Тинейджърите III

• 24 526
  • 477
  •   2
Отговори
# 105
Моят син пък цял ден ме врънка днес - следващият път да вземем и гаджето му с нас в Априлци...не е спрял да ми го повтаря: ккво толкова имало, защо да не било редно и нормално- да бъдели в отделна стая Shocked Shocked Shocked

Joy Joy Кажи му че с такива  действия ще сплаши гаджето и то ще духне на бърза ръка. Wink
Моята така отряза един който я беше канил на празнуване на Коледа с цялата рода. Laughing Каза че този много насериозно гледал на отношенията им и го отряза.

# 106
Напротив, xenia- тя няма нищо напротив и доколкото разбрах се кроят планове Joy

# 107
Моят син пък цял ден ме врънка днес - следващият път да вземем и гаджето му с нас в Априлци...не е спрял да ми го повтаря: ккво толкова имало, защо да не било редно и нормално- да бъдели в отделна стая Shocked Shocked Shocked

Joy Joy Joy
Извинявай, не си спомням споменала ли си - на колко е години!?
Щото ние засега нявсякъде с нас мъкнем приятелки. Не че имам нещо против, но те двете, макар и самостоятелни, обикновено спят в средната стая... не знам как ще осигурим осамотяването с младеж...  Wink
Така де, колко ли време живот ни остава?  newsm78 ooooh! Wink

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 23:16 от Еlla

# 108
Напротив, xenia- тя няма нищо напротив и доколкото разбрах се кроят планове Joy

Е тя и моята нямаше нищо против докато не присъства на семейния сбор. hahaha
Аз после се чувствах много неловко, защото бяха я затрупали с подаръци. Laughing Ама да не са. Никой не ги е карал и прекрасно знаят че това са деца- днес с един, утре с друг. Laughing

# 109
Еlla тотй през ноември ще навърши 14...струва ми се малък още да му ъкна приятелките със себе си. Дъщеря ми е на 17 и половина, но досеа не е изявявала желание да идва с нейното с нас/ всъщност- тя категорично отказва да пътува с нас където и да е. освен в чужбина/.

# 110
Еlla тотй през ноември ще навърши 14...струва ми се малък още да му ъкна приятелките със себе си. Дъщеря ми е на 17 и половина, но досеа не е изявявала желание да идва с нейното с нас/ всъщност- тя категорично отказва да пътува с нас където и да е. освен в чужбина/.

Любовчия, какво да го правиш!  Two Hearts

Щерката също не ни ще, ама нали няма 13... компромисът е в приятелките.

# 111
Любовчия, какво да го правиш!  Two Hearts
скорпион,не ме питай #Cussing out

# 112
Дойдох да се оплача. Sad Това моето шантаво и безразсъдно дете изобщо не умее да харчи. Sick Канех се да и купя козметика, имахме уговорка, но то на секундата не става. Купих и спирала, маска и докато да и купя трите стъпки на Клиник, тя отишла сама в магазина и си купила. ooooh!

За 60 дол вместо 15-20. Shocked Нейни си били парите ще си ги харчи както си иска. Sick
Това значи ли че не трябва да имаш глава на раменете като харчиш? Crossing Arms  Не мога да понасям прахосничество, на кой се е метнало... ooooh! ooooh!

# 113
Ксения, тя всъщност е права - харчи това, което е изработила, докато разнася пиле в сладко-кисел сос насам-натам. Ще го харчи както иска. Проблемът е че не е поискала да го изхарчи разумно. Но спокойно, ще се научи и на това - всеки прави грешки в началото. Ще тръгне на училище след седмица-две, ще остане с по-малки приходи и тогава ти със съжаление (съжаление, подчертавам) в гласа ще може да изкоментираш нещо от сорта, "Ех, а бяха времена, в които можеше да си купуваш безбожно скъпи  неща.." Wink

Аз дойдох да се оплача също. Още ми горят ушите, защото вчера чух първото, "Не си мисли, че ще ти позволя да ме контролираш." #Crazy #Crazy #Crazy Прехапах си езика аз и не й обясних на секундата защо, как, колко и докога възнамерявам да я контролирам, защото вече съм достатъчно опитна  Sunglasses Sunglasses Sunglasses, за да мога да преценя кога ще се получи разговор и кога - взривоопасна размяна на реплики, при която никой не слуша другия.
Явно ще трябва да обяснявам, че всъщност не я контролирам, а се чувствам отговорна за нея и просто й помагам да не прави много грешки. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 114
Явно ще трябва да обяснявам, че всъщност не я контролирам, а се чувствам отговорна за нея и просто й помагам да не прави много грешки. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Спести си усилията - няма да те разбере!  Tired
Но... има Видов ден. Ще го осъзнае едва когато сама стане майка и настъпи моментът, когато нейните тийнове ще започнат да хвърлят къчове. Естествено, едва ли ще дочакаш мига на признанието колко си била права някога. Но ти ще си знаеш!  Wink Mr. Green

ПП Както сега твоите родители вероятно знаят...  Joy

# 115
Нашето поколение така и никой не го разбра кара ли пубертет или не,обаче сегашните деца често минават границата.Направо са си нахални и устати.И моята дъщеря направи доста "независими" покупки,преди да разбере,че като е инат и купува на по-скъпата цена,ще се лиши от нещо,което иначе можеше да има.Не й го натяквах,говорих й с цифри и тя сама се ядоса на себе си.Особено като почувства и лишението(така и не й купих бельото,което можеше и сама да си позволи,ако беше се посъветвала с мене за цените).
Дъщеря ми си има гадже,аз го познавам,любезно си разменяме по няколко изречения при среща,но аз държа на дистанцията.Какво ще ми идват в къщи да ми спят,или на село?Той да не ми е зет?И никакви семейни вечери или обяди навън с него.Днес е той,утре ще е друг.
schreier ,вторият път,когато чуеш :"Не си мисли, че ще ти позволя да ме контролираш",я уведоми,че не можеш да си позволиш да й даваш и джобни.При моята действа отрезвяващо поне за 2-3 дена,докато обмисляме новите тактики и стратегии  Wink

# 116
Цитат
Ксения, тя всъщност е права - харчи това, което е изработила, докато разнася пиле в сладко-кисел сос насам-натам. Ще го харчи както иска. Проблемът е че не е поискала да го изхарчи разумно. Но спокойно, ще се научи и на това - всеки прави грешки в началото. Ще тръгне на училище след седмица-две, ще остане с по-малки приходи и тогава ти със съжаление (съжаление, подчертавам) в гласа ще може да изкоментираш нещо от сорта, "Ех, а бяха времена, в които можеше да си купуваш безбожно скъпи  неща.." Wink

Точно това ме натъжава. Ако помниш в началото писах, че ще се научи да цени парите. Как ли пък не, оставам с впечатлението, че точно обратното- харчи без да мисли изобщо. newsm78
Не може да се каже, че това е начало и тепърва се учи да пазарува. Пазаруваше и преди само че не със собствени пари. Но там имах някакъв контрол, сега не. Крайно време да разбере че се мисли когато се купува нещо. newsm78 Толкова се ядосах, че нямам думи направо. Sick Продължава да пълни дома със скъпи неща които като им чуя цената и ме присвива сърцето. Laughing
Като тръгне на училище не мисля, че доходът ще намалее. От 3 часа дневно, ще мине на целодневно през уикенда. Все тая. Само ще има по-малко време за лъскавите магазини по центъра.  Thinking

lilac, нямам никаква идея как да и внуша малко респект към парите и да я науча да си прави сметката. Имам чувството че не възприема изобщо. newsm78 Парите които изкарва са и предостатъчно за да не се отразява изобщо на това дали би се отказала от друго ако купи прекалено скъпо. newsm78 Само че ще си работи за едните парцалки и козметика. Може пък нея да я устройва, но мен не. Sick Взе да се олива с тези бутици.

За контролирането...мисля, че такива гръмки фрази използват за проба. Не защото го мислят реално. newsm78 Така са го чували от възрастните, така се опитват да изглеждат такива.

# 117
xenia, ще се научи да цени парите, като се поопари.
Не ще да стане изведнъж.
Но пък от личния опит по - добър учител няма, така че, като си поизхарчи парите за скъпи и ненужни вещи, а те свършат и после няма, следващият път ще се замисли!
Ти само стискай зъби и имай търпение - и без това не слушат какво им говорим...   Wink

Как`Сийке, дядо ми го формулираше така: "Много си обичам внуците, защото си го връщат на децата ми за всички глупости, от които ми е побеляла косата"!  Joy Joy Joy Много обичаше да си я повтаря тая фраза човекът.
Като бил вуйчо ми тийнейджър все бягал от къщи.
А собственият му син избяга за първи път на 10 години. Ядосал се нещо на техните, излязъл уж да играе, а всъщност взел влака и отишъл при другите си дядо и баба на село. Майка му и баща му (вуйчо ми) - шаш и паника.  smile3511  Побъркали се, щото не знаели въобще къде е изчезнал, докато бабата не се обадила да им съобщи.
След което вуйчо ми се обадил на баща си и майка си да им се оплаче. Да му посъчувстват. Да, ама не.
"Изкарахме си акъла!" - казал той.
"Така, така!" - отвръщали те.
"Ама знаете ли как се притеснихме?!"
"Знаем, знаем!"
Знаете, нищо не знаете! - ядосал се вуйчо ми - Жена ми без малко да умре, едвам съм я успокоявал, като че ли на мен ми беше спокойно..."
"Именно! - рекла баба ми - Като се върне детето има един Голяяяяям шоколад от мене!"

monda, и аз отглеждам скорпион. Не е лесно...

# 118
Xenia, а може и да не се научи да цени парите. Задачата ти е много трудна, просто това се пропагандира от бизнеса (купувайте и не му мислете за утре). Практически всичко можеш да си купиш на кредит, банките отпускат кредити без много много покритя, а там където вие живеете, доколкото съм чувала давали кредитни карти по няколко и на всеки.
И нали това гледаме по филмите и четем по романите все - когато на героинята и е криво се юрва на шопинг и си пазарува безбожно скъпо бельо по възможност на Виктория Сикретс или обувки на Джими Чу (нищо по-евтино от 400 $). И накрая има винаги хепи енд!  Sick

Така че проблема не е само в твоето дете, ами си е дълбок обществен проблем набиращ сила в последните 2 деситилетия.

Не знам какво да те посъветвам, защото аз самата съм си прахосница и много обичам да си пазарувам много скъпи неща без да мисля (достатъчно съм страдала после без пари) и само с усилие на волята, строг домашен бюджет и с много самокритика се справям. Имам обаче купища приятелки, които си пазаруват редовно и после до следващата заплата страдат.

Понеже темата преди се въртеше около работещите деца - един от "против" доводите е, че парите могат да им се усладят в ранна възраст и после да не искат да си довършат образованието.

В Западна Европа един от начините родителите да контролират "работенето" е, когато детето започне да работи да се изискат умерени суми за наем, ток, телефон, храна.... горе долу 1/3 до 1/2 от това което изкарват.

# 119
.....
"Изкарахме си акъла!" - казал той.
"Така, така!" - отвръщали те.
"Ама знаете ли как се притеснихме?!"
"Знаем, знаем!"
Знаете, нищо не знаете! - ядосал се вуйчо ми - Жена ми без малко да умре, едвам съм я успокоявал, като че ли на мен ми беше спокойно..."
"Именно! - рекла баба ми - Като се върне детето има един Голяяяяям шоколад от мене!"

Joy Joy Joy

Цитат на: radmila
В Западна Европа един от начините родителите да контролират "работенето" е, когато детето започне да работи да се изискат умерени суми за наем, ток, телефон, храна.... горе долу 1/3 до 1/2 от това което изкарват.

Или някаква вноска за образование, за някаква по-голяма покупка, нещо такова?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт