АВГУСТ месец преполовихме и с много бебета се ний сдобихме!

• 15 797
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Това сме ние Simple Smile
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=163155
Ника е rosemadder , парола lybov

# 76
  • София
Честити бебета на Валерия и Весела - да са ви живи и здрави и много да ви слушат.
За кака Здравка - нямам думи.... дано е отишла на по-хубаво място...
Шоши84, можех да ползваш кремчето Дактарин, ако си сигурна, че е млечница и не е бялото само по езичето. Моята педиатърак лично ме посъветва след всяко кърмене да и давам с една бебешка лъжичка преверан водичка (дори и да я изплюе) - така и се измива устенцата от кърмата и е малко вероятно да се образува млечницата. А това, че е бяло езичето на бебето не е млечница и не страшно - езичето по принцип побелява при всички кърмени бебета.

# 77
  • ГОре на черешата...
Констанс, послушай сърцето си, то ще ти подскаже най-добре Peace! Ние сме с теб и малката принцеска, всичко ще е наред, а ти се успокой и поспи повечко, не бива така, Тино също разчита на теб!

Роз Мадър, отваря се началната страница, не твоите снимки...

# 78
Добро Утро!
Много се радвам за новите бебенца, да са живи и здрави и да радват майките си много!
Момичета аз да ви се оплача от една луда жена! Вчера извеждах Неди на разходка, държим количката в една стаичка на партера, която е обща за целия вход и като го прибирах ме срещна съседката от етажа над нас, която ОПРЕДЕЛЕНО знаеше, че съм родила съвсем на скоро, видя ме с бебето в ръце, точно бях прибрала количката в стаичката, поздравих дамата много любезно, а тя в отговор на поздрава ми спретна безобразен скандал  #Crazy #Crazy #Crazy Аз очаквах поздравления за бебето си, а тя ме овика жестоко ЗАЩО СИ ДЪРЖА КОЛИЧКАТА ТАМ??? ЦАПАЛА СЪМ СТАИЧКАТА!!!!!!  ooooh! ooooh! И всичко това на сууууупер висок глас-крещейки до детето!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Аз се разтреперих ужасно, скарах се с нея, помолих я да не крещи, но тя каза, че няма да спре да ми крещи и обижда!!!!... Shocked  Shocked Shocked Прибрах се в къщи много разстроена ( явно от хормоните лесно се вбесявам ) а беше време за кърмене, нахраних малкия и той душичката, явно от стреса който преживях е поел адреналин от кърмата  Sad Плака 3 часа без причина, а до този момент не му бях чувала гласа, толкова е кротичък...Леле доплака ми се..Не знам как ще се справям с тази луда съседка  Confused Още ми е тревожно от вчера...Как е възможно да има такива жени, седеше до новородено бебенце и никакво майчинско чувство в нея..напротив крещеше като изоглава..Sad
Ох не трябва да го мисля...Ама ми е много мъчно, как ми се навика тази..и как ми разстрои детенцето  Confused
Енти С теб сме миличка, всичко ще се оправи, явно не е трбвало да ви изписват преди да се оправи напълно бебенцето от жълтеничката, с нас беше същатата работа, но в болницата и те си го оправяха някак си, докато не започна да се храни...Не се тревожи, ще му мине, ти пий чайчета за кърма, цеди се и се успокой и ще се оправиш  Hug Hug Hug

# 79
Мира, мен сигурно ще ме е страх сама да ходя да си поискам, но на фона на това изнервяне май ще ида.Не съм се чувствала по-изнервена, пък и с това обездвижване, неядене само се мъча, а сигурно и бебето вече-40 седмици мисля  и стигат в корема.Пък и искам да е лъвчееееееееее.

# 80
енти, душице, ето какво мога да ти препоръчам за кърмата, при мен действа, а съм чувала и други мами да са доволни...:
1. Чай на Хип за кърмачки/така ми слезна кърмата между другото/
2. Копър - хващаш една връзка и я пасеш като кравичка
3. Лук, НО сготвен, тоест минал термична обработка, защото ако е суров много ще изнервиш бебето - колики, газове...
4. Вода - много вода
5. Сън и спокойствие.
Сънят и спокойствието ги написах последни, тъй като знам че на този съвет най-малко внимание ще обърнеш в този момент, но имай предвид че това е основното!
От жълтеницата наистина стават поспаливи.
Герка, мила явно така ще си рева докато мине, няма успокояване бе разбираш ли...както и да е.
Въпрос - как кърмите? когато поиска или се опитвате да спазите режим и другото което е, когато дойде време за цицане гърдата ми е препълена като камък и докато не изцедя 30-40 мл. не можем да засучем, защото то просто му облива личицето, обаче се притеснявам че точно това първото мляко нали уж утолявало жаждата, пък ние го пропускаме... newsm78 newsm78 ВИЕ КАК ПРОЦЕДИРАТЕ?

# 81
Екатерина, ти как си?Има ли вече някакви признаци-контракциики, тежести Heart Eyes

# 82
качих 1-2 снимки на бебе Виктор в албума..

# 83
Ивченце, много е сладък мъника, и колко коса имааааа  Heart Eyes

# 84
Flowers Rose Flowers Rose за Здравка

Енти, моя мъник също беше адски поспалив от жълтеницата. затова се принудих да се цедя и да му давам от шише. като му го набутам в устата, ще не ще има рефлекс за преглъщане и хапваше по мълко. също четох, че първите 2 седмици бебетата са доста поспаливи и може да не се будят сами за ядене. ние едва от около седмица наистина започнахме да си искаме сами. пък ако трябва да го попекат на лампа, не се притеснявай, ще постои малко на плаж и ще му мине  Wink и в никакъв случай не се чувствай гузна - правиш всичко по силите си.  Hug виж в кърмаческия за кърмата  Peace

със Сирена какво става? вчера получих от нея един празин смс и не можах после да се свържа с нея. и тук не е влизала  newsm78

за мокрите кърпички
искам да попитам. препоръчайте някакви по -евтини от памперс. много ги хабим и много нанагорно взе да ми идва цената. а измислени пък ме е страх да ползвам да не се изринем Tired

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 13:16 от herelina

# 85
  • вкъщи
хери в метро в момента на памперс кърпи4ките са на промоция,9 и 70 за 4 пакета.и излизат колкото обикновените.за режима,ние все още нямаме такъв,някой път на 2,3,4 4аса яде.не го будя,когато е гладен сам с е събужда.за 4ая някой пита как го правя.варя го няколко минути в 400 гр вода,3 4 лъжи4ки семе от копър.убедена съм ,4е действа,а и за кърмата е добре.пия отделно и български лактогенен 4ай.оба4е днес сутринта изцедих едва 10 гр,а друг път минимум по 60.явно ми се регулира кърмата,ама аз искам да имам мнооогоо,да мога да замразявам.а моя муцун тази сутрин е цокал 4ас и половина от мен.аз съм заспала и той на гърдата ми,и се събуждам 4ак в 6 и 30 Shocked,гледам го той си цока.ама явно и той  е поспал,щото не повърна след това.а вия правите ли нощна пауза.ние абсурд 6 4аса да не спим.снощи заспа в 21 и 30 и се събуди в 1 и 30.това ни е  най голямата пауза досега,ама сме и малки,на 18 дни.поне така си мисля.майак ми излезе в отпуск и гледа каката.сега ми е много спокойно,успявам да свърша вси4ко сама.а свеки никаква не се обажда,тя губи #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 86
marianamama , благодаря   bouquet ние също нямаме вечерна пауза, дори вечер сме по-активни. ядем повече, тогава акаме, въобще едно 3-4 часа будуване не ми се разминават. обече вече спя до 12-13, като че ли почнахме да се нагаждаме. само дано докато се върна на работа да си нормализира режима, че незнам тогава какво ще правим  ooooh!

# 87
Mentina, благодаря за отговорите.  Grinning
Крокодил, това, което ти се случва е наистина чудо. Стискам палци за ушенцето ти и вярвам в чудеса като това. За школата хайде ще помагаме с каквото може, идеи, желание, мерак. Стискам ти палци и дано плениш повече хора за каузата!!!   bouquet
Niya, Честита годишнина!  Heart Eyes
Весела и Валерия К. , милите ни обебили се мами!!! Валерия, като можеш разкажи за водното раждане, моля!
Enti, съветите на Ивченце ги подкрепям с 2 ръце, успокой се, цеди се редовно и пий вода, дори и да не можеш да спазваш всички препоръки. За жълтеницата и Камен се пече на бебешки солариум 1 ден и се оправи. Питой докторите за нивото на билирубина му, ако е над 15 (което е границата) ще има "слънчеви бани" задължително. Не се давай на лошото настроение!!  Peace
loni 0902, благодаря за инфото - само на езичето е бялото. Ще плакнем с водичка и дано се изчисти, крем няма да слагам.   bouquet
Констанс, ако питаш за съвет - остани 1 ден с бебка, успокой се, събери информация от акушерките и утре - бегом вкъщи щастлива мама с бебка.  Laughing
beli4ka, пълно е с такива "добронамерени" съседи, не си струват нервите  Praynig
Ивченце,  първите 10 дни и аз се цедих преди беб да папка, за да ме изцока хубаво, бях с препълнени гърди. След 10-13 ден бебетата изяждат вече повече и тогава воднистото на кърмата им идва таман.   Камен се буди като по часовник през деня, а през нощта папка в 22ч и после когато се събуди, обикновено към 3 и после в 7. Подкрепям с 2 ръце съветите ти за кърменето!!!   bouquet
Весе ден от мен, и хайде още бебета!!!

# 88
Съжалявам за Кака Здравка.... Cry Cry Cry Cry Съболезнования!

От днес вече дават Ангелчо на Милена, има вероятност да са му махнали антибиотика и ако наддава - до броени дни са изписани! Peace

# 89
  • Пазарджик
Честити бебчовци на Смайли, Стрег, Манчева, Иви, Весела и Валериа. Много да ви радват и да ви слушкат, много да са ви здравички и усмихнати. Най-хубавите и кротки бебета да бъдат.    bouquet Ехеее колко много бебета си имамееее.

Шоши84, ние също бяхме с млечница - имаше по цялата устичка. Имаме леля педиатърка - много добра. Тя каза, че много често личните лекари предписват Дактарин. Но по-добре е първо да се опита да се смени средата в устичката. Сега те връщат стомашни сокове и средата става киселинна и в комбинация с млякото се развива млечницата. За това каза 3 дена да и мажем устичката със малко сода за хляб 3 пъти на ден и да я държим на възглавница, за да не връща сокове. И да ти кажа още на първия ден имаше ефект. Слагам я на нашата възглавница, като дупето и е на леглото, а цялото тяло върху възглавницата. Просто трябва да е повдигната под наклон. Дано да ти помогнем.  Hug
Беличка, мила, другия път като я срещнеш, просто я подмини без да и обръщаш внимание. Нямаш нужда от такива емоции в момента - трябва да си спокойна, за да е спокоен и Неди, пък и ти да можеш да се грижеш добре за него. Даваш и следващия път пълен игнор, че да не идвам да и набия канчето   bouquet
Енти, миличка, от жълтеницата е така поспалив. Не се притеснявай. Ние още в болницата бяхме така. В петък я родих, а в неделя проспа 2 хранения. Но не съм се притеснявала. Ако си ака редовно и е спокоен, няма нужда да се притесняваш. Щом сега са го взели да го нагреят, значи всичко ще е наред. Ти трябва да си спокойна, за да може кърмата ти да тече. В кърмаческия подфорум ще ти дадат най-адекватни отговори, но наистина ти трябва сън и спокойствие както казва Ивченцето. Ние сме с теб и ако имаш нужда от нещо, свиркай  Hug
Ивченце, не знам какво да те посъветвам за депресията. Може би наистина, ако излизате навън ще ти се отрази най-добре. Обаждай се на някоя приятелка с бебок и почвайте странстването по парковете. Сега хем е хубаво времето и ще се разведриш. За кърменето - на поискване сме, за най-голям ужас на бабите, но им заявих да си гледат работата и че няма да я оставям да се дере от глад, щото виждате ли трябвало да и създам режим, та на мен да ми било по-лесно. Айде нема нужда. А ти щом имаш толкова кърма, не пий тоя чай на Хип и ограничи малко течностите, да не стане свръхлактация и да си докараш нещо неприятно. Пък това, че първото мляко го изцеждаш - нали после има още. То задното е по-важно, че е по-питателно. Пък вярвам, че съвсем скоро ще ти се регулира кърмата и всичко ще си дойде на мястото.
Констанс, направи това, което ти подсказва майчиния инстинкт. Нали знаеш, че майката знае, кое е най-добро за нейното дете. Аз щото не се вслушах в себе си, а слушах бабите, та я претоплихме Катерина. Но пък щом не си спала - трябва да си починеш, за да можеш да се грижи за нея. А и ако ти си спокойна, знаеш и тя ще е спокойна. Имаш нашата подкрепа. Целуваме ви  Heart Eyes
Крокинце, колко си те обичкам ако знаеш  Heart Eyes Ти си уникална личност  - направо озаряваш всичко, дори и само с едни твой пост от екрана и целя ден на човек се осмисля и става по-хубав. Трябва да те прекръстим от Крокодил на мама Лъчезарка   Nature Sun With Face  sun  Flowers Sunflower

На очакващите момичета - търпение, скоро ще се гушкате с бебоците. Знам че е трудно, но сега ви трябва спокойствие и положителна нагласа. Почивайте си активно, защото после ще ви трябват сили. Не е трудно да се грижиш за бебонито, защото това е най-приятното нещо на света. Но пък в края на деня усещаш колко си уморена. А трябва да сме бодри и усмихнати, за да даваме цялата си любов и слънчицата ни.  Hug

Съжалявам за кака Здравка...  Flowers Rose

За коликите да кажем нещо - ние от вчера май почнахме. Но не и давам капки за сега. Купих чая на Хип от копър и почнах да го пия аз. А иначе и слагам загрята кърпа на коремчето и я слагем да лежи на голо на коремчето на тати. До сега тези неща имат ефект. Също така правим леко масажче на коремчето и при хранене я вдигам по-често да урига - така изкарва по-добре въздуха. Дано тези методи да дадат резултат - днес ми е много по-спокойна.

Целувки от нас. Аз ще полегна да поспя до нея  Tired

Общи условия

Активация на акаунт