Недоносени деца-3

• 28 286
  • 349
  •   1
Отговори
# 210
"АКО ИМА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ"
Хаха и на мен ми го каза така, но пропуснах да спомена.
Едно не разбирам: имаме едно комшийче, което според думите на баба си е дюстабан и му правели специални стелки от първата годинка. Как проличава на такова малко стъпалце дали е плоско?! Защото бабата се загледа в крачетата на Тери и реши, че и той може да е с плоскостъпие. Пък Алексиев го видя и нищо не каза.  newsm78

# 211
Здравейте момичета,благодаря за подкрепата отново Hug
mim40   ,всичките ти притеснения, за които си задавала въпроси, изобщо не са в компетенцията на ортопед,затова и отношението явно е било такова/ако се забавя в движенията отиди при физиотерапевт-рехабилитатор и започни съответната гимнастика/.По отношение на дюстабана,всички даца се раждат с него,при някой остава до петата година,много странно защо нормално дете на годинка носи ортопедични обувки newsm78,обикновенно към третата година ,ако се задълбочава проблема,ортопедите препоръчват ходене навсякъде босо,обувките-след 5 PeaceВсичко това научих в Горна баня,поради факта че Вики не ходи самостоятелно и по тази причина едното краче е по късо/1-2мм,не е много ,но при всички с ДЦП е факт,получава се лека сублуксация на една от ставите/,единственото което гледа ортопед при бебета е точно луксация на тазобедрените стави,така че не му се сърди Hug

# 212
  • Варна
Гери как мина прегледа вчера във Варна!  bouquet Praynig Praynig Praynig

# 213
анет, мила прегледа мина още в събота за щастие нямаше лоши  новини .на 01.10  пак ще ходим във варна и се надявам да сме още по-добре!!!

# 214
Гери браво на Жорко.
Вики и мама - стискам палци.

# 215
Здравейте на всички. )))
Ние се завърнахме на хоризонта, днес ни изписаха от болницата след 6дневно пребиваване. ))) Вече сме големи порастнали - цели 2300кг. )))))
Сега ще си се гледаме в къщи. )
За съжаление кърмата ми е все толкова и се дохранваме с АМ. Колкото има цедя и и го давам. Давам и да суче от гърда, но само се упражнява като че ли.
Имаме си малко проблеми със стомахчето, трудно се изаква и стомаха балонира, но се оправяме с масажи.
След 10дни сме на контролен преглед в неонатологията и с офталмолог.

И само да попитам по запознатите, в епикризата относно консултацията с офталмолог, направена на 01.09.2007г пише следното:

"Пр.обечен сегмент - б.о. Прозрачни очни среди. Очно дъно - папили  изглеждат витални, макули без  р-с. Съдове - нормален ход и калибър. Горе темпорално ретината - по-бледа. " И контрол след 1месец."
Та всички тези неща на мен нищо не ми говорят и се питам дали всичко е наред, макар че така ми казаха при изписването.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 19:22 от Mirama

# 216

"Пр.обечен сегмент - б.о. Прозрачни очни среди. Очно дъно - папили  изглеждат витални, макули без  р-с. Съдове - нормален ход и калибър. Горе темпорално ретината - по-бледа. " И контрол след 1месец."
Та всички тези неща на мен нищо не ми говорят и се питам дали всичко е наред, макар че така ми казаха при изписването.

Това е изследване за което мечтае всяка майка на недоносено дете Hug
Радвам се искрено ,за това което прочетох,оттук нататък ти желая само успех Hug

# 217
Viki i mama благодаря ти много за информацията. )))
А на вас пожелавам много успех в Германия. )

# 218
  • Варна
Гери чудесна новина Hug.
Мирама  welcome

# 219
# 220
Благодаря ви много за посрещането. )))

Да задам обаче няколко въпроса. )))
В болницата къпеха малката сутрин и вечер, аз се чудя дали да я къпя и сутрин и днес пропуснах.
Следващото е, че цедя кърма и колкото има и я давам, през останалото време яде АМ. Обикновенно когато давам кърма след това не давам АМ, но не съм сигурна дали се е наяла.
И следващото е за акото. Обикновенно за 24часа се случва да ака около 2-3пъти. Има си малко проблем със стомахчето, което балонира, правя и масаж по 2-3пъти през деня, но понякога и помагам, за да се изака. Та нормално ли е да е толкова на рядко, или не?

# 221
здравейте и от мен на всички имам въпрос трябва ли вече да го подпирам да седи при педито ходихме ама той не ни каза нищо имаше работа и не ни обърна внимание така че разчитам на вас благодаря предварително Hug

# 222
Mirama  честито ви прибиране вкъщи много да нацелуваш дребосъка   bouquet
Аз къпя дребната само вечер.За дохранването , ако е спокойно детето значи й стига кърмата.За да си спокойна ти може след кърмата да предлагаш и малко АМ.За акането не знам защо се притесняваш , ние акаме по вденъж на ден или през ден, така е от самото начало.Как й помагаш на Калинчето?Аз правя маажче на корема - кръгови движения по посока на часовниковата стрелка и понякога й помагам като свивам краченцата към корема нагоре - помага при нас.Ако правиш клизми по добре не толкоз често че се свиква с тях.Толкоз от моя опит.Успех
iskra.v.s  според мен не ви е рано за сядане на нас ортопеда ни каза 7.5 мееца, но нали сме момиченце.Ако има желание и силички детето да се позакрепя слагай го/това е само моето мнение/.

# 223
Здравейте отново от мен. )))
Аз пак с безкрайните си въпроси, но няма как. )))

Поредното ми питане се отнася за храненето.
Тъй като имам много малко кърма, Калина е предимно на АМ, Пре Нан. Чудя се дали да и давам по една глътка вода след хранене, или не? И дали изобщо ще я пие.
Следващото е, че не винаги си изяда всичкото мляко. Храня я на 3часа, както казаха лекарите, но понякога изяда само 20-30мл от полагащите се 60мл. Дали трябва да се притеснявам или не е чак такъв проблем това?

# 224
Здравейте отново от мен. )))
Аз пак с безкрайните си въпроси, но няма как. )))

Поредното ми питане се отнася за храненето.
Тъй като имам много малко кърма, Калина е предимно на АМ, Пре Нан. Чудя се дали да и давам по една глътка вода след хранене, или не? И дали изобщо ще я пие.
Следващото е, че не винаги си изяда всичкото мляко. Храня я на 3часа, както казаха лекарите, но понякога изяда само 20-30мл от полагащите се 60мл. Дали трябва да се притеснявам или не е чак такъв проблем това?

Ще си позволя да ти отговоря, но съм просто една мама, без претенции за медицински познания.
Вода не давай.
Не я насилвай, колкото изяде _ толкова. Постепенно Ще прояде пове4е. Мери я 1 път в семицата, за да видиШ дали наддава.
Моят огладняваШе и преди тези 3 4аса _ давах му. Ако спи, не я буди за да яде под 4ас.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 12:51 от gioia

Общи условия

Активация на акаунт