Кръстова гора

• 155 266
  • 349
  •   1
Отговори
# 300
охххх четох,но може и да съм спала newsm78!моля,някой да ми каже правил ли е кръщене там(в кръстова гора) и ако може да даде повече информация:цени,какво трябва да се носи,какво се изисква......

# 301
Добро утро!

Снощи си прибрахме от Кръстова гора!

Благодаря на Бог,че ми даде възможност и вярвам,че молитвата ми е била чута!

Благодаря и на момичетата които ми дадоха предварителна информация! Да сте живи и здрави!

Благодаря на всички служители,духовници и редови за изключителното им внимание и съдействие!

# 302
  • София
Ще се върнеш там пак, нали!

# 303
Ще се върнеш там пак, нали!

Разбира се!

И понеже силно вярвам,че молитвата ми е чута ще се върна да Благодаря!

# 304
охххх четох,но може и да съм спала newsm78!моля,някой да ми каже правил ли е кръщене там(в кръстова гора) и ако може да даде повече информация:цени,какво трябва да се носи,какво се изисква......

И аз се интересувам от същото.
Тъй като не съм ходила до сега имам и един допълнителен въпрос в местността има ли река и ако има, дали имате информация извършват ли се водни кръщения?

# 305
Да допълня и аз с малко инфо от Кръстова гора. В петък тръгнахме от София и за около 3 часа и половина бяхме на Юговското ханче. Естествено обядвахме там, препоръчвам го на всеки! Задължително опитайте пърленките, пилешката супа, родопската мелба и други специалитети на заведението. Малко по-скъпичко е от обикновено, но си заслужава. След това се закатерихме нагоре към Кръстов връх - наистина може да се приеме, че това е пътя към Голгота или пътя на изпитанието. Много завои, урви и пропасти, тесен път. Добре че сме с малка кола, така че нямаше проблеми с разминаването с отсрещен автомобил или автобус. Определено всички карат там много внимателно и са толерантни, дават предимство когато трябва.
Места в хотела на манастира нямаше, или бяха останали 2-3. Ние решихме да си спим в колата.
За красотата няма да говоря, това трябва да се види ид а се усети. А колко сезона се смениха там за 24 часа... За минути долетяха облаци, заваля проливен дъжд и след малко отново слънце.
Вечерна литургия имаше, започна от 23 часа и свърши около 1,30.
На мен ми хареса че човек може спокойно да се разходи, да се помоли на кръста горе, да отиде до двете аязма, без да се бута или да чака навалица народ. Имаше около 50-тина човека, най-много. Изглежда че вече не оставят дрехи на самия кръст (което според мен е правилно, защото не може всеки да иде там и да си остави някаква дрешка, ще заприлиа околността на бит-пазар).

# 306
  • София
Дрехите се оставят за малко, колкото да се докоснат до кръста и да поемат от силата му и си се прибират. След това е добре да облекат на голо и да се преспи с тях (така съм чувала- така и направих). Обикновено дрехите са на неприсъстващи там хора (защото другите черпят сила директно от кръста).
Имала си късмет- 50 човека!

# 307
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000043825743

Ето снимки от Кръстова гора правени са на 29.06.2013..

# 308
има река да,но не мисля че правят такива кръщенета, инак цената е около 50лв.и се носят стандартните неща , може да проверите във всеки храм какво се изисква

И аз се интересувам от същото.
Тъй като не съм ходила до сега имам и един допълнителен въпрос в местността има ли река и ако има, дали имате информация извършват ли се водни кръщения?

# 309
  • София
Има река (в едно дере) и там водата е "вълшебна" за очите. За да се налее се чака една голяяяма опашка. Трябва да се пази тишина, защото като "занадига" някой глас водата спира да тече- това като инфо.

Интересно е това "водно" кръщение!

# 310
Здравейте! На 15 август планираме да отидем към кръстова гора! Преди години сме ходили на това прекрасно място за първи път. Oтидохме в село Борово и спахме във вила Принцеса, но тя още даже не беше достроена. Хареса ни, но решихме следващата година да спим в колата на самия връх.  newsm41 Речено-сторено. Наистина беше вълшебно за разлика от предната година. Литургията беше... и аз не знам как да я опиша. Зареждаща... bishop На сутринта отидохме до Аязмото и напълнихме вода.  Имам един въпрос. Понеже тази година не можем отново да спим на върха, можете ли да ми кажете някои вариант да не сме под открит небе. Благодаря Ви предварително! Hug

# 311
  • София
15 август би трябвало да е топличко. Вариант е спален чувал и в някой от параклисите. Или ако е достатъчно топло на пейките под навесите. Или в хотелската част, но там май е мисия невъзможна

# 312
15 август би трябвало да е топличко. Вариант е спален чувал и в някой от параклисите. Или ако е достатъчно топло на пейките под навесите. Или в хотелската част, но там май е мисия невъзможна

Благодаря за бързия отговор Hug, а да попитам там нещо специално носи ли се?

# 313
  • София
Аз носех кръстче и дрехи на децата, които постояха на кръста. И шишенца за светената вода и за водата от извора (лечебната).

# 314
Аз носех кръстче и дрехи на децата, които постояха на кръста. И шишенца за светената вода и за водата от извора (лечебната).
Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт