На балкан или моренце, ще отиде ЮНСКОТО детенце

• 14 180
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Ананасче, честит рожден ден! Пожелавам ти от сърце много здраве, сила и спокойствие, за да се наслаждаваш на хубавите моменти с близките си хора. А сигурна съм, тези моменти са много, но за съжаление и аз като теб ( макар, че не иска и сравнение, тъй-като не съм сама и мога да разчитам на баби) на моменти от умора пропускам, колко е ценен момента когато са малки децата, говоря за възрастта до 2-3 години, когато са толкова невинни и мили и по детски чисти. Много казват, че това време е незаменимо и безвъзвратно и най-вече толкова кратко. След това децата продължават да са нашите деца, но изчезва тази невинност и те все по-рано порастват.
Весел празник от мен и весело настроение!  bouquet

Любе, да ти е жив и здрав именника! Нека хубавото му име му носи много, много късмет и го закриля!  Heart Eyes
Корнишонке, здраве и късмет и на твоя СамиHeart Eyes

Таталина, хубав въпрос задаваш, че аз все пропускам. От няколко дни ми прави впечатление, че Стефан целува и то точно когато изпитва хубаво чувство към някой. Дойде една приятелка у нас, той така прегърна дъщеря й, че чак щеше да я счупи  Grinning Една приятелка, му подари  подаръци след това го гушна, сложи го в скута си и му даде телефона си. До този момент той, не бе виждал такъм модел Mr. Green Голям ценител е на мобилните апарати ( за това ми корозира от лигите му, вече един такъв). Та толкова приятно му стана, че се обърна и я целуна. Целувката при него е леко поднасяне на устни кум бузата й:) До тука с хубавите чувства. Проявява собственическо чувство. Не дай си Боже да му откажеш нещо, като даване на играчка или предмет който е набелязал, почервенява като рак и се надува до спукване. Някой път имам чувството, че очите му ще изскочат от орбитата си. Май това е неизбежен момент, на този етап се проявяват като големи егоисти, но ще отмине и като започнат да поразбират, ще делят вещите си, ако ги насърчаваме.
Неприятно ми е, когато ме хапе, скубе и всичко това от радост или не знам от какво още. Трудно ми е да се въздържам на моменти и честно казвам, че го шляпвам леко през ръцете. През деня е много спокоен, разбран, но като си дойдат вечер всички от работа направо полудява. Май това е нормално, като види публика да се изявява.

Ананасче, Елена знае много думички. Браво! Стефан назовава само членовете на фамилията, някои четириноги, животни. Но разбира доста и говори с ръце и показва с жестове. Трудно му е с думички още. Знае имената на играчките и ни ги носи под ред:)

Анитка, пожелавам да разчиташ на малкото си майсторче, в случай, че не можеш да разчиташ на съпруга, при отстраняване на проблеми в къщата Grinning

# 61
Честит рожден ден Ананасче!Желая ти здраве,щастие,любов и сили за предстоящите пакости на дечицата ти!Да бъдеш вечно обичана жена и майка!
Браво на Ели много думички знае  PeaceНас вчера доки ни пита на консулт. за думичики ,а ние само мама,тата,дяди и не което според док през смях било най-важното  Tired Laughing
Вчера ходихме и на басейн,но днес ще почиваме че е ужасна жега и неможем да се дотътрим дотам.Диди също изразяма радост,ядосаност като гледа със сбърчени вежди и нарежда нещо ама е тъкъв смешник  GrinningРадва се на Боби/племенника ми/ прегръща го ,целува го ,прави му о-оо за милване та даже и на снимка като го види.Започнаха да играят заедно ама все делят някоя играчка  ooooh! ами какво ли ще е като порастнат още малко те са все едно близнаци май ще пада бой  Rolling EyesМисля от октомври Диди вече да е ученик в яслата ама още ми е мило да го пусна  Sadпък как е свикнал с мене  ooooh! незнам как ще тръгвам сигурно ще има рев и от двамата.Кажете и вие какво ви е мнението за яслите.
Лек ден от мен !Ние отиваме но гости у едно наборче.

# 62
Честит рожден ден,Ананасче-дано да си много здрава,обичана и горда мама на прекрасни дечица...много да те слушат и да те глезят
Аз преди малко изпратих последната партида гости/сестра ми си тръгнаха сутринта.....сега и мама и тате,че и Ссмчо за два-три дни поканиха/...и се надявам да успея да преведа къщата в приемлив вид.....ама още ми е едно такова....чоглаво Tired.....че като знам,че пак догодина ще се видим Cry....
Надявам се,че вече ще вляза в ритъм и с форума....ама първо ще трябва да попрочета/но виждам,че сте се погрижили за мен-и не сте прекалявали с писането Mr. Green/

# 63
  bouquet ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на АНАСТАСЧЕТО и от мен!   bouquet С пожелание за много щастие и само усмивки !

Момичета, вече стягаме багажа, утре рано тръгваме към Тетевен... Събирам,събирам и само се моля да не съм забравила нещо, изчетох всичко,което Таталинка бе пратила, всички теми за пътуванията с деца, дано не се изложа  ooooh!! Багажникът е фул , а има още...
Вълнуваме се всички, дано Ники е спокоен и нямаме проблеми с промяната на обстановката и климата.
Ще  приготвя специално за вас снимки, и да знаете много ще ми липсвате!   Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 64
Привет, мамета и благодаря за милите думи и топлото посрещане...и вие ми липсвахте!
Честит РОжден ден на ананасчето и чеситити ви именици  Любе и Корни bouquet!
НЕ знам, но докато не свърши лятото...абе не ме свърта вкъщи.
Ставаме в 8 и до 9 часа сме закусили, тоалетната посетили и сме навън.Прибираме с в 12 и до 13 часа сме се наобядвали и сме се приспали...и двете  Laughing! ОБикновено тя ме събужда към 15 часа, правим малак закусак и айде пан навън, докато се върне татито, да я взете, че аз да мога да сготвя и след това сме все или по гости или в нас на гости и аз все не достигам до тоя компютър.
ЗА думичките...ами ние по късно ще проговорим, но мен това не ме тревожи. ТЯ все още се чуди ние с американците на един и същ език ли говорим или не Joy
ЗА спането...всчка вечер по нов тертип го кара. ТЯ не спи в детско легло, а на матрка голям колкото тези "Приста" , но съм го сложила направо на земята. ТОй е бая дебеличък, та и то него като паден се чува "туп", но поне не може да се нарани. ДЕтското легло е толкова хубаво, но тя не желае дори и за секунда да стои в него.Иска свобода. НОщем ако се събуди (обикновено към 5-6 сутрин), вече не плачи, а направо си идва в нашата спалня, покатерва се, ляга между нас и заспива за още час-два Simple Smile
ЩЕ ви посетя отново в понеделник, че сега ще стягам багажа за поредния къмпинг, че то малко остана, като започне септември и няма се хойка толкова много...
Целувки на всички ви Heart Eyes

# 65
Здравейте и от мен и Божидар!
Ние също с думичките сме  - мама/ само когато има зор/, тати, деде, баба и други бау, бау, коко все такива.
ТИЧАМЕ ВЕЧЕ, ПРАВИМ САМО БЕЛИ, БРЕЙ, МИРА НЯМА ТОВА ДЕТЕ! Това дете не спира, само като си отвори очите и вече тръгва с краката. Дори не иска да го държа в ръце, само да ходи. Продължава и борбата с лапането от земята. с ЦЕЛИ ШЕПИ ПЯСЪК ЯДЕ - УЖАС!
Не иска с никакви играчки да се заиграва - само движението му харесва. То бива енергия, бива...
до сега не съм видяла моето дете да стои на задника си.
Иначе е много весело дете - хитрее, танцува много, пее. Не подлежи на възпитание до този момент - ти му казваш НЕ, той се смее и нарочно прави това, което не бива. Аз се опитвам да му казвам НЕ само за боклуците и неща, от които може да се нарани уж с цел да не се размива съдържанието на тази дума. Никакъв ефект за момента.
Вие как сте с възпитанието? Опитвам се и да обяснявам защо не бива да прави нещо, но за сега ме гледа и се смее.
 ние бягаме цяло лято във велинград - там при майка ми да тича на воля в двора. Сега дойдохме в най-голямата жега в Пазарджик и едвам живеем, но на два пъти видяха змия в двора във Велинград и се прибрахме, а те я търсят...Все такива интересни неща около нас.
Поздрави на всички малки лудетини!

# 66
Ох, здравейте и от нас    bouquet
Първо (на патерици), честити ви именяци Самита мамо Корни и мамо Кабранска Любе   Hug   bouquet   bouquet   bouquet   Да са ви живи и здрави (пък за послушни думичка няма да обеля  Mr. Green)
Честито и на Ананасчето    bouquet  Абе че сме си суетни, суетни сме, ама не се притеснявай чааак толкоз за годинките, важното е на колко се чувстваш  Laughing

Не сме се появявали скоро, ама ей го на, нашто тати (да ни е жив и здрав де) тез месеци летните си е при нас в къщи, не работи, което си е направо джакпота, ударен право в десетката  Mr. Green (щото мнооого, ама мнооого ми помага и общо взето аз май се занимавам само с щерчица и със спинкане покрай нея  smile3524 ) , ама пък от него не мога се докопам до компа, че той нали с музика се занимава и като му остане свободно време от нас и от домакински задължения, гледам да не го притеснявам да си твори там... А вечер съм толкова скапана от разходки и от жега, че само мятах по някой и друг комбал по вас, да не ви забравям, на два - три пъти се опитвах да пиша, ама веднъж тока спря, другия път толкоз дълго го писах, че накрая не можах да го пратя, третия път вместо рефреш натиснах бутона за назад и всичко отиде по дяволите и така и не успях нищичко да постна... а, да, и веднъж Белослава ми рестартна компа само с едно движение на малките си пръстчета по клавиатурата, ама как го направи, така и не ми стана ясно  newsm78 , само гледах оцъклена и невярваща  #Crazy
Новата темичка доста отгоре я прочетох, че ме боли главата от тва пусто слънце, айде вече да се позахлажда, чееее  sweating 
Разглеждах снимки, лелееее, колко са ни пораснали малчуганите, ми те вече всичките са си направо гуспоици и гуспуда  Mr. Green  Да са ни живи и здрави, пу-пу  Hug

Гледам за столчета за хранене идеше реч - и нашта мома папа на такова от около 8-мия си месец, много ми е удобно, щото не шавурка, ама трябва с нещо да се занимава задължително - или музичка да слушкаме, или мама и тате да и пеят, или нещо в ръцете да си имаме, че иначе и е скучно и се върти наляво и надясно и понеже дамаската е на едни рисувани пчелички и тя само си ги сочи и вика "бебе, бебе"  Mr. Green Иначе и аз като Таталинка преди го ползвах да я оставям на него и да си свърша туй-онуй, че си седяхме мирно и кротко там, ама вече немааааа...
Иначе за зъбките - ние сме си с двата зъба все още, втория проби точно месец след първия, мога да кажа без особени проблеми пу-пу-пу-пу  (дано и занапред така да е newsm17), само зачервено дупе и при двата, но овладяваме проблема, мисля, че вече е отработено  Thinking  (Любе, мерсаж за инфото, щях да забравя   bouquet)
А за думичките - мноооого бърборим, ама мноооого  hahaha Все едно голям човек ми говори на някакъв ужасно чужд език, ама така ги върти, че чак не можем да ги имитираме с тати  hahaha  Joy Някои вече и се разбират де  Mr. Green - освен "мамоооо", "мамииии" и "татеее" (много е сладка, така, с интонация ни вика хаха), "бау-ба" е кученцето, "уауууу" или "маууу" е котето и тя много добре си комуникира с нашто си коте и го имитира страшно успешно  Mr. Green, освен това и си казваме "котеее", "па-пааа" и "пате" - като си види патетата - играчки, "пи-пии" е пилето, "твети" или "ете" са цветята, "татата" е топката, от време на време "уа" е водата, когато е жадна...
Сега за други думички не се сещам, ама ако знаете колко е музикална (на тати се е метнала  newsm44 ), пее с мен, освен това и си пее и някакви си нейни песнички, а като чуе музика и почва да си танцува задължително, баща и я е научил, много е смешна  smile3532  (ще взема да я снимам някой ден да ви я пусна да се посмеете  Mr. Green ) А как обича да скача не е истина #Crazy А види ли рикша (онези детските колелета със сенници отгоре, не знам точно как се казват), камионче, колело, изобщо нещо, което има дръжка и може да се хване за него и да го бута (не да се вози, а да го бута), е първа китка  Joy Когато за първи път се докопа до колелото на едно приятелче, го бутахме час и половина напред-назад и накрая трябваше да си тръгваме, та настана такъв рев, ама рев да видите  #Crazy Изобщо има толкова много енергия, та чак в излишък, така че, mama_iana , не се притеснявай, не сте сами  Laughing
Айде, аз не мога повече, тя се събуди, покатерила се е върху мен и само гледа да докопа клавиатурата, да попише и тя малко  smile3534

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 18:41 от _albeni_

# 67
Пак съм аз, ама я оставих малко по мебелите да си походи, та да си довърша...  newsm47

Та ние все още не сме се престрашили да се пуснем от на мама или тате ръчичката, ама като я държим за дясната ръчичка, е много смела, та чак тича, само че вече ходим на разходки да ме разхожда тя, не аз нея  newsm09  Ама сме се въоръжили с търпение и чакаме ...

Да допълним и репертоара от думички : "бебе" казваме на всякакви рисунки с главичка и очички, на една кукла и на всички дечица, които виждаме в далечината  hahaha , а "како" е всяко по-голямо детенце, независимо дали е момченце или момиченце...

Ето ви и снимки да не ни забравите: http://www.flickr.com/photos/56234132@N00/

Обещавам скоро да кача и по-нови, че вече много ми се кара малката, трябва да папаме...
Приятни разходки от нас и цунки на всички  newsm51

# 68
Здравейте мами!
Влизам набързо да честитя на Ананасчето , Рождения ден на патерици,и да и пожелая да е много здрава и много щастлива с малките си слънчица,а тати много да и помага  bouquet
Аз вече пуша Sick от приготвяне на багаж,че утре заминаваме на планина,е не е истина за какъв багаж става въпрос #Crazy,мъжа ми като видя и каза че трябвало да тръгнем със самосвал ,че да поберем всичко Joy,но това е положението Crossing Arms
Много ме е яд ,че неможах да се видя с Ади 5 и Корнелия,но точно по време на срещата бях на зъболекар,нали наскоро имах среднощен екшън от зъб,та се надявам да ме извинят и ги прегръщам Hug,а Анитка ще разкаже за срещичката Peace
Като слушам как се държат вашите деца по площадките и как контактуват с другите деца,все едно чета и за нас,защото и ние не се делим от отбора на защитаващите територията и играчките си,но все пак е доста мила и поне засега прави всичко много по детски без агресия,а и да не забравяме че на тази възраст се развива много силно собственическото им чувство и аз мисля ,че не е редно да го прекършаваме Peace А за говоренето ,сме като Елена на Ананасчето,не спира и то повечето са разбираяеми/по детски естесвено/ и като я срвнявам с батко и ,той на нейната възраст беше мноооого зле в това отношение,затова пък сега не му спира устата Grinning
Целувки на всички ,ще ми липсвате и се надявам да ви заваря в добро настроение и най-вече ЗДРАВИ  bouquet Hug

# 69
  • Варна
Eeeeeee, Албени, най-накрая да се появиш и ти   bouquet Радвам се че сте добре и си почивате. За сега разгледах само 1 стр. от снимките, но и изглеждате добре  Peace И да ти кажа честно май твоята дъщеричка прилича повече на татко си.

Мама Яна, добре завърнали се и на вас   bouquet

По белите- днес моето "кротко дете" ми измъкна един клавиш от лаптопа. Как успя не знам, аз след това се опитах да извадя още един за да видя как точно се захващат и не успях.

Възпитанието- за сега само думичката не и ако прекали плясвам по ръчичката. Така се отучи да бърка в една саксия, но хладилника и фризера още са в процес на "отказване"

За думичките- Криско знае само мама, тати, баба, дяди, ам (с това трябваше да започна май newsm78), дай, айде и не. Кучета и котета колкото да повтарям не запомня.

За срещата с Корни и Дани (Ади_5)- нямам снимки, ще чакам Корнишончето да пусне от нейния апарат. Иначе аз се видях на бързо с тях, че бяхме на консултация. Както се казва кратка, но приятна среща.

Ставам, че Крис мрънка нетърпимо....

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 22:30 от Анитa

# 70
  • Варна
Ох, каква съм патица...

Честит имен ден на Самитата, да са здрави и усмихнати!

Честит рожден ден на Ананасчето, да е весела и щастлива и да се радва на послушни деца!

Коте, приятна почивка. За снимките си знаеш  Wink

# 71
Хехе, Анитка    bouquet
Аз разгледах всичките ви снимки от вилата и да ти кажа честно, мааалко ви завиждам за "дадеността"  Mr. Green Наслаждавайте и се безкрайно и както си му е редът там, много е готина, браво на майка ти за градината и за прекрасните "саксии", дето, спомням си, си плете всяко лято   bouquet
А ако под "татко си" имаш предвид тази снимка   http://farm2.static.flickr.com/1023/850389845_f77c0d007b.jpg?v=0 (само подозирам де, ама не се сърди, ако греша, моля те  Hug ) , това е брат ми, а ето това е баща и   http://farm2.static.flickr.com/1319/851183768_696dcd07bb.jpg?v=0

# 72
А,така...среща имало значи и аз да не знам/а уж съм видна форумска клюкарка Thinking/......но се надявам участничките да се отчетат подобаващо със снимки и подробен разказ/а Корни ще бъде глобена,че не е казала Mr. Green.....но поне вече знам,че става за конспирация/
Албени-много са ви хубави снимките...а аз чакам малко да се поразхлади от понеделник и ще чакам на живо да видя дали си отговарят с действителността/че то много сте пораснали-Белослава,де- и сте се разхубавили-цялото фемили/
Коте,разбирам какво имаш предвид за багажа...ние като тръгвахме на море втория път ми беше направена другарска бележка,че през юли сме мъкнали много чанти......и аз натъпках всичко само в една чанта/ама каква Crazy..........съвсем малко по малка от багажника на колата/и като успях скачайки в/у нея да я закопчея извиках Асен да я свали....и моят иначе як мъж направо се Shocked......да не коментирам,че през цялото вереме там ме бъзикаше,че чака да извадя и някой шкаф отвътре....`щото неможел да повярва,че не сме мъкнали и мебели.....но като тръгнахме обратно вече не смееше да се обади-`щото багажа от 1кубик беше набъбнал на поне 3 Mr. Green
Ананасче,аз също забелязвам доста разлики м/у двете ми деца,което ме навежда на мисълта,че май има нещо вярно,че всеки си е с характера......Иво почти не говори,за разлика от Сами на тая възраст/не,че неможе,но не счита за необходимо...но пък ръмжи с различни интонации и обикновенно постига своето/...но пък е доста по-оправен от баткото,доста често го и малтретира/скубе,бута,хапе/...засега не посяга на други деца,но то е защото рядко ги доближава/обикновенно си намира работа в обратната посока/...иначе за тръшкането си го правим перфектно/като по учебник/,а най-неприятното е,че аз изобщо не съм "фактор"-демек хич не ми се вързвана забележките.....обикновенно се залива от смях като му се карам......добре поне,че от баща си има някакъв"респект"/там пък преиграва,ама това е положението/
Иначе ние още стоим на стол и в количка /вързани/,което ми дава възможност поне от време на време да се занимавам и с нещо различно от опазване на имуществото и околната среда от него.........но сега трябва да тичам,щото е отвързан и май бутна нещо #Crazy

# 73
  • Канада
Здравейте и от  мен!
Не помня вече от кога не съм писала,но.....не ми достигат време и сили!Ванко да е жив и здрав,но е див за трима-не мога да го опазя.От беля на беля е!Не смея да го изпусна от очи!
Нямах много време да чета,ама се надявам всички да сте добре и да сте изкарали едно приказно лято и да се успяли поне малко да отдъхнете!Преди доста време гледах снимките на Таталинка от морето-невероятни бяха!Малката принцеска Ени имаше такива сладурски снимки,че по няколко пъти ги връщах да ги гледам!Другите снимки видях че има доста сега,но....не съм ги гледала,защото е твърде вероятно да ми се приспи и да не драсна някои ред и днес,но със сигурност ще ги разгледам!!!
Иначе ние сме добре!Ванко ходи от близо 4 месеца.Вече едва го настигам-тича страшно бързо.Понякога се случва да пада,но се изправя и със смях продължава,луда глава-няма страх от нищо ooooh!Качва се и слиза по стълби(заднешком),катери се навсякъде,а най лошото е,че хапе,щипе и удря SadНе смея да го събирам много много с други деца,защото веднага ги напада.Не мога да си обясня защо е такав побойник Sad ooooh!
Зъби имаме 8,но последните три дни сме с Т 37 и малко,защото ни излизат долните кътници,и от двете страни.За пръв път имаме проблеми със зъбите и е такава кривотия,че едва го изтърпявам.По цял ден иска да го нося,без кръст останах,а ръцете са ми вече по яки от на мъжо Mr. Green(а той борец е бил Mr. Green)На 1 годинка тежеше 10,500 и беше 79 см.Сега май ще е доста повече,защото сяда с всеки на масата.Ама по добре така,от колкото злояд!
Та,като се изключат всичките му дивотии-Ванко е много забавен!Всеки ден измисля нещо ново и понякога се смее с часове.И понеже на мен ми е смешно как той се смее,а пък той се смее на моя смях,става едно чудо.... Mr. Green
Хайде да не ви досаждам повече,пък и къщата ме чака да я сложа малко в ред.Калпазанко заспа преди малко и трябва да съм му подготвила терена за утре Mr. Green
Много целувки на всички мами и дечица и дано намирам малко време да пиша по често!
А ето да видите как малкия тайфун се справя с подреждането на детската стая на едни приятели: Joy

и още малко снимчици от нас
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146441

# 74
Момичета, благодаря ви за поздравите за рождения ден!

Иначе самият празничен ден не мина много весело. Елито получи разстройство и дупето и се зачерви до кръв и на пипане беше като станиол. Непрекъснато повтаряше "дупито оф оф" - милата.От миене на дупе и успокояване нямах време дори да приемам поздравленията по скайпа и да си побъбря с приятелките ми. Дано не са се обидили. Едва ли са ме разбрали каква лудница е била в нас. Къщата беше обърната наопаки и един килим намазан с разни не хубави миришещи истории. Wink Детето се постара да не ме остави да скучая.

Добре завърнала се на dany_ip - голям пакостник е сладура Ванко. По погледчето му се чете, че обмисля поредната беля.  Laughing

Коте, дано да си изкарате приятно на почивката и да дадеш пример за безпрепятствено изкарване на почивка с деца.  Peace

И завършвам с един бисер на Елито, че нямям много време - на поставката  за тоалетна хартия казва климатик. Wink

Лек и приятен уикенд на всички!

Общи условия

Активация на акаунт