"Лято е и слънце грее, ДЕКЕМВРИйчето пее и се смее-II"

• 12 980
  • 282
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро и от нас   bouquet

Само да ви кажа каква съм шматка-оставила съм шишето с водата в креватчето през нощта и сега се събуждам и гледам малкия се кефи нещо,играе си с ШИШЕТО,което е вече празно Sick А в креватчето всичко е моооооокро,сега ще изнасям матрака да се суши на слънцето Whistling

# 271
Честит Рожден Ден на Elichka'! Желая ти много щастливи мигове и сбъднати мечти!     bouquet

moonlady, внимателно следи за зъби. Почти съм сигурна, че от тях е паднал имунитета на Норето и от там са проблемите. Като изключим повръщането при нас беше абсолютно същото положението - 3 дена и 3 нощи висока температура (39 през нощта, 37.5 през деня), придружена с изпотяване, кривене и мрънкане. Първия ден нямаше НИКАКВИ следи от зъби, та и ние се чудехме каква е причината. За кърменето и аз същите неща си мислех, но.... без него, сигурно още по-зле щеше да е положението. Честита ви кола! Леко и безаварийно ползване! Тези лекарства за майка ти дали ги няма в някоя аптека останали или са ги изтеглили напълно?

Поли, тези документи бях дала, от работата ми ги дадоха:

1) Молба - Декларация (Приложение 3 към чл. 5) за изплащане на пари … ование чл. 53 КСО;
2) Декларация (Приложение 7 към чл. '8') за банковата сме …  и помощи от ДОО.

ОБАЧЕ, както е казала macko и пише във счетоводния подфорум "Молба свободен текст и декларация, че детето не е дадено за осиновяване, не посещава ясла, не сте прехвърлила отпускът за ползване от трето лице и не ползвате детегледачка по програмата " В подкрепа на майчинството ". Трябва да преставите и копие от акта за раждане на детето."
Т.е. мисля си, че първата декларация върши работа за молба свободен текст, само че адресирана до работодателя, а не до НОИ.

Пижулинке, обувки не съм купувала още, освен едни пантофки. Надявам се другите да споделят и онагледят какво са напазарували.

Бързо оздравяване на всички дечица!  Hug

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 09:41 от tini-mini

# 272
  • София
Ето нещо за обувките:
"Желателно е детето да е с вас, за да може лично да премери обувките. Номерът на обувката се изчислява като умножите дължината на ходилото в сантиметри по 1.5 (Например: 16 см x 1.5 = 24 номер). Но обърнете внимание, че различните производители имат различна номерация!
 Ако изпробвате обувките в седнало положение няма да подберете правилния номер, тъй като ходилото е в покой; когато вървите, стъпалото се натоварва и се премества напред. Затова обувката трябва да е малко по-голяма на дължина - около 6-7 мм, което е равностойно на разликата между два последователни номера."

Аз не съм купила още,че бяха ошушкани номерата в магазина,но продавачката каза на стъпило краче поне един пръст отпред да е свободно като натиснеш.
За разстройството аз го познах по това,че ми замириса на кисело(даже се скарах на мъжа ми, че беба е повръщала,а той не е усетил Embarassed)
Гери Бери имах си и аз отрицателен тест с 1 седмица закъснение при бремеността, но е мн индивидуално при всеки(доки ще ти каже най-добре) Wink
Хайде болните дечица да оздравяват и напред към нови подвизи Hug
Честито на рожденичката  bouquet

# 273
# 274
  • Варна
Здравейте и от мен!

Нямаше ме две седмици и вие сте се накъсали от писане БРАВО!
А сега да ви питам как мерите температурата на бебоците? Моя не стои за секунда мирен. Вижда ми се топличък, а не мога да му я измеря в дупето въобще не става....рита с крака и не стои мирен аз и памперса едвам му сменям...гоним се из стаята с него и той ми се хили. Ако има някакъв по-лесен начин моля да споделите, че като Ви чета почнах да се притеснявам да не би да е болно детето а аз да не мога да разбера. newsm78

# 275
  • Варна
Предложение за нова тема.

Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да пълзи

# 276
Мамо Диди, здравей отново! Не забравяй обаче, че има доста декемврийчета, които вече доста успешно пълзят! Wink
Искам да питам мамите на МОМИЧЕНЦА - някой сложи ли вече обички на бебката си? Венета вече има два чифта златни - за кръщенето и едни донесени от мама от Ерусалим. Та се чудех дали след морето да не свършим тая работа  newsm78.
ЧРД на Еличка!
Вчера взехме на Венета чаша на Нук с накрайник. Още не сме я пробвали, но днес е денят! Laughing

# 277
mamma didi аз му я меря като слагам термометъра под мишничката му и го нося на ръце през това време,притискай ръчичката колкото мога,за да не я мръдне и да не се размести или да падне термометъра,пък и той е електронен тъй че не отнема много време.При нас това е единствения вариант,но действа Peace
moonlady не се притеснявай толкова,ще се оправи детенце.Те бебенцата са толкова жилави...Трябва да си силна сега,първия ден когато малкия беше болен бях толкова неадекватна/буквално/,нямах сили за нищо,само си поплаквах и добре че свеки и мъжа ми бяха тука иначе незнам как щях да се грижа за детенце.Бъзикаха ме,че съм по-зле и от него,но е факт,че майката си е майка и всичко изживява-това го разбрах с такъв нагледен урок,че...
Дано да са ни здрави дечицата само това ви пожелвам,другото са бели кахъри.

Русенки,чакам за снимки!!!Жалко,че не можахме да дойдем,но другия път ще сме на линия.

# 278
Алекс нещо не може да схване как се пие от това шише с накрайника.Много му е трудно и се изнервя.Всеки ден го слагам и след няма и 2мин го сменям пак с бибероната.

Днес успяхме да се изакаме на гърнето.Дадох му една играчка,посидя малко и я свърши таз работа Laughing

# 279
Благодаря ви за подкрепата момичета.  Hug  Сутринта към 4 пак вдигна висока Т, ама я свалихме с Нурофен, май само това помогна. Сега е 37,1 и бяга наоколо с паяка. Дано да е зад гърба ни всичко!

Тини, сигурно няма да е зъб, че нашата педи я гледя преди 2 дни и каза, че не се очертава скоро да се озъбваме. Ама ще видим, де.....
Не знам дали има разстройство, ама акото мирише на развалени яйца от вчера, мнооооого токсично! Sick Ама не е като водичка, де....
Температурата от вчера я меря докато спи, така е най-лесно.

# 280
Аз днеска спамя.
Но да питам пак нещо - ето я нашата нова чаша - http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=43_79&products_id=1790 - някой има ли такава? Че нещо трудно май ще стане пиенето. Аз самата опитах и доста трябва да се засмуче, за да дойде течността.  Има някакво силиконово затворче, което е с прорез. Първоначално мислех, че се маха, но сигурно не - щото пък иначе отворът ще стане много голям  newsm78.  Моля споделете, ако някой има опит с такава чаша!
На баткото бях взимала с твърд накрайник и дупчици и беше елементарно.

# 281
Предложение за нова тема.

Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да пълзи

Предлагам декемврийчето да се учи да върви, че някои от тях отдавна пълзят  Peace

# 282
хаидеееееееее нова тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216902.msg4779654#msg4779654  заповядайте  Hug

Общи условия

Активация на акаунт