Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Разделното Хранене (РХ)?
Какви са основните принципи на разделеното хранене?
Какви са препоръчителните интервали между храненията при Разделното Хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Разделното Хранене (РХ)?
Разделното хранене (RH) е подход към храненето, който включва консумиране на храни в определени комбинации, като се отделя белтъчини (месо, млечни продукти, яйца) от въглехидрати (зърнени храни, ядки , скорбялни зеленчуци). Тази диета се основава на идеята, че различните видове храни изискват различни условия за храносмилане в стомашно-чревния тракт.
-
Какви са основните принципи на разделеното хранене?
Основните принципи на разделното хранене включват консумирането на различни видове храни поотделно, като се избягва комбинирането на въглехидрати с протеини и мазнини. Освен това, принципите на разделното хранене подчертават значението на консумацията на пресни плодове и зеленчуци и избягването на консумацията на храни с излишни добавки и консерванти.
-
Какви са препоръчителните интервали между храненията при Разделното Хранене?
Препоръчителните интервали след хранене при Разделното Хранене варират в зависимост от вида на консумираната храна. Например, след плодове се изчаква 30 минути, след зеленчуци - от 30 минути до 1 час, след хляб и тестени изделия - 2-3 часа, след месо - 4-6 часа, след млечни продукти - 1 час , а за мазна храна се препоръчва да изчакате поне 5 часа.
-
Кои храни се препоръчват при разделно хранене?
-
Какво е хомеопатията и какви са нейните приложения?
,
Как си?Бяхте ли в БГ?
не знам какво става с мен. За тренировките - да тренирам 3 пъти седмично по около час и половина-два, като изключа миналата седмица. Тогава нещо нямах настроение и за това. То и днес нямах, но се насилих. В темата за тренировките вече не пиша, защото протичат по един и същ начин - 3 различни тренировки през ден. Какво да отегчавам хората с описание на упражненията

Според нея трябва да се махне сливицата като стане поне на 3 год. и е желателно да не ходи на ясла ,заради честите боледувания.Както бях ви писала трябваше септември да го пускам ,но вече се отказах.Той в къщи като стои се разболява ,а представям си като отиде на ясла какъв ад ще ...
Дани, като чета поста ти сякаш виждам мен, когато дъщерята беше малка. С вечните боледувания, с постоянното пиене на антибиотици, а инъче все болна и сякаш се въртим в омагьосан кръг. Бяхме стигнали до положението през 20 дена да семеняме антибиотика и само 1 месец в годината/м.август/ да е добре. Махнахме на 3 годишна възраст трета сливица-уж това щяло да реши проблема с боледуванията. Да ама не-цялото обещано чудо беше само 1 месец и всичко пак по стария начин/даже след 1 година пак си израстна сливицата-това го установи същия лекар който я беше оперирал/. Тогава вече казах край-ще търся други методи и така попаднах на хомеопатията/ може би ще кажеш тази вече прекалява с тази хомеопатия/, която ми реши проблемите и от тогава се радвам на едно здраво дете.Вярно, че отначало бях доста недоверчива, но бързите положителни резултати си казаха думата. След две години като се запознахме и с водораслите на АкваСорс, вече даже почти не стигаме до хомеопатията. Та в крайна сметка /макар и с такова дълго предисловие/ искам да ти кажа-опитай с хомеопатия и няма да сбъркаш-ще забравите антибиотиците, в това бъди сигурна, но се насочи към класически хомеопат. Ако нещо повече те интересува пиши ми на лични, с удоволствие ще ти отговоря.
Добре няма проблем. Щом те интересува.
Аз съм на разделно хранене от 9 години,чувстам се (а надявам се,и изглеждам
прекрасно.За мен РХне е диета,а начин на живот