Новини за катастрофата причинена от Максим Стависки

• 28 481
  • 686
  •   1
Отговори
# 270
  • До хладилника, който обичам
НЕ смятам, че щом позицията на Бухтичкасе различава от масовата, тя трябва да се разпъне на кръст и да бъде публично линчувана. Щом е преценила, че това е нейната позиция, поне уважавайте правото й на лична такава. Това все още не е престъпление.
Спаска е права.
Но аз също очаквам да уважават личната ми позиция и ако тя опонира на мнозинство нейде си (в случая - като цяло тонът във фен-клуба не ме кара да плача от умиление) и ако искам да я споделя, да не ме питат първосигнално защо аджеба ходя да чета едикъде си и интриги ли създавам...
Уважавам позицията на феновете, подкрепящи спортистите, но хитлеристките настроения тип 'Подкрепа, осанна и нищо друго' не ме радват. Като ще подхождаме реалистично - така да е. Тук не е фен-клуб и е нормално мненията да са доста по-различни от мненията там.

Някой въобще съмнява ли се, че ще го измъкнат?
Аз съм убедена, че ще замажат очите на хората със смешна глоба и фиктивно наказание тип "условна присъда" или нещо подобно.

Затова ми се иска да има възможност делото да продължи по европейски.
Не, не се съмнявам, че ще се измъкне. Няколко човека от фен клуба бяха писали, че са питали познати юристи и без изключение са им казали, че присъда (освен условна) е абсурд да последва, защото е с чисто досие.
Четох малко по диагонал, но доколкото видях - има подкрепящо писмо от клуба на Аертон Сена, което вдъхва надежди, че вината може да се лепне на мокрия път...не на шофьора.

# 271
  • Кори Селести
Доколкото помня, Калоянчев ....

Благодая за разяснението:)
Да..при това положение наистина е редно да го оправдаят.

# 272
  • София
А Лора пък кога е убила човек, това сефте го чувам?

# 273
За пореден път виждам нагледна демонстрация на един от основните проблеми на българина. Ако някой има различна позиция, няма право на уважение. Повечето от постингите тук са тип "линч". НЕ смятам, че щом позицията на Бухтичкасе различава от масовата, тя трябва да се разпъне на кръст и да бъде публично линчувана.

не съм съгласна.   Stop
никой не линчува мнението на бухтичка.
аз така и не разбрах какво точно е, обаче,  тя каза, че не сме достойни да ни обясни.
тоест, няма нищо лошо в различното мнение.
искаше ми се да ми го обясни, просто. нищо повече.

# 274
  • София
Само да вметна, че ако Стависки не беше пил и не беше карал с превишена скорост/марката на автомобила не я споменавам, тя е въпрос на личен избор и не подлежи на коментар от моя страна/, пак можеше да се случи това нещастие, но тогава обществото едва ли би реагирало така.
Някои квалификации са крайни - да наречеш някого "убиец" е много трудно,но предвид обстоятелствата - каране в нетрезво състояние, с превишена скорост, в опасен участък на пътя, дето на всеки метър почти има знаци, които предупреждават за опасни участъци и оказват позволената скорост,  предизвикването на катастрофа не е просто инцидент, не е нелепа случайност, това е предизвикано престъпление.

И ако някой, който и да е той, си мисли, че на него не може да му се случи, явно е, че може.

Всичко, което се случва по пътищата ни е чудовищно.
И ако Стависки бъде оправдан, това ще си е още един циничен пример за всеки, който арогантно откзва да се съобразява с всякакви правила, норми и закони.

Колкото и да е жалко, хората се възпитават с наказания.И така поколение след поколение, за да се придобие някакво що-годе нормално поведение на обществото.
При нас такова нещо няма.Няма санкции, няма наказания, няма култура и чувство за отговорност.И няма да се променим.Само ще продължим да броим сълзите на майки, бащи, деца, любими.....

# 275
Чудех се доста дали да напиша моето мнение по този въпрос, чудех се, защото моето мнение се препокрива с това на повечето. За съжаление аз също мисля,че Максим няма да получи заслуженото си. Каквото и да е то. Странното наистина е,че тези наши звезди си мислят,че могат да правят каквото си поискат без да платят за последиците. Еми кой ще плати, питам аз?...Всичко в този живот се плаща и за радост или не няма поправителна сесия. Мъчно ми е за Албена, изглеждаше ми много добричка.

# 276
  • Добрич
И аз доста се чудех дали да пиша по темата, но не издържах. Според мен трябва да има наистина адекватна реакция, да има затвор. Да започнат да дават реални присъди точно от известните личности, да бъдат пример. Защото почти всеки ден виждам поглебални коли да карат млади хора. Защото ако му се размине, другите ще се осланят на това и ще кажат щом на него му се размина искам и аз да се отърва. Защото всеки ден, като возя дъщеря си се моля някой идиот да не се вреже в моята кола, вчера замалко да ни се случи. Не искам като се качвам зад волана всеки ден да се моля да стигнем живи, накъдето сме тръгнали. И аз го харесвах преди заради постиженията му, но уви не му съчуствам ни най-малко. Ненавиждам хора, които си мислят, че на тях няма да им се случи. Защото в 99% от катастрофите загиват невини. Нека накрая тези закони да започнат да действат иначе никаква война на пътищата няма да спре.

# 277
За пореден път виждам нагледна демонстрация на един от основните проблеми на българина. Ако някой има различна позиция, няма право на уважение. Повечето от постингите тук са тип "линч". НЕ смятам, че щом позицията на Бухтичкасе различава от масовата, тя трябва да се разпъне на кръст и да бъде публично линчувана.

не съм съгласна.   Stop
никой не линчува мнението на бухтичка.
... искаше ми се да ми го обясни, просто. нищо повече.

Лени, не те визирам персонално. Трбява ли да цитирам постинги по адрес на Бухтичка в падкрепа на казаното от мен?
А ти би могла и на лични да се обърнеш към Бухтичката, ако наистина същността на позицията й е тобкова важна за теб.

не смятам да задълбавам повече, не искам да адвокатствам на позиция, която не подкрепям.

БУ, права си да очакваш уважение и към твоята позиция. Радвам се, и че си от тези, които когато не срещнато очакваното, не слизат на другото ниво.  Hug

# 278
Доколкото помня, Калоянчев беше сгазил пешеходка, пресичаща на Цариградско, в частта където няма пешеходни пътеки, а подлези. Затова не го осъдиха - по закон не беше виновен, а и не беше пил.

Не че има някакво значение, но инцидента е по пътя за морето край някакъв паркинг. Жената прескача мантинелата и тръгва да пресича платната. Тогава правеха експертизи на спирачния път, доказаха че е нямало шанс да спре навреме и т.н.

# 279
  • София
Кажете за Лора де. Не че е баш по темата. Confused

# 280
Спаска, ти вече "адвокатстваш". Но първо помисли дали това е линч, защото реално на бухтичка нищи не й става от това, че във форума някой не и съгласен с нея. Никой не я е наскърбил дори, всички са много благоразположени към нея.

Не нямаме ли право на мнение?

По темата: представете си, след като пробата за алкохол му е направена час (с дрегер) и няколко часа (кръвна) след инцидента, в каква степен се разминават изнесените факти пред реалните по време на самия сблъсък.

# 281
  • До хладилника, който обичам
Кажете за Лора де. Не че е баш по темата. Confused
Гугъл ит.

http://bulpress.net/index.php?p=view&r%5Bid%5D=3609

# 282
  • София
Търсих, ама не попаднах на такава статия. Все за разни снимки, клипове... Rolling Eyes
Тенкс!

# 283
... По темата: представете си, след като пробата за алкохол му е направена час (с дрегер) и няколко часа (кръвна) след инцидента, в каква степен се разминават изнесените факти пред реалните по време на самия сблъсък.

Нали уж се приспадало времето, поне така съм чула. Но като имам предвид, че всеки човек разгражда алкохола с различна скорост, сигурно някаква средна стойност добавят  newsm78

Спаска, няма линч. Всичко идва от там, че човекът е с определена професия, която предполага известност. Много хора карат пили и правят същите грешки, само, че не не висят по подписите на потребителите. Човек може да е перфектен в професията си, но НЕ е добре да се използва за смекчаване на присъдата, за оправдание пък съвсем не говоря, това ми беше идеята.

# 284
  • София
И аз не мисля, че подписа на Бухтичка трябва да е грижа на съфорумките, ама... Rolling Eyes Всеки може да си сложи какъвто си сика подпис, стига да отговаря на определени условия, нейният на кои точно не отговаря?  newsm78
Аз пък нямам идея тези 1,1 на колко приблизително изпит алкохол отговарят? То е ясно, че на всеки организмът отговаря по различен начин, но все пак би трябвало да отговаря на нещо, долу-горе. 2 бири или 6 бири? 50гр твърд алкохол или 700 грама? Някой знае ли?

Общи условия

Активация на акаунт