Отговори
# 270
  • Стара Загора
Момичета, понеже веднъж стана дума за разните му там тапи, да ви кажа днес какво ми спусна моят лекар. Като ти паднела "тапата", имаш само още 2 дни до раждането. Нали беше до седмица-две? Направо съм озадачена  newsm78
Различно е времето от падането на тапата до раждането...моята тапа падна с текването на водите..т.е родих за един час Mr. Green

# 271
моята тапа падна с текването на водите..т.е родих за един час Mr. Green

Ми както се казва - Дай, Боже, всеки му!  Mr. Green

# 272
  • Кърджали, България
Аз пък не помня да ми е падала тапа, нито пък съм имала кървене до момента на същинското раждане. За сметка на това водите ми изтичаха по малко до последно. Общо около 12 часа.

# 273
  • Стара Загора
моята тапа падна с текването на водите..т.е родих за един час Mr. Green

Ми както се казва - Дай, Боже, всеки му!  Mr. Green
Ми айде на късмет да ви е Heart Eyes
Следя ви темата защото тук има няколко любими ника Mr. Green а и кръщелницата ми ще се появи септември месец и трябва да следя какви ги върши майка и  Mr. Green

# 274
  • морето и сините вълни :)
ми а дано да е на късмет Peace Hug Hug Hug

Херко тенкЮЮ за ифото за Клорана..ше го пробваме Peace Peace

айде тогава като ни следиш темичката стискай палци всичките да раждат като тебе за по час Peace Peace Mr. Green

# 275
Привет на всички,

Благодаря за пожеланията за добре дошла.
Късно се появих във форума, но ще си наваксам през оставащите седмици до раждането така или иначе друго не мога да правя. През цялата бременност бях на хапчета против контракции и сега като ги спрях си ги имам по няколко пъти на ден.
Да разкажа за нещо което ме притеснява с надеждата, че може да ме посъветвате.
Преместих се при нов лекар за следене на бременността и съм озадачена от него. Първо не погледна даже какви изследвания са ми правили до сега и какви не са ми правили и ми пусна само кръв и урина без микробиологията за която разбрах по-късно че е трябвало да се пусне досега. Васерман изобщо не ми е пускал, само видях, че беше написал в обменната карта отрицателен без да ме пита. Затова питах дали трябва да си нося последните изследвания при постъпване за да не се окаже, че ги искат там, а аз ги нямам. Освен това вече влязох в деветия, а консултациите ги прави на две седмици, а доколкото знам последния месец се правят всяка седмица. При вас как е, колко пъти ходите на консултация в деветия? Вярно ли е че в последния месец се правят изследвания всяка седмица, защото моите са от 34 и доктора каза, че са последните и не се правят нови до раждането. Притеснявам се защото кръвното ми варира от 95/60 до 145/100 и доктора спомена, че може да става въпрос за преекламсия ( не знам дали го написах правилно), но в такъв случай не е ли редно да се пусне и урина за албумин?

# 276
Аз няма как да ходя и на две седмици защото моята е в отпуска  Confused
На 16 бях последно на ЖК и като и казах за острите болки ниско в корема тя каза " пий Но-шпа" и това беше
Някой боли ли го така ? newsm78
Най вче когато се изправям или бебето се мърда и започва да се усилват  Cry

# 277
Базилиск мерси за инфото HugОще утре ще се замькна да си взема някои неща Laughing
Аз наскоро се натькнах на една немска фирма произвеждаща чисти натурални етерични масла.Взех за проба едно от пшенични кьлнове,което препорьчваха при бременност.Наистина има голяма разлика с използваните досега,определено не мирише много приятно,но кожата става страхотна Peace Фирмата производител е "Примавера" -Германия.
Ако някой има повече впечатления от продуктите им ,ще се радвам да сподели Hug
Ани ,стискам палци при теб всичко да е наред ,че то неостанало  Praynig
Другата седмица и аэ трябва да имам вече инфо относно раждането  ,но пьрво ми предстои още един преглед при офталмолог  Praynig
За сега лека и спокойна вечер на всички Heart Eyes

# 278
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
viskozitet, по ЗК през 9-ти месец се полагат два прегледа. Има лекари, които не го спазват това и могат да те викат по-често, но моята докторица, например, не е от тях; явно и твоят доктор не е. Ако ще се чувстваш по-спокойна, можеш да ходиш на частни прегледи - при него или при друг специалист. Аз лично се чувствам добре и предпочитам да не се влача излишно по болници; като положението стане напечено, тогава ще действам. Wink Васерманът не са ли ти го правили в началото на бременността - би следвало оттам да е взел резлултата / или от новото изследване на кръвта?!?!? Ако просто си е "измислил" резултата, надявам се, че не разчиташ на него за раждането! Нормално е да ти слушат тоновете по-често през последния месец, но да ти пускат изследвания всяка седмица - ако е нямало нищо обезпокоително в 34г.с., няма какво драстично да се промени за толкова кратък период от време! Микробиологията обаче ти се полага - изискай си я! Относно преемклапсията, идея си нямам; дано някоя друга мама отговори!

За козметиката - спрях се на Себамед засега, пък поживьом - увидим.

Утре сутрин съм на лекар. Ще се боря с него да си раждам нормално; стискайте ми палци! Wink

Пък идната седмица очакваме цял отбор бебоци - желая всички да се сдобием със здрави мъничета, а майчетата да се възстановят възможно най-бързо! Hug

# 279
Привет мами,
днес ходих да се срещна с избрания лекар за секциото и вече имам дата за 05.09 Rolling Eyes
Аз си умирам от ужас , но нали е неизбежно , каквото е влязло трябва да излезе. Така че, ако устискам до тогава, това ще бъде датата.

# 280
Аз няма как да ходя и на две седмици защото моята е в отпуска  Confused
На 16 бях последно на ЖК и като и казах за острите болки ниско в корема тя каза " пий Но-шпа" и това беше
Някой боли ли го така ? newsm78
Най вче когато се изправям или бебето се мърда и започва да се усилват  Cry

Мен също ме боли от време на време така, но го отдавам на преобтегнатите коремни мускули и затова още не съм питала какво е. Може би все пак е хубаво да се обадиш на лекарката и да я питаш от какво може да са. Дори и да не е нещо страшно е по-добре да знаеш за да ти е по-спокойно.

Лека вечер

# 281
  • Асеновград
Viskozitetаз ходя всяка седмица откакто съм в 9-тия,но не ми прави всяка седмица изследвания.Последните ми ги направи в началото на 9-тия и ми каза,че тях трябва да си нося при раждането. Hug

Иначе всяка седмица си ме гледа и на ехо,тегли,мери и прави гинекологичен преглед.А за кръвното-незнам, трябва някой който знае повече за това да ти каже, че аз..не съм запозната
Kalaka аз също от време на време имам такива болки ниско долу и като му се обаждах да го питам- ми каза наведнъж да пия 2 нош-па и след около 5 часа пак 2. Оххххххх как ме стяга кръста в момента Tired

# 282
  • Асеновград
А дааааа забравих да кажа за микробиологията- тя наистина ти се полага и трябва да си я направиш-прави се в нач.на 9-тия.  bouquet

# 283
Здравейте и от мен. Реших да се разпиша за днес, макар и по това време. Като прочетох реакциите ви за солената вода, направо съжалих, че отворих темата, а пък вие награбихте Красито- не бива така. А темата доста ме интересува, защото моя татко не е солен като малък и доста кофти понамирисва, като се изпоти, та затова се притеснявам да не би заради предразсъдъци да си отгледам някой смръдльо, защото по принцип и аз съм против подсоляването на водата за къпане и смятам, че зависи от гена, но все пак...
А иначе си имаме вече биозехтин и съм много доволна, че го намерих в Търново.
Либели, доколкото знам, матрака за сгъваемата кошара трябва да е с дебелина 8 см. и не се спи само на това тънко сгъваемо матраче.
Я, Алис се появи отново при нас, супер.
След малко ще вдигам мъжо за работа, че е нощна милия, та ще ставам да не се размърмори, че пак съм на компа. Хайде, лека и спокойна нощ

# 284
pavlinadidko
хората, които имат проблем с миризмата на потта, имат нарушена обмяна на веществата. Обикновено при тях ацетонът не се отделя нормално с урината и затова има повишени нива в потта. Вероятно се касае и за други вещества, но най-вече за ацетон. Няма как това да се предотврати чрез осоляване и други подобни методи.

Боже, като си погледна подписа, направо страх ме обхваща. Десети месец няма да има...

Общи условия

Активация на акаунт