Тинейджърите III

• 24 470
  • 477
  •   1
Отговори
# 285
Напоследък само ви чета ,нещо не ми се пише Thinking...
Ксения ,а "проблемното" ти дете знае ли че му четеш sms и чатовете ?
Знае ли, че  на другото дете му се зачита лината територия ?
И с какво ти помага, как си я предпазвала ?
Искам да подчертая -не те обвинявам или нападам!
Сигурно си имала основателни причини да постъпваш така.
И въпреки всичко ми се струва много крайно...

# 286
С тази лична територия ме подсети снощи щерка ми какво ми изтърси. Бях направила класическа италиянска салатка с домати и моцарела. Прибира се и казва "и аз искам". Оставих и последните две парченца. После нещо се връзва на баща си който  я бъзика нещо за коремчето и казва "няма да ям". Аз направих още, допълних чинията и и нося, а тя ми вика "абе ти не разбираш ли като казвам че няма да ям? Защо не ми "респектираш шоа"( hahaha hahaha на това прилича вече българския и. Joy) Демек защо не ми уважаваш избора. Ами викам добре, ще се уважаваме взаимно и си отнесох салатката която си хапнахме с баща и. Laughing И...мина се около час, цъфва пред хладилника и пита с какво сирене правих салатата. Joy Е няма повече, то да не е мандра тук. hahaha Който успял, успял, който държа да му се уважава избора, остана гладен. hahaha

# 287

Това вероятно не е към мен, но аз не мисля, че е крайно. Напротив, смятам, че прекалено малко ги познаваме и особенно при такива които не споделят, това е начина да разбереш в какъв свят живее и какво го вълнува. Не би било уважение на лично пространство ако някога детето разбере че си му чел лични неща. Laughing Което надявам се няма да стане. Аз не бих никога имала различен подход към различните ми деца и ако чета едното, бих чела и другото. newsm78 Предполагам.

# 288
Ксения ,извинявай ,объркала съм те с Lilac Peace.
А ако и те надничат в нашата кореспонденция и разберат?

# 289
Не,не с Ксения,аз съм щастливката... Simple Smile
Никога не съм мислила,че ще стигна до там.Чатовете ми дадоха доста информация за неща,които не споделя с мене-цигари,алкохол,секс,пари,коли,планове и идеи,опасни за здравето и сигурността й.Тъй като никога не съм имала подобни интереси на 14-15г (тогава започна кошмарът) или  приятели,за мене беше голям шок и борба.И е крайно,и е грозно,и ми струва куп лекарства в чантата ми,но важното е,че оцеляхме.Да,тя знае,че на сестра й се гласува повече доверие и тъй като,въпреки чепатия си характер, е честен човек,признава,че има защо.

# 290
Lilac,така си и помислих, че имаш основателна причина  Peace.
А това ,че  знае и приема нещата, говори за нейното съзряване . Hug

# 291
СМС-и и чатове не чета. Преди години влизах в пощата му (преди да захитрее и да си направи 10-20...  Wink Mr. Green), но само гледах от кого получава писма. Ако бяха от деца, не ги четях. Просто се притеснявах от педофили и всички онези страхотии, които вилнеят в Интернет.  Mr. Green Joy
Сега правя нещо друго. Влизам във форумите, които посещава и чета. Така опознавам както приятелите му, така и самия него. Имам голяма полза, да. Пък и съм спокойна относно новите приятели, с които се среща. Типични, нормални тийнове.  Hug
Нищо, че те се мислят за много необикновени.  Joy

# 292

Това ще значи че те самите не уважават лично пространство пък го искат от другите. Laughing
Моята по форуми не ходи. По никакви.

# 293

Това ще значи че те самите не уважават лично пространство пък го искат от другите. Laughing
Моята по форуми не ходи. По никакви.
Не ,ще означава ,че ние не уважаваме личното пространство, а го изискваме от тях . Wink
Никога не казвам никога.
Ако трябва да спасявам децата си от опасните капани на живота , сигурно бих направила и това.

# 294
Цитат
Не ,ще означава ,че ние не уважаваме личното пространство, а го изискваме от тях . Wink

Всъщност, нямам спомени да съм изисквала от нея да ми уважава личното пространство.

По-скоро те воюват за това. Нищо против разбира се. Аз съм с две ръце "за", но...ако детето е достатъчно умно да споделя. Няма нормална майка която не се интересува от живота на детето си и ако не получава информацията по един начин, ще си намери друг. Laughing

# 295
  • близо до София
Аз не чета на сина ми чатовете, ама сигурно ако се съмнявам в нещо , а няма как да разбера и не споделя бих го направила.
Дано не се налага.
А по въпроса с моето лично пространство, никога не ми е чел неща, но веднъж ме попита какво толкова правя и пиша, та непрекъснато вися в този форум?

# 296

Току щях да си отдъхна, че и Ксения имала проблемно дете... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ама всъщност то е на Люлячето... Hug Hug Hug
Не чета нищо на дъщеря ми - тя си казва много неща. Ех, ако и майка й слушаше по-внимателно... Пък аз съм на принципа - звучи притеснително, внимавай; нищо особено - прави си, квото си правиш. И после току-виж питам за нещо, дето около сто пъти ми е обяснявано.
Иначе сега се дрънкаме да стане ли мод на яко или не. Аз съм против, защото искам да си учи, а тя ми разправя, че и за това ще намери време.

# 297
Цитат
Току щях да си отдъхна, че и Ксения имала проблемно дете... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Какви са тези пожелания? Трябва да се чувствам виновна че нямам проблемно дете? Sick Проблеми с детето от време на време имам, проблемно дете, да чукна на дърво, не. Rolling Eyes

# 298

Моята щерка е голяма фенка на skype.
По цял ден може да виси вътре.
Понякога искрено се страхувам с кого ли си пише, но тя умира от ужас да не видя...
Не мисля, че има от какво да се притеснявам наистина, приемам го за лична територия (едно време аз си имах дневник, представям си майка ми да го беше прочела  Sick).
И все пак...

Как е при вашите деца, контролирате ли тези работи?
Моята кака също! Mr. GreenАз по едно време когато се започна излизането с нови приятелки(бях писала тук),от няма как надничах в хронологията ,до момента ,в който ме усети!Тогава започна да си сменя паролата през ден и малко ми се сърдеше!И не ме питайте как ме усети-просто без да искам и развалих нацяло скайпа! Mr. Green
Когато и обещах,че повече няма да се съмнявам в нея и да чета-скайпа не се пипа-винаги си е вписан,но аз действително не чета!
Незнам обаче(ако не дай си Боже ми се наложи),дали няма пак да започна да надничам!
И малката се подвизава често на компютъра,но само когато кака и го освободи и още не е започнала да прекалява,пък и не я е затресъл силно пубертета-тепърва ми предстоят и бурите с нея! Laughing

# 299
 PeaceАз пък чета и шпионирам-тоест тепърва почвам поне докато не ме усети. Mr. GreenСмятам че все още не е в състояние да преценява правилно анонимните/почти винаги/ контакти по скайпа и форумите и страховете ми не могат да се успокоят.Поне за сега искам да съм наясно с цялото му обкръжение явно или виртуално. ThinkingЗна че на 12 години средата,компаниите тепърва започват да се оформят и се опитвам доколкото мога тактично и "невидимо" да дам вярната посока.Знам от познати и колежки че "напъните" ми няма да са за дълго-скоро съвсем няма да им обръща внимание,но поне опитвам-надявам се успешно засега. Praynig newsm78

Общи условия

Активация на акаунт