Чичо Докторчо, я кажи, момче или момиче през ФЕВРУАРИ мама ще роди?

• 18 951
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета!
Сега се връщам от ехограф и бързам да ви се похваля, че всичко е наред. newsm44
Много се бях изпопритеснила с това лежане в болницата. Видяха и пола ... момиче е  newsm03
Таткото обаче вече беше сигурен в пола му  newsm47 сега да му мисли.
Трябва да си пусна и изследванията и да се запиша официално на ЖК тази седмица.
Доктора каза, че трябвло да си правя промивки с дамски душ с Tantum Rosae, но се страхувам. newsm45
Някоя от вас правила ли си е промивки по време на бременността? Аз и преди не можех да използвам дамски душ ... нещо не се справям  smile3506
Мисля да поговоря с още някой лекар и тогава
Прегръщам ви и ви целувам,
една вече поуспокоена бъдеща мама   bouquet

# 166
Браво pile_5. Честита ти дама мноого да те радва.  bouquet

# 167
Аз вече съм почти в 16 седмица и нищо не съм усетила още Sad. До кога е нормално за пръв път да се усети бебо?

ephrossina,
моята колежка усети нейното бебче в 21 г.с. Така че спокойно, а и според мен зависи от това коя бременност е на бъдещата мама.

rozi__bosi дано не е сериозно това, което се случва.
  bouquet

# 168
Вчера ми изпилиха зъба за коронка и след прегледа се установи, че имам 2 кариеса  Sad
Зъболекарката каза от 5-ти месец до края да приемам Флуорни таблетки. Обясни ми че в края на бременността и първите месеци на бебето се залагали постоянните зъби и че е хубаво и бебето да приема под формата на капки Зимафлуор.
Пиленето не боля но утре на обяд ще видя как ще се справя с кариесите на много кофти място са-точно в основата на зъба!
Сигурно ще изчакам да минат зъбните ми интервенции и чак след това ще посетя гинеколожката си и без друго ми се иска да поизчакам за да се увеличи шанса да се види пола!
  Hug

# 169
  • София
Здравейте момичета!

pile_5 Честито ти момиченце! Относно дамският душ с Tantum Rosae, правила съм си, но преди бременността и нямах проблеми с него!

rosi_bosi, ще се справиш, сигурна съм!

Аз още миналата седмица усетих бебчо, но нали все нямам време да се похваля шумно и гласовито  Grinning galiv го е описала много точно - нещо като бълбукане, това е! Аз нямаше да забележа, ако щом като си легнах със стомаха ми не започнаха да се случват странни неща - къркорене, тяжест, и всички екстри! Инстинктивно сложих ръка от ляво на пъпа и усетих как корема ми мести! Дори и таткото го усети! Предполагам, че всички сме усещали бебчо без дори да подозираме   bouquet

Днес съм на профилактичен преглед при зъболекаря, ще докладвам като се върна! Стискайте палци всичко да е наред!

Усмихнат ден!

# 170
И аз да ви се похваля - днес сутринта бях на преглед, оказа че се въпреки порасналия корем не съм наддала толкова колкото се опасявах....  Simple Smile само около 1/2кг за последния месец. После лекарят (не беше моят, а колегата му) ме прегледа изключително внимателно и обстойно, за да види дали няма някои вродени дефекти (синдром на Даун и тн)... Беше толкова сериозен, толкова задълбочено се взираше в екрана че чак се уплаших да няма нещо нередно, но засега всичко е ок. Само дето и сега се очертава дребно бебенце, но това е ме плаши, имам опит  Wink Успех на всички мами - а аз довечера заминавам на море!
Доскоро

# 171
 добро утро и от мен
rosi_bosi съжалявам за диагнозата,но не се притеснявай,всичко ще е наред  Hug
pile_5 айде честита дама,сложих ти вече и розово щъркелче  Party а относно промивките ....
моя гинеколог казва че за бременни е противопоказно.Може би наистина е по добре да се
допиташ и до някой друг.
Аз днес съм налегната от мрачни мисли около гадните събития които се случиха в Петък. Cry
и се чудя какво да направя за да се разсея малко.на всичкото отгоре ако и днес е такава жега,
каквато беше вчера,ох.... не ми се мисли ! Tired
Лек ден милички  Hug

# 172
Добро утро!
Току що си влизаме от разходка. Успях да си взема изследванията, така се зарадваха акушерките като видяха дребос в консултацията.
Роси, съжалявам за неприятният резултат, но съм сигурна, че ще се пребориш!
Пиле, честито момиченце! За дамският душ и аз знам, че е противопоказен по време на бременност (а и не само тогава), прави се по лекарско предписание при разни течения. Аз ползвам Лацтацид - май се води емулсия или аз не знам какво, само за външно измиване и съм много доволна. Не съм спирала да го ползвам от предишната бременност, добре ми понася и не съм имала разни течения.
thedragonbg , много се радвам, че всичко е наред!
Аз на зъболекар мисля да ходя септември, засега нямам оплаквания, но с миналата бременност точно по средата ми се появи кариес.
За усещането на бебчо, не се замислям много, миналият път го усетих доста рано, сега на няколко пъти мисля, че го усещам, но не мога да съм сигурна. Рано или късно всички ще усетим малките пришълци!
Деситка, ходи ли на училището? Как беше лекцията?
Лек ден и  Hug!

# 173
Здравейте и от мен  bouquet! Бях се регистрирала в мартенските мамчета, но докторката вече два пъти ми казва че ще промени термина от 4.03 на 28.02, от което мъжа ми е във възторг Laughing. Вчера на прегледа бебчо само се обръщаше  Joy Можете да ме включите в списъка с мамчета - това ми е първа бременност.

# 174
GoldenEyeful резултатите ще са добри, късмет.
rosi_bosi искрено се надявам всичко да протече нормално и ти го желая от сърце а ти бъди спокойна, въпреки че не е лесно, но Господ си знае работата  Peace
pile_5 много се радвам, че всичко е наред и благородно ти завиждам за момата  Mr. Green. На 07.09 живот и здраве и аз вече ще попитам за пола на бебчо, дано да не ми е дало дупенце. За дамския душ и двамата лекари при които ходя са против такава намеса ако нямаш проблем. Добре е да получиш и второ даже ако се налага и трето лекарско мнение.
Ani 77 добре дошла и браво ще гушнеш по рано своето малко съкровище Flutter
izabella миличка днес времето е чудесно тук за една хубава разходка, възползвай се и дано се почувстваш по добре  Peace
Ами момичета това е засега от мен, няма новости около мен за това и рядко пиша, чакам с нетърпение да усетя бебенцето вече и страх ме е да се похваля, но определено след като влезнах във втория триместър се чувствам по добре, понеже първия го изкарах почти на легло къде в болницата къде в къщи, но здраве да е важна е крайната цел.
Целувам всички ви   bouquet

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 12:42 от Сенди

# 175
Пиле аз мисля че всяко "вмешателство" във влагалището по време на бременността е опасно. За това и гинекологични прегледи не се правят, или правят много внимателно. И честита ти мома!
Дес в 17г.с. се полагат основите на постоянните зъби. Зародишите им се разполагат зад тези на млечните зъби. Не знам защо човека ти е казал, че това се случва в края на бременността. Rolling Eyes А за зимафлора има доста изписано, информирай се първо, може да не пожелаеш да пиеш. Grinning
Ani 77 добре дошла сред нас! Лека бременност!  Hug
Аз от два дни пак см кълбо от нерви с баткото пубертет, няма ли да се свърши това мъчение вече, не издържам  Close
Иначе аз усещам бебето от 10 седмица още, но това е защото плацентата ми е със задно предлежание, иначе казано закрепена е към гърба ми,а и нали е вече трета бременност.

# 176
  • София
Сенди, благодаря ти! Hug
Пиле_5,честито моме Laughing
За дамски душ и аз знам, че не се прави по време на бременност!
Ани 77, добре дошла! 
Изабелка, остави лошите мисли за после! Радвай се на хубавите моменти!
Дес26 и това ще мине

# 177
  • Варна
izabella А аз защо нямам синьо щъркелче  Wink Сложи ми моля те и забрави за всички лоши мисли  Grinning

rosi_bosi  Hug

Ani 77   добре дошла и лека бременност  welcome

Illinka значи ме изоставяш, да организирам сама Wink Дано се завърнеш за срещичката. Ей момичета дори и 4-5 ще се видим, нали?
Някой друг няма ли да се присъедини  Smile

Среща Варненки-Февруарки   24.08 петък 19 часа, БМ морска гара
Lady V, Illinka, de3demonka, plamplam, pile 5, taninana

ephrossina споко и аз усещам нещо, ама не съм сигурна какво е.Има още време ще видиш като не те оставя да спиш, ще се се молиш за сегашните спокойни моменти Wink

pile_5   Честита ти щерка.

Аз утре отново отивам на БХС, вече трябва да е достатъчно голям бебо и дано все още е той  Joy

# 178
Здравейте,момичета!Да се разпиша аз!
Добре сме.Вчера пътувах до Пловдив,че от миналата година съм студентка там,но искам сега да се прехвърля в Софийския,та да си уредя нещата.Уморих се от шофирането и напрежението,но днес съм по-добре!Поуплаших се снощи от една болка в кръста,но дано всичко е наред!Вече искам да дойде края на месеца,за да ида и аз на преглед,че ми е напрегнато някак си.Все си мисля:дали всичко е наред,расте ли бебчето,как е?Полът вълнува и мен,надявам се поне на ФМ Мазнейкова да го определи,ако до тогава не го знам.Имам си свое усещане,но искам потвърждение.
За бабините деветини-има нещо вярно,да ви кажа!Аз с Антоан,макар че ужаааасно много напълнях,бях с един огроооомен корем,въобще не се подух,а смятам,че и не погрознях.Ядях кисело на поразия,сладко не!Носът ми не се разшири,а казват че това се случва,когато чакаш момиче-и аз наистина нямах момиче,а момче!Е,незнам колко са верни нещата,но от моите наблюдения съм се убедила,че чакащите момчета са по-красиви,с по изпъкнали кореми,без пъпки,  подпухнали носове,а чакащите момичета в повечето случаи пълнеят повсеместно,коремът е по-скоро разлят,нослето също се подува леко и ...дават от чара си на хубавиците в коремчетата.Все пак-ако беше сигурно,всички щяха да определят пола без каквито и да е апарати,така че-не се вманиячавайте много!
За дамския душ-също знам че не се разрешава при бременност!
За Училището за бъд. майки-Много,много е хубаво!Аз с миналата си бременност ходех редовно,много съм доволна,научих много неща,за много други бях подготвена от тези лекции и примерно, ето точно от такава една,водена от специалист- фармаколог ,знам,че единственото обезоболяващо,подходящо за бременни и бебета е Парацетамолът,разбира се,в подходящите дози !Така че,много са хубави,ходете,аз този път май няма да мога,че сутрин няма как-с Тони обикаляме градинките,няма на кого да го оставя!Ако все пак някой път успея,с удоволствие ще дойда,особено ако лекцията е интересна!
Пиле,честито момиченце!
Много се вълнувам с радостите и притесненията на всички ви,желая ви от сърце само хубави неща!

# 179
И на мен ми се идва на среща, но май няма да има кой да ми гледа детето. Cry

Общи условия

Активация на акаунт