Кръстова гора

• 155 200
  • 349
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Здравейте и от мен!

и ние сме се заканили да ходим с малките, но ме е страх да рискуваме със спане навън в студа с тях.
Може ли някой да сподели препоръчани места за нощувка? Ще се радвам и ако има телефони за контакт.

Предварително благодаря!

# 271
Здравейте и от мен!

и ние сме се заканили да ходим с малките, но ме е страх да рискуваме със спане навън в студа с тях.
Може ли някой да сподели препоръчани места за нощувка? Ще се радвам и ако има телефони за контакт.

Предварително благодаря!
здравей,може да спите в манастира ако има места,иначе на Борово отидете в Къща за гости Бориките ще Ви хареса много но се обадете за резервация ето сайта: www.borikite.com  
tel: 0889/534649

# 272
  • Sofia
Благодаря ти! Simple Smile

# 273
Тези дни (петък) пътуваме за там. Има ли нещо определено, което се носи- някакъв ритуал?

# 274
Няма никакъв предварителен ритуал и нищо определено не се носи.Просто отивате с вярата си.Носете си дебели дрехи,защото там е доста студено и храна също.В петък вечер има Литургия.

# 275
Няма никакъв предварителен ритуал и нищо определено не се носи.Просто отивате с вярата си.Носете си дебели дрехи,защото там е доста студено и храна също.В петък вечер има Литургия.

Благодаря. Ние именно заради литургията избрахме петък, защото съм чела, че има литургия. Подготвила съм доста дебели дрехи за през ноща, дано поне не вали. А, къде се спи? На снимките виждам една алея и от двете и страни параклиси, къде е тази поляна на която се спи? Може ли да се стигне с колата до там? Трябва да обмислим варианта, ако завали да влезем поне в колата.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 18:31 от chipolita

# 276
Здравейте, искам да попитам следното. Бях чела, че литургията се извършва всеки петък и започва в 00.00часа, и тогава хора остават да преспиват в манастира, та решихме да отидем утре (петък 14.09.).  Днес обаче се изненадах, защото показаха по телевизията, че днес са се събрали хората за да преспят на манастира.
Това означава ли, че утре няма да има вечерна служба и няма да има смисъл да се остава през нощта?
Моля Ви, който е ходил и е наясно да сподели!

# 277
Здравейте, искам да попитам следното. Бях чела, че литургията се извършва всеки петък и започва в 00.00часа, и тогава хора остават да преспиват в манастира, та решихме да отидем утре (петък 14.09.).  Днес обаче се изненадах, защото показаха по телевизията, че днес са се събрали хората за да преспят на манастира.
Това означава ли, че утре няма да има вечерна служба и няма да има смисъл да се остава през нощта?
Моля Ви, който е ходил и е наясно да сподели!
служба си има в петък независимо от празниците

# 278
Привет на всички съфорумци ще се радвам ако можете да споделите подробно инфо ще и аз имам интерес да отида на кръстова гора но точно не съм сигурен кога
от целия форум какво прочетох за кръстова гора разбрах че трябва да се присъства на литургия да се преспи 3 нощи разбрах че в петък и в неделя е имало литургия
Аз мисля да отида някой петък преди обяд да съм там и в понеделник сутринта да си тръгна тъкмо ще преспя 3 нощувки и ще имам радоста и късмета да присъствам на няколко литургии обаче не знам има ли възможност да оставя колата на паркинг или хубави парко места като се върнеш да са разбили колата или да я видиш на биреви шишета да не пречи на някой и да създавам задръстване или ще трябва в с. Борово да я оставя и мисля да си взема по малко багаж хубава планинска екипировка долнище и горнище и една раничка със малко храна от сорта на 10-15 консерви да нямам нищо излишно с мене ще помогне ли някой с малко инфо благодаря предварително

# 279
  • Другата България
Не знам защо реши, че някой ще ти разбие колата, има голям паркинг, осветен и досега поне аз не съм чула за подобни инциденти.Разбира се ако си решил да си направиш прехода от около 3 км мисля че беше вече е друго нещо Peace
Аз разбира се пиша това с уговорката, че не съм била в петък или събота, а през седмицата.

# 280
по това време на годината няма много хора така че навсякъде ще има места за спане,дали в манастира или в с.Борово,..само че доколкото знам среднощната служба започва да се служи след Великден,т.е. от Коледа до Великден не я отслужваха,...не знам дали има промяна..и няма страшно относно кражби там е друг СВЯТ... Simple Smile

# 281
  • Другата България
..и няма страшно относно кражби там е друг СВЯТ... Simple Smile

Това исках да кажа и аз Peace

# 282
Благодаря ви много за полезното инфо 

# 283
  • Другата България
 Hug

# 284
по това време на годината няма много хора така че навсякъде ще има места за спане,дали в манастира или в с.Борово,..само че доколкото знам среднощната служба започва да се служи след Великден,т.е. от Коледа до Великден не я отслужваха,...не знам дали има промяна..и няма страшно относно кражби там е друг СВЯТ... Simple Smile
Какво имаше предвид с това от Коледа до Великден този период няма или има след Великден започва ли литургията ??? Аз имам план някъде  от началото на Август до края на Септември някъде в този период от време да отида и какво имахте предвид относно паркингите смисъл на Кръстова гора  има ли паркинги или не и растоянието от с.Борово до Кръстова гора какво е смисъл килотри 
..и няма страшно относно кражби там е друг СВЯТ... Simple Smile
Това исках да кажа и аз Peace
Благодаря за отговора
Merri_An Това е за теб  Hug

на всички ви пожелавам весе ли празници и много яко чукане - - - > easter

Общи условия

Активация на акаунт