  разпитам за подробности и детайли в църквата "Кирил и Методий" /най-големият храм в Б-с/, там със сигурност ще имат инфо за тия екскурзии, ако не ги организират те самите.

Благодаря още веднъж за обясненията и идеите, които ми дадохте!

# 95
Момичета, днес заминаваме за Св Св Козма и Дамян. Знаете ли телефон там? Ще пристигнем късно вечерта и трябва да уговорим къде ще спим.

# 96
Здравейте!
Много искам да отида на Кръстова гора, но ме притеснява пътя, който разбрах, че е много лош. Днес от някъде дочух, че са го ремонтирали - някой има ли представа дали е вярно?!

# 97
utro77,пътя преди имаше много дупки,но сега е малко разширен и асфалтиран наново.Не се притеснявай,Господ дава сили на всеки който е тръгнал да стигне.

# 98
  • Добрич
utro77, както  вече е написала mama zizi пътят е асфалтиран наново и леко разширен, където е имало възможност. Разширението обаче ще го забележиш само ако си ходила и преди това. Като се кара бавно и внимателно няма никакъв проблем. Когато ходихме първия път за Великден реших, че ще снимам в движение от колата пътя на връщане. Валеше и пътя беше хлъзгав. Който иска да ми пише на лични. Мога да изпратя филмчето по  Skype. Ще добиете представа какво представляват завоите. Сега действително настилката е в по - добро състояние, но завоите са си същите.

# 99
Няма начин да няма завои, изкачваш Родопите, в планината си, отиваш на високо. Пътят за всеки е различен, моите деца не повръщат, за нас пътя бе лек, има и удобни места за спиране покрай разни чешмички, в с. Борово има такава, после по пътя има и направени пейки с отбиване и се спира спокойно, има продавачи на грънци, фасул, мед, чубрица.. така, че може да спирате по-начесто.

Това си е и изпитание, но така е, Бог помага! Не се притеснявайте, не си мислете, че пътя е със завои, ще е тежък, мислете си, че сте в красивите Родопи, че сте в Балкана и красивата природа е около вас!

Да не би пътят за морето да е лек?!

# 100
  • Варна
Сърдечно здравейте на всички   bouquet искам да споделя че ние ще ходим семейно другия месец до Кръстова Гора, ходила съм един път с организирана екскурзия, и се радвам че пак ще отида! препоръчвам на всички да посетят това място!

# 101
Здравейте момичета,да не чуе дяволът Sunglasses,на 13.09 ще отидем живот и здраве на Кръстова гора.Искам само да ви питам трябва ли нещо да правя преди това и там какмо да правя Embarassed,щото като ходихме преди никой от поповете не си даде труда да каже или да ни насочи какво трябва да направим.Трябва ли да постя преди да тръгнем,какво да си носим този път освен одеала и дебели дрехи : Thinking
Rossoneri, надявам се,че ще се видим,може пък заедно Господ да ни чуе...... Praynig

# 102
bihte li mi kazali za avtobusi do tam i cenite

# 103
Кармен няма еднакви цени за всеки град, провери в твоя град Mr. Green

# 104
искам и аз да попитам който е ходил там ;чула съм че жени които нямат деца преспиват на някакво специално място,знаете ли нещо за това.

Общи условия

Активация на акаунт