АВГУСТ месец преполовихме и с много бебета се ний сдобихме!

• 15 812
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Колко време след като падне пъпчето може да се чипка бебето във ваничка, легнало? На нас тази сутрин ни е паднало пъпчето най-после.
  Енти, мила успокой се, почини си и всичко ще е ОК. Първите дни вкъщи са малко стрес вярно, защото всичко е ново инепознато а и навиците ти се променят> Аз също имам много страхове, но се старая да съм позитивна:-)))
 Започнах да пиша а Ади се разплака и откарахме 40 минути хранене, та си забравих всички мисли. Ние също не се храним по режим, просто не става.
 Ох мами още съм дебела, свалила съм към 7 килограма само и ме чакат 10....Още не ми ставт старите дрехи...и дупето ми е огромноооо. Трагедия

Хайде всички които чакат появата на малко човече тази вечер да им донесе късмет

# 136
Саше секциото се плаща, независимо по какви причини-650 лв доколкото аз знам newsm78

# 137
Честито на didisv     bouquet  bouquet  bouquet

болничните са 315 дни. в зависимост от това кога е раждането - преди или след термин, дните болнични се коригират. само че забравих от болницата ли, от джипито ли. т.е. независимо кога родиш, си стоиш едно и също време в къщи.
пъпчето. педито каза още 10-15дни да го пазим и да го почистваме с памук. то сълзи известно време и каза това да го махаме с памучето.
айде, че ще ядем пак
и да питам - АМ може ли да се дава на поискване?

# 138
За болничните:
първите се дават от гинеколога следил бременността или от личния
вторите от болницата
Ако раждането е преди термина разликата в дните се дава отново от гинеколога или от личния
Останалите се издават от личния на бебето
Това ми обясниха в Майчин дом, когато ми издаваха 2рия болничен.

Херелинка, мисля че АМ не се дава на поискване, защото е точно количество и има опасност от прехранване и стомашни грижи на бебето.

# 139
Честито на дидисв и самодива
  bouquet
Ребека, Ади, ПИванова Абе мацки, какво сте луднали? Дайте по-спокойно, според мен като се успокоите и не се нервирате бебонитата сами ще си решат да излизат вече! Само спокойно... Не искам да ви дразня, ама аз последните дни съм много спокойна и весела - идея си нямам на какво се дължи  newsm78 Е, изнервям се от време на време, ама вас като ви слушам - вие сте пред нервна криза бе момичета, недейте така! Вземете се в ръце и мислете само за хубавото, което предстои, независимо кога ще дойде  Peace
 За секциото, ако нямаш претенции за избор на екип и тем подобни и ако се водиш по здравна каса, дори и да си за нормално раждане, ако се налага секцио- не се плаща. Една позната роди така в Шейново- беше по принцип за нормално, но бебето се обърна седалищно и направиха секцио без да плаща нищо! Така че Ребека - споко! Peace

Искам да питам родилите вече майчета, прибра ли ви се корема след като родихте? То е ясно, че няма да може да се влезе директно в старите дрехи, ама ме притеснява всичката тази кожа как ще се свие пак обратно?!?!?

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 21:34 от baby_illy

# 140
ами с упражнения.  Tired моя корем не се е прибрал още , предполагам, че без моя помощ няма и да се прибре повече  ooooh!

# 141
С риск да ви подразня моят корем се прибра и си влизам в дрехите. Кожата има да се възстановява още (да се постегне малко), но и килцата сами изчезнаха. Дано не се подуя от кърменето, че и миналия път започнах да пълнея след като родих.
Иначе упражненията са му майката. 

# 142
За болничните- когато си родила преди термин разликата от дните се добавя към последния болничен лист, който се издава от личния лекар на бебето.
А за корема- мисля, че бая ще почакам да си вляза в старите дрехи, въпреки че уж напълнях само 12 кг  Joy Може би с упражнения ще стане, ама кога ли  newsm78
 Simple Smile

# 143
аз още си ходя с бременните дрехи и се чувствам доста кофти от този факт. другата седмица съм се зарекла да намеря време да си купя нещо.

# 144
  • Пловдив
А как стои въпроса с болничните за преносилите.Моят е до днес,в понеделник трябва да съм на работа. Mr. Green

# 145
shoshi , не дразниш, просто събирам инфо  Hug Че аз по принцип съм кожа и кокали ( преди да забременея бях 50 кг на 171 см) а сега като си гледам корема какъв е ОГРОМЕН  #Crazy За килограмите се притеснявам по-малко - ще гладувам, ще спортувам и ще ги смъкна, ама сериозните притесняния са ми за кожата, да не вземе да висне грозно все едно не е моята кожа  ooooh!  Щото съм виждала един такъв случай и от тогава ме мъчат такива страхове...  #Crazy

# 146
Задължително ли е да ти падне тапата за да по4не раждането?

# 147
А как стои въпроса с болничните за преносилите.Моят е до днес,в понеделник трябва да съм на работа. Mr. Green
ако не се лъжа, трябав да отидеш при АГ-то. питай за по-сигрно в счетоводната тема  Peace
Франито, на мен не ми е паднала тапата. какво ти е?

# 148
ако не се лъжа, трябав да отидеш при АГ-то. питай за по-сигрно в счетоводната тема  Peace
Франито, на мен не ми е паднала тапата. какво ти е?

нищо ми няма просто ми се ражда ве4е Peace

# 149
  • София
 Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose кака Здравка

Честито на родилите мами !
 За кърма, вода - вода - вода, всяка течност отива на циците. Редовно ядене, месо и то всякакво, сън и спокойствие.
 Polinezia_love  - нашето падна в болницата и казаха да го мажем със спирт всеки път след миене и да го пръскаме с Бивацин спрей. Не се къпе във ваничка, докато не стане пъпчето както са нашите- така трябва да изглежда. А не се къпе за да не се инфектира,  от фекалиите. Като го плискаш във ваничката водата да не попадне върху него. / мале как го обясних, това не ти ли го казаха на визитацията newsm78/
baby_illy  - и аз съм с корем , ама след секцио се прибира по-трудно . За корема кърмене му е цаката- так става по-бързо. За кожата  погледни колко майки са с плоски кореми- и ние ще сме така до една година Peace В крайна сметка толкова време сме качвали и сме разпъвали тази кожа за седмица две нестава.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт