ЮЛЧЕ сладко вика и беснее, а мама нервите си пилее!

• 11 849
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте   Kissing Heart
Ели - изпих кафенцето, докато преглеждах какво съм пропуснала  kaffeetrmker_2
ivka76 - според мен е добре детето да е на ясла, за да има социални контакти, но ти сама трябва да прецениш кое е по-доброто за Цецко.  Peace
Нани - чудесна питка - майсторка си ти. А при нас е едно слънце,  sun ама синето заспа по никое време.   sleepuu
Дидка - Калоян  не се бие, но ходи и гепи чуждите играчки, особено като са хвърлени на замята. Ако някой му дърпа неговата играчка, не си я дава. Като се наиграе с нея, може да я даде, но избирателно - предимно на момиченца.  4470
Прощъпулник мисля да направим скоро, да стане още по-стабилен.
Фонтанелата на му е като 50 стотинки, но тя беше огромна.
Рени - кърмим се 3-4пъти през деня и 2-3 пъти през нощта, като броя и кърменето на заспиване и събуждане. Сутрин винаги закусва каша, около час след кърмене. 
Синео4ка - да ти доведа и Калоян - ще стане още по-весело    Whistling  Party       

# 211
  • somewhere over the rainbow
Я да драсна и аз някой ред, да не ме забравите Crossing Arms

Честита годишнина на Иси и мъж й! Обичайте се много! Wink  bouquet

Дидка, смятам, че е нормално всеки да защитава територията си Peace  Дая не удря /бе опитваше се един път да шамароса баща си, но той нарочно я дразнеше, заслужаваше си го Crossing Arms/, но пък хапе и щипе. Когато го прави за да защити територията си, не й се карам, казвам само, че така не се прави Naughty/в никакъв случай, обаче, не я оставям да си мисли, че я поощрявам/.  Но когато го прави от някакъв инат, напр. не й давам нещо, тогава ставам строга, карам се и я оставям да пореве, ако трябва. Както казва Лала, много е трудно да се разбере винаги кой крив, кой прав, но все пак трябва да се стараем да не се държим еднакво във всяка ситуация. Ама и аз как го обясних ooooh!, но с две думи да се учи детето кога може и кога не. А лично съвет за твоя случай, обясни на племеника си, че е по-голям, по-големите отстъпват, Алекс е малък и не разбира, ще му дадеш по-хубава играчка...ей такива /децата се гордеят като им кажеш, че са големи Wink/ Ако продължи да иска точно пък тази играчка, прилъжи Алекс сам да му я даде...кажи му:"Айде сега дай на бате играчката" и веднага му покажи друга. Ако я даде, викай му "Бравооо", за да разбере, че е направил нещо хубаво и ще бъде доволен от себе си. Това са варианти само, естествено ще изходиш от конкретната ситуация. Основното е Алекс да не остава с впечатлението, че другите винаги имат право...т.е. че е системно прецакван Confused, нито пък, че той е прав винаги Naughty
За фонтанелата - на 10 м. педито каза, че е затворена. Аз там не барам.
Бо, добрата новина е, че вероятно отглеждате новия световен шампион по спортно катерене Laughing
Ивка 76, факторите за избор между ясла и гледачка са много - местожителство, на теб кое ти е по-удобно за работата, темперамента на детето...Аз лично бих избрала ясли за Дая Peace
Синеоче, при вас е весело Crazy

Jorji, на Данката му подариха йоника, мислех да я сложа, но той веднага щеше да се лепне за нея / нали е голяма и нова/ и щеше да е малко нагласена работа.  Thinking
По-същата причина ние не сложихме телефон Crazy

# 212
Благодаря ви момичета много сте мили  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Kissing Heart lovekiss Kissing Heart
И моето човече нещо не спи спокойна вечер . Сега спи при баща си в спалнята ,защото е по-хладно и се буди по няколко пъти на нощ.Баща му го изпишква и после пак заспива. Дали пък детето вече няма и нощно време да си казва ,че има пиш  newsm78  бета , пиги  къде сте ? помогнете.
bo_slavova  Joy Joy Joy извинявай ,но като си помисля ,че и аз си имам такъв щурчо в къщи .Марти не беше щурав ,но Валери  ooooh!
попова  Hug
фонтанелата май се е затворила  newsm78 много не пипам там
N_A_N за Карлово ще пътуваме или петък или събота. Искам в петък за да съчетая моя рожден ден с прощъпулника на Валери ,но не знам дали ще освободят малко по-рано от работа Иван. Със сигурност събота и неделя до към след обед ще бъдем в Карлово после си тръгваме за Ямбол.
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 213
  • София
И ние да се обадим да не ни забравите  Hug

Яна направо ме омаломощава, откакто ходи и нещо нямам сили вечер да пиша. Даже и в дневника й, в който пишех редовно, напоследък не успявам да пиша, а точно сега е момента, защото всеки ден прави нещо ново.

Както се бях притеснила, че ще ни сложат Тримовакс, и взеха, че има свършиха и в крайна сметка ни биха Приорикс. Сега чакам да минат дните, в които се очаква реакция и чак тогава ще си отдъхна.
Все още сме някакви си 8.5 кг и 75 см. И все така караме на кърма и сандвичи, ама като не ще друго, кво да я правя. Плодове и зеленчуци не ще да помирише, но сок поне пие напоследък. Ще я запиша на кухня, като им свърши ваканцията.

И ние от два-три дена се събуждаме рано-рано и започваме да се мятаме, но го отдавам на пълнолуние и зъбки (може пък и зъбките да са резултат от пълнолунието Mr. Green).

Лала, тъкмо си виках, че само по другите теми пишеш, не се отбиваш тук.

Морскасирена, аз на твое място щях да й кажа на тази да си изчака реда и ако не си свали детето, аз щях да го хвана и да го сваля от колата, ама че наглост. Нещо напоследък съм направо злобна при такива прояви. Одеве се развиках през терасата - минаваше два, а едни два етажа по-надолу продължаваха да си работят по дограмата. Яна нали вече си спи от 2 до 4 часа.

Уф, тия пак се разтропаха, отивам да видя.

# 214
Синеочка гледам не ти е скучно  Crazy
Бета и ние сме така 75см, но 8,75кг  Mr. Green Оказа се че са пробили и 4-те предкътника.Ама какво тръшкане беше докато лекарката успее да му бръкне  устата  ooooh! Може би това е причината за неяденето  Thinking

Нита и твоят Кало е цицомат,а.Аз забравих да спомена че и нощно време по 2-3 пъти че сучем.Ама като не ги помня.Аз само като го усетя че се криви и го затапвам,та да се наспя.Много ми е удобно така,наспивам се,но как ще го уча да спи сам незнам  Whistling
Скоро няма да е.  Tired

Бо алпинист си имате вие.Малии...

Хубав ден от нас  Heart Eyes

# 215
  • София
Иси, не знам какво да ти кажа, Яна не си казва, отговаря Да, като я питаш дали й се пишка, но не винаги е вярно, а и не винаги отговаря. Таткото да го пита Валери пишка ли му се, пък ако отговори, отговори  Hug. Ние я слагаме Яна на гърнето и през нощта, ако я видим, че е будна от известно време и се мята насам-натам.

Рени, и ние така се кърмим - 2-3 пъти през деня и 2-3 пъти през нощта.

# 216
Честита годишнина на isi_kam! Малко на патерици, но вчера интернета ни беше отврат и не можах да публикувам. Много щастие и късмет много години наред! Wink
Момичета, да ви питам някое от вашите деца случайно да пие много вода? Венци пие над два литра на ден Shocked. Аз крия шишетата, а той ги намира и ми показва чешмата да ги пълня  ooooh! Памперсите ги сменяме като носни кърпички  Sad
И нашата фонтанела не е затворена. Може би е около сантиметър широка и половин дебела. И ние бяхме с огромна при раждането, но знам, че до две годинки не е страшно ако не се е затворила. Naughty
Моят сладурко днес проявява вкусови предпочитания. Сутринта предлагам попара, погледна я и ми показа млякото. Сега пак преди вечеря-предпочете мляко smile3506 С характер ми е детенцето, пък може би кътника ни мъчи и предпочита течна храна.
Някой знае ли нещо за СилвияН-тя вече всеки момент чака своята втора принцеса да се появи на бял цвят.

Последна редакция: вт, 28 авг 2007, 23:31 от eti_31

# 217
  • някъде
 Hug
Ще си имам готвач вкъщи  chef, или както каза сестра ми- ще стане собственик на ресторант за спагети и пица /в Италия/ Laughing
Правихме му прощъпулник, но понеже беше станал малко преди това, пък и беше гладен нещо се нервираше ooooh!! Търкулнах питката, направи една крачка и седна Crazy, после започна да лази, отиде до питката, взе я, аз му отчупих малко Wink, и се спусна към дървената лъжица eat- другите неща въобще и не ги погледна Crazy

Ети, много вода бре- 2литра, то аз не изпивам толкова newsm78

# 218
  • ES
Здравейте майчета,

гледам доста от бебоците ви са хванали като нас черпака. Дали ни е вече добре познат уред. Нашето момче не си играе с играчките ами му дай празни туби от минерална вода, отваря шкафа с чиниите и тенджерите и вади най-дрънчащите. Едно надуваемо малко замъче му донесе баща му, хич не го и поглежда, ще вземем да му изпуснем въздуха и да го приберем само място заема. Ама виж да ни разнася чехлите, е по-голямо удоволствие няма за него, даже реве докато не дам да ми ги свали от краката. Вдигнала съм всико на възможно най-високо, завързала съм шкафове и чекмеджета.

Бета, Рени и ние сме малко от вашата категория 9.200 кг. А яде бе - и супички и манджички, сухо все още не ще, може би защото имаме само 4 зъба. Плодове и зеленчуци обича много. И не наддава. Ама не се спира малката му гъзинка. Педиатърката каза, че за ръста си е добре, не е слаб, ама биваше на 1 г да е поне 10 кила.  Confused

Ние сучем сутрин много рано и пак заспиваме и преди сън се кърмим. От няколко дена спи само веднъж на обед. Но дисциплината много я развалихме с това сменяне на градовете, обстановките. Не иска да стои на гърнето, става преди да е свършил работата. Преди си мислех, че е готов или няма защо да стои на гърнето, но често като стане и като се усамоти и го прави на леглото. Като малко бебе не го е правил. Оная сутрин беше върхЪТ просто.  Close Стана от кукуто, беше само чуркал и не иска повече да стои. Викам си готов е, да отида и аз до WC. Като се връщам човека акал и се въртял, идеше ми да го убия.  Close Няколко дена преди това акаше в памперса, нещо което от 7мия месец не беше правил. А за пишането все по рядко го уцелвам, но той и не стои на гърнето. Не знам къде сгреших, не съм прекалено настоятелна ли?  ooooh!

Другото, което развали диспиплината ни е, че откакто сме се прибрали от БГ спи при нас и по никакъв начин не мога да го накарам да си легне в креватчето. И спи като брейкаджия, върти се като шугав на всички посоки и заспива перпендикулярно на нас и върви спи сега де.

Нещо май взе да си налага и трябва да обръщам другия край, ама като не мога да го изтрая да реве, спиране няма ти казвам. А и не живеем в гората, хора живеят над нас, ако ревовете са чести и в неподходящо време може и да се оплачат. Направо не знам как ще я караме с един своенравен и налагащ се Митя.

И навън с децата е войнствен и не се притеснява от хилавата си физика отива да играе с големите деца, най вече ако играят с топка. Опитва се и да посяга, но може би не влага тоя смисъл какъвто би имал един истински шамар. Ама знам ли го! Лъв без опашка.  Laughing

Та така с наш'та буйна младост! Само нерви да имаш!

А Бета, защо и пишеш дневник, то само като разпечаташ от профила си постовете си и ето ти го един подробен дневник.  Joy

# 219
Здравейте момичета.
Онази вечер нямах нито време, нито желание за писане. Калин трябваше да гледа Ема тази седмица, но и той се разболя  #Cussing out , като тръгне на зле не спира...
Имам си най-прекрасната приятелка на света, на която сигурно цял живот няма да мога да се отблагодаря -Боряна. Гледа ми детенце, справя се повече от блестящо. Аз предполагах, че двете зверчета ще я подлудят, а те са най-добрите деца.... Днес пак ще се гледат, много са сладки двете с Лора, големи скици са.
Ами това е от мен за сега, ще се оправям, че след малко тръгвам за работа....

Айде чао и до скоро.

ПС:Иси, честита годишнина! Много здраве и щастлив семеен живот, да правите платинена и златна сватба. И след някоя и друга година да ви радва една мома вкъщи!  Wink   bouquet

# 220
Добро утро мами... Hug ееех, днес е един прекрасен ден
Малкият ми маймунк се събуди в 5ч и каза "мамо"   love001мммммм музика за ушите ми  и въпреки, че му давам шишето с мляко към 6:00-7:00ч. , този път му казах "Е...заслужи си по-ранното шише, мама!"   newsm03

gery_to  , Hug като те чета все едно чета за Ванко - и ние обичаме много празни шишета от вода, шкафовете ги обрисва, не обръща внимание на играчките си, оня ден обърна пепелника на терасата и налапал един фас- уф... no Върху секциите ни съм натрупала толкова много неща, тези които вади от долните шкафове...аз ги слагам най-отгоре.... Crazy Ама така ще е до 2-2,5г. Няма как.
Относно гърнето - аз не съм слагала Ванко още на гърне. Може и да не съм права, но мисля, че е рано. Той все още не може да разбере за какво става въпрос там. Четох и в една книга на Спок мисля, че беше, относно това, че децата не искат да си дадат своята собственост - акото и пишото, на гърнето! Сега...това може и да не е вярно, а може и да е! Но мисля, че ако го караш на сила, а той не е готов за това, може после много трудно да му обясниш, че това е правилният начин. Ще ти се заинати...отиде ...още мнооого време в гащите - нерви, караници... Та така мисля аз. Може и да не се съобразиш!

Относно налагането и Ванко напоследък захитря! Когато не стане на неговото и започва да реве! В първият момент не бях сигурна дали е инат/налагане или нещо не му е наред! Но като помислих - нахранен е, с чист памперс е, спал до преди малко, никой не го е събудил, вода е пил скоро... Naughtyняма повод да не му е наред нещо. Да реве тогава! Порева си малко, пробва се още веднъж... и сега му е по-ясно! Само се опитва да направи физиономия и като ме погледне, аз повдигам рамене и се обръщам! Е...проблемът е почти решен. Разбира, че наглава с мен няма да излезе! Със съседите на се съобразявам, тъй като никой не се съобразява с мен. Говорят си по тел.а на терасата, викат, гостите си събират по терасите, тупат по никое време, ремонтират... и аз не се съобразявам. Пък и дете е! Не вярвам някой да ти прави забележка!

didka_81 ха честито ви готвач!  newsm51 Жените май харесваме мъжът да обича и умее да готви! Поне , аз де! newsm03 Ще го наобикалят момите Wink

Нани  Joy следващ прощъпулник, да сме живи и здрави за внуците! Аз си минах от реда! не, че не ми се иска едно момиченце!  Crazy

Попова лека и спорна работа! Аз в момента съм на работа. И на мен ми помага приятелка, срещу заплащане разбира се! Ама няма как!

Абе като ви чета кг на малчовците ви...заповам да се чудя и замислям за нашите Thinking Когато му правих ваксината педито каза, че сега не е време за консултция, та не го изтегли...но когато бяхме в Кауфланд - татко му го сложил на една от теглилките, при зеленчуците /нали ги знаете/ и показала 11 600гр. с памперс и дрехи! Ама като го гледам не е дебел, за височината не мога да ви кажа, но май довечера ще я измеря!  newsm78

Пууу цял роман... #Crazy Хаиде чао, че може и да съм досадила...

# 221
Момичета имам една молба. Ако някой знае немски моля да ми преведи тези няколко изречения една приятелка ме помоли. Може и да не е дословно само в общ смисъл(за едно лекарство е за отказване от лапане на пръсти при деца)
.....Wenden Sie Daum-exol mehrmals täglich an, evtl. in mehreren Schichten. Verwenden Sie hierfur bitte die spezielle Pinsel/Schraubkappe. Daum-exol Nagel-Schutzlack ist nach dem Auftragen geruchlos und nahezu unsichtbar. Er entfaltet seine Schutzwirkung erst nach dem Trocknen.
Wir empfehlen Daum-exol Nagel-Schutzlack  fur Anwender ab zwei Jahren. Fur den erfolgreichen Einsatz dieses Kosmetik-Praparates sind Verstandnis und ein aktives `Mitmachen`unbedingt erforderlich.
Daum-exol Nagel-Schutzlack  schutzt die Fingernagel einerseits direkt )als Nagellack',andererseits aber auch indirekt durch seine Eigenschaft als Gedachtnisstutze, die mit ihrem Geschmack daran erinnert, die Finger nicht mehr unbewusst in den Mund nehmen zu wollen.
So werden, bei regelmasigen Anwendung, die Nagel und Hande wieder schon und gepflegt.
Himweis± Daum-exol Nagel-Schutzlack  nur auserlich anwenden und nicht in die Augen bringen oder auf verletzte Haut auftragen

Ох голям зор. Някъде има а с точки и у с точки но незнаех как да ги напиша.
Много благодаря предварително  Hug

# 222
Лала, тъкмо си виках, че само по другите теми пишеш, не се отбиваш тук.
Така е. И както си пишех, видях синеочка, дидка и Нан там и ме блъсна носталгията. Едно такова ми стана мило да ги видя и реших да се прибирам тука.  Grinning

За гърнето, някои може би си спомнят какво бях писала за дъщеря ми. Тя махна памперса на 2г7мес. За 4 дни се научи без никакъв проблем. Имаше проблеми обаче с акането - запече се от стискане. Бях се паникьосала и реших с малкия да пробвам от малък на гърне. Обаче проблемът на дъщеря ми отшумя за около 2 мес. Няколко месеца по-късно, точно като навърши 3 махна и нощния памперс. Прах чаршафи само 1 седмица. В крайна сметка този начин, когато детето поиска само да махне памперса ми се стори доста безболезнен. Сега като погледна назад си казвам, че напразно се тръшках и карах детето по-рано да сяда на гърнето. Може би я стресирах даже. Като я оставих на мира, тя сама поиска и толкова бързо се научи, че даже не ми се вярваше. 4 дена си е направо нищо в сравнение на месеците дебнене, защото например майка ми каза, че е ни е слагала на гърне от бебета, но пак горе-долу по същото време се случвало истинското овладяване и на ходенето по малка и голяма нужда. Защото като казвам, че се е научила за 4 дни имам предвид, че след 4-я ден никога не съм я подсещала, че трябва да ходи до тоалетна и това и вкъщи, и навън, и в яслата. Не е имала въобще инциденти. Просто все едно никога не беше носила памперс. Така че реших да си карам по утъпкания път с Пипи. Единствената разлика е, че от време на време го слагам така на гърнето, колкото да не му е чуждо. Но нищо не прави в него, по-скоро като игра. Вярно, с този метод се сменят памперси по-дълго време, не е приятно, но пък се спестява енергия в дебнене, перат се по-малко гащи и например дъщеря ми ползва гърнето само 1 месец, след това мина на тоалетна. Така че и гърнета не съм чистила. Честно казано май нямам мнение по въпроса кой метод е по-добър. 

За кризите, Пипи също се опита да ми прави. И аз в началото все се чудех какво му има. После разбрах, че просто се глези и го оставих да реве. Отказа се много бързо от тези спектакли. Сега може много дълго време да се заиграва сам и въобще стана доста по-сговорчив. Защото по едно време направо ме побъркваше, абсолютно нищо друго не можех да правя докато е с мен. 

# 223
Мама Дани, защо не пуснеш една темичка в чужбинския, там със сигурност ще има някой, за който няма да представлява никакъв проблем да ти го преведе? Защото нашите мами от Германия май не пишат вече често в темичката.

# 224
Здравейте момичета!
Ние най-накрая ще тръгваме към морето,след обяд тръгваме към Хисар и от там сутринта ще сме вече напът към родното черноморие!Ако не ни мине котка път!

Та минавам да ви поздравя и да кажа ЧАО ,та така,ще ви оставям че багаж ме чака!

Бай и да слушате! Wink

Общи условия

Активация на акаунт