Тинейджърите III

• 24 426
  • 477
  •   1
Отговори
# 315
  • Ямбол
Taka e, Alito, не ми беше лесно, но в никакъв случай и не се оплаквам. Искрено пожелавам на всички мами такива отношения.
Аз искам да споделя нещо относно „контрола” над скайп или нещо подобно. Мисля, че няма абсолютно нищо лошо в това, докато са още неориентирани, да поглеждаш за какво си говорят пуберите и какво е в главичките им. За какво мислят и какви са приоритетите им в тази възраст. Просто няма начин да се осведомяваш за вътрешното им състояние. В никакъв случай обаче не трябва да знаят за това самите те, защото ще изгубят доверие в нас.
След като прегледах смс-ите на дъщеря ми преди 2-3 години разбрах, че тя е единственото момиче в една компания от пубери, с които излиза. Момчетата бяха по-големи от нея. След много сълзи забраних срещи и контакти. Взех мобилния телефон и след доста сблъсъци на мен самата с момчетата от компанията, обажданията секнаха. Имаше доста подигравки по мой адрес и този на дъщеря ми, но всяко чудо за три дни, както са казали други хора, по-умни от мен. Сега, вече на 17год., ми благодари за това, което съм направила тогава.

# 316

Наруту или как там се казва...  Confused

# 317
След като прегледах смс-ите на дъщеря ми преди 2-3 години разбрах, че тя е единственото момиче в една компания от пубери, с които излиза. Момчетата бяха по-големи от нея. След много сълзи забраних срещи и контакти. Взех мобилния телефон и след доста сблъсъци на мен самата с момчетата от компанията, обажданията секнаха. Имаше доста подигравки по мой адрес и този на дъщеря ми, но всяко чудо за три дни, както са казали други хора, по-умни от мен. Сега, вече на 17год., ми благодари за това, което съм направила тогава.

Брех, на мен все не ми стигат силиците в това отношение... все не искам да се налагам, да не й пречупя избора... а факт, че понякога се налага!
Ама ти, в тази ситуация, призна ли си, че си й чела есемесите и изобщо как обоснова факта, че знаеш за компанията й?! Тя споделяше ли го с теб това или го научи от съответните sms - и?

Наруту или как там се казва...  Confused

Ейй, а това не го знам какво е, как така пък съм останала толкова необразована?! newsm78
Ще се радвам, ако ме осветлиш!

# 318
  • Ямбол
Въобще не съм давала обяснения откъде знам. Не ме е и питала. Знаех за компанията от нея, разказваше ми за разни момчета, но не ги приемах насериозно. Мислeх, че са съученици и нали все нямам време, бях доволна, че ми казва поне къде ходи. Ама това не било достатъчно.
При мен случая беше, че прочетох смс-ите, бях адски стресирана, не знаех как да започна разговор, но в този момент започнаха да звънят, за да излизат и аз си излях нервите. Но никога няма да й кажа, че съм чела смс-ите, защото ще загуби доверие.
А когато са по-малки, поне докъм 16 години, лек контрол трябва да се осъществява, защото копират едно от друго в училище и започват да правят глупости.

# 319
А когато са по-малки, поне докъм 16 години, лек контрол трябва да се осъществява, защото копират едно от друго в училище и започват да правят глупости.

PeaceА, точно в тази връзка на този етап шпионирам и контролирам! Peace

# 320

Тъй де, тъй! И аз така си мисля, това имам предвид под "липса на акъл".
Но наистина в разумни граници, не ми се ще да се превръщам в детектив и параноична мамичка.

Чакам униформите с нетърпение - а как ги мразех едно време, не е истина просто!!!

В смисъл, поне това голопищене да избегнем, макар че знам ли?!
Може, като ги въведат наистина, да пропищя и от тях - пък и зависи колко ще струват...

# 321
Silvi35, това, че се разбирате със сина си е страхотно.
Аз не се разбирах никак с майка си, когато самата аз бях тинейджър. Нямах право да излизам и да имам приятел. Почти винаги криех къде и с кого излизам и й казвах това, което тя искаше да знае. Аз не исках да имам подобни отношения с моята дъщеря.
Когато беше по-малка и усещах, че има някакъв проблем, сядах до нея и си измислях (точно така - измислях си) история с подобен проблем на нейния. Казвах й, че не съм намирала разбиране в никой и т.н. И знаете ли каква беше реакцията? "Мамо, а знаеш ли, че и аз ...." И започва да разказва всичко, ама всичко. Започваме да обсъждаме проблема и колкото и да съм била бясна на нея понякога, че е постъпила някак си, го подтисках и търсехме заедно решение за по-нататък.
Когато усещам, че и се излиза, а в момента няма с кой, обличам се и излизаме заедно. Няма значение дали имам работа, дали ми се излиза или само ми се спи. Сядаме някъде и си говорим.
Знам, че звучи изтъркано сигурно, но никак не е трудно да стигнеш до едно дете, само трябва много, ама много търпение и разговори, ама много разговори не само по ежедневието на детето, но и моите. Нямате си на идея, когато ми е било тежко или трудно, аз сядах до нея и аз разказвах за моите проблеми. Може понякога да съм заобикаляла точния проблем, но все нещо съм разказвала и тя знае, че както аз знам нейните тайни, така и тя знае моите тайни.
Сега съм доволна от всичко това, защото всяка вечер като излиза с приятеля си ме пита кога да се прибере и дали нямам нужда от нея. Вечер, колкото и късно да е, разказва за срещата, за чувствата, емоциите. Е, понякога ми идва в повече, защото аз като всяка нормална майка ревнувам, ама ....   

Това не ми се струва правилен подход. newsm78 Няма да жертвам своите приоритети заради нейните и тя го знае. Как пък не бих излизала с нея когато няма с кой. Shocked Това ми звучи  налудничаво. Родителското приятелство не би трябвало да се простира чак до там. Има си семейни излизания, планувани, но да си нарушава някой собствените планове заради детето, това си е глезотия. На тази възраст какво има да излиза с родители- има си приятели на нейна възраст. newsm78 От малка се опитвам да и внушавам, че фактът че е дете не я прави привилегированата и в никакъв случай не може да иска някой да се отказва от собственото в нейна полза. Като няма с кой, значи няма с кой.

А с тези измислени истории които си и разказвала, не се ли страхуваш, че на лъжата краката са къси? Моята помни като слон кога какво съм и разказвала и да ме хване в измислица е елементарно. Пък няма нищо по-фатално за доверието от засичане в двуличие.

# 322
По въпроса за униформите-моята ще има тази година в математическата,вече я платихме-92лв.(по-точно като я записвахме ни накараха да мерим,за да дадем номер и да си я поръчаме),а вчера си взехме една част.Униформата включва-риза,пола,зимен панталон(който представлява черни дънки),яке от полар,2 тениски за физическо и вратовръзка.Не е грозна,но на нея не и е много по мерак.Смятам,че ще свикне и ще се възприеме(дано де)! Laughing

# 323

Ейй, а това не го знам какво е, как така пък съм останала толкова необразована?! newsm78

Попитах - Naruto се казвало и го теглел от bol.bg. Доколкото схванах, сюжетът се върти около вечната борба между Доброто и Злото.  Wink Laughing

# 324

Попитах - Naruto се казвало и го теглел от bol.bg. Доколкото схванах, сюжетът се върти около вечната борба между Доброто и Злото.  Wink Laughing

Мерси, това ще го проверя! че как така пък да не съм наясно с тийн модите?! Макар че това може би е повече за момчета. Сега, като почне учебната година, ще се осветлим.
Подобни интереси на мен ми се струват по - интересни и здравословни, отколкото... знаете си, има ги разни моди, дето smile3511.

По въпроса за униформите-моята ще има тази година в математическата,вече я платихме-92лв.(по-точно като я записвахме ни накараха да мерим,за да дадем номер и да си я поръчаме),а вчера си взехме една част.Униформата включва-риза,пола,зимен панталон(който представлява черни дънки),яке от полар,2 тениски за физическо и вратовръзка.Не е грозна,но на нея не и е много по мерак.Смятам,че ще свикне и ще се възприеме(дано де)! Laughing

Така като те слушам и стигам до извода, че в нашето училище униформите няма да се реализират скоро. Знам ли и аз кое е по - добро.
Представям си как ще им се цупим. Особено на панталоните - сто на сто няма да са с ниска талия!!!  hahaha

# 325
Докато аз се вдетинявам тия дни (питайте Кака си Сийка как), вие много сте написали. Бравос.
Ксения, туй си беше черен хумор, моето изказване.
Алито и Мария.4, добре дошли. Hug Hug Hug
Толкоз от мен - вече толкова пъти изпях за малката звездичка, че не мога да произведа нищо. Но ви прочетох и беше интересно. Grinning Grinning Grinning

# 326
  • Ямбол
Здравейте пак!
Разбира се, Ксения, че това сигурно не е най-добрия подход. Просто споделям как съм се справила аз.
А за това с историите, честно казано, в момента съм мислила само как да стигна по-близо до нея, а не как ще реагира след години, когато евентуално разбере каква тактика съм имала към нея в тийн-годините.
Споделете вие как се справяте или как бихте подходили в този момент от живота на децата ни Simple Smile

# 327
Аз нямам специални стратегии за да я накарам да споделя. Когато и ако има нужда, ще си каже. Някак не опитвам насила да и "влизам в личното пространство", а рано или късно тя проимва сама желание да говори. Само ловя моментите. Вечер като ми се каже "полежи с мен", значи зарязвам всичко и съм готова да слушам. Laughing
Не мисля че има вече кой знае каква нужда от съвети и напътствия. Достатъчно зряла е, че и по-зряла от мен. Няма нужда да бъде предпазвана от нещо. Споделянето ми е важно дотолкова, доколкото да не губим приятелска връзка и за мое спокойствие. Rolling Eyes

# 328
Здравейте, при нас по въпроса за споделянето - нещата са на избирателен принцип... В това отношение много добра работа ми върши майка ми... в смисъл, че повечето неща малката ги споделя с нея ... Не и се сърдя (на щерката имам предвид) ... аз също не можех да кажа всичко на майка си и си търсех алтернативи ...
Доста неща също научавам от импровизирания дневник, който "подучих" хлапето да си води... Тя все още е на 11  и естествено не съм й обяснявала, че дневника обикновено е "тайна" и не се държи там, където всеки може да надникне в него, така че ми е доста полезен ... не че реагирам директно на написаното, но поне съм по-наясно с проблема (ако има такъв) и си търся начин той да излезе наяве - тя сама да си каже, а не да излезе, че съм и чела писанията  и виждаш ли, ги използвам, за да създавам конфликти и т.н.  Въпреки, че все още няма "тийн" във възрастта си, нещата са доста сериозни... Днешните хлапета са доста напред с материала и се занимават с неща, за които ние сме разбрали едва ли не след като сме си взели паспортите ...

# 329
Аз нямам специални стратегии за да я накарам да споделя. Когато и ако има нужда, ще си каже. Някак не опитвам насила да и "влизам в личното пространство", а рано или късно тя проимва сама желание да говори. Само ловя моментите. Вечер като ми се каже "полежи с мен", значи зарязвам всичко и съм готова да слушам. Laughing
Не мисля че има вече кой знае каква нужда от съвети и напътствия. Достатъчно зряла е, че и по-зряла от мен. Няма нужда да бъде предпазвана от нещо. Споделянето ми е важно дотолкова, доколкото да не губим приятелска връзка и за мое спокойствие. Rolling Eyes
Ние хората сме толкова различни, затова и реакциите ни в дадена ситуация са различни .
Ксения, в твоето изказване откривам противоречие .
Ще те цитирам :"...  но да си нарушава някой собствените планове заради детето ..."
Дали ще легнем на леглото с децата си ,или ще излезем по магазините ,или ще отидем на кафе, целта май е една и съща-да се доближим до тях ,да ги предразположим да споделят, да сме по- близки .
Просто гледаме от различни ъгли.
Знам, че сега ще скочиш да ме опровергаваш, но не си ли забелязала ,че ако някой сподели нещо, с което ти не си съгласна ,веднага му опонираш с доста рязък тон ?

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 10:08 от aleks

Общи условия

Активация на акаунт