Тинейджърите III

• 24 525
  • 477
  •   1
Отговори
# 120
Еlla тотй през ноември ще навърши 14...струва ми се малък още да му ъкна приятелките със себе си. Дъщеря ми е на 17 и половина, но досеа не е изявявала желание да идва с нейното с нас/ всъщност- тя категорично отказва да пътува с нас където и да е. освен в чужбина/.

Любовчия, какво да го правиш!  Two Hearts

Щерката също не ни ще, ама нали няма 13... компромисът е в приятелките.

Малеееее, рядко ми се случва да нямам какво да кажа  Crazy Crazy Crazy направо ме сразихте  hahaha hahaha

# 121
сори за спама ... Praynig.

Ксения...пощата ти е задръстена и не мога да ти отговоря обратно... Wink ...отивай да си  я ...newsm28

# 122
Oфф,а ние спасихме положението,като взехме племенницата с нас на море.Добре,че са на близка възраст-дъщерята все още на 15,а тя на 14.Много се обичат двете,снимаха се непрекъснато.Пуснахме ги на дискотека под контрола на познат батко,на когото имаме доверие,и така...Мирно и спокойно изтече тази прекрасна седмица.

# 123
 Проблемите ни в ежедневието са същите като вашите-тийнката не е доволна,че я прибираме вечер в 22 часа,всеки ден се ходи в заведение на кола,вечно мрънка нещо да и се купи Simple SmileНа моменти ме изненадва с неочаквани действия,които ми действат като студен душ.Последното,което се случи,беше следното:Братовчедка и е на гости в къши за няколко дни/тя живее в друг град/.Една вечер се прибират в 22 часа и от мен се иска да ги пусна да пренощуват в приятел на дъщеря ми,който живее наблизо.Щели да се съберат няколко деца-момчета и момичета,да слушат музика и да гледат филми.Аз отказах да ги пусна,още повече че нося отговорност и за племенницата си.След мрънкане и цупене нещата се поуспокоиха и мадамите се изнесоха да спят на горния етаж/живеем в къща/.Представете си какво беше изумлението ми,когато след 2 дни разбрах,че са излезли тайно през нощта, отишли на купона и се върнали в 5 часа,без нищо да разберем Sick #2gunfireНаправо си бях загубила граматиката,изумена от такова нахалство.

# 124
Xenia, а може и да не се научи да цени парите. Задачата ти е много трудна, просто това се пропагандира от бизнеса (купувайте и не му мислете за утре). Практически всичко можеш да си купиш на кредит, банките отпускат кредити без много много покритя, а там където вие живеете, доколкото съм чувала давали кредитни карти по няколко и на всеки.
И нали това гледаме по филмите и четем по романите все - когато на героинята и е криво се юрва на шопинг и си пазарува безбожно скъпо бельо по възможност на Виктория Сикретс или обувки на Джими Чу (нищо по-евтино от 400 $). И накрая има винаги хепи енд!  Sick

Така че проблема не е само в твоето дете, ами си е дълбок обществен проблем набиращ сила в последните 2 деситилетия.

Не знам какво да те посъветвам, защото аз самата съм си прахосница и много обичам да си пазарувам много скъпи неща без да мисля (достатъчно съм страдала после без пари) и само с усилие на волята, строг домашен бюджет и с много самокритика се справям. Имам обаче купища приятелки, които си пазаруват редовно и после до следващата заплата страдат.

Понеже темата преди се въртеше около работещите деца - един от "против" доводите е, че парите могат да им се усладят в ранна възраст и после да не искат да си довършат образованието.

В Западна Европа един от начините родителите да контролират "работенето" е, когато детето започне да работи да се изискат умерени суми за наем, ток, телефон, храна.... горе долу 1/3 до 1/2 от това което изкарват.

Мен от това най ме е страх. newsm78 Обществото е потребителско. Без значение колко получаваш, винаги можеш да банкротираш и да затънеш до уши в дългове ако не си опичаш акъла. newsm78 Продължавам вече втори ден да чета конско. Все пък може нещо да възприеме.

Чакайте да ви разкажа сега се скъсах от смях с нея. Купува си тя дрехи и обувки колкото щеш, обаче си има едни ужасни маратонки, бели с тюркоаз, които не сваля от краката си. И тук ми се линготи нещо, гледай вика колко са ми готини. Аз избухвам в истеричен смях, защото не виждам нищо готино. Laughing А тя ми вика, че всички и ги харесвали и напълно непознати хора я спирали по улиците да я питат от къде ги била купила. Аз все по-невярващо се опулвам, взимам ги да ги разгледам какво пък толкова им заглеждат Laughing и гледам маратонките и надраскани. Абе лъска ги всеки ден и с белина дори за да блестят, пък драсканицата не измила.
Вика нищо не разбираш мамо, това бил подписът на ей този:

http://youtube.com/watch?v=H1vaszd6NnA

Joy Joy

Викам, егати, вече и по маратонките ли взе да събираш подписи (той почти на подметката може да се каже). Joy Той ли коленичи или ти му бутна крака си пред лицето? hahaha Скъсах се да се смея с нея. Скоро и по сутиените ще почне да събира автографи.  hahaha А тя ми разправя как могла да ги продаде сега маратонкпите с подписа му ако иска, но нямало да го направи и никога нямало да ги изхвърли. Joy
Хвалели се пред приятелки че го видяли на живо и даже се снимали с него. Вика "те не могат да повярват и искат да видят снимката. А пък аз се сещам че там сме излязли грозни като квазимодо и викам "ооо, не, не, няма снимка" Laughing

# 125
Ксения, ти верно ли не сфащаш кво е яко да имаш на Ейкон подпис, че и на маратонката. Laughing Laughing Laughing
Ти МТВ и Вий Ейч Уан не гледаш ли и защо така, ако не. Аз съм си отворила ушите и очите мнооого широко за всичко, което гледа, слуша и чете моята, и от известно време поне не съм "задръстена", което много ми помага, защото много често имам пример от поп културата, с който да подкрепя някаква теза. Криво ми е, че не е от литературата или европейското кино примерът ми, но...

# 126
Тоя за пръв път го виждам и то заради надрасканата маратонка. Joy
Помня че ходи на някакъв концерт, но хич не съм се интересувала на какъв.
А аз се чудя какво ги лъска тези маратонки, не дава прашинка да падне на тях. hahaha

"Виждам- казва, някакъв черен и висок със същия медальон и си мисля, че е някакъв от групата му музиканти. Викам му, хей, може ли да се снимам с теб? Той вика да, може. И се снимахме. А после приятелката и я питала "ти за какво се снима с този?". "Ами от къде да знам, сигурно е някой от музикантите". Laughing "Е как- вика ще е от музикантите като всички са на сцената?" Joy

Моята щерка разказва подробности чак като минат няколко месеца от събитието. Laughing Иначе не може и дума да се изкопчи. Laughing

# 127
Ксения, да се запознаеш с музикалните идоли на детето си е първата стъпка към взаимното разбиране. Предполага се, че детето ти вече е запознато с твоите.  Wink Laughing
Пък да ви се похваля (айде, недейте припада, нЕма нужда!  bowuu): прибирам се днес от работа и чувам някакво бръмчене, но си мисля, че е от съседите. А то, моят тийн бръмка с прахосмукачката!  Shocked Правили разни работи в детската с баща си и понеже направили боклук, като никой път са решили, че ще е много нахално от тяхна страна да го оставят за мен и... Това както и да е, ами синковецът за сефте пробва новата ми прахосмукачка и ми благодари изрично за нея, вече щяла да е негова грижа. Да, да, чували сме ги тия!  Thinking

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 20:52 от Как`Сийка

# 128
Ми то...аз не страдам въобще от идолопоклонничество. Mr. Green Мои нямам, а на щерката се менят толкова бързо, че не успявам.

А прахосмукачката в къщи е нейна и на баща и работа. Аз не помня кога за последно съм я пипвала. Crazy

# 129
Сутрин като позная пет клипа подред и денят е мой, не ми се случва често но вече съм на 3 верни - 2 грешни, ама се забавляваме де, голяма лигня пада... Laughing Laughing Laughing

# 130
Ксения,дъщеря ти може да има широки пръсти,обаче явно и бизнеснюх  Laughing Сега ако продаде миризливките с подписа,пак ще захлеби за доста визити в бутиците!Може пък въобще да не й се наложи да спестява и да си прави сметката,знаеш ли...то си е до късмета  newsm78
Mika^_^ ,това,което пишеш,е доста тревожно и сериозно.С моята съм имала какви ли не проблеми,когато откажа да я пусна някъде,цупи се,прави ми напук дни наред...обаче никога не си е позволявала подобно нещо.Според мене,вземи мерки,и то крути,за да не стане по-лошо с годините.Представи си ако бяха пострадали при бягството си?Дано да е някаква безобидна авантюра и да не се повтори повече.На твое място бих наложила най-жестокото наказание за лъжа и непослушание.

# 131
Проблемите ни в ежедневието са същите като вашите-тийнката не е доволна,че я прибираме вечер в 22 часа,всеки ден се ходи в заведение на кола,вечно мрънка нещо да и се купи Simple SmileНа моменти ме изненадва с неочаквани действия,които ми действат като студен душ.Последното,което се случи,беше следното:Братовчедка и е на гости в къши за няколко дни/тя живее в друг град/.Една вечер се прибират в 22 часа и от мен се иска да ги пусна да пренощуват в приятел на дъщеря ми,който живее наблизо.Щели да се съберат няколко деца-момчета и момичета,да слушат музика и да гледат филми.Аз отказах да ги пусна,още повече че нося отговорност и за племенницата си.След мрънкане и цупене нещата се поуспокоиха и мадамите се изнесоха да спят на горния етаж/живеем в къща/.Представете си какво беше изумлението ми,когато след 2 дни разбрах,че са излезли тайно през нощта, отишли на купона и се върнали в 5 часа,без нищо да разберем Sick #2gunfireНаправо си бях загубила граматиката,изумена от такова нахалство.

Мика, ако не живеехме в различни градове, вече щях да съм сигурна, че купонът е бил всеобщ.  Mr. Green

Иначе, преживяхме една кражба на gsm-а  от таксиметров шофьор. Качват се  с приятелка в такси (абсолютно забранено от мен усилие за тялото й и нервите ми!)и като слизат, преди да затвори вратата на колата, моята вижда, че телефона й е изпаднал на седалката. Шофьорът обаче вече го е забелязал през рамо, дава мръсна газ и изчезва. Просто сетуация за секунди.
Двете се придвижват до нашия район, който е в съвсем друга посока от маршрута на пътешествието им, и отиват на бензиностанцията. Обаждат се на таксиметровата фирмата от телефона на другото момиче и поръчват таксито с рег. номер, в което са били под предлог, че са постоянни клиентки.  Crazy
Пристига въпросния шамандурник, без да подозира, кои са клиентките и докато се оглежда, моята отваря вратата му и започва да крещи, че е откраднал телефона й, като му напомня, че на камерите на бензиностанцията всичко се записва. Twisted Evil
През това време наоколо навалицата започва да се озърта - бензинаджии, посетители  от кафето, идват сотаджиите в района и питат какъв е проблема. Моята обяснява нябързо къде, как и какво е станало и твърди, че телефона й е с gps  Crazy(подведена от нас, с цел да мисли, че е под постоянен контрол  Laughing).
Сотаджиите въобще не се усъмняват в това, защото района е "баровски" и дават 1 час време на шофьора да донесе gsm-а, като започват да го майтапят, че сигурно го е продал за 50-100 лв и очевидно се е прецакал много яко.  Joy
Телефонът е донесен, а моята е "с обеца на ухото" - да видим докога. Mr. Green

# 132
Иначе, преживяхме една кражба на gsm-а  от таксиметров шофьор.
................

Уау!  Shocked Силно съм впечатлена - бързи и точни реакции! Браво!   bouquet

# 133

И аз съм го правила този номер в тинейджърска възраст. Mr. Green Не го смятам за престъпление. Понякога родителите са по-строги от нужното и не разбират че трябва. Laughing

# 134
Това е темата...  Grinning записвам се... Peace

Общи условия

Активация на акаунт