Чичо Докторчо, я кажи, момче или момиче през ФЕВРУАРИ мама ще роди?

• 18 951
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.София, далече, далече на Запад
Да се запиша и аз за протокола - добро утро на всички бремелинки и хубава и усмихната седмица.Аз за сега нищо немога да докладвам от док - сутринта му звъня...а той човека слатко слатко си спинка,  Thinking чудя се да се смея ли , да плача ли  Joy ама май по ми е забавно (доки бил вчера на сватба та нещо мъхморлия ми се стори) Както и да е - да докладват останалите със прегледите за тази седмица.Дано всички момичета да са добре.
Хубава седмица и много усмивки от мен  Hug

# 136
И на мен много ми се иска да разберем пола на бебето, а и ми е интересно да го видя на триизмерен ехограф, но в Монтана до колкото зная няма!
Може да ни се наложи да посетим Пирогов заради сина ми (6,5 г.) продължава с нощните напикавания и от тук ни казаха, че всичко което се вижда на ехограф и иззследвания е наред единствения шанс да се види от къде идва проблема е пеещо гърне! Казаха ни че го има в Пирогов уродинамично изследване се нарича, но не мога да открия подходящи телефони за да запазя час.
Много ще съм ви благодарна ако сте имали подобни проблеми или сте запознати с тях да ме посъветвате какво да правя!
На всички желая успешна седмица и  Hug

des26,
виж какво намерих, дано да ти е полезно инфото. Разгледай  сайтовете:
http://www.pedsurg.net/nachalo.htm
http://www.doctorlazarov.com/index1.html

# 137
GALADRIEL ,
много ти благодаря!   bouquet
Мисля че инфото ти ще ми е от голяма полза.Не се бях сетила до сега да споделя за този си проблем във форума. А тази сутрин излязох разплакана от вкъщи заради това напикаване.
Бях решила че цяла нощ ще ставам да го изпикавам и на сутринта отново беше мокър и възглавницата си беше успял да напишка дори. Не ми издържаха нервите и избухнах в плач. Не че ми е за нърви път, но при тази безсънна нощ си мислех че ще си спестя поне един ден прането на чершафи  #Crazy

# 138
Здравейте момичета!
Дано новата седмица ни донесе много положителни емоции!
Дес26, не съм имала такива проблеми и дано да нямам, засега моето диване въобще не иска да седи на гърнето  Twisted Evil, но си имам други проблеми с него. Във форума пише доц. Бранков, никът му е д-р Оги, в тази тема съветва редовно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=132045.0
Можеш да му зададеш въпрос на него, човекът е внимателен и отговаря, дори на лични може да му пишеш.
Ако това не проработи, дай ми малко повече инфо за изследването и кога ви е удобно да го направите, Пирогов ми е на 5-10 минути пеша, идните дни може да се поразходя дотам и да питам на място и да ви запазя час.
Иначе моето змейче сигурно догодина ще го оперираме там, защото още е без един тестис, изчакваме дали няма да слезне, но изглежда е задържан някъде нависоко в коремчето и ще се наложи операция. Сега събирам повече инфо по този въпрос, мисля точно с Бранков да се консултирам когато му дойде времето.
Като майка знам, че няма по-голяма болка от това да не може да помогнеш на детето си! Затова е форумът - да си споделяме проблемите и да се  подкрепяме! Малкото ти момче ще се оправи!  Hug
Аз след малко отивам да си взема малкото змейче, а по-късно ще ходя да проверя дали мъжът ми ми е кръшкал, така де, днес ще са ми готови изследванията Васерман и СПИН   Wink Joy.
Лек ден и  Hug!

# 139
Ей, бургазлийките, бройте ме и мен за срещичката( аз съм прясна бургазлийска снаха и никой не познавам тук). Така, че ще ми е изключително приятно да се набъбрим за бременеенето ни на воля....
Единствения проблем е, че утре  заминавам при сестра ми-там ще си изкарам един курс за бъдещи мами с племенника Joy и ще се върна чак в края на следващата седмица...
Ако ме дочакате, ще съм безкрайно щастлива да се запозная с вас...
  bouquet

# 140
evelinar ,
сърдечно ти благодаря. Невероятно отзивчива си!!! Дано има повече хора като теб.
Още като четях за проблемите ти с малкия се възхитих на решителността ти да имаш толкова скоро още едно бебче   bouquet
Ще се опитам да си запазим час по телефона и в краен случай ще се обърна към теб.
Благодаря отново.

# 141
Здравейте момичета!
Вчера не бях на работа и за това чак сега се включвам.
По отношение на лекарствата аз пия доста , единствено фолиевата киселина спрях по препоръка на лекарката.Иначе пия но-шпа, дуфастон, деган, феро-фолгама, талцит за киселините в стомаха,витамини Пренатал по моя инициатива започнах да пия по едно на ден , лекарката каза ,че няма проблем,но понякога повръщам от тях.Опитах се да спра дегана , но пак започнах да повръщам  и реших да не ги спирам поне за сега.Като отида на преглед на 29 август ще питам кое да спра и кое да продължа.
Момичета и аз съм от Варна така, че  ако успея ще се присъединя на срещата в петък, че правим ремонт в момента и не знам дали ще мога.
Варненки кажете кой лекар ви следи бременността?Аз съм при Петинка Цветкова , но доколкото знам тя не изражда , така , че се чудя дали да не се прехвърля в Майчин дом?

# 142
Междудругото и на мен ми е първа бременност, така че ще имам сигурно много въпроси. EmbarassedПредварително ви благодаря за отговорите. Hug

# 143
  • София
Здравейте и от мен, мили дами  Hug
Как сте в този ужасно горещ ден? Аз направо умирам от жега...От днес съм в отпуск, у дома съм си и с пълна сила разбирам и усещам липсата на удобството и удоволствието от климатика в офиса...За щастие от сряда ще се разхлаждам с морския бриз и прохладното моренце  Mr. Green

Евелинар, какво реши за лекцията утре?
В крайна сметка реших да не си купувам следваща опаковка фолиева киселина...Пила съм 6 месеца преди бременността и ще я пия до края на 14 г.с., така че си мисля, че е напълно достатъчно. Витамини ще чакам да ми предпишат, но със сигурност при първата ми среща с доки ще питам...
Желая ви приятен ден!!!
И се пазете от жегите!!!

# 144
Здравейте и от мен момичета Hug
Добре дошли на нивите мамчета, лека и красива бременност им желая  bouquet
GALADRIEL , аз мисля че щом са ти сложили жилетка не е опасно Peace
taninana аз съм при док. Алфред Якуб. Работи в курортна поликлиника, но само замества. Аз го питах той каза че няма да си изостави мамчетата, но не знам като им свършат отпуские къде ще ме приема. Иначе съм много доволна, много е мил и всичко ми обяснява, а доколкото знам работи и в майчин дом в родилното. Ако те интересува мога да ти дам GSM. В МД има и док които работят по здравна каса, но се доплаща 130 или 150лв за наблудение и консултация, но не разбрах какво повече ползваш newsm78. Просто като питах и тая на регистратура се държа така сякаш аз съм длъжна всичко да знам предварително #Cussing out и се ядосах и си тръгнах /за кво да давам пари като дори не ми обясни за какво са????/. Иначе за петинка Цветкова нищо хубаво не съм чувала, така че както решиш... А тук може да прочетеш мнения за доктори или да напишеш името на някои док и да ти изкара публикации за него:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29506.0 А ако не е тайна за какво са всички тези лекарства? Аз бях прокървила и за това пия Дуфастон, като вече го намаляме и док. каза  Но-шпа, ама аз нямам болки и пия само малко като се усетя да ми е напрегнат корема и фолиевата и това е.
Хайде момичета лека и приятна седмица от мен.

# 145
  • София
cattt, не се отваря линка.

Наистина не се отваря. Качила съм снимките на http://www.snimka.bg/ в албум Illinka на потребител fevruarki с парола 2008

Хайде да влизам в банята, че скоро ще дойде мъжът ми, за да го водя да види бебо. Стискайте палци да разберем пола thumbsup

# 146
  • Варна
taninana   аз за Петинка Цветкова съм чувала хубави работи, но знам че е много ангажирана и много  се чакало при нея. Пролетта исках да си запиша час при нея и ми казаха, че има свободни за юни  #Crazy
Аз ходя при Евгения Георгиева, работи по здравна каса + и доплащам абонамент 150 лева, много съм доволна за сега да видим....
И тя не изражда но там съм се ориентирала към други в окръжна.
Ще се радваме ако успееш да дойдеш на срещичката ни, и аз правя ремонт, но ще избягам Wink

Среща Варненки-Февруарки   24.08 петък 19 часа, БМ морска гара
Lady V, Illinka, de3demonka, plamplam, pile 5, taninana

# 147
  • София
Здравейте момичета!

Ето, че най-после намерих малко време да пиша  Embarassed Много работа в офиса, много нещо! Все едно не е август месец  #2gunfire!

Добре дошли на новите момичета - много здрави бебчета и усмивки през февруари им пожелавам!

Относно инцидентите на изабела и евелина - как може да има толкова безотговорни хора по пътищата се питам всеки ден, докато пътуваме до работа и обратно с мъжа ми! Ама много им се ядосвам, затова вече по-често преотстъпвам волана на мъжа ми!

Аз още пия фол. киселина - имам още за една седмица и се чудя дали да продължавам - докторът в поликлиниката каза да си я пия до края, в Шейново до края на 3 или 4 месец! Не помня добре, но пак ще питам! Засега други витамини не пия - може би чак зимата. Писах си някъде в предните теми мнението по въпроса!

Стискам палци на момичетата, които са на преглед тази седмица и очакваме добри новини   bouquet

Аз утре съм на зъболекар и ще питам за флуора!

Днес си записах час за ФМ, но се притеснявам, че е чак за 24 септ, когато ще съм около 20 г.с. ! Дали не е прекалено късно! Амниоцентезата до 19 г.с. ли се правеше? Другата седмица съм в Шейново и пак ще питам, но докторът ми каза евентуално тогава да си направя БХС и че първо се правел той и после ФМ! Вече не знам, съвсем се обърках! Ако някой знае нещо, моля помагайте!

Доскоро и много усмивки! Hug

# 148
galiv, сега ще ти обясня зя хапчетата.Наистина са множко, но като отида на преглед другата седмица ще питам дали да не ги намаля. Thinking
Значи дегана го пия за повръщане, бях решила да го спра но пак започнах да повръщам и все още го пия 3 пъти на ден.Дуфастона и но-шпато , понеже прокървих и имах болки.Вече съм добре , но все още не съм ги спряла.Феро-фолгамата е желязо , на кръвните изследвания ми излезе , че имам нисък хемоглобин 104 и сега го пия първия месец по 3, после по две.Талцит ми препоръчаха , понеже имам киселини и страхотно ме болеше стомаха, независимо какво ям.Слава богу има ефект.И накрая Пренатал, това са  витамини.Доста са скъпи , но се надявам да спра всички други и да остана само с тях, въпреки , че отвреме на време ги повръщам.
Казаха ли ви вече пола на бебенцата, аз се надявам другата седмица като отида да ми кажат.Ще съм в 16 седмица.Дали ще е възможно?

# 149
zvezdobroyka според мен ще е хубаво наистина другата седмица да си направиш БХС - тогава е идеалното време, а ФМ би било подходящо да е след това ,за да са ориентирани що годе докторите за предполагаемото положение.
24,09 ми се струва много далече за ФМ  newsm78 .А амниоцентеза вече ще зависи от резултатите от БХС и ФМ и това до колко им вярваш!!!
Успех на теб и всички мамчета с тези изследвания  Praynig
Аз съм в петък,на 24,08 и много ми е притеснено и искам по-бързо да идва и да отминава щото  ooooh!  smile3511

Общи условия

Активация на акаунт