Отговори
# 75
Вчера - напълно разделна. newsm68 Да се надяваме ,че и днес така.
Дими - посещавай ни по-често , как върви при теб разделното хранене?
Саманта - и аз имах проблеми със стомаха , но сега всичко е ок.Мисля , че и Алекс има подобен проблем.Но като се върне тя самата ще ти пише.
Lennyh - мисля че не е много добра комбинация кис.мляко с овесени ядки.Кисело мляко става с плодове и безскорбялни зеленчуци.Може да пробваш овесени ядки с вода.Естествено , че ще помагаме с каквото можем.Успех със задържането на кг и с пречупването на старите вредни хранителни навици !Наистина това е много важно.
Ками - вчера в столовата имаше патладжани с доматен сос.Не знам дали я има тази рецепта в готварската книга.Приготвя се по същия начин като чушки в доматен сос.Беше мнооогооо вкусна.Ако не сте я пробвали,пробвайте.
Мади - радвам се , че вече сте по-добре! Hug от нас със Софи за Ванеса.
Непукистка - чети,чети пък като прочетеш може и да пишеш  Heart Eyes

# 76
Привет и от мен!

Реших да се разпиша днес. Аз толкова се срамувам от моето хранене напоследък, че не искам да развалям добрата хранителна дисциплина и баланс тук. Ама взе пък да ме гризе съвестта, че ви пренебрагвам  Hug Добре дошли на всички нови момичета! Не добивайте представа за нас от последната тема, която изостава, поради отсъствието на характерното присъствие на някои скъпи нам съфорумки  bowuu. Скоро лятото свършва и всички ще сме на линия отново  lalalala . Така настроението не е същото. Алекс е на почивка с Мина. Калида и тя отсъства отдавна  Sad. Софи също Sad. Ками, и теб дълго те нямаше  Crossing Arms. Радвам се, че се върна и си щастлива в компанията на мама. А саворина, ммм напоследък ми е любима риба. Шарли, теб само те хваля напоследък. Какво да добавя повече! Юзерче, мен напоследък непрекъснато ме е срам-само че аз се лутам и в двете посоки-ту гладувам няколко дни, сваля 3 кг, после 1 ден хапвам и пак ги кача и така резултатът обаче е един и същ всеки понеделник  badscale. Но обещавам от 1 септември започвам сериозен разделен, но наистина хранителен режим  Peace
Приятен ден!  bouquet

# 77
Дими - посещавай ни по-често , как върви при теб разделното хранене?
Старая се да влизам по често...правя го при всяка една възможност,
а относно РХ...гледам да не съгрешавам Wink

# 78
  • Варна
Здравейте, как сте днес? Lennyh не е добра комбинацията на мляко с овесени ядки, особено пък за закуска. Сутрин идеята е да се даде възможност на организма да се раздели с натрупаното и преработеното през предния ден. Това значи да не го товарим с различни от плодовете, които са много лесно усвояеми храни. Както е писала Юзер млякото можеш да комбинираш с безскорбялни зеленчуци и евентуално с несладки плодове, което е приемлива, но не и много добра комбинация. Саманта аз с трици си поръсвам салатата, но ми стана интересно като написа, че ги пиеш, точно как го правиш. Представих си някакъв чай от трици или нещо подобно. Иначе да много са полезни, овесените трици пък даже са и вкусни, лично аз ги предпочитам пред пшеничените. Мади чудесно е, че вече сте здрави, сега ще имаш време и желание отново да готвиш спаред РХ и нещата ще се нормализират. Непукистка като ни прочетеш, може да решиш и да се включиш. Добре си дошла   bouquet Ками с тоя саворин ме вкара в размисъл, нещо рибно ли ще да е това? Юзерче, Реге  не ме хвалете вече, вчера изядох 1 сладолед, а днес чаша кола и 1 вафла. До тук със стриктното РХ. Направо трудно се понасям днес, обаче едни проблеми в къщи, малко депресия и ето го резултата - нападнах сладкото. Не, че нещата се оправиха така де.  Embarassed Сега кой знае колко време ще мине докато вляза в онези стриктни рамки, които си бях създала напоследък. Очаквам строго да ме порицаете момичета.
Хайде, хубав следобед и прекрасна вечер ви желая   bouquet

# 79
Много благодаря за разясненията момичета. Аз и досега докато свалях гледах до обяд да карам само на плодове, явно закуската вече я изясних.
Следващия въпрос сигурно ще ви се стори забавен на напредналите в РХ, но за мен си е важен - кои точно зеленчуци са безскорбялни. Предполагам че картофите са скорбяла, но кои са другите.
Пак ви благодаря за търпението и обясненията, но ми трябва време да вляза в час.  Embarassed Embarassed Embarassed

# 80
  • София
Скоро намерих едни много вкусни бисквитки на Нестле със пшеничен зародиш и фирби.Давам ги на детето,но и аз хапвам и много ги харесвам Laughing

здРАВЕЙТЕ
Това е супер ценно инфо, моят батко е на 8 г и за нищо на света не мога да пробудам лъжица със зародиш Как се казват тия бисквити?

Миаблагодаря, изоставам с четенето и още не съм почнала диетата, днес бяхме на детска консултазия с малката и това ми изяде времето...

# 81
Здравейте ,надявам се да ме приемете в темичката ви.
От 2мес.и половина се опитвам да се храня разделно.Като избягвам всякакви храни съдържащи въглехидрати.Бях 62.800кг., когато започнах,а сега съм 55.400.Чувсвам се страхотно и много съм се зарибила.
 Е понякога има моменти когато съгрешавам,осебедно когато излизем на ресторант,но се опитвам на другия ден да компенсирам като се самонаказвам с глад.
 Тази вечер правих пици на децата и не издържах на изкушението.И сега ми е толкова криво.Идеми да отида в тоалетната и да си бръкна в гърлото.Но от утре всичка с начале.
 Успех на всичики ви.

# 82
Идеми да отида в тоалетната и да си бръкна в гърлото.Но от утре всичка с начале.
Aaaa, не това в никакъв случай, моля те  Naughty Едва ли съм най-добрата да давам хранителни съвети, но това поне недей. И на мен ми е криво като хапна нещо в повече и ми е тежко и ожаднявам и пия вода и от това ми става още по-тежко. И на другата сутрин се чувствам зле и подута от задържане на течности, но все пак по-добрия вариант е да изкараш утре на плодове, отколкото насила да изкараш храната, която си поела. Оттам връщане няма, почнеш ли, става рефлекс на тялото.
Леникс, права си картофите са скорбялни, те се доближават до хляба. Другите, които трудно се комбинират са грах, царевица и варивата-бобовите. Тях най-добре да ги консумираш самостоятелно или в комбинация с безскорбялни зеленчуци-т.е стандартните за салата-зеле, моркови, домати, краставици, марули, ряпа, броколи. Слагам, обаче една отметка за доматите-според някои се отнасят към плодовете и от тази гледна точка не се комбинират с хляба и картофите. Но имам чувство, че това е сякаш въпрос на избор. Докато не знаех това си хапвах хляб с домат, после реших, че не е позволено и хлябът и картофите не ги комбинирам с домати. Но мисля, че не е толкова фатално, ако основните принципи са спазени. Аз преди обожавах царевица и я прибавях към всякакви салати, сега обаче знам, че заради царевицата трябва да се лиша от нещо друго, което бих прибавила към салатата-риба, месо, хляб или сирене. Така че постепенно съвсем я отказах. Любимата ми комбинация за картофи е например задушени в микровълновата с поправки и в допълнение към тях салата от зеле и моркови. Прекрасно се допълват. Току що се прибирам от ресторант. Там пък ядох прекрасна салата-домати, краставици, моркови, червено цвекло и авокадо. Препоръчвам я  Peace. Приятелката ми пък яде салата "Активия": домати, стъргани краставици, моркови и соеви кълнове. Разкош!!!

# 83
  • София
Шарли,саворина е океански лефер.Страшно много наподобява хека и се готви по същия начин,т.е.паниран основно.Аз вчера го готвих печен със зеленчуци и стана доста сух.Но не пържа в къщи и не го панирах,а пък и не е разделно Mr. Green

Велева,бисквитките са много хубави.Първите са на тази страница-Nestlé Житен Дар с фибри и пшеничен зародиш .Струват 80-90 стотинки пакетчето Laughing

Вяра,добре дошла при нас Hug

Регенце,щом обичаш картофи със зеле и моркови,имам една страхотна салата със сварени картофи,ситно нарязано зеле и настъргани моркови,всичко смесено със заквасена сметана.Страхотна е.Мъжа ми се влюби в нея,когато я опита за първи път.Някъде из Готварските рецепти е Wink

Лени,Реге ти е отговорила за безскорбялните зеленчуци.Ето ти от моите файлчета Wink:
краставици, марули, салати, чушки, спанак, зеле, карфиол, броколи,брюкселско зеле, тиквички, тиква, моркови, зелен фасул, зелен грах,лук,чесън, магданоз, копър, целина,джоджен/и всякакви зелени подправки/, патладжани, бамя, ряпа, репички и др.

Гъбите са неутрална храна и могат да се комбинират почти със всичко/без захар и сладки плодове/.
Аз доматите не комбинирам с хляб и тестени,но с картофи се случва от време на време Mr. Green.Май наистина всеки си избира къде да ги сложи Laughing

# 84
Здравейте разделни приятелчета,
надявам се не сте ме забравили. Пак съм тук при вас. Ще се опитам да изчета темите които съм пропуснала и да се "запозная" с тези които са се включили във времето когато ме е нямало.
Поздрави на всички  Hug

# 85
Добро утро момичета

Герганка, добре дошла отново, как минаха разходките ви

Ками, бисквитките са супер, с тях замених любимите вафли на Неса

Саманта, и аз съм с един кошмарен гастрит, но откакто съм на рх, не ми е създавал проблеми

Вяра, добре дошла при нас  bouquet За 2,5 мес имаш страхотно постижение с кг

Юзърче,  Hug

При мен нещата се нормализират, върнахме се към рх. Днес ще спретна едни чушки с доматен сос, че в тия жеги трябва да е нещо по-лекичко, а за вечеря ще мисля после. Нали съм си в къщи, време колкото искаш...

Целувки на всички ви и приятен ден

# 86
Мади, много се радвам, че ти е помогнало.. надявам се и на мен.... Tired

sharli - просто си слагам малко вода в една чаша и след това лъжичка трици и така... нито ги кисна, нито варя...просто за да се преглътнат по-лесно  Sick

# 87
Момичета, Благодаря   bouquet  bouquet  bouquet за разясненията, защото някак си се чувствах като индианка, чета нещо но не го разбирам.
От няколко дни започнах дори и в заведение да пробвам разделно да се храня и мисля че не е проблем. Единия ден беше салата зеле с картофки, вчера салата зеле с пилешко - ако тези комбинации са добри / според мен са/,мисля че не е никакъв проблем да го спазвам и за в бъдеще в най-различни вариации.

Vqqra - каквото друго ти дойде на ум прави само не това!!! ИМАХ приятелка, която така и не можа да спре!!!!
Изключително е сериозно!

Samantha Jones - дано ти помогне самото минаване на РХ, но честно казано аз преди години страдах от жесток гастрит и се оправих с едни хапове. От 7-8 години не съм имала никакъв проблем, а хапчетата ги пих само 45 дни.

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 10:17 от Lennyh

# 88
... аз преди години страдах от жесток гастрит и се оправих с едни хапове. От 7-8 години не съм имала никакъв проблем, а хапчетата ги пих само 45 дни.

Lennyh, би ли споделила какви са тези вълшебни хапове  bouquet

# 89
Ками, благодаря за идеята. Сигурна съм, че е много вкусна тази рецепта, защото картофите със сметана...голяма вкусотия. А за саворина, защо само паниран? Аз панирано и пържено не ям, но понеже съм от най-мъзеливите готвачки, а особено риба никога не приготвям в къщи, купувам я готова от едно специализирано магазинче за риба, близо до нас. Та там за пръв път чух за саворин и си купих печен на скара-беше страхотен, вкусът му сякаш наподобява наистина на бяла риба, но не е толкова сух и същевремнно на скумрия, но без да е толкова мазен. Ототгава заедно с пъстървата на скара са ми любимите риби.

Общи условия

Активация на акаунт