сънят на тандури или american dream 22

• 12 277
  • 341
  •   1
Отговори
# 105

Куркума? То не е ли само подправка Thinking.

# 106
  • usa

Куркума? То не е ли само подправка Thinking.

да, куркума, забравих за момента името на бг  Embarassed. освен вкусова подправка, има и доста положителни здравни свойства - противовъзпалително е, антиоксидант, прочистващо организма средство, влияе добре на кръвта и е доказано анти-рак на гърдата средство.

# 107
Тандури, малката нямаше ли розеола наскоро или бъркам?
И може ли толкова бързо да избият пъпките? Може да е алергия наистина.

Имаше, имаше...затова казвам, че ми побеля косата.  Rolling Eyes Калин като беше малък и кара розелата, 3 месеца по-късно и той беше с втора шарка някакъв viral exanthem.
Определено предпочитам да е алергия да ви кажа, защото никой в къщи не е карал варицела, а възрастните много тежко я карат.  ooooh! Драма...стискайте ми палци, дано не е заразно! Утре в 9 се обаждам да я прегледат( при нас спешните случаи се записват същия ден, в който искат да бъдат приети, например днес не можах да запазя час за утре, при вас така ли е?)

# 108
Tandoori дано да не е варицела!
При нас има urgent care клиника и работи всеки ден от 5 до 8  - след работно време и съответно уикендите. Ако се обадя към края на работния ден, ще ме препратят натам. Иначе ако е до 12 часа на обед обаждането ми има шанс да ми дадат час за при моя педиатър в местната клиника, ако е спешен случай (както е обрива). Освен това има дежурна сестра 24 часа на телефон и може да ти даде съвет или да се свърже с дежурен лекар.

Зора, стискам ти палци данямаш диабет!

# 109
Tandoori,
малката не е ли имунизирана сре6ту 6арките?
пробвай да отиде6 утре при педиатъра о6те като отворят сутринта и кажи, 4е има6 съмнения за варицела, предполагам 6те ви прегледат веднага, при нас поне е така. Пробвала ли си на emergency phone-a на педиатъра да звънне6 - най-малкото 6те ти даде наставления и успокои.
При нас в болница 6те си из4акам 4акането

# 110
Tandoori ,съвсем наскоро ви питах из форума за обриви(спомняш ли си)...малкия (след един ден на плажа) се опъпчи един такъв,ама бАш като шарката както беше....мина и замина...щом няма други симптоми,се съмнявам да е шарка....
 Ще си отидете там където трябва,и никакви торти зян няма да идат!

# 111
Тина, дано, дано, че не знам... ooooh!   bouquet

Aia_, нещо не си ме разбрала, аз преди това писах, че като видях обрива веднага се свързах с педиатъра. Просто бяха приключили работния ден и тъй като малката не е с температура няма смисъл да я водя в спешния център. Аз говорих вече с лекарката, но практиката на нашата педиатрична клиника е когато детето е болно, деня в който трябва да го прегледат трябва да се обадиш рано сутрин. Тоест въпреки, че говорих с педиатърката и знам, че утре ще  ни вземе веднага, трябва да се обадя в 9 сутринта, за да "запиша" официално час за прегледа.  Peace
Аз не се притеснявам толкова за малката, дори и да е шарка тя най-леко ще го изкара, защото я и кърмя освен това. По-скоро ако е шарка е опасно за нас по-големите и за баткото. Е, разбира се ми е неприятно, че 3 седмици планиране ми отидоха на вятъра + две торти, дето стоят в хладилника, ама това да му е кусура.  Simple Smile

# 112
Tandoori,
недопро4ела съм Embarassed
дано да не е 6арка, 4е наистина може и вас да помете, моят мъж не е карал нито една, както и не е имунизиран и въпреки, 4е малкият е имунизиран може да я пипне за съжаление от къде ли не
за планирането е кофти, но по-важното е да сте здрави

# 113
Tandoori, много е неприятно това с обрива, дано да се окаже някаква алергия. Пъпките от варицела имат водни мехурчета, такива обаче имат и пъпките при ухапване от някои насекоми. Каквото и да е, дано бързо да и мине на хубавата Елена!

Миз-ка, малко със закъснение - Честита ви рождиничка! Да е жива и здрава Силви, все така изобретателна и изненадваща! Simple Smile
Днес Диана и Криси, докато си чакаха баварските наденички в ресторанта Simple Smile, се вдъхновиха и й нарисуваха картички.

Криси се отдаде повече на писането, ако не разбираш нещо ще превеждам Simple Smile

# 114
Здравейте момичета Hug
Tandoori дано да не е шарка, а някоя алергия. За планирането кофти, но така става някой път. Последния път като си правех план как ще ходим на пикник с приятели, а на другия ден барбекю се получи така че 2 дена бях в болницата. Плами беше лепнал някакъв вирус  и имаше много висока температура. Дано твойте планове не се променят.
Като се върнеш от болницата да пишеш как е хубавата Елена
Джи как е бебчо свикнали с детската градина Thinking
Като сме се разговорили на тема витамини lalalala да попитам нещо.
Кои витамини действат ободряващо, освежаващо и енергично newsm78
Сама за себе си съм решила че през март живот и здраве, ще се явя на TOEFL обаче някакси все се чувставам уморена- на работа, детето, да оправя в къщи , да наготвя и никакво време не ми остава за подготовка за този изпит. а трябва, трябва не ми се работи цял живот в магазин, особено с хладилник.
Усмихнат ден на всички   

# 115

Сама за себе си съм решила че през март живот и здраве, ще се явя на TOEFL обаче някакси все се чувставам уморена- на работа, детето, да оправя в къщи , да наготвя и никакво време не ми остава за подготовка за този изпит. а трябва, трябва не ми се работи цял живот в магазин, особено с хладилник.
Усмихнат ден на всички   
О, това положение със специалното време за учене никога повече няма да го имаме.  Simple Smile До март има време. Постави си скромната задачка "всеки ден по малко", 10-15 минути да е на ден, все е нещо, и ще видиш как капка по капка море събира.

# 116

Усмихнат ден на всички   
О, това положение със специалното време за учене никога повече няма да го имаме.  Simple Smile До март има време. Постави си скромната задачка "всеки ден по малко", 10-15 минути да е на ден, все е нещо, и ще видиш как капка по капка море събира.
..не е като да няма от какво да си уморена..
..хора различни,аз съм от тия дето им трябва структура..план-по колко време на ден,коя част от материала,докъде да съм през януари и пр..ако имаш обедна почивка-ползвай я 100% за това,както и следобедите уикенд ако имаш оф
..доста време отнема и да решиш точно какво искаш са учиш,тук има милиони субспециалности к нищо не ни говорят,не е рано да се срещнеш с адвайзор отсега ако не си наумила вече..
*
Тандури,за мен това не е шарка,но те чакаме да кажеш...
*
не знам дали някой прави като мен,но аз пазарувам дрехи за следващото лято на края на предишното; вчера таткото беше мама и аз за няма 30 кинта облякох 2те деца,подаръци за Бг,за мен си панталонки за работа..супер съм доволна, Т-шърти на найки и к.клайн бяха по лев:)
*
отивам да търся бамя в магазина,това ми е поръчало съпружеското тяло за ядене следв.седмица..ни я знам де седи,ни как изглежда,ни как се готви..

# 117
Анет, като спомена за организиране Simple Smile че се сетих да пиша- купих си нов органайзаер преди 3 седмици, че моя свърши и съм направо във възторг от него Simple Smile Три годишен е, има си зип лок джобчета, достатъчно голям календар, че да ми събере всички неща и много полезно разделение. Прилича на голям класьор, но на мен ми трябва да стои в къщи, не да го мъкна с мен, за другото си имам мъничко тефтерче.
http://www.amazon.com/Family-Organizer-Planner-3-year-Calendar/d … 41406&sr=8-25

Много добре е направен, можеш да си махаш и добавяш страници, ако искаш да си снимаш тези, дето има и да си ги умножаваш, а на цена е колкото другите органайзери, че даже и по-малко.
МНОГО съм доволна и горещо препоръчвам!

Сега се събудихме и отиваме при докторката, мен адски ме заболя глава, сигурно от притеснение, ще пиша като се върнем!
  bouquet

# 118
Джи как е бебчо свикнали с детската градина Thinking

Бебчо не само, че свикна с детската градина, ами и се държи така, все едно цял живот е ходил там. Thinking Миналата седмица се скъсахме с баща му да ходим на проверки - поотделно, по всяко време - заварвахме си го или доволно разположен, раздаващ усмивки, или спящ. Междувременно успя да му избие и 4тото зъбче. Shocked Има си фенки сред учителките и съответно бива екстра ухажван и дундуркан Rolling Eyes (и как не - може да те купи и продаде за 5 секунди с тази усмивка неговата). На няколко пъти ги сварвах да им четат книжки, наредени в кръг. Получавам пълен писмен отчет в края на деня, по часове и минути - кога е ял, пил, спал, играл и т.н. Мога да звънна 100 пъти, ако поискам - ще ми се отговори директно от наблюдаващата го в момента какво прави; мога да отида също сто пъти, ако искам да го видя лично; следобед като го вземаме ни се казва с подробности какво, що и как е било през деня. Отговаря се на всичките ми въпроси и се постъпва с детето по начина, по който аз искам (хранене, използване на прибори, смяна на дрешки и т.н.). Така имам много ясна представа какво точно става там и нямам чувството, че съм си захвърлила детето някъде си, съответно - се чувствам по-спокойна. Та в общи линии - до тук - добре.
На теб - дерзай с идеята за учене, бебчовците, освен на всичко друго, ни учат и на желязна организация, нещо, което не ме вълнуваше чак толкоз преди да се появи той, защото всичкото време си беше за мен.
Тандури - успех, дано нещата приемат успешен развой.
Таннита, харесаха ми тези картички, особено текста на втората. Laughing
Весел уикенд, другарки!

Последна редакция: сб, 18 авг 2007, 16:58 от Джи

# 119
Айде, ние запразнихме... Sad Шарка, разбира се..съмняват се за Коаксаки ако е това е с блистери и други гадости дето се очаква да се появят.  Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт